|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ljubljanske nosečke - 2.del
28.2.2010 16:14:36   
petrca2507
Sem pisala kolegu, katerega mami je glavna na oddelku za nedonošenčke v ljubljanski porodnišnici. Napisal mi je:

Mati gre po 3h dneh domov, nedonošenček pa, ko ne potrebuje več intenzivne nege (ali celo terapije). Načeloma roditi 7 tednov prej ni neka huda groza, verjetno bo v porodnišnici malo dlje, ker zna imeti zlatenico (jetra še ne delajo zadostno), tudi kri je še tista, ki je v maternici in bo morda težje dihal. Mamica in očka lahko prideta skoraj kadarkoli želita, celo zaželjeno je, da sta čimveč tam - otroček se najbolje počuti na mamini koži, tudi mleko mora dajati ipd.

Bom tudi rekel mami, da jutri pogleda, kako je z njim - vsekakor je pri njej na oddelku. Ti sporočim, ko izvem, kako mu gre. In da kako besedo reče z mamico.

www.petrca.net

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 4026
28.2.2010 16:15:38   
krtkova
NAX - čestitke!!!!!user posted image user posted image  Sploh ne morem verjeti!!! Nujno ji moramo nekako dostaviti cel kup ježkov v porodnišnico!! Jst grem jutri tja na MŠ, a mislite, da ji lahko dostavim???user posted image Cojka, dej mi pošlji njen mobi (če lahko), da jo jutri povprašam.

Midva sva šla pa danes na izlet in sva šla peš na Šmarjetno goro pri Kranju. Matr, sm se kr   nahodila, sm čist utrujena zdaj.user posted image

Sam jst kr ne dojemam,da je naša naxi že rodila. user posted image

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 4027
28.2.2010 16:16:39   
krtkova
Petrca, dej ga vpraši še, če mi bo pomagal jutri pri švercanju ježka do nax!!

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4028
28.2.2010 16:23:08   
petrca2507

IZVIRNO SPOROČILO: neka_noč
Bože ne daj! Bi potem imela HRVATA user posted image user posted image user posted image user posted image

Sej glih to me skrbi user posted image . Sicer pa otroci v takem primeru menda dobijo dvojno državljanstvo.

IZVIRNO SPOROČILO: krtkova
Petrca, dej ga vpraši še, če mi bo pomagal jutri pri švercanju ježka do nax!!

V zimskem času naj bi bili obiski v porodnišnici zelo omejeni zaradi vseh vseh viroz.

www.petrca.net

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 4029
28.2.2010 16:25:44   
krtkova
IZVIRNO SPOROČILO: petrca2507
V zimskem času naj bi bili obiski v porodnišnici zelo omejeni zaradi vseh vseh viroz.

Sej je ne bi hotla obiskat, lahko ji kaka sestra posreduje paket. Sam če sm čist odkrita sploh ne vem njenga pravga imena in priimka, men je bil tok všeč njen nick, da sm ji na srečanju rekla, da ona bo zame vedno nax. A mi katera pošlje na zs???? Plissssss

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 4030
   [Brisano sporočilo]
28.2.2010 17:02:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu krtkova)
  Neposredna povezava do sporočila: 4031
28.2.2010 17:08:26   
neka_noč
Krti lepo od tebe, a mislim, da ježka sedaj ne sme jesti - čokolada... user posted image

.... da vam povem, da sem dobila sms od moje bivše sošolke (tiste, ki sem vam pisala pred časom, da ima trgovino v hali A) in je rodila. Halllooo?!  Me je skoraj kap. Pa sva bili zmenjeni v tem tednu sedaj, da se še dobiva,.... je imela datum za PDC v lj. porodn. v četrtek zaradi Cs.... user posted image Evo, pa jo je prehitelo. PDP je imela 20.03.    
Res se pozna učinek polne lune... Takrat user posted image kar ven letijo...
A bo mene tud? user posted image Torbo si moram pripravit. Nujno! Je polna luna ravno malo pred 02.04.  !

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4032
28.2.2010 17:15:19   
neka_noč
Cojka sobica je zdaj čisto fertik. Z namontiranimi lučmi. Ful dobro. No, edino še modro črto mora narediti na eni strani... moramo kupit pigment - jaz sem danes pozabila, ko sva šla z Lukom po luč. user posted image Za črto itak ni panike. Bo narejena mimgrede...
Super za zibko! Potem je tako lepo, ko vidiš da imaš vse pripravljeno le še user posted image manjka notri. Meni se je v prvo kar "rolalo" ker sem tako zelo komaj čakala... Sem vzela v naročje tiste male hlačke in dala nase, potem pa gledala v ogledalu kako bo user posted image v mojem naročju, pa kako malo bitjece je/bo.... Res, mešalo se mi je od veselega in nestrpnega pričakovanja...

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 4033
28.2.2010 17:15:32   
marjanaj
naša nax je mamica user posted image sej sploh ne morem verjet user posted image vsakič, ko preberem čestitko zanjo tukaj gor, dobim kar solzne oci user posted image joj kera jokica sem...

petrca ti si pa res zlata user posted image lepo od tebe, da si vprasala kako bo z nax user posted image

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 4034
28.2.2010 17:16:50   
petrca2507

IZVIRNO SPOROČILO: cojka
petrca - o, kok fajn, da imaš veze. Vsaj vem, kako to poteka. Hvalauser posted image . Pa všeč mi je novica, da 7 tednov prekmalu, sploh ni tako hudo. Fajn, ker me je malo skrbelo. Upam, da bo kmalu še Taiček doma.

Kolegova mami (Lilijana Cerar Kornhauser) bo šla jutri pogledat k nax in se bosta pogovorili. Vsaj tako mi je bilo prejle rečeno user posted image .
Sem vprašala tudi za ježke in je rekel, da je majhna verjetnost, da bi ji to dostavili user posted image . Bi ji lažje poslala paket jogurtov, kot to (verjetno je bilo mišljeno malo za šalo, malo za res).

www.petrca.net

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4035
   [Brisano sporočilo]
28.2.2010 17:17:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu neka_noč)
  Neposredna povezava do sporočila: 4036
28.2.2010 17:20:48   
petrca2507
neka_noč - upam, da ni polna luna ravno na 1.4. Veš kolkim ne bodo verjeluser posted image
Samo res zgleda luna kar fajn vpliva na prezgodnje porode.

polne lune v letu 2010 so: 30. januar, 28. februar, 30. marec, 28. april, 28. maj, 26. junij, 26. julij, 24. avgust, 23. september, 23. oktober, 21. november in 21. december

prazne lune (mlaj) pa: 15. januar, 14. februar, 15. marec, 14. april, 14. maj, 12. junij, 11. julij, 10. avgust, 8. sptember, 7. oktober, 6. november in 5. december

< Sporočilo je popravil petrca2507 -- 28.2.2010 17:22:33 >

www.petrca.net

Neposredna povezava do sporočila: 4037
28.2.2010 17:24:29   
neka_noč

neka_noč - upam, da ni polna luna ravno na 1.4. Veš kolkim ne bodo verjeluser posted image

Jaz se pa bašem s sladoledom in smetano. Včer sem imela napad. In sva mogla letet v trgovino. Prejšnjič sem v Zvezdi jedla borovničev sladoled in je bil tako dober, da ga kar ne morem pozabit. Jutri po MŠ bom mojga nahecala, če greva na eno kepicouser posted image

Ne, je konec marca... 27. ali 28.03.  .... bi morala še enkrat pogledat... sem pozabila...user posted image

Nesramnica nemarna - da se tako bašeš.... user posted image user posted image   Pa saj ti privoščim, no....  user posted image   

A misliš, da se Krti ne bi mogla prešvercat skozi staro porodnišnico - čez tisti most, nato pa po stopnicah do Nax....  user posted image   Je pa res, da na oddelku bi morala pa ZELO pazit, da je ne bi "uhvatila" kaka sestra... potem bi lahko bil JOJ. Vem, da sestre podijo nazaj v sobe tudi mamice.... ne dovolijo da kar šetkajo tam. user posted image Mene bolj skrbi ježek zaradi dojenja oz. čokolade. Na ene user posted image deluje čokolada poživljajoče,... Naj ne bi jedle med dojenjem čokolade, kakava,... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4038
28.2.2010 17:26:00   
neka_noč
O, hvala Petrca glede polnih lun.  user posted image

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 4039
   [Brisano sporočilo]
28.2.2010 17:26:50   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4040
28.2.2010 17:28:13   
bcljka
tole glede polne lune sm tud jst že pogledala kdaj je v juniju... men bi čist pasal če bi zamudil en teden... user posted image user posted image user posted image

drgač me je pa moj user posted image pelu v Penjasa na kosilo pa potem v ZVEZDO na tortico in sladoled... sm se komi do doma prvlekla k sm se tok najedla (sva šla peš)... namen je bil da še Tino pogledava v mestu pa se nama pol ni dal čakat in sva kr šla...

zdej me čaka pa še en nenormalno velik kup cunj za zlikat... pol bo treba pa kmal spat... jutr je pondelk user posted image in spet moj ultra zgodnji faks... user posted image

cojka - hvala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4041
   [Brisano sporočilo]
28.2.2010 17:29:44   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4042
28.2.2010 18:07:36   
pupa*81
ja neka_noč, tista luna 30.3. bo pa kr naju lovila user posted image bo treba fajn noge skupej tiščat če bomo hotele aprilčke met user posted image

cojka hvala k si me spomnila na sladoled user posted image sm že navalila user posted image

< Sporočilo je popravil pupa*81 -- 28.2.2010 18:08:40 >

Neposredna povezava do sporočila: 4043
28.2.2010 18:54:00   
neka_noč
IZVIRNO SPOROČILO: pupa*81

ja neka_noč, tista luna 30.3. bo pa kr naju lovila user posted image bo treba fajn noge skupej tiščat če bomo hotele aprilčke met user posted image

Ja, me je prav groza. Do zdaj sem bila pomirjena, ker imam datum, zdaj pa ta luna. user posted image Moram narediti/se zmeniti za plan B glede varstva Luka, če me res slučajno kaj prehiti. Mene bo peljal v Po. , nočem v Lj. .

Cojka saj bo. Boš dojela, da boš oz. si že mami. user posted image   Sicer pa, čez en mesec , kot sem skoraj jaz pred tabo po PDP-ju, si boš želela rodit. Jaz imam že vsega poln kufer. Spanja, ležanja, otekanja, pretegovanja user posted image , ponovne utrujenosti (vsak dan je tombola),  da ne omenjam rastočega špeha med nogami.... ki ga sicer še nisem imela. Se mi vse drgne med nogami. user posted image Počasi me že trenirke tiščijo - ne vem kam misli še zrasti ta trebuh... Zdaj naj bi dosegel vrhunec. user posted image
Saj bo, saj bo. Moram še sama sebe malo potolažit. user posted image

(odgovor članu pupa*81)
Neposredna povezava do sporočila: 4044
28.2.2010 19:09:25   
krtkova
Sm mal zadremkala, ker me je tale vzpon na Šmarjetno goro totalno zmatral.user posted image

Ja,kaj naj zdej z ježki? Če ji ne denejo dobr, pol ji jih res ne bom nosila.user posted image  Sej bi ji jogurt, sam tega ma verjetno dost v bolnici.user posted image user posted image

KAJ NAJ NARDIM??????

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 4045
28.2.2010 19:26:22   
petrca2507

petrca - ko kaj izveš, nas le obvesti. nax je rekla, da me popoldne pokliče. Vam sporočim, kako je.

Ko dobim kakšno informacijo, vas obvestim.

petrca - en dan pred mojim PDP-jem je. A prazne tud kej vplivajo?

Nisem še slišala, da bi mlaj vplival na kak porod. Ampak nikoli ne veš user posted image . Nekateri pravijo, da mlaj bolj vpliva nanje, drugi polna luna.
Če bomo pri nas imeli vpliv polne lune, potem lahko rodim 1 mesec prej ali 1 dan kasnej user posted image . Bog ne daj, da bi že kakšna majska luna vplivala user posted image

www.petrca.net

Neposredna povezava do sporočila: 4046
28.2.2010 19:27:59   
MaliMišek
IZVIRNO SPOROČILO: petrca2507

polne lune v letu 2010 so: 30. januar, 28. februar, 30. marec, 28. april, 28. maj, 26. junij, 26. julij, 24. avgust, 23. september, 23. oktober, 21. november in 21. december

prazne lune (mlaj) pa: 15. januar, 14. februar, 15. marec, 14. april, 14. maj, 12. junij, 11. julij, 10. avgust, 8. sptember, 7. oktober, 6. november in 5. december

Uf...tele lune so pa nevarne user posted image , si jih bom označla....nikoli ne veš user posted image .

Krtkova jst sploh nisem vedela, da ne smeš čokolade po porodu user posted image . Kaj narest??!! user posted image Lahko ji odneseva pico user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4047
28.2.2010 19:32:01   
neka_noč
IZVIRNO SPOROČILO: krtkova

Sm mal zadremkala, ker me je tale vzpon na Šmarjetno goro totalno zmatral.user posted image

Ja,kaj naj zdej z ježki? Če ji ne denejo dobr, pol ji jih res ne bom nosila.user posted image  Sej bi ji jogurt, sam tega ma verjetno dost v bolnici.user posted image user posted image

KAJ NAJ NARDIM??????

Kaj če jo vprašaš kaj bi/sme user posted image Jogurtov ima sigurno dovolj. Takrat ko sem jaz rodila, sem imela nešteto jogurtov, pa jih nisem kaj dosti jedla. user posted image   So nas stalno zalagal z njimi.

Drugače pa glede čokolade. Moj sin jo je ok prenašal - seveda v malih količinah, pa ne takoj od začetka. Šele po, mislim da treh mesecih, sem jo zelo malo probala in čakala na reakcijo... Od moje kolegice mala, pa je bila totalno naspidirana in je ni smela pojesti niti koščka.... user posted image
Meni so v porodnišnico nosili navadne (zdaj lahko tudi polnozrnate) Laibnitz (sem prav napisala user posted image ) piškote. Sem bila stalno lačna.... Ne vem ča, če jih ima Nax rada. Pa tudi, morda Cojka ve, kaj ima Nax še kaj rada - poleg ježkov.. user posted image Cojka? Help!

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4048
28.2.2010 19:34:10   
neka_noč
Ja, pizza pizza... Odlična ideja! user posted image

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 4049
28.2.2010 19:47:02   
krtkova
MM - jaz ji bom dopoldne poslala sms, da naj mi pove ,kaj si želi in bom potem to prinesla. Oz. jasno, JI bova prinesli, le kako sem lahko tako egoistično reagirala. Mogoče bi se moj lahko izdajal za Naxinga moža, da ga spustijo k njej!user posted image user posted image  Sam mal čudn bi ga gledal, ko bi spraševal, kje sploh leži. user posted image user posted image

Ej, a ona lahko hodi okoli? Da bi recimo prišla do tistega prehoda v staro porodnišnico??

BTW: MM vidim, da imaš novo slikco!!user posted image user posted image

Ko bom jaz rodila, mi prosim prinesite jagodni sladoled!!user posted image user posted image  Ha ha, no, sam, da ne boste takrat tko v dilemi, kot smo danes za nax.user posted image user posted image

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 4050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......