liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka Dajte mi povedat, al je imet tri ali več otrok zdaj moderno al kaj? Namreč vse prepogosto se srečujem z mnenjem, da je družina s tremi otroci ali več šele prava družina. Pa berem zgodbe; živim na 40m2, ampak si želimo petega družinskega člana, čeprav selitev v večje stanovanje v prihodnjih letih ne bo mogoče, ker še nekaj let ne bomo poplačali pufa za to stanovanje, v katerem živimo? Pa poslušam kolegico, kako delata na tretjem, ker zdaj se splača, ker če ga bodo hitro naredili, bodo imeli dva v vrtcu zastonj itd...pa že tako imata nizke OD, ker njuno mnenje je, da se družina začne šele s tremi otroci. Pa kolegico, ko je imela pri delanju na tretjem že dva spontana splava, ampak še vedno dela na tem in to sta začela takoj po spontanem splavu , hkrati pa jamra, kok jo po splavu v trebuhu boli, pa da še zdaj ni prišla k sebi, pa da se boji, da spet ne bo noseča? Kaj res folk misli, da so majhni otroci majhni stroški, veliki otroci, še vedno majhni stroški al kaj? Al upa, da jih bo skoz država živela? Pa ta rececija, pa gospodarska kriza...ma se kakšen sploh vpraša, kaj v prihodnje nuditi tem otrokom? Jaz se sprašujem. Veš, da v bistvu sploh ne vem kaj te moti....... Tudi jaz imam "samo" enega otroka.....in bo naša družina ostala na enem...... In me sploh ne motijo družine s tremi, štirimi ali več otroci......se mi zdi povsem normalno, da dobijo več otroških doklad.....kot se mi zdi tudi nekako normalno, da če ima družina 4 otroke ali več, da mati ostane doma, da ima vsak otrok vsaj nekaj od staršev......in tudi se mi zdi normalno, da taka družina ne gre na dopust vsako leto na Tenerife in v Egipt za dva tedna, ampak gre za dva tedna kampirat ali pa v kak sindikalni dom...... Da pa bi zdaj otrokom, ki imajo dva ali tri bratce in sestrice kaj manjkalo, ker gredo namesto v Egipt na Sočo kampirat.....da se namesto v Benetovnove kreacije oblačijo v oblačila iz Kik diskonta.......da nimajo že od rojstva izdelanih planov, da bodo šli vsaj medicino študirat, če jih že na Harvard ne bodo sprejeli....je pa po mojem mnenju novodobno moderno razmišljanje staršev z enim otrokom, ki svojega otroka želijo v vato ovit in mu postreči vse na pladnju......
|