ronja -> RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del (18.6.2009 14:24:23)
|
ma, saj sem rekla, da napišite, kateri vas zanimajo, vsej 15 se mi res ne da pisat... niia, se spomniš, ko sem pisala, da tašča noče Ronje iz rok dat? no, Lejle pa noče v roke vzet... Mislim, jaz sem tako žalostna! Sem šivala zraven lejle uno torbico, na postelji zraven naju je bila še soseda s svojo dojenčico v rokah, Ronja se je pa z babi v sosednji sobi igrala. Pa reče tašča, da bo ona vzela Lejlo, da bom lahko v miru končala, pa da se malo pocartata. Valjda sem bila vesela in se umaknem iz postelje, da jo bo ona lahko vzela. Potem pa se ona z ronjo v rokah (ronja je stara skor 2 leti) pogovarja: a lahko vzamem Lejlo, a je v redu, a te lahko položim dol,...? In tko tok časa, da se je Lejla začela že res ornk jokat, ona pa še kar nič, je še kar mela Ronjo v rokah in je ni dala dol in ni in ni vzela Lejle, da je bila ta že čisto rdeča in sem mela jaz vsega dost in sem jo jaz vzela v roke! In je bila tako nesrečna, da se sploh ni takoj potolažila! ker na splošno je takoj ok, samo da jo v roke vzamem! Mora bit res ful znervirana, da se še na rokah joče! Tako da se je prej res ornk jokala - in to ni samo v moji glavi, ker je soseda tudi samo gledala in ko ej tašča šla z Ronjo v drugo sobo (ko sem vzela lejlo in ji ni bilo treba vzet tamale) in sem hotela ravno vprašat, če se to meni sam zdi, pa nisem niti utegnila nič rečt, ko je že kar sama komentirala: Mislim, tole je iblo pa kar neki! Pa lejla se je ja ful jokala, mislim halo! in potem sem jo vprašala, če naj rajši Lejlo sabo na zagovor diplome vzamem, pa je rekla, da absolutno ja. In ko sem povedala tašči, je bila tudi kar za, da ona bo že Ronjo uštimala, za lejlo ji je bilo pa kar prav, da je nima na grbi... žalostna sem pa zato, ker zdaj vem, da ji ne morem več zaupat. če bo imela obe hkrati, bo Lejla jokala in ona je ne bo potolažila, če je ne bo glih Ronja začela tolažit... ma, ful sem razočarana in žalostna! saj vem, da je vedno imela Ronjo daleč najrajši, ampak vseeno. vem, da tudi bratrancev nima niti približno tako rada kot njo... Ampak zanje pač morajo njihovi starši urgirat... Pa Lejla in Ronja bosta obe skup pri njej, zato to bolj boli. NO, potem sem med zagovorom ful razmišljala o tem in sem si rekla, da ko pridem, bo Ronja spala (je res) in ji bom dala mal lejlo, da se navežeta in da bo tudi njo vzljubila, samo da jo mal spozna. In sem res to naredila: ko pridem domu, Ronja spi, ji dam lejlo, jo je vzela v roke, ampak je takoj rekla, da se ji mudi domov, ker še nekam gresta,... Tak da nisem mogla niti kaj pojest ( ura je bila 14:30, jaz pa nisem še nič jedla, ker sem ves čas šivala, kadar pač nisem cartala, dojila,...) NO, potem se je pa Ronja zbudila, se ji pa ni več nikamor mudilo... Sicer je potem vseeno kmalu šla, ker si ni upala bit dlje, se je bala, da bo lubi prišel iz službe, pa bo še tu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Ampak vseeno - tisti občutek... Pa ko je mela lejlo v rokah, je ni nič tko cartala kot Ronjo, enkrat ji je dala lupčka, pa še to se je videlo, da zato, ker se je spomnila, da ji ga "mora dat", tako hladno je vse skup delovalo, da me je prav srček bolel! Lubiju sem povedala, valjda. Je popizdil čist, samo nočem, da ji reče takrat, ko ni sam zraven, ker potem je to tožarjenje sem pa tja... Pravi, da to zdaj pa ni občutek, pa da je nekaj ornk narobe in da tako ne moremo pustit (to se strinjam) in ej predlagal, da ji bomo nastavili eno situacijo, ona bo itak zagrabila in potem ji bo on povedal, kar si misli... ne vem pa, če bo to pomagalo, ker ne moreš nekoga prisilit, da naj ima nekoga rad - če ne da Lejli niti priložnosti! Pa je tako zlat otročiček! Sem že razmišljala, kako naj naredim: vsekakor ji ne bom več puščala obeh skup sami. To je prvo. Potem ji bom povedala, da je Ronja tudi žalostna, če Lejla joka (kar je res, jo lupčka, tolaži in me pride iskat, če sem v drugi sobi, res ni tak otrok, da bi jo samo zase brigalo...) in mogoče bo to kaj zaleglo... Ampak v bistvu vidim, da tu ne bo šlo nič z lepim pogovorom med vrsticami, ker dostikrat odprem kako tako temo, recimo za bratranca in Ronjo in ona ves čas samo ronjo zagovarja in ona je zlato dete in nikoli ni sitna in nikoli ni tečna in vedno je ful pridna in nikoli ne teži,... Če ona pleza na stole, raziskuje. če to dela bratranec, potem divja. Če se ona zbudi tečna, potem je lačna, če se kdo drug, potem je tečen,... itd... itd... Sem jo vprašala, kaj je drugače pri bratrancu, pa je rekla, da če ronji reče, da naj počaka tu, potem počaka tu, če pa njemu, pa vse razume, samo naredi po svoje. Ja, samo to je samo fora vzgoje! ne pa da je otrok divji pa čuden zato! samo nevzgojen je, pa pol leta starejši in zato mogoče ravno v obdobju trme... Saj če bi bila Ronja več z njo, bi bila tudi taka, 100%, saj vsakič, ko pride od nje, je taka! Valjda je svakinji ful težje, ker ima dva mala otroka (pa še par mesecev večjo razliko ima, torej kvečjemu lažje), ker sta fanta divja... Fanti so kao drugačni, ona je tudi imela dva... mah![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] bi mela enega fantka samo zato, da ji dokažem, da to nima veze s spolom ampak s tem, kako znaš vzgajat! Lubiju se zdi trapasto še pa još vse skup! Valjda, če jim vse pustiš, poetm so res neznosni, fantki in punčke! če držiš babice mal bolj na kratko, da ti ne zaserjejo vse vzgoje, ki jo s trudom delaš, potem so otroci fajn in pridni... Ampak ji ne bo prebilo, ni šans, ker midva mava samo srečo s tem, da mava fajn otroka, to nima veze s tem, kako delava z njo... ja men tud. me je na lastni poroki lasten otrok tko usekal s psetjo riža, da sem preklela vse kitajce. zvezdica, vidiš, zato se pa moraš poročat, dokler še nimaš otrok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Že vejo, azkaj so si tta pravila zmislili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|