CatJa
|
No, če je teh 1.400 € mišljenih kot celoten proračun, potem priznam, da spadam med tistih 80%, ki si več kot dveh ZIHER ne bi 'privoščila'. Pa ne zato, ker bi mislila, da se s tem denarjem ne da prehranit, oblečt, obut, cele družine, ampak je treba plačat še položnice in glavni faktor: nisem rojena v družini, ki bi mi ob odhodu od doma podarila še avto/stanovanje/parcelo ali celo kako hiško. NIČ. Vse sva morala financirat sama. In če odštejem kredit, ki ga plačujeva midva, bi mogoče ostalo še za plačilo položnic in hrano, za oblačila, dopust in druga razvajanja ne ostane nič. In ker sem v zgodnjih najstniških letih doživela, kako zgleda ko oba starša naenkrat ostaneta brez službe, doma pa trije otroci, ki sicer niso bili lačni, kaj drugega pa žal tudi niso dobili, ne, hvala, lahko imam otroke na smrt rada, ampak če jim nimaš kaj nudit, ti tudi ljubezen nič ne pomaga, žal. Koliko jih ima kdo drug, je pa čist njegov problem, dokler mi ne javka, kako ne more plačat položnic ali pa ima že en teden pred plačo prazen hladilnik.