neka_noč
|
Pa še to glede tašče.... dva dni nazaj je poslušala na radiu (kar tam povedo je sveto)..... nekaj glede enega virusa, da otroček do dveh let lahko (zaradi tega virusa) preneha dihat... No, in me napade, če sem poslušala .... nato pa, da naj nikar ne dajem v vrtec otroka vsaj do dveh let.... Pa jo vprašam kako si ona to predstavlja, da ko meni poteče porodniška, moram delat,... ni dinarčkov,.... jih moram zaslužit, .... imam firmo... a jo naj kar zaprem in bom na Zavodu in brez denarja... Pa mi na vse to zasika- ja, no, kokr hočeš, otrok ti pa more že bit na prvem mestu, ne?..... Sem jo imela takoj zadosti.... in ji zabrusila, da ga lahko dam k njej v varstvo, ampak da ni tako kot je starejši sin, ko je že tako zelo samostojen.... da je treba večkrat na dan previjat, pa ga nosit, ...... ona pa je na berhlah, komaj hodi.... zdaj jo dajejo, očitno ji (po 15-ih letih) odpovedujejo umetni kolki (toliko je življenjska doba teh ki jih ima sedaj notri) , da ne omenjam, da bo stara vsak čas 80... In, če je že pozabila kako to gre?! Bila je tiho... Aja, pa zadnjič... sin je šel po dolgem času k enemu prijateljčku za eno popoldne - se igrat (takrat, ko smo imele lj. nosečke pri šipcu zmenek s krofi ) , ter nato še k drugemu prijateljčku (ko sva šla podpisovat (uspešno) priznanje o očetovstvu) za dve urci.... pa ona- ja,kje imaš pa Luka? .... sem bila malo žleht pa sem ji rekla, da sem ga prodala, ker itak imamo na poti drugega, pa njega zdaj ne rabimo več.... (s tem sem ji želela dat vedet, da kaj jo briga... ), no pa sem potem povedala ,da sta oba otroka v vrtcu, ko sva prišle njune mamice ponj, želela (beri težila), da bi se skupaj igrala... no, pa sem Luka odpeljala k njim.... Ona pa; to pa ni vredu, da otroka kar naprej po tujih bajtah porivate Seveda sem jo imela tako zelo zadosti, da sem ji v smehu zabrusila - sem slaba mama, a ne? Ona pa - ne, tega nisem rekla, ampak ni to dobro, saj bi bil lahko pri meni.. Itak sva ga hotela s seboj peljat na CSD, ker tisti zapisnik podpisat pa res ni problem z otrokom, sploh ko je on priden. Mislim, to je pa višek! Pri nas se je očitno spet začelo vtikanje na polno in res KOMAJ čakam, da se spokam z obema otrokoma na morej..... ona ima namreč poleti kar stalno odprta vrata in ko greš mimo - samo "laja". Mi je bedno kogarkoli vabit, ker ona vedno potem te, k nam vabljene obiske, vabi k sebi na kavo... Ali pa po 5-ih minutah prileze k nam gor in kar sedi.... mi se pa gledamo..... Drugače pa, ko skuham še zanju, gre zelo težko po stopnicah - jo noge bolijo. Ko so obiski pri nas jo pa očitno nič, al kaj? Jo moram enkrat prav vprašat... Zdaj prakticiramo, da ko kdo pride, enostavno zaklenemo vhodna vrata. Pa da ne bi mislile - ona ima ful obiskov. Ji ni dolgčas. Babe hodijo čvekat. Mislim, da je ko ena vaška čenča, čeprav ona pravi, da je druge stvari nič ne brigajo. Ja ja, na papirju, svoj kljun pa vtakne vsepovsod! Joj, se opravičujem..... sem mogla dat mal (beri velik) ven glede tašče.... Bo bolje...
|