ronja -> RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del (18.6.2009 14:56:05)
|
notranja user posted image sej sem res k majhen otrok, sam so res že več kot pol leta vplačanauser posted image ma, ti se kar veseli, sem vesela še zate! Samo sem mislila, da so kakšna vrata, ki recimo delijo hišo na dva dela - vašega in taščinega, hehe. Misliš, da se to da spremenit, če sva bolj nesramna? ker do zdaj sem res fuuuuul probavala zlepa: vsakič sem ji ponudila Lejlo, vsakič sem nesla lejlo k vratom, da se poslovi od nje, pomahala z njeno rokico za papa babi, pohvalila sem tamalo in taveliko in to, kako sta tamalidve radi skup, nisem je vsiljevala, nisem je nosila stran,... Pogovarjala sem se veliko z njo o tem, kako je lepo, če stari starši ne delajo razlik - to celo še predno sva sploh imela otroke, povedala sem ji, kako ima Ronja rada sestrico,... Še ko sem bila tam na zagovoru se moj optimizem kljub razočaranju sploh ni dal in sem si rekla, da samo rabi malo časa sama z njo... Ampak če si tega časa sploh ne želi! Silit otroka nekomu, ki ga ne želi, mi je pa mimo, ker nasrka otrok! Saj vem, da je na zgubi babica, če nima odnosa z vnučko, ampak vseeno, če pa mora bit vnučka z babico, ki je ne mara, potem pa trpi vnučka (to slučajno vem iz izkušenj in mojim otrokom tega ne privoščim in ne bom pustila!) Samo ne vem, kako naj to naredim... Ja, lubi se strinja, se hoče pogovorit z njo, samo meni se zdi boljše, da ji pove enkrat, ko bo sam zraven - zdaj smo navadno ali vsi skup, pa po možnosti še bratranci, in seveda takrat ne more načet te teme, se ful dogaja, pa tudi te stvari je treba delat na samem, kot si napisala. Da bi bil pa sam z njimi, pa še ni bilo, vedno sem jaz doma z njima, ko ju pride ona pazit (no, do zdaj je bilo 3x - oz. včeraj je bilo 3.) in seveda jaz te stvari opazim in mu jih povem - on opazi kaj, kar se zgodi, ko je zraven - recimo ko mu pošlje sms: kako je ronja? Pa potem še enega: in seveda vsi ostali... zadnjič recimo smo bili vsi - mi 4je in svak, svakinja in oba bratranca na obisku (živijo v tujini, tako da niso glih vsak teden tu) - in mi smo šli domov, en bratranec je moral dobit večerjo, drugega sta starša umivala. In je rekla, da bo že ona nesla Ronjo dol, da naj nič ne hodimo. Pa ronja si je itak sama želela it, ker ona obožuej stopnice. No, potem se mi spravimo in ona vsa nesrečna, ker bo morala dat večerjo vnučku in nas ne bo mogla pospremit do avta (ki je parkiran baytheway na dvrišču, tik pod hišo)... Mislim, tistemu vnučku ji je odveč dat jest, ko bi se mu lahko 100% posvetila, zato da bo našo frajlo nesla tistih 10 stopnic! ma ne vem, no. Jaz mam fuuuuuul rada Ronjo, saj to verjetno vse veste, ampak se mi vseeno ne zdi fer... Pa teh malenkosti je neskončno veliko! In verjamem, da se jih ona čisto res ne zaveda! Zato se bojim, da se jih ne bo nikoli zavedla... Ker, česar se Ronja dotakne, to je zlato... Ko ji Ronja zlomi očala, ni nič hudega, sploh ne omeni. Če bi to naredil bratranec, bi bil divjak prve sorte! Lejla je zdaj en dojenček, ki itak mora bit še pri mami, Ronja pri tej starosti bi se morala kar k nejj preselit... Saj mi je všeč, da mi je ne puli iz rok, ampak to, da pa Ronjo sprašuje, če jo lahko vzame, to, da je ne previje, da ne bo Ronja ljubosumna itd... no, to mi pa res ni! uf, zdaj sem razkurjena, hvala punce, to je ful lažje kot bit žalosten![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|