|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mamice iz Obale 2009
18.10.2009 13:19:18   
saruška
zakaj mi je zaj**** skenslalo user posted image

(odgovor članu saruška)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
18.10.2009 19:33:15   
mulan
Čau mamice!

Saruška, vse najboljše malemu!! Naš mali ima pa 2 leti 30.10. user posted image

Nena30, mi imamo tudi Tiana haha, nekam dosti jih je zdaj...

Momacus, upam, da ti gre na bolje. Jaz sem tudi bila bolna, ma nič tako hudega. Sta pa zato moja dva zakuhala, Leja že včeraj, Tian pa danes. In oba že eno uro spita (!!!), ki sta bila že čisto fuč... user posted image Ona 39+ temperature, on pa 'samo' 38.5...Ma kdaj bo tega konec? V enem mesecu in pol je Leja imela škrlatinko (=Ospen), pol je bila par dni brez antibiotikov, pa stakne vnetje ušes (= Zinnat), je spet doma 10 dni, pol gre v vrtec za 5 dni in SPET ga kuhamo!!! Držim pesti, da bo zdržala do jutri popoldne, ki k dežurnemu je ne maram peljat...

Jaz sem pa čisto zgubljena, ki nisem vajena, da smo že eno uro 'prosti', bi kar še jaz šla spat... user posted image Pa ta zgodnja tema nič ne pomaga! Ma čutim, da bo pestra noč...

(odgovor članu saruška)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
18.10.2009 19:58:04   
BIA79
Saruška vse naj naj...

Nena tebi pa čestitke, ker si postala teta...

Pri nas je pestro. Ponoči imamo ves živ žav...Klara joče v spanju, se zbuja...groza..bo že.Enkrat, ko daš adakta da ne boš spal, je vse lažje :)

(odgovor članu saruška)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
18.10.2009 20:42:53   
Hator
Nena. čestitke še z moje strani.

Glede mazanja s kremico...mi smo tudi nonstop zunaj, ma jaz ne mažem nič. Sem pa premišljevala, da mogoče bi malo, ma kaj pa vem... pol se koža tudi hitro razvadi. Tako kot npr. ustnice, ko si jih enkrat namažeš z vazelinom in pol naslednjič ne več, so takoj suhe, če jih pa niti prvič ne bi namazala, bi bilo pa ok.user posted image
Tako da ne vem. Sicer je pa dobra kremica od L'Ocittane-krema za mame in dojenčke.
Mi drugače uporabljamo za mazanje le hladilno mazilo-ampak občasno, recimo 1x na dan ali še manj, pa mandljevo olje ali ribodermin po kopanju za kožne gubice, ma tudi to ne vedno.

Bia, krst, poročaj user posted image

Belen-shopping-mi pa dosti kupujemo preko interneta - next in je super robauser posted image user posted image Za tiste, ki se vam neda hodit v trgovine. Jaz grem sicer rada, venndar se zdaj trgovin raje izogibam, vsaj z user posted image ne hodim glih rada po njih, se mi ne zdi najbolj pametno. No, saj, čisto se ne da izognit..

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
18.10.2009 21:23:34   
saruška
mulan in bia79, hvala za čestitke...

eko fešta je uspela, je pasalo druženje obeh družin, sem pa tudi vesela da je mimo user posted image ...

bia, mi spimo zdej takooo katastrofalno... tako da te razumem! zdej sem cel teden zjutraj, tako da vstanem ob 5 in bom hodila okoli s taaaaakimi podočnjaki... groza user posted image ! pa nimam pojma al mu je toplo al ga zebe al kej sanja al kaj mu je... kar nekaj sitnari! mah buuu, valda bo pasalo, se tolažim da je taka faza pač...

ajde punce, lep ponedeljek vam želim!

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
18.10.2009 22:13:24   
BIA79
Hator...povej mi, preko kupuješ preko nexta? Kakšne so številke? Meni je ena oblekica tam ful všeč :) pa bi jo rada naročila.

Krst...Klara je bila ful pridna,ona se je s patrom pogovarjala in se ozirala tam kjer je slišala fleš. Je grozna, sam ji daš fotoaparat pred nos in se že nastavi :) Na srečo je bil pater Niko in je on vodil krst, tako da je bilo kratko in jedrnato :) Na večerjo smo pa šli v hotel Marino, tako da smo dobro jedli. Bom dala slikice gor, samo malo časa moram imet :)

(odgovor članu saruška)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
19.10.2009 9:53:05   
momacus
dobro judro. poleg angine zm dudi preglajena smrk smrk smrk

mulan enkrat ko maš mulca v vrtcu - leglo virusov in bakterij in prenaša se tik tak....pa še ki eni pošljejo v vrtec napol bolane otročke....

pupe berem da imate kažin s spanjem, nočem se hvalit da me ne sliši- ma ne more ki spi- ma naš gašper je pravi mali polhec. zaspi tam okoli 20 in ga ni do vsaj 6 al 7 zjutraj, pa še čez dan moramo ninat user posted image eko naš tipičen dan vstanemo med 7-8 , pojemo se previjemo, malo se povaljamo in evo opet ninanje od pol urce do 2 uric. in potem treba spet papat , pero na žlico in ko popapamo gremo (ko sm zdrava) vn in valda ko smo zunaj spimo. potem pridemo domov se dvakrat obrnemo in že je ura 17 ko spet papamo, potem smo budni tam do ene 20 in zaninamo. ko je ura 22-23 mu spet dam eno flašo mleka in jo počopa kar v spanju in potem ninanje do jutra. tako nekako mi živimo več ali manj, nisem piswala še vmesnih faz kot so taxist za taečjega ko mož delela,pa hišna opravila ki jih odlagamo če se le da user posted image

res sem lahko srečna da mam tako pridnega fantiča

naše vesolje pa ima dva sončka Tjaš & Gašper

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
19.10.2009 9:54:03   
momacus
aha hator zdaj sem se spomnila, kako pa plačuješ ta next? pay pal , master card....

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
19.10.2009 14:58:34   
BIA79
Momacus...kako se vam lepo godi :) Mi imamo takšen kažin da je groza...eno urco potem ko Klara zaspi začne jokat med spanjem (nočne more)?¨!?! In rabi kar nekaj časa da se pomiri in zbudi. Sicer potem zaspi nazaj,ampak se zna to ponovit. Ponoči pa njurimo njurimo, malo spije mleka pri meni in zaspi nazaj. Sam njeno spanje je eno samo premetavanje levo in desno...Zdaj ne vem ali jo mučijo zobki, ali je žejna ali je suh zrak v spalnici ali se ji prdi...skratka ne spim :) No bo boljše prej ali slej :)

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
19.10.2009 15:51:48   
momacus
ej bia , kako ti ne zavidam.upam da se ti bo uredilo vsaj preden greš delat, ki če ne user posted image

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
19.10.2009 20:36:30   
Belen
olaa pupe,

moje pupe spijo, so zmatrane cel dan po Lj od 10-19h..... smo kupli po LJ za njih.... 300 eur....si lahko mislite..... user posted image user posted image user posted image

zame spet nič-ni blo časa.... user posted image user posted image , oz.js sm raje gledala cote za male...  še moj dragi si je uspel kupit 3 majce ... user posted image user posted image user posted image

uglawnem kupla sm sam eno bundo, ni blo nič.... js ne wem,kaj tej mali oblačijo malim "žabarčkom" user posted image user posted image user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
19.10.2009 20:36:58   
Belen
p.s. imamo danes 4. mesce user posted image user posted image user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
19.10.2009 20:37:08   
BIA79
Joj momacus...sem upala na kakšno bolj spodbudno besedo hahaha...ne vem kako to da smo 4 mesece lepo spali potem pa kažin...Ja upam, da bo boljše čez nekaj časa :) Najraje bi ji zvlekla zobke ven hahaha

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
19.10.2009 20:40:51   
BIA79
Čestitke Belen!!

Glej jaz sem Klari kupila kombinezon v ajatutaja. Druge roke, 10 eurov in pika.Doma imamo enega, ki so nam ga dali, sam je majhen in ga bomo hitro prerastli. So imeli eno tako lepo bundico gor :) Za nas pa itak ni nikoli cajta za kaj kupit razen če res rabiš pod nujno :)

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
19.10.2009 21:08:02   
nena30
Joj BIA gremo počasi za tabo in bomo tud prišli do zobuser posted image user posted image user posted image . Me je že v naprej groza. Ko se naša mala dere se sel blok trese!! A vi že kaj sedite al pa puzate? Kolko ma klari, 5m in pol? Lisa se hoče kar dvignit, če jo držim za roke. Ona bi kar sedela. In valda, ker ni po njenem protestira. Da je pa pogruntala kako fino je sedet, se mam za zahvalit zdravnici, ker jouser posted image je prijela za roke in parkrat dvignila v sedeči položaj user posted image !!
Naša pa Lia pa že 4m.user posted image user posted image Kaj gre hitro. Se mi zdi kot bi bilo včeraj ko smo nestrpno pričakovale naše male.
Momacus kako kaj mandelčki? Še pridno papaš ospene, al kar kol so ti že dal?

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
19.10.2009 21:49:31   
BIA79
Nena...Klaro tudi dvigam, kot je Liso dvignila zdravnica. Je dobra vaje za trebušnjake :) Parkrat na dan jo narediva. Meni se je Klara začela dvigat na nogice. Kadar se igrava z žogo, ko jo posedem nanjo, se ona kar dvigne gor. Mene kar groza! Tudi ko se dojiva in je ona sita, se iz ležečega položaja dvigne v sedečega. Ampak ni še stabilna, čim jo usedeš zleze naprej :)

Ni kaj hitro napredujejo ti naši prči...meni je kar groza kako hitro gre čas..

A katera ve koliko časa prej je potrebno začet rihtat papirje za skrajšan delovni čas?

(odgovor članu nena30)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
19.10.2009 22:08:56   
Hator
Bia... se mi zdi, da so št. kar podobne našim, prej malo večje. Jaz sem za našega vzela 3-6 mes, bodiji so mu bili prav že pri slabih 3 mes (no, malo predolgi rokavi, malo preširoki, ma se je dalo obleč), hlačke pa mu še niso (hlačnice so kar dolge), pa imamo že skoraj 4 mes.

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
20.10.2009 10:42:01   
nena30
Ola! Maja mala že kak teden poliva. Ne samo ko podre kupček ampak tud uro ali 2 po hranjenju! A mislite da je kaj narobe, ker prej je bilo vedno ok? Drugače se pa dobro počuti. Kako pa zgleda, če ima otrok refluks? Stara mama mogoče kak nasvetuser posted image

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
20.10.2009 10:56:33   
momacus
nena če ma refluks zgled kot da kozla ha ha ha sori ....mogoče pa se samo preveč naje?

(odgovor članu nena30)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
20.10.2009 10:58:07   
momacus
nena koliko pa je staro to detece ? dojeno al zalivano?

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
20.10.2009 12:01:25   
momacus
nena30 nekaj o refluksu

Vzrok polivanju je lahko navadno podiranje kupčka, lahko pa gre tudi za kakšne druge težave (GER - gastroezofagealni refluks). Ali vaš dojenček po dojenju veliko poliva in bruha? Vsekakor pri obisku v posvetovalnici opozorite pediatrinjo saj mora te stvari presojati zdravnik.

Če ima vaš dojenček GER, ga mora pregledati zdravnik in določiti nadaljnje preiskave ali terapije. Najpogostejši simptomi GER so: polivanje in bruhanje takoj po hranjenju, nočno zbujanje v bolečinah, jokanje in kolike preko dneva, pogosto kašljanje in prehlad, dojenček je vidno vznemirjen in ima težave pri hranjenju, podiranju kupčkov, itd. Pri GER se otroku želodčna vsebina dviguje nazaj v požiralnik, podobno kot pravimo, da nas odrasle »peče zgaga«.

Skoraj polovica otrok ima nižje stopnje refluksa in večina ne potrebuje terapij ali zdravljenja. Polivanje pri večini dojenčkov postopoma mine ob uvedbi goste hrane, nekateri z resnim GER pa lahko težavo vlečejo še kar v kasnejša leta. Pomembno je, da jih spremlja zdravnik.

Še nekaj domačih nasvetov, kako lahko pomagamo dojenčku z GER:
- dojenček naj bo v pokončnem položaju vsaj še 30 minut po hranjenju
- dojenček naj se doji pogosteje in naj poje manjše količine
- po vsakem podoju poskrbite, da bo podrl kupček
- pazite, da plenička ni preveč zategnjena
- ne dodajajte čaja
- ležišče, na katerem leži otrok naj ima privzdignjeno vzglavje (do 30°)
- dojenčka čimveč nosite v naročju ali slingu, tako da bo kar najmanj jokal. Kadar dojenčki jokajo, je refluks še bolj izrazit. Če nosite dojenčka v slingu - zibanje in dotikanje z materjo pripomore k pospeševanju prebave (kot neke vrste masaža)
- dobra novica je, da večina otrok preraste GER nekje med sedmim in osmim mesecem, verjetno tudi zato, ker so takrat večji del dneva v bolj pokončnem položaju in naravna sila gravitacije zadržuje hrano na dnu želodčka.
- za otroke z GERom priporočajo, da jih polagate spat delno na levi bok in trebušček (prej se posvetujte z zdravnikom!), podložen s primerno podlogo, da se ne prekucne
- zelo pazite, da se bo dojil v pravilnem položaju in čimbolj pokonci. Med podoji sproti podirajte kupček
- za podiranje kupčka dojenčka dvigujte res zelo nežno in počasi, ne sunkovito!
- poskušajte dojiti čimdalj na prvi strani, da bo dojenček zagotovo dobila tudi zadnje mleko.

Da boste imeli lažjo predstavo, koliko izgleda količina izbruhanega, polijte dve ali tri žlice vode po mizi. In obvezno imejte pri roki krpo, ker bo videti res veliko!

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
20.10.2009 13:21:58   
nena30
Lisa ima 3,5m. Sva pa isključno na novalacu 1. Ampak poliva mi zadnjih nekaj dni, že po tem, ko poderemo kupček- kar včasih traja tudi do pol ure, ampak podremo ga. Ko bruhne se ji potem ponavadi začne še kolcat in to traja in traj...potem rata mal nejevoljna, ampak to po moje zarad kolcanjauser posted image . Saj verjetno je samo prehodno. Ah ta Lizila ima eno panično mamicouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
20.10.2009 16:04:30   
momacus
Polivanje

Kaj je polivanje?

To so majhni izbljuvki, ki se zgodijo nekako eno uro po obroku. Želodec ªbrez vsakega napora« zavrne vsebino in jo potisne v požiralnik. Ne zamenjujte polivanja in bruhanja. Bruhanje je zavračanje želodčne vsebine z naporom in je pogosto znak za skrito bolezen, zato ga je treba pozorno nadzirati. Bruhanje je ponavadi tudi v loku.

Ali je polivanje nevarno oziroma boleče?

Polivanje je pri dojenčkih nekaj povsem običajnega in samo po sebi mine v prvem letu starosti. Želodčna vsebina je kisla in lahko draži požiralnik in tako povzroča bolečino. Polivanje je prebavna težava, ki ne pomeni nič nič resnega, vendar tako pri otroku in pri vas vzbuja nelagodje. Za zmanjšanje polivanja obstajajo prilagojena mleka.

Kaj povzroča polivanje?

Povzroča ga ne do kraja razvita mišica zapiralka na spodnjem delu požiralnika. To je mišica med želodcem in požiralnikom, katere naloga je preprečiti, da bi vsebina iz želodca šla v napačno smer (proti ustom namesto naprej proti črevesju).

Kaj je treba storiti, kadar otrok poliva?

V primeru preprostega polivanja je dovolj že prilagojena prehrana. Strokovnjaki pri ESPGHAN (evropskem združenju pediatrov gastroenterologov, hepatologov in nutricionistov) priporočajo dajanje zgoščen hrane dojenčkom, ki jih muči polivanje, da je hrana v želodcu bolj gosta in se tako manj vrača v požiralnik. Vendar tu je potrebna pazljivost! Hrana ne sme biti pregosta, saj se s tem lahko upočasni prebava in se s tem nevarnost za polivanje še poveča. Za nasvet prosite svojega pediatra.

Zdravnik vam je svetoval uporabo specialnega mleka Novalac AR za dojenčke s polivanjem

Pri dojenčkih s polivanjem je v prehrani priporočljiva uporaba specialnega mleka za dojenčke Novalac AR s koruznim škrobom. Novalac AR optimalno zgosti hrano v želodcu, hkrati pa ne upočasni prebave. Posebna sestava mleka zmanjšuje polivanje pri otrocih. Je popolna hrana in se ga sme uporabljati neprekinjeno. Novalac AR1 lahko uporabljate neprekinjeno od 0. pa do 6. meseca starosti, Novalac AR2 pa od 6. meseca do enega leta starosti.

Koristni nasveti v primeru polivanja pri dojenčku:

- pleničke in oblačila okrog trebuha ne smejo biti pretesna
- dojenčka hranite v mirnem in sproščenem ozračju
- v neposredni bližini otroka ne kadite
- ne silite otroka, da bi do konca spil stekleničko

Če je vaš dojenček starejši od 5 mesecev, mu raje ne dajajte pomarančnega soka, ker je prekisel (sladkor ne odvzame kisline in ne koristi otrokovemu zdravju).

http://www.lekarnar.com/izdelki/novalac-ar1

(odgovor članu nena30)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
20.10.2009 16:07:17   
momacus
sm se spomnila da je moja sestra ko je bla črv pojedla flašo z vsem guštom in potem namesto podiranje kupčka - slap-intolereanca na laktozo....

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
20.10.2009 17:12:46   
momacus
ej bia zdaj sem se nekja "pomnila". če tvoji tamali res tolko nagajajo zobi da ponoči ne more spat, si ji probala dat žličko calpol-a? če se lahko da ko je siten po cepljenju.... mislim da ne bi smelo škodit, tako za probat pa da vidiš če jo res matrajo zobi. našega gašperja tudi ful srbijo zobki in ko ne more več mu jih namažem s calgelom , ne vem al mu pomaga al mu je samo fino, ma se malo manj "praska ". ponoči pa na srečo spi user posted image

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
28 enostavnih pustnih kostumov za dojenčke
photo
Tudi dojenček je lahko nadvse simpatična pustna šema! Če bo za vašega najmlajšega člana to prvi pust, si morate pogledat...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?