|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: * Avgustovčki 2009 *
19.11.2009 21:41:37   
*anč*
IZVIRNO SPOROČILO: go_ta

anč, ja v HM-ju majo ful luštne cunjice, jst bi vse pokupilauser posted image  Veš, kaj sem te mislila vprašat: zakaj se pri porodu poslužujejo tega, da se ti ena od babic 'nasloni' (ne poznam drugegag izrazauser posted image ), ko rojevaš. Samo da hitreje pride ven otroček? Upam, da ni prebutasto vprašanjeuser posted image

to misliš, da se ti nasloni na trebuh, ne?  ponavadi to naredijo takrat, ko mamica ne more sama iztisnisnit otročka (npr. ker je prevelik, ker je preveč utrujena, ker se mudi, ker se hočejo izognit vakuumu ...). meni so prvič to naredile, ker sm prtiskala pa prtiskala in ni in ni šel vn, ker je bil tok velik in vem, da mi je pomagala, ker sama res ne bi mogla. na žalost si pa skor vedno, ko to nardijo prerezan, ker otročka hitro vrže vn in babica ne more varovat presredka, da se ne strga. vsekakor je bolj fajn rodit brez te pomoči. drugače pa delajo to predvsem starejše babice, zdaj naj bi pomagali z vakuumom, ker lahko zaradi tega pritiska na maternico pride kasneje do povešene maternice.  a sm zakompliciralauser posted image user posted image

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
19.11.2009 21:55:30   
Ayo
Eee a ti tudi ze februarja, kako pa to? In bos delala cel dan?

No, jaz sem tudi pri Gabrielu sla v slzbo, ko je imel 6 mesecev, pa ni nikoli bil na AM! Zjutraj sem si ga pumpala, popoldne in zvecer sva se dojila, malice je imel pa ze itak sadne oz. zelenjavne in je kar lepo laufalo do 9. meseca user posted image Tako da ti kar na izi, manj se obremenjujes, bolje je.

Jaz bom pa zdaj, ko ne grem vec v sluzbo probala cim dlje dojit, recimo nekje do dopolnjenega 1. leta sigurno, ker je to tudi meni user posted image user posted image user posted image

Simonalokar, ja lahko gresta skupaj v Lj, pa se gres ti sprehodit, moz pa v shoping. Jaz se tudi raje izogibam javnih prostorov kolikor se da!

Sivilja, sem brala o gripi, vam posiljam kos user posted image !!

Aprilcica, HB da je pri bratu vse ok! user posted image

Sanikaa, Hruskolinka welcome to the swimming club!!! user posted image user posted image user posted image

Hel, kako ste zakljucili z dediscino?

Jaz sem bila tudi predvcerajsnjim besna na mamo, da me je dobesedno minilo sploh imeti stike z njo: nekaj let nazaj sem hotela kupit stanovanje od moje babice (to je mama od moje mame) tako, da bi imela pravico do vselitve samo po njeni smrti. Tako bi financno pomagala mojim starsem in mamini sestri. Pa sta se baje z mojo mamo skregali, ko ji je to omenila. no, zdaj pa po ovinkih zvem, da ga je prodala eni 3. osebi, mene pa sploh ni upostevala in to za 1/2 cenej kot bi ga lahko. user posted image user posted image user posted image
Men je to ful grdo naredila...sicer pa niti ne vem koliko od vsega je sploh res, ker ze celo zivljenje kar naprej nekaj skriva in si izmisljuje prav hecne stvari, pa brata kar naprej nekaj sunta proti meni, latastrofa za user posted image Potem pa se misli kako je pametna. Za kozlat!!!

Sem pozabila povedat, da sem vceraj z Ilario v narocju padla po stopnicah, sem se tako ustrasla, na sreco ni bilo nic hujsega, kljub temu da sem orenk usekala v hrbet in oba komolca, se je cela bajta zatresla.

Nic, otroci spijo, danes sem se sama, mozek pride jutri, gremo pod tus in ajat.

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
19.11.2009 21:57:50   
go_ta
Anč, nisi zakompliciralauser posted image  Me je zanimalo, zakaj. Pri meni je blo verjetno, ker se je mudilo. Niko je imel vse slabše utripe in ko je ven prišel, je imel popkovnico dvakrat okoli vratu zavitouser posted image  Ampak itak nisem nič čutila tega pritiskanja, pa tud prerezana nisem bila ničuser posted image  Aja, babico sem pa imela mlajšo in je bila zakon!! user posted image  Tisto izmeno so bile vse mlade in fajne tamuser posted image
ayo, super teža, še ena težkokategornicauser posted image
kerala, jst se ne bi obremenjevala s tabelami in tem. Mene je patronažna na začetku do joka spravila, ko je rekla, da je Niko prvi teden premalo pridobil na teži (celih 25 g premalo?!?), sem mislila, kako slaba mama sem.user posted image  Me je pa moja mami potolažila, da nismo vsi po jusu, eni dobijo več, drugi manj, ne moreš vsega v tabele natlačit. Če je otrok zadovoljen in zdrav, se ni treba sekirat!
Glede dodajanja: meni je P tudi rekla, da do 6 meseca nič, ampak Niko že zdaj dobi take veliko očke, ko naju gleda pri kosilu, samo čakam, kdaj bo začel delat mjami, mjamiuser posted image  Bom probala s kašico, bomo videli, kako bo potem spaluser posted image
Zdele si vlečem nadaljevanko z neta, potem pa počas ajat.
'noooooč!user posted image

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
19.11.2009 22:51:44   
zima07

IZVIRNO SPOROČILO: go_ta

aja, še to: zima, ful mi je všeč ime Varjauser posted image  Ne slišiš pogosto, nekaj posebnega!

Hvala... user posted image

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
19.11.2009 23:00:43   
Sanikaa
Go-ta jaz sem tudi opazila da Leo kar žveči , ko ja žvečim zravenuser posted image
Danes sem mu dala kašico po flaški pa si je lepo spil user posted image
Danes sem ga pustila na tleh na igralni podlagi, ko sem kuhala in pogledam onak iz kuhinje in ga ne vidim!!! Tok se je izvijal in brcal da je počasi zlezel dol na parketuser posted image HB ni nič nevarno ker je bil na tleh ,ampak enkrat sem ga najdla že napol z nogami dol iz ležalnikauser posted image Ta mal tok sam telovadi , da jaz ne vem kaj bomo mi še dodatno telovadili na fizioterapijiuser posted image Res je da mi se še vedno izvija v lok , ko ga previjam, ali ko je v banjici. Prav ne vem kako bi ga držala v banjici, da se ne izvija v hrbtu??user posted image
Ayo o boga ti !! Po stopnicah!! Upam da se nista poškodovali. Prepričana sem da si kar natolčenauser posted image Joj mene je tudi strah ko grem gor dol v ta tretji štuk in Vid se ponavadi še obesi na meneuser posted image Žal mi je da imaš tako slab odnos z mami. Nažalost veliko družin razpade ko pride do dediščine. Pri nas je tudi orang komplicirano in moja2 (starša) nič to ne urejata, kot da bosta večno na tem svetu. Grdo se sliši ampak ne mislim na to kaj bi jaz dedovala ,ampak starša ne urejata nič kaj sta onadva podedovala in če se slučajno kaj zgodi njima to bo popolna zmešnjava!!! Če pa kaj predlagam da bi se začelo urejat pol pa je 100 problemov inuser posted image user posted image

Mi2 z dragim pa sva odvisnika od popolnoma drugih nadaljevankuser posted image user posted image Vsak ponedeljek snameva dol z neta NBC nove Gospodinje in Dexterjauser posted image dragi je gledal še Prison break ,ampak meni s eje že pri tretji sezoni skisal, pa četrto je gledal popolnoma samuser posted image user posted image

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
19.11.2009 23:08:35   
zima07

IZVIRNO SPOROČILO: aprilčica07

zima: ja, ful lepa imena imajo vaši otročki.. sploh Brina je meni še posebej všečno... ma pr nas imena z črko r ne pridejo v poštev, ker ima tašča govorno napako in ne more rečt črke r, in smo zaradi tega vzeli imena brez r-ja..

Hvala tudi tebi user posted image ....Pri nas je pa tako, da imajo user posted image in punci R v priimku, tako da kar paše, če je tudi v imenu...Sva kar iskala, kakšno tako z R-jemuser posted image ..

Tudi pri nas se je v bajto pretihotapila bolezen-dragi je čist adijo, kašlja in smrka kot nor, pa oči mora imet zaprte...Vročine pa na srečo nima, pravijo, da je to prvi znak nove gripe-ve katera kaj več o tem? Sicer se pa jaz tele gripe nič posebej ne bojim, se mi zdi, da je še bolje, če se dobi tole, nemutirano... No, kljub vsemu si nobene bolezni ne želim za mali pikici...Ampak ni kaj..Brina je v vrtcu, saj ne moreš vedet, kaj prinese, zato tudi z obiski in trgovinami ne kompliciram...mala je v globoki košari, roke si dobro umivamo prej, potem...se mi zdi, da bolj kot kompliciram in se čemu izogibam, prej me zadane user posted image ....

Nič, grem zdaj...še kak film naštimat, da bom lažje zaspala user posted image

Nočko!

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
19.11.2009 23:11:39   
zima07

IZVIRNO SPOROČILO: Sanikaa

Go-ta jaz sem tudi opazila da Leo kar žveči , ko ja žvečim zravenuser posted image
Res je da mi se še vedno izvija v lok , ko ga previjam, ali ko je v banjici. Prav ne vem kako bi ga držala v banjici, da se ne izvija v hrbtu??user posted image

Uporabi čebriček...Ni šans, da se zvija, je v fleksijskem položaju, zakon je...Varja že maha z rokami in šprica naokoli...

Aja, s kašicami pa pri nas začnemo po 6. mesecu-se je v prvo super obneslo, upamo na enak razplet user posted image

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
19.11.2009 23:30:52   
Sanikaa
HVALA Zima. Imam čebriček pri starših ampak mi s ezdi da je tako majhen da Lea nimam kam dat. Vseeno bom probala , ker je itak banJica že prekratka in se buta z glavo ko se odrine z nogamiuser posted image

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
20.11.2009 0:09:24   
Muca83
Evo danes je pa Lana malo prej omagala, ob 23:20. Sem se že bala, da bo vsak dan vlekla čez polnoč. Je pa včeraj potem spala do 7h zjutraj in potem še do pol 11h. S tem, da ponoči spi sem pa res ful zadovoljna, že v porodnišnici mi je spala ponoči. Edino ene 5x do sedaj ga je malo sračkala, da je bila nekaj ur ponoči pokonci.

Drugače pa sedaj ful veselo brca in na splošno se ji vidi, da se ful bolje počuti. Jaz pa tudi, ker jo končno lahko normalno primem in stisnem k sebi. Je pa danes spet ful spala podnevi, sploh ne zmore biti več kot 1-1,5 ure skupaj pokonci, potem že sitna rata in jo je treba uspavat če ne postane kar histerična. Danes je enkrat nikakor nisem mogla uspavat, pa sem v obupu kar voziček pripeljala v stanovanje, jo dala noter in jo vozila naprej in nazaj čez rob tepiha in prečko med vrati in je hitro zaspala user posted image user posted image Sem potem 2x to foro danes uporabila, zvečer pa ni več delovalo.

hel32, imaš kakšen recept kako otročka uspavat z zvezdico? Mi jo tudi imamo, smo jo dobili za darilo, pa ji je samo ful zanimiva, jo gleda s široko odprtimi očmi, se pravi ima ravno nasprotni učinek od uspavanja. Uspava jo samo nošenje, dojenje ali voziček.

eee35, zanimivo imaš tole, da ti sosedov otrok ne pusti spat. Saj jaz tudi če ne morem spat ni zarad mojga otroka, je pa zarad mojga dedca, ker smrči kot user posted image user posted image Še dobro da tamale ne moti.
A ti greš že kar februarja delat. A bo potem tvoj do konca koristil porodniško? Jaz sem tudi na začetku skoraj sovražila dojenje, ampak to zato, ker me je tako hudo bolelo, da sem pesti in zobe stiskala zraven. Sem imela čisto krvave bradavice in je bilo res obup. Zdaj je pa ful dobro, bi pogrešala če bi mi zmanjkalo, sploh zjutraj ko se skupaj crkljava v postelji. K sreči se bradavice navadijo, malčki pa se naučijo pravilno pristavljat. user posted image

kerala, jaz tud skoz mislim, da moja premalo poje. Sploh ko je začela dodatek zavračat sem bila čisto panična, ampak se mi je izgleda res več mleka naredilo, ker so pleničke lepo polulane in na teži tudi pridobiva. Mene sta patronažna in pediatrinja skoraj okregali, da preveč kompliciram, ko sem bila ful zaskrbljena ko je začela dodatek zavračat in je v enem tednu samo 50g pridobila. Mi je rekla patronažna, da naj bi otrok do 6. meseca podvojil porodno težo in do 1 leta potrojil in da dokler napreduje je vseeno. Torej more imeti moja pri pol leta cca 7 kg, zdaj jih ima pa 5.600 in se ne obremenjujem. Meni so rekli, da so otroci različni in naj ne gledam nekih tabel koliko naj bi pojedla, da otrok že ve koliko rabi.

Ayo, uff, si ne predstavljam, da bi mogla it februarja že delat, že julija bo kriza pomoje. user posted image

Sanikaa, tvoj je pa pravi telovadec user posted image Jaz ti tudi čebriček priporočam, ker Lana je v banjici vsa trda in napeta, v čebričku pa veliko bolj sproščena.

Vidim, da že kar o gosti hrani govorite. Pri nas je tako, da je patronažna naročila, da jo pokličem, ko bo Lana stara 5 mesecev. In takrat bo prišla vse razložit in naj bi počasi začeli. Je pa rekla, da če bo imela še težave z zaprtjem (je bila že nekajkrat zaprta, je pokakala čisto trdo kroglico), da potem bi pa mogoče lahko že pri 4 mesecih začeli.

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu hruškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
20.11.2009 7:52:46   
aprilčica07
Jutro babe,

pr nas nič novega, vreme je grozljivo, sploh ni za pogledat ven skoz okno, brrrrrrrrrrrrrrruser posted image user posted image user posted image Danes pa grem uštimat zavarovanje, za avto, pa bom ob 600 ali pa še kaj več euričev..... pa tehnični imam letos prvič, ker je avto 4 leta star... oh ja, spet bo šlo en kup dinarčkov... še najbolše je, da imava oba z mojim na začetku decembra te zadeve za poštimat.....nevem kako nama je to uspelo, to rata samo posvečenim..user posted image user posted image user posted image

Sicer pa smo spali dobro, celo nočuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ayo: vedno ko preberem kašen dogodek, ki je povezan z tvojo mamo, me kr zmrazi... enostavno nimam več komentarja na tako obnašanje..user posted image user posted image
muca: tudi moj smrči, a ga malo posodim? mislim, da je hujši primerek, ker ga je čut naokoli in okoli..user posted image
go ta: sem pogledala tisti True blooth, ampak samo zaradi unga tipčka.... ki sta ga ti in eee35 tako slastno opisovali...drgači pa meni take nanizanke ne sedejo lih dobro.. moj je pa nor nanje.. jst rada pogledam kašno forenzično serijo, ali kaj takega, pa trenutno gledam Kameleona na tv3, to je pa tudi vse.,...user posted image
sanikaa, zima: mi imamo čebriček in banjico, pa je kopanje v obeh prava muka, se zvija in vrešči ko zverinica.. ko jo pa ven damo je pa cela žurka, se smeji in vriska in je vsa srečna, da je muka od kopanja za nami... user posted image
anč: uf, to da se na trebuh naslonijo sem tudi jst čula, ma po moje to lih ni prijetno.. pr meni ni HB nikoli blo tega treba uporabit...

Moram pohvalit pa Jakoba da zdaj še kr vpraša za it lulat, ne vedno, ampak smo bistveno bistven napredovali.. in veste katera tehnika se je najbolj obnesla? kot je napisala anč: pihat na moški ego...user posted image user posted image [sm=jezicek.gif

Za vikend bomo punce same, moja dva bosta šla v dolino, midve bova tle ostale. Bojo šli še na en rojstni dan, pa jst nimam volje, tako, da.... pa neke živalice bojo šli gledat... jst bom pa raje kr doma ostala, se mi en da it na tisti rd, saj tatič je fanj, ma mama je poglavje zase in nikakor nimam volje poslušat.. vem, ni lepo, ampak kaj čem....bom raje kaj pekla in štimala, ker pridejo v pondeljek moje kolegice na obisk.,..user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
20.11.2009 8:18:40   
aprilčica07
Sem se pozabla pohvali, da sem dobila prvo menstro po porodu...user posted image user posted image user posted image user posted image sem že pozabla kolko je to zoprno, in kr nekam boleče vse skupaj..ma bo že:) samo navadit se spet moram na vsakomesečno curljanjeuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1536
20.11.2009 8:21:26   
Anonimen
jutro, punce!!!
jaz vas vsakodnevno bere, ampak nimam kaj za napisat. pri nas je vse mirno, nic se kaj posebnega ne dogaja. edino mala se mi ze par dni zbuja okol 4ih in ne zaspi do 5ih. pol pa se jaz zaspim, in ob 6ih moram ze s5 vstatuser posted image
moram se pa pohvalit, oz. moram pohvalit niniko, da bomo vsak caz spokali prvo rundo cunjic v skatleuser posted image user posted image user posted image user posted image ....vsak cas ji bojo prve premajhneuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1537
20.11.2009 8:23:36   
Sanikaa
Jutro!!
Danes smo pa suuper spali. Prva runda do 3:30 druga do 6 :30 jeeej. Končno mal reda..sam da bo tak naprej.
Aprilčica ..nikoli ni pravi čas za rihtat avte. Moj dragi ima junija , jaz pa julija..glih pred dopustom se skeširavauser posted image Sva ugotovila da vsaj regres poravna zadevo user posted image
danes pa imamo meglo!! Ne vidim niti parking , ki je 20 metrov od hišeuser posted image Upam da se bo kmalu razčistilo ..včeraj je šele ob 12 uri mal sonček pogledal do nas.
Grem rihtat zajtrk in kofiiiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1538
20.11.2009 8:23:44   
Anonimen
anc, meni se je ena tezko kategorna babica vrgla na trebuh, istocasno, ko so domna z vakumom potegnili ven.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1539
20.11.2009 9:39:37   
sams
oj drage moje,
kerala: veš, da smo imele slikanje kolkov na isti dan!!! Verjetno ste vi bili ful pred nami in smo se zgrešile. Ful škoda, me zanima, kakšen je Taras user posted image  zdej, ko ni več novorojenček. Tudi Sofija malo manj napreduje zadnje čase s težo. Sem ji prav zatežila, da pri slabih 3 mesecih pa RES ni čas za diete....

veste, kaj pa se je meni zgodilo v nedeljo! Smo bili (standard) na tedenskem shoppingu vsi 4. Mali je bil v nakupovalnem vozičku, Sofija v svojem vozičku in na blagajni smo nekaj mutili z vrečkami in pospravljali in plačevali in potem smo že hoteli iti in reče blagajničar: hej, kaj nimate vi še enega vozička? Jaz sem mu že hotela reči, da ne, če ni dovolj to, kar smo kupili... Ampak se vseeno obrnem nazaj in ene 10-20 m za nami vidim voziček, v katerem je Sofija in ene moške, ki se mi ful smejejo! Katastrofa! Čisto sem pozabila nanjo user posted image . Groza res, jaz bi gladko šla naprej, ker smo res bili ful neki skoncentrirani na ta shopping. Ma groza no, bogica.

In še nekaj se mi je zgodilo: Sofija se zadnje dneve fuuul napenja in slabo spi in nismo vedeli kaj je (poleg krčev, ki jih itak ima, ma to je bilo še bolj močno). In včeraj po dojenju se fuuul pokaka in jo grem previti in vidim eno "solzico" na plenici! In pogledam bolj od blizu in vidim, da je to en briljantinček, ki se je odtrgal od njene majčke, ko se je prala in se je verjetno prilepil na kakšen njen bodi in ker vse daja v usta, je pogoltala tudi to... oh bogica....

ayo, tudi midva z malim sva lani septembra padla po stopnicah...user posted image  Sva šla na plažo in mi je spodrsnilo na stopnišču, ker je bilo prašno, ker je en sosed nekaj prenavljal... Njemu ni bilo nič (je padel direkt na glavo in smo šli slikat, grozno je bilouser posted image ), jaz pa imam od takrat zdeformirano rit! Vem, da se čuje neverjetno, ampak mi je  zamaknilo cel kos riti... mislim groza. OK, miss tangica ne bom (sploh ne s temi kilami user posted image ), ampak se tudi čez trenirko ful grdo vidi user posted image

aprilčica, HB za tvojega brata!!!

gosta hrana: jaz bom začela dodajati pri 5.5 mesecih. Do takrat bom podpirala svojo lenobo, ker dojenje je res komot in če pravijo, da zadosti potrebam dojenčka, bom kar samo dojila naprej. Sicer pa, vsak po svoje user posted image .

anč, meni se je tudi prvič babica in celo še ginekologinja naslonila na trebuh... Brez tega bi bila po mojem še vedno na porodni mizi user posted image . Nisem mogla več in še dete je bilo kar veliko (mislim, da sva obe imeli tam 4.100 g otroke, kolikor se spomnim). Tako da sem ful hvaležna, da  so se naslonile. Sem pa res bila fuuuul rezana notri in zunaj user posted image  Gin vedno reče, da so me fajn zakrpali user posted image .

OK, mala je zaspala, tako da sprehod zaenkrat odpade. Pa itak se ne sprehajamo dosti v tem vremenu, polega tega pa nisem neka vozičkarica... zato si mi ti ful smešna go_ta, ki ful z veseljem vozičkaš user posted image . Meni se glih ne da in itak vedno izberem neke čudne ure, ko grejo ostale mamice že domov (npr okoli 12h), tako da gremo do trgovine ali na kafe in grem že nazaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
20.11.2009 9:55:06   
eee35
miska: ahhh pol ti si dobila posebno vrsto babice - metalno user posted image , ne uporablja se jih za kaj drugega veš, samo, če vidijo, da bi eni pasalo - jo pokličejo, da se ti malo povalja po trebuhuuser posted image ...joooj sem žleht.

ayo: tvoja mami je res razred zase...Glede dojenja bom vidla, ta delo je čist poj...ano, sori za besedo, jaz nikoli ne vem, kdaj bom končala. Prej skoraj nikoli, si predstavljam, da še z gripo bi morala tam krave past pri mizi....

muca: ja, moj bo očkomamota špilal do 15 julija, me prav zanima, kako bo. Mu že zavidam.

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
20.11.2009 9:59:57   
hruškolinka
Ayo, to je pa res smotano, s stanovanjem. Žlahta je raztrgana plahta.  Samo, da sta vedve v redu in da se nista kaj polomile pri padcu!
Sanikaa, super, da je Leo zdaj ponoči bolj sit in dlje zdrži!user posted image Jaz bom počakala do naslednjega pregleda pri pediatru in jo bom tud vprašala al loh začnem dodajat. Moj mi tudi zleze dol z igralne blazine, ko brca. Itak pa ga dam ful redko tja, ker se dere in noče bit gor, ker mora bit v ležečem položaju, to mu pa ni všeč in pol je vik in krik.

Martin
2.8.2009

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
20.11.2009 10:07:44   
hruškolinka
Aprilčica, bravo za menstro, zdaj lahko greš spet po novega otročiča! user posted image Ti dojiš ali ne? Moja sestra je polno dojila in jo je tud pri 3m že dobila.
Sams, to sem se nasmejala, z zgodbo v trgovini.

Martin
2.8.2009

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
20.11.2009 10:17:43   
go_ta
dobro jutro! Moja žaba drema, je njegov čas prišel, mami pa mal na RR.
sams, si me pa nasmejala s celim postomuser posted image  Sofija je na dieti praviš ... ja živimo v takem času, da je treba skrbet za postavo, punca skrbi zaseuser posted image  Pa glede vozičkanja: pri nas je super vreme in izkoristim to, da je Niko čim več na zraku, po drugi strani je pa men že slabo od tega vozičkanjauser posted image  Res! Bi zamenjala vreme z aprilčico za en dan, da se mal spočijemuser posted image  Sam mi je ful smešno, ko pravijo zrak otroka utrudi, kopanje ga utrudi ... yeah right! Kako ga pa utrudi, če sam leži, jst pa vse delam??user posted image  na koncu sem jst ko povožena cunja, Niko pa veselo brca naokrog. Ampak danes bomo spet vozičkali do nezavestiuser posted image
sanikaa, pri nas se Niko tudi zvija in nekako obrne. Sem ga ponoči našla že počez obrnjenegauser posted image  Pa brez nogavičk itak, mu jih bom prilepila ponoči gor, vse zbrca dol! Aha, torej ta kašica pomaga pri spanje, superuser posted image  
muca, pri nas je tudi patronažna rekla, da bo prišla, ko bo Niko star 5 mesecev, vrjetno bo povedala, kako in kaj z uvajanjem hrane.
aprilčica, sva že dve, jst sm prejšnji teden tud dobila prvo menstrouser posted image  Pa čeprav dojim, sem misla, da bo počakala še kakih par mesecev! Sem bila prav jezna! Aja, jst sm začela user posted image  ponoči kovter z njega vlečt, ko začne smrčatuser posted image  Sj Nikota to očitno ne moti, mene pa fuuuuuluser posted image
miška, bravo za Nino, da pridno raste!user posted image
eee35, tebi pa čisto nič ne zavidam, da greš tako hitro delat. Bi pa rada videla tvojega, kako se bo znašel. Mogoče te bo po enem tednu prosil, da prideš nazaj domovuser posted image
ayo, za tvoja mamo sem pa brez komentarja. Ne razumem enih staršev, zakaj so takiuser posted image
Grem zdaj nekaj pojest, potem pa ven (sams, se mi pridružiš?user posted image user posted image )

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

Neposredna povezava do sporočila: 1544
20.11.2009 10:18:23   
hruškolinka
Presneto, spet sem nekaj stisnila in mi je prehitro sporočilo objavilo!

sams, itak bi se loh vsakemu to zgodilo, men se tud skor že!
Muca, bravo, da ste dali dol opornice. supeeer.
Hel, privošči si enkrat mal plavanja, ko boš mela varstvo. supeeer paše.
Kerala, če boste šli plavat z malčkom , priporočam, da pazite na temperaturo vode. Fino je, da ima 32 stopinj al pa še kako več, nikakor pa ne pod 30, drugač pa že komot lahko greste v obroč in plavat.

Martin
2.8.2009

Neposredna povezava do sporočila: 1545
20.11.2009 10:38:13   
hel32
Jutro

Mi smo danes spali do8:00user posted image user posted image , pa še to naju je telefon zbudil, zdaj je pa spet zaspal ob zvezdici.

Muca,
recept, da zaspi; malo ga pustim da jamra, in cmevka, prižgem zvezdico kar večkrat po 10min, in grem stran in čez kakih15-20 min zaspiuser posted image

Go-ta, a tudi tebi se je babica naslonila na trebuh? Meni tudi, poleg tega da sem itak imela vakuum.

Anč, mislim, da me zato tako tišči vse in kr naprej nekaj špika, zaradi vakuuma in pritika babice, ker je bila kr sila sem skoraj brez zraka ostala pri izstisu, pa še notranje sem se pretrgala, pa odzuni prrezali, eh, v glavnem mimo je delam pa redno, vsak dan najmanj 100x na dan keglove vaje, ker nočem imeti tako zelo povešene maternice, ker prav čutim, da se je povesila.

Aprilčica
,user posted image za prvo menstro, jaz je še niosem dobila, še čakam, upam, da bo kmalu za tabo, ker si teden prej rodila, pa dojila tudi približno tako dolgo kot jaz, 3 tedne, oz.majnuser posted image inuser posted image za Jakoba, da gre sam lulat, pridni fantič, le tako naprej.

Glede goste hrane:
ker je naš Lukas tak papavček, mislim, da bom kr nekje med 4 in 5 mesecem začela, oz. ko bo kazal znake, da je lačen prej, kot po 3 urah, pa saj je moj otrok in edino jaz vem, kaj je zanj najbolj prav, je pa kriza, ker bomo mogli kašice kupovat, ker je zimauser posted image Pa Lukas tudi ko mi jemo ful gleda zraven in požira slino, kot da bi hotel žvečit!

sams,
bogica tvoja mala, da jo je kr matralo, ko je kristalček pojedla, da je nebi pozabila. Verjemi, da bi slej, ko prej pogrešala nekaj, take smo meme, čist preveč skrbi imamo.

Ayo,
ah, naj gre v r i t vse skupi, nimamo še končane zapuščinske, zdaj čakama, ker pač kaj druga ni imela se je vsedla na vrednost parcele, takrat, ko je bila kupljena(1999),
Se mora odločit, ali ga civilno toži, za polovico vrednosti, ma za kozlat je to, jaz ne vem, kaj taki ljudje delajo na svetu. Za tvojo mamo, pa nimam besed, take brezsrčne ženske bi skup nekam zaprla.Je pa dragi rekel, da pa mogoče enkrat bo dvignil telefon, ko bo ona klicala ga, kajti še kr naprej klicari in ga hoče na telefon, ob nemogočih urah, ko je še v službi, pa točno ve kako dela, no skratka ko bo pripravljen, se bo najprej po tel. pogovarjal z njo, mogoče bo lahko potem počasi prišla tudi na obisk, kajti mama je la ena, žal, kakršnakoli je že, pa še to mi je povedal ob kozarcu vina zvečer, tisti dan po zadnji obravnavi na sodišču, ker je bil psihično čist aut, bogi moj moži.
Saj je rekel, če ne bi imel tega problema, bi mu šlo, kot v pravljici, se mu vidi,kako me gleda, s tistim pogledom user posted image Malega pa itak obožuje do skrajnosti.
Še glede cepljenja in gripe in buljenja v vouiček, jaz kr rečem, da ne pudtim, da pihajo v malega in pika.

Kerala, če je Taras zadovoljen, pomeni, da mu nič ne majnka, saj bo tudi in zrastu, glavno, da je zdrav, kaj češ, niso vsi po tabelah narejeni, moja Tjaša je tudi bila zelo suhcena, pa je AM pila, Lukas je pa pravi papcekuser posted image

Miška,[sm=bravo.gif] za niniko, da tako lepo napreduje, ima sestrična tudi tako drobcenega fantiča in počasi pridobiva na teži, pa glavno, da so zdravi, potem se ti grami ne poznajo več!

Eee35, si smešna, zaradi sosedovega mulca ne moreš spat, eh, ti boga. Aja, še glede kašic za dojenčke, jabolko naribaš na najmanjše ribanse, banano pretlačiš, fajn zmešaš, da je tekoče gosta, kosmiče, pa itak daš v flašo in zmešaš z vodo, če je že mleko dodano, če pa ni pa še nejprej nerdiš mleko, oz lahko si tudi svoje spumpaš in daš kosmiče zraven, ma komliciram žeuser posted image

Nič, grem dat zelje kislo iz skrinje bo danes sarma za kosilo, NJAMI user posted image

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
20.11.2009 11:56:00   
aprilčica07
Ojla

pa sem bo 600 euričev.. ampak avto je pa zavarovan, kar je bistveno.. pa sem si še dodatno zavarovanje poštimala, da grem stran od vzajemne in bom tudi to imela pr triglavu, kar mi je pa najbolj fanj je to, da mi agent vse poštima in ni treba meni prav nič, ker sem že večkrat napisala, da mrzim papirje v dno duše, pač poklicna deformacija..

sanikaa: ja, obupno drago je to zavarovanje, ma kaj čmo, meni se zdi prav, da je zavarovano, ker nikoli ne veš...
hruškolinka: ne, ne dojim.... ampak po novga dojenčka pa nimamo namena it.... no nikoli ne reci nikoli, ampak planski kot sta bla Julija in Jakob zagotovo ne bo..user posted image
go ta: jst sem pa lih iz sprehoda, jst ful rada vozičkam.. ma imamo zdaj vse razrito tle okoli, ker rihtajo optiko in je blatno, ma me niti ne moti, grem vseeno ven....je zdaj vozek ves blaten, ampak ga bom že spucala, enkrat na spomlad ko bojo lepša vremena...user posted image
sams: bogica Sofija.. bleščico je požrla, revčka.... kašno rit imaš? sem se nasmejala, ampak ti verjamem, da je možno, sicer je pa najpomembneje, da ni blo nobenu nič, razen pač tvoji ritki..user posted image saj tebi ni smešno, ampak meni je, brez zamere, prav?user posted image
miska: lepo, da Nina raste in boste zapakirala premale cunjice...
hel: ja, menstra je prišla v vsem svojem sijaju.. pa sem včeraj že rekla mojemu, naj mi na poti sem kupi vložke in jih je kupil ampak le en paket.. pa mne čukasto vpraša, ma kaj ne bo zadosti? itak da ne, niti za dva dni ni en paket.. tako, da sem šla zdaj po novo zalogo..user posted image
eee35: kdaj greš pa ti delat?
ayo: dobro, da ni blo nobenu nič pr padcu..user posted image

Grem kuhat, ker drgači bomo lačni...

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
20.11.2009 13:03:56   
hruškolinka
Sanikaa, omenila si, da če sem opazila, da je ob 13.00 bazen bolj prazen. Ja ja, vsi šibajo na kosilo... Če bi ti hotela hoditi ob 13h, je meni tud prav. 

Martin
2.8.2009

Neposredna povezava do sporočila: 1548
20.11.2009 13:13:50   
Sanikaa
Miška super za Nino da tako pridno raste user posted image
Go-ta ja ta mi je znana user posted image Jaz čist povožena brez moči ,a mali zvečer po kopanju najbolj zbujen in kot čukec me gleda na joškiuser posted image user posted image

Moram se mal pohvaliti ..imam 6 orhidej in so tri že lepo cvetele ovo leto in zdaj se še 5 njih pripravlja na cvetenje..JEEEJ (ena stavka ker je že dvakrat ovo letouser posted image ) tok sem ponosna na njihuser posted image Moj user posted image se nič ne zmeni na njih ..vpraša ..A je umetna?
Sams..ojoj boš se morala navadit na dva otroka ..HITROuser posted image user posted image user posted image Moja prijateljica iz otroštva je vse jedla od prstanov , kovancev, najhujše kaj je pogoltnila je bil šrauf iz ključavniceuser posted image user posted image To so vsi čakali tri dni da pride venuser posted image user posted image in se bali da se kje ne zatakne. Še hujši so tisti kaj rinejo stvari v nos ,ali uhouser posted image user posted image To je potem umetnost dobit ven in nevarno da ne pride v pljučauser posted image .

Kaj se tiče kosa ritke ki ti manjkauser posted image ...to mi je znano ker pride do resorpcije maščevja tam kje je bila podpludba. Enkrat je naš ati pazil Vida in je Vid z glavo priletel v desko od postelje. Imel je tako modrico na čelu da je groza. In na mestu kje je bila podpludba je potem imel mal poglobljeno, ker se tisto bebi maščevje resorbiralo...grozauser posted image user posted image Zdaj vedno ko puščam otroka z njim ga spomnem na tisto podpludbo..pa fajn smo ga poslikali in vedno komentiram ...tako je ko je ati zadolžen za varstvo!!!

Aprilčica ...ma vem groza drago. Pol pa ti se v avto zaleti razpadajoč kombi brez registarske in brez zavarovanja (kot prijatlu) in mu prijatelj policaj svetuje naj gre na parkirišče in prijavi da so ga tamuser posted image user posted image ker ovak nič ne bo dobil. Ma groza!!

Ženske jaz bom plešasta postala!! Že sem po tleh pustila svojih las za kakšno dobro lasuljouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1549
20.11.2009 13:40:53   
aprilčica07
sanikaa: nič bat, ne boš plešasta ratala.. zdaj je že itak obdobje odpadanje las, da smo lih dobro po porodu pa nam še dodatno zadevo poslabša.. saj bo bolše.. jst si umivam lase izmenično enkrat z šamponom proti izpadanju, drugič proti prhljaju...isto kot pr Jakobu po porodu fašem odpadanje in prhljaj.. takrat se mi je umirilo po enih dveh mesecih take kure, bomo vidli kako bo tokrat... moj dragi si je v nos zatlačil fižol in tega sploh niso opazli, ker je naredif potiho.. opazil je enkrat dohtar, ko mu je fižol v nosu že rastit začel, mislim groza, res..user posted image user posted image
simonalokar: sem prej pozabla odgovorit na tvoje vprašanje.. kaj vem, jst raje male ne vlačim po raznih centrih, ampak HB jo lahko pustim eni ali drugi noni, če pač nimaš otroka kje pustit, ga vzameš s sabo, saj ni izbire.. bi pa jst nardila kot je ayo svetovala, jst na sprehod z vozekom tata pa naj gre v trgovino...

Grem, se mi kuha kosilo, pa lahko kaj zasmodim, ker tle gori visim, ne bi blo prvičuser posted image user posted image

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?