|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mamice iz Obale 2009
13.11.2009 9:30:43   
DannyS
Ojla jutro...

BIA79 sem naročila tudi spalne pajacke, ene ki so bli tri skupaj v pakiranju.

Joj Belen, ti samo delaš gušte. Enkrat s hrano, zdaj z martinovanjem... sej v teoriji bi mi mogoče še nekako zneslo, če bi npr. moj mikeni spal kot je npr. danes,... zaspal je ob 22ih in spal do 5ih... samo kaj, ki kako noč pa se zna zgodit, da zaspi in je že čez dve uri buden za papat in mi se še dojimo, tako da tata ne more kaj dosti pomagat.

Aja glede teh avtosedežev, menda znajo bit v Nemčiji dosti bolj ugodni preko enih spletnih trgovin, sem zasledila tu na forumu da jih kar nekaj naroča gor in pride s poštnino bolj ugodno kot je pri nas... kako je pa kaj čez v Italiji? So tudi kaj bolj poceni kot pri nas, kot vozički npr.?

< Sporočilo je popravil DannyS -- 13.11.2009 9:32:33 >

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
13.11.2009 10:27:12   
BIA79
Danny, kakšni so ti pajaci? Bolj debele sorte al bombažni...

Glede avtosedežev bom jaz pogledala v italiji kako je, vsaj te modele, ki me zanimajo. Sem pa tudi jaz videla da so v Nemčiji cenejši (mogoče zato, ker jih veliko delajo tam). Moram pogledat še za Avstrijo kako je :) Sicer pa jaz upam, na kakšen novoletni popust ali pa na januarske škonte, če bodo prišli ven kakšni novi modeli...Se pa odločam za Maxi cosi ali bebe confort...pa še romer pride v krog, sam je drag pri nas...

Jaz ne vem več kaj naredit s Klaro...cele noči prejoka...včasih zaleže duda, včasih se je treba podojit da zaspi nazaj...če ji hočem namazat dlesni je še večji jok...ne vem kaj je...najraje bi jo nehala dojit a kaj ko ne pije na flašo niti ko je lakota...groza..mi čisto popuščajo živci...

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
13.11.2009 12:29:39   
Anonimen
Pozdravljene!

Danes smo pa mi na vrsti za praznovanje. Imamo pa točno 6 mesecev. Ufff, je hitro minilo.

Bia poznam tvoje probleme. Že cel teden se Tadei zbuja vsako uro. Ne vem ali mu ni moje mleko dovolj ali kaj?!?!?! user posted image Namazala sem mu že dlesni s Calgelom, vendar do sedaj ni nič pomagalo.
Sedaj jemo že 3 x na dan papice, pa sem posumila, da nimam več toliko mleka kot ga on želi. Booooo?!?!?!user posted image
No, naj se pa pohvalim, da je že zelenjavo: rdečo peso, brokoli, korenček, krompir, bučko, cvetačo,
mlečne izdelke: parmezan, maslo, ricotto, jogurt,
sadje: marelice, breskve, kaki, hruške, jabolka, banano
od mesa pa: kunca in perutnino
olje:oljčno olje
Naslednji teden začnemo še z ribo in z mlekom iz mlekomata. Aja, da ne pozabim, vse sokce od frutka tudi popije. Najin sine ni izbirčen. user posted image user posted image user posted image

Imate še kakšno idejo kaj bi mu lahko še dala za papat?

Uživajte še naprej in čim več prespanih noči.

bye bye

(odgovor članu BIA79)
  Neposredna povezava do sporočila: 1303
13.11.2009 18:08:24   
BIA79
Danes, kljub temu da je petek 13 je moj srečen dan...ne vem, kaj je bilo, ampak bi tako nesrečo lahko povročila, sam nimam pojma s kje je tip priletev...groza...sem zgubila 10 let življenja, še posebej, ker je bila Klara spredaj v jajčku...in kot da ni bilo to dovolj je tip šel za mano, razbijal po avtu, odprlu vrata od Klare in kričal, jaz še vedno v šoku, Klara pa v jok in se ni vstavila do doma...vedno pazim na cesti, toliko bolj od kar je Klara, in več kot se opravičit ne vem...ni moj hobi ubijat svojega otroka ali koga drugega na cesti...groza...še zdaj se tresem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
13.11.2009 19:25:01   
momacus
joooj BIA dobro vem kaj pomeni imet nesrečo z otrokom v avtu. se mi je zdogdilo da smo bli udeleženi v nesreči ko je mel taprvi 5 let. smo stali v koloni in v rit se nam je zaletel pijan in tak šus je bil da nas je vrglo še v tistega spredaj. na srečo Tjašu ni blo nič. jaz pa sem še 2 leti mela bolečine v rami kljub fizioterapiji. pa še danes me peče rama.... nimaš kaj po cesti je polno norcev user posted image

cjhiara82 ma kaj kljub temu da imate šele danes 6 mesecev že jeste mlečne izdelke, meso ???? pa melko iz mlekomata- to je tisto domače kravje na "pumpo" ? pa breskve in marelice ki so toliko špricane med rastjo??? moje mnenje je da malo prehitevaš z določenimi živili. ponavljam moje mnenje upam da mu nisi tudi glutena že dajala.....
sicer pa vsaka mama dela najboljše za svojega otroka.

naše vesolje pa ima dva sončka Tjaš & Gašper

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
13.11.2009 20:12:44   
BIA79
Momacus..jaz sem Klari tudi dala skuto za poskusit...zaenkrat brez težav...mleko bo pa še dolgo časa počakalo...Ma vsak otrok je poglavje zase, eni bi "umrli", drugi gredo brez težav mimo...

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
13.11.2009 20:25:39   
momacus
itak bia da je vsak posebena user posted image ampak določene smernice pa obstajajo...menim da ni razloga hiteti...

http://www.ezdravje.si/si/dojencek/prehrana/shema/

http://www.hipp.si/index.cgi?m=3&id=9

http://www.frutek.si/nasveti/prehrana-dojencka/

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
13.11.2009 20:56:03   
DannyS
Hoj...

BIA79, ti pajacki, ki sem jih jaz naročila so bombažni... mislim pa da imajo tudi bolj debele ampak jih prodajajo enega po enega... pa malo dražji so... Za to pa kar se ti je zgodilo danes, eni pa res niso normalni... jaz bi se na tvojem mestu zaklenla v avto al pa šla naprej, če bi imela možnost...

Se strinjam z momacus. Se nikamor ne mudi in po mojem je tudi dobro upoštevat smernice... če se ne motim, kaj se ne daja kravje mleko šele tam proti enemu letu? Sicer pa vsak ve sam zase... samo mislim, da določene posledice prezgodnjega uvajanja določenih živil se lahko ne pokažejo takoj...  

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
13.11.2009 20:59:07   
momacus
pa še to sem prebrala da gluten ne pred 6 mesecem in ne po 7 mesecu....tako da bomo počasi začeli tudi s tem , magari počakam še kakšen dan saj smo meli šele včeraj 6 mesecev
user posted image
sm zdaj malo gledala avtosedeže po spletu, ma ne moreš verjet kako je lahko en sedež pri nas 270 v nemčiji pa isti identičen 180 ????? joj si moram nardit do viso al mastercard obveznoooooo

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
13.11.2009 21:00:53   
DannyS
Aja, pa še eno vprašanje,... kakšni so očitni znaki, da prihaja prvi zobek?

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
13.11.2009 21:03:40   
momacus
eh danny....kaj na j ti rečem ni ga pravila ki bi držalo. moj taprvi je pri 4,5 mescih dobil sočasno obe enkici spodaj pa ni niti pisnil. tadrugi pa je mel včeraj 6 mesecev in še nič, čeprav so dlesni napete ko struna in slini se že ene 3 mesece....user posted image

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
13.11.2009 21:07:36   
DannyS
Naš si tlači roke v usta in se prav dere in cel napenja, hb da samo čez danin da ponoči spimo.

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
13.11.2009 21:12:29   
momacus
danny pa si probala kaj namazat? ma ponavadi ko delajo zobe so sitni in razdražljivi, ma da se prav tako dere in napenja user posted image

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
13.11.2009 21:26:56   
BIA79
Naša nona pravi, da so dlesni pronte za zobe (nimam pojma kakšne bi morale biti)...jaz tudi, samo da se naspim :) Klara je ful razdražljiva, se slini, vse tlači v usta in bog ne daj ji primit dlesen...še preden kaj storiš zapre usta in ne pusti not...

Jaz moram priznat, da iščem ideje za papice pri Fructalu ali drugih proizvajalcih, tako vidim kaj lahko dam (drugače verjetno ne bi bili na trgu)...mi je pa prijateljica za novo leto naročila knjigo prve paparice (nekaj podobnega), ki mi bo prišla ful prav, ker jaz in kuhinja ne greva preveč skupaj ;)

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
13.11.2009 21:38:30   
momacus
ha ha bia :) jaz pa kombiniram vse mogoče sadjein zelenjavo....rdeča pesa, jabolka in cukete mešam ne glede na to ali je sadni ali zelenjavni obrok, isto velja za riž. papamo pa še blitvo,korenček, krompir, brokole,cvetačo,koruzo od sadja pa do zdaj jabolja, hruške, kaki, grozdje (sok nardim doma sama) fige, smo probali tudi breskev frutek ma mu ni bla kaj dosti fina. čez 1 al 2 tedna pa bomo probali skuhat piščančjo župco. začet bo treba tudi z glutenom , ma bom magari s piro začela kr ima malo glutena, pa kolerabo...
glede zobkov pa ima moj tamali ful rad da ga malo pomasiram po dlesnih. magari ko ima tvoja princeska dudo v ustih malo podrsaj po dlesni levo desno če bo pustila ...

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
13.11.2009 21:53:09   
BIA79
Bom poskusila, mogoče če bo imela dudo, mi bo dovolila...

Momacus, kaj veš ti mogoče, kdo kdaj mora biti otrok v avtosedežu?

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
13.11.2009 21:54:17   
momacus
kako to misliš bia do kdaj?

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
13.11.2009 22:10:51   
BIA79
Do katerega leta? Če veš kako je zakonsko dolečeno...Mogoče Saruška ve, ki je v tem giru :):)

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
13.11.2009 22:18:18   
momacus
ma do katerega leta ti ne vem povedat, v praksi pa dokler mu pas v avtu "ni prav" to pa je spet relatvno kr recimo moj tavečji v picassotu sedi itak zadaj, in mu je pas "prav" v moževem 308 pa mu še ni ....

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
13.11.2009 22:19:04   
momacus
a eko do 12 let oz 150cm višine po zakonu točno ja user posted image

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
13.11.2009 22:19:29   
momacus
eko našla http://www.mojevro.si/262587/Naj-vam-ne-bo-%B9koda-denarja-za-otro%B9ki-avtosede%BE

< Sporočilo je popravil momacus -- 13.11.2009 22:20:00 >

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
13.11.2009 23:36:41   
nena30
Bia te pižamce pr nextu, ki so po 3 pakerane o take fletne z bombaža in na nete. Jest sem itak kupovala 74 cifro, za pomladi. Upam da e bomo nehali tako zelooo širit, ker drugače bo ozko.
Tole z avtosedežem pa tud men ni čist jasno. Je pam pri nas sramoltno vese drago....glede na standard....
Belen jupam, da uživašuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
13.11.2009 23:38:49   
nena30
mater kako jest pišem???? Upam da zastopite, hoho!

(odgovor članu nena30)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
14.11.2009 9:27:35   
Anonimen
momacus ne bit užaljena, vendar vse kar sem mu dosedaj dala za jest je bilo v posvetovanju z njegovo pediatrinjo. Glede na to, da je precej napreden s kg, mi je ta svetovala, da lahko že prej začnem dajat papice. Marelice in breskve so domače od prijatelja, ki ima eko kmetijo, mleko mu bom pa šele dala. Nisem zabita, da bom dala otroku hrano kar tako v usta samo, da se pohvalim kaj mu že dajam za jest. Sem načela, da ni treba ničesar silit, če otrok ni še pripravljen. Ne, živila z glutenom mu še nisem dala, si lahko pomirjena. In, prav imaš vsaka mama dela najboljše za svojega otroka.

Bia ljudje so danes čudni. Upam, da je Klara v redu in ti tudi.

Mi se tudi slinimo kot polž lazar, vendar ni še nič na vidiku.

Uživajte v tem deževnem dnevu kar se le da. Grem nahranit Tadeička.

(odgovor članu nena30)
  Neposredna povezava do sporočila: 1324
14.11.2009 10:26:47   
jabolka
Dobro jutro mamice user posted image

Po dolgem času da se vam malo oglasim , spet grdo user posted image  vreme .

user posted image momacus , bia79, chiara82 čestitke za 6Muser posted image

Jaz sem svoji nabavla verižico od Jantarja in se manj slini ko ji dam gor in mi ne joče - nevem , nam pomaga . Mi pa že drugo noč lepo spi od 20h do08.00.
Papamo pa že :
- korenček, špinačo,blitvo,cvetačo,bučko
rižo,krompir
jabolko, hruško(1xprovali banano)
frutek-hruška-marelica bljekkuser posted image
HIPP vrtna zelenjava -koruza,bučka,paradižnik,korenček  in FRUTEK krompir, brokoli+korenček   ......njamiiiiuser posted image

punce lep dan vam želim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
28 enostavnih pustnih kostumov za dojenčke
photo
Tudi dojenček je lahko nadvse simpatična pustna šema! Če bo za vašega najmlajšega člana to prvi pust, si morate pogledat...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.