|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mamice iz Obale 2009
17.1.2010 19:23:28   
nena30
Mah sej o uvajanju mleka glutena itd. je tolko različnih mnenj, da sem včasih kar slabe volje, ker enostavno ne vem več kaj upoštevat!!!
PROBLEM!!! No upam, da ga vidim samo jaz in bo šlo skozi. Lisa je dobila včeraj pod vratom vse polno rdečih pikic. Sem pomislila da je to od sline in podbradka, ki smo bolj debelčkani. zdaj proti večeru so se ji pa spustile te pikice še po ramah trebuhu in se širijo na prsni koš in hrbet.. drgač je videt, da se počuti ok in tud nobenih bolezenskih znakov nima....mamice kaj naj naredim? Že vem , da ne bom celo noč spala in komaj čakam, da bo ura 2, da pride Boris iz službe!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 2176
17.1.2010 20:03:26   
Belen
nena30---da nisi mogoče dala kakšno hrano ,ki jo še ni jedla? pa kaka alergija??? user posted image user posted image ne wem.... pač mogoče je to....upam,da ni nič hujšega.... user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu nena30)
Neposredna povezava do sporočila: 2177
17.1.2010 20:08:08   
BIA79
Ste jedli kaj novega Nena? Če ste uvedli kakšno novo živilo je mogoče "le" alergija? Če nima drugih bolezenskih znakov, počakaj do jutri, da vidiš če zginejo. Ma vsakem primeru bi jutri poklicala pediatra in vprašala za nasvet. In upamo da ni nobena alergija...

Ma Momacus ne vem...mi smo zrastli na alpskem mleku, pa so "živi" :) Ne vem, bom počakala še nekaj časa, ampak enkrat ji bom poskusila naredit kašico z mlekom, da vidim,če jo bo sploh jedla...Pila bi še vedno adaptirano mleko, samo za "kuhanje" bi ga uporabila...Tako in tako mi te dni ne je nič, ne mleko, ne sadje, ne zelenjavo...groza...

Danes je pa Klara "papala" prvo torto...Je imel bratranček 2 leti...se ji je kar mešalo od tega koliko otrok je bilo,... 

(odgovor članu nena30)
Neposredna povezava do sporočila: 2178
17.1.2010 21:58:59   
nena30
Joj! danes dopoldan smo jedle skutko fruhc....., ma jo je že jedla!! Včeraj dopoldan sem ji pa dala pa 2 jagodi v pol banane. Pa tudi to je že jedla 1x. A mislite, da je možno, da dobi reakcijo šele po 24, 36 urah?? Mah!!

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 2179
17.1.2010 22:37:54   
BIA79
Poglej kaj tu piše, če ti kaj pomaga..http://www.ringaraja.net/prehrambena-alergija-pri-otrocih_868.html

Nena, zdaj ne me vzet za besedo, ampak kolikor jaz vem, alergija se ne pokaže vedno s prvim poskusom alergena, ampak kasneje...Jagode so pa alergen...Ko sem bila jaz majhna sem bila alergična,sedaj ne več...mogoče je le to...

(odgovor članu nena30)
Neposredna povezava do sporočila: 2180
18.1.2010 6:53:05   
Belen
jutrooooooo user posted image

eko pri nas je 6h ura za Našo ratala očitno zakon, kot da bo kej zamudila.....Lija pa spi do 7.30h.....uffffffffff.....kako swa si različni user posted image
torej sm rekla da počakam da dopolnimo 7m in začnrmo z mesekom..... zanima me kaj ste prwič ponudile swojim user posted image in koliko? na kak način narejeno meso in ste ponudile samostojno ali mixano se š čim??? user posted image user posted image user posted image user posted image se počutim kot gia15 user posted image user posted image user posted image sej upam,da weš,da je sam hec.... user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 2181
18.1.2010 8:38:29   
BIA79
Belen, mi smo začeli s piščancem, potem smo poskusili s teletino (meni je osebno boljša, ker ima boljši okus kot piščanec). Momacus je začela z zajcem, me par. Kar se tiče mesa, je baje pravilo (upam, da se ne motim) da ga mora biti za otrokovo pest. Se pravi da iz enega "zrezka" narediš manjše koščke. Jaz sem ga skuhala kar v mineštrici. Meso ali zmiksaš ali ga na tanko zrezeš.

Dobro da ne zaračunavamo odgovorov...user posted image

Nena, kako ste kaj?

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 2182
18.1.2010 9:07:41   
DannyS
Jutro punce in user posted image .

Mi pa imamo danes 6 mesecev, joj gre hitro.... jutri imamo 3. cepljenje, bomo vidli če bomo spet tako pridni kot do zdaj.

Belen, jaz sem začela s piščancem... sem zadnjič vzela piščančja prsa in jih zrezala na mikene koščke in jih dala v škatlico za zamrzovanje, vmes sem pa dala tako plastično folijo, da lahko jemljem vsak košček posebaj ven... aja pa jaz dam olivno olje, prepražim malo meska gor in pol dodam ostalo zelenjavo in zalijem z vodo in ko je kuhano vse skupaj spasiram.

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 2183
18.1.2010 10:18:57   
nena30
Jutro! Pikice se danes manj vidijo! Sigirno so ble jagode, ki veljajo za hud alergen!! Jest sem si mislila, da bo ok, ker v familiji nimamo alergij. Pa vidim, da ni toto!! Ma kero sadje vi dajate? Hruške jabolka banane kaki, potem se pa konča! jagodičja ne smejo. Kaj pa da bi dodala v kompot še kako suho slivo in figo? A je kera že probala?
Danys čestitke za pol svečke! Vi ste pa pridni za jest! Tud jaz bom kmalu začela z mesekom. Ampak mi se tolko redimo.....

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 2184
18.1.2010 11:23:57   
momacus
jutro vsem. vidim da j e spet debata o hrani . mi meso samo zajec, teletina, govedina,janček. prvo skoraj do konca skuham meso in potem dodam da se kuha zraven še zelenjava ( brokoli, beluši, rumeno korenje, koleraba, špinačacvetača, grah,čičerika, fižol, nebrušeni riž, koruza,por, sladki krompir - ne vse naenkrat pač malo mix, ma brokolo vsak dan .

od sadja pa jabolka, slive, kaki,banane, grozdje (sm prenehala s hruškami , breskvami , marelicami kr se mi zdi da je potem flekast še bolj)

od žitaric riž, ajda, koruza, proso.

od mlečnega reggiano,malo navadnega jogurta(ovčji, aktimel)hipp mlečna kaša okus vanilija in itak hipp bio.

od glutena samo kruh - ko je mo zajtrk mu ga dam po drobtinicah, prav čaka in odpira usta ko ptiček v gnezdu user posted image en dan sem mu nardila gres s hipp mlekom. najprej sm zakuhala vodo in stresla not gres in potem dodala hipp, ma je blo ko dea bi nardila z navadnim mlekom - samo ki potem se mi je zdel še bolj flekast in nisem ponovila, drugače njemu je blo fino.

ribo bomo probali mogoče še ta ta teden, mamo jutri alergologa pa moram malo povprašat.

naše vesolje pa ima dva sončka Tjaš & Gašper

(odgovor članu nena30)
Neposredna povezava do sporočila: 2185
18.1.2010 11:56:06   
BIA79
Danny čestitke...res leti čas...

No super Nena da so pikice zginile...jagode so hudičeve...jaz Klari dajem slive (imam zmrznjene) in smo šli brez problemov skozi, sam olupek ji poskusim dat stran...V paparici piše da lahko suho sadje skuhaš npr. marelice, slive...in potem dodaš kašici...Jaz da Klari malo popestrim jedilnik ji npr. frutek zmešam z jogurtom, meni se zdijo ti frutki takooo sladki, pa imam zelo rada sladko...

Nena bodi srečna da se redite...Klara ne vem, če ima 8,5 kg...zadnji dni mi tako slabo je...mah...ne skrbi, ko se bo začela več migat, bo vse drugače...

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 2186
18.1.2010 20:41:24   
saruška
dober večer, punce!

eko po dolgem času vas pozdravim na hitro, sej vas berem, ma nimam kej napisat, ker smo že mimo te faze s hrano...

mi smo zdej bolj v fazi ignoriranja, mali se sam igra lahko po tudi 2 - 3 ure in ne šmirgla nobenega... momacus, ti je kej znano? sej ne da me moti, ker lahko spijeva vsaj user posted image v miru kar prej ni blo mogoče user posted image ...

ajde punce, lepo se imejte, letim na kavč!

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 2187
18.1.2010 22:17:20   
momacus
ha ha saruška, poznam to fazo ja , jo ima tavečji ravnokar , pa ima skoraj 11 let ha ha hauser posted image user posted image user posted image

naše vesolje pa ima dva sončka Tjaš & Gašper

(odgovor članu saruška)
Neposredna povezava do sporočila: 2188
19.1.2010 9:36:13   
BIA79
Belen, počasi ti bom začela delat družbo...Zadnjič sem glih prebrala, da kao pri 8 mesecih začnejo otroci manj spat in Klara to naredi...iz 12 ur smo prišli na 10 in podnevi potegne 2x po eno uro (kadar znese)...bom nehala brat take stvari...danes se je zbudila 6.45 ker je šla spat ob 20.30....grooozzzaaaa

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 2189
19.1.2010 12:10:22   
gia15
hej pupe

jaz se pa javljam iz bolnice, sem že od sobote tu in v  četrtek imam operacijo... ma upam, da bom hitro ok, da se spet začne normalno življenje!user posted image user posted image zdaj, ko bi se lahko naspala, ne morem spat...user posted image user posted image drugače pa berem knjige, revije, sem že skoraj nadoknadila vse za 8 mesecev nazajuser posted image user posted image

dannys, kako je na plavanju? mi smo se morali izpisat in bomo šli potem v sredini aprila... ma bo user posted image že večja in jo bo še bolj zanimalo vse skupaj, vsaj upam!user posted image

v glavnem, bodite srečne, da se lahko zbujate ob svojih user posted image , ker dokler ne zboliš, res ne znaš cenit zdravja in vsega kar imaš!!! ke pametna misel!user posted image

aja, do kdaj se lahko odda tista olajšava za dohodnino?

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 2190
19.1.2010 12:28:51   
Belen
gia15....kaj je narobe s tabo??? user posted image  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gia15)
Neposredna povezava do sporočila: 2191
19.1.2010 12:56:05   
Belen
IZVIRNO SPOROČILO: BIA79

Belen, počasi ti bom začela delat družbo...Zadnjič sem glih prebrala, da kao pri 8 mesecih začnejo otroci manj spat in Klara to naredi...iz 12 ur smo prišli na 10 in podnevi potegne 2x po eno uro (kadar znese)...bom nehala brat take stvari...danes se je zbudila 6.45 ker je šla spat ob 20.30....grooozzzaaaa

ja s tem da mi spimo že ob 19h user posted image user posted image user posted image

danes sm mela FTP.... uglawnem bia...za una kar si me sprašewala...je rekla mehke , zato kr ne rabijo trdih dokler ne hodijo sami !!!!!!! priporočajo mehke tudi zaradi tega da starši lažje vidimo kako premikajo stopalo, kr baje ni v redu da stojijo na prstih itd......
uglawnem se je tudi RA preselila w 3.štuk zrawen FTP-ja.... super da ni weč dol,kjer je pediater, kr so tam w čakalnici bolani otroci ....ko si naročen na RA user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 2192
19.1.2010 12:56:40   
Belen
aja danes imamo 7 mesecev user posted image

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 2193
19.1.2010 18:33:46   
BIA79
Čestitke Belen user posted image  

Hvala za informacijo, tudi naša vaditeljica mi je rekla isto. Je rekla najboljše bosi ali mehek copat,po možnosti mal višji, da pokrijejo tudi gleženj...

Belen, kje pa je razvojna ambulanta sedaj?

Gia,kaj je s teboj? Sporoči kako si...

Klara je Super sitna danes..dlesni vse bele, mogoče bo kaj??user posted image

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 2194
19.1.2010 19:35:08   
Belen
bia....w sosednji stawbi.... w 3.štuku kjer je nevrofizioterapija.....ne tam ki je pediater in kjer je bila prej RA,ampak sosedjna stavba torej desna,ki "gleda" proti ekon in gimnaziji....jasno user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image

kdaj imaš RA???

kje ste ostale? user posted image

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 2195
19.1.2010 19:46:01   
Hator
Belen, čestitke za 7 mesecev. Čas hitro beži.

RA je sedaj v 3. nadstropju, in sicer na drugem vhodu v zdravstveni dom (glavni vhod v ZD).
Drugače pa, Belen, tam kjer je bila prej RA, je zraven samo posvetovalnica, kamor se hodi le z zdravimi otroki, bolani otroci imajo drug vhod v ZD in ambulanto v 1. nadstropju. Tako so mene poučili na začetku.

Mamice, kdaj lahko otročki začnejo jest grah in čebulo, mislim tako v mineštrici-da se prepraži na čebuli, potem doda grah, zalije z vodo....??????

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 2196
19.1.2010 19:51:39   
Belen
hwala hator..nism wedla....js imam P w luciji....1X ko sm bla w RA so pripšli oz.je prišel tam oče z bolanim otrokom.... user posted image user posted image mogoče ni wedel(oče), kr ponawadi to mame wejo in delajo user posted image user posted image user posted image

js jim dam že zdaj....no ja ne čebulo,kr se mi zdi premočna ampak por prepražim....prawijo da že lahko komot.... user posted image

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 2197
19.1.2010 20:01:17   
BIA79
Hmmm...Belen, ma potem v tisti stavbi, kjer je spodaj laboratorij? Pregled imamo naslednji teden. Joj, bi morala prav poklicat in vprašat za dan, da ne zgrežimo...

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 2198
19.1.2010 20:08:56   
Belen
IZVIRNO SPOROČILO: BIA79

Hmmm...Belen, ma potem v tisti stavbi, kjer je spodaj laboratorij? Pregled imamo naslednji teden. Joj, bi morala prav poklicat in vprašat za dan, da ne zgrežimo...

laboratorij??? user posted image user posted image user posted image booohhh pojma nimam, nism koprčanka user posted image user posted image user posted image ... ma prwi vhod,ki ima drsna wrata, ko prideš iz brolota po stopnicah na desno....pod streho je..tam so tudi administracija, pisarne itd..... mislim da sm tam mela tudi zobarja,ko sm bla w srednji šoli user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 2199
19.1.2010 20:16:57   
nena30
Čestitke Liji in Naši!
Bia mi imamo razvojno v ponedeljek. Dobro da gre debata o tem, da ne pozabim.
Hator glede hrane bolje da jaz ne svetujem, haha. K smo že staknili neko alergijo. Ampak a ni priporočeno stročnice uvajati kasneje?

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 2200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.