ljupka
|
Eni imajo radi otroke eni ne.Če imaš otroke se moraš sam osebno odpovedat nekaterim stvarem. Sama ne odobravam ,da imajo otroke taki ,kateri ne morejo ali nočejo skrbet zanje sami potem pa na televiziji in v medijih prosijo usmiljenja,dajte podarite denar ,da si lahko naredijo kopalnico.... ali kaj druzga.Mati stara 30 oče 32 nemorta delat,sta bolna imata 6 otrok. Jaz,če bi bila bolna tudi ne bi mogla ,kamor rodit in skrbet za otroka,država takim pomaga,zato se eni odločajo za bresposelnost in veliko otrok,ker dobijo isto denarja kot bi hodili v službo. Imam sosedo ki ima 6 otrok pa vseeno hodi v službo,delajo na kmetiji,imajo vsega dovolj imajo se radi ,otroci so pridni, skromni,urejeni,v šoli jim gre dobro nič jim ne manjka.Samo oba sta v službi in od nobega nič nočeta in ne prosita,za vse poskrbita sama pa sta navadna delavca,on 700evrov plače ona pa 500.Pa imata dost,hrano pridelajo,obleko nosjo en za drugim in se majo radi.Jaz jih res občudujem,vsi niso sposobni tega.Pri nam na vasi je tega več,da imajo po 3 ali 4 otroke ,manj je izjema.Imamo hiše,njive da pridelamo hrano in starši smo navajeni na skromnost,ki jo prenašamo na otroke. V mestu je drugač,ki so v blokih,pa še najemnino plačujejo,vse je treba kupit,s stanovanjih je problem so draga,najemnina je tudi draga pa vsi stroški,pa hrana,o hiši lahko eni samo sanjajo.Verjetno takrat tudi jaz nebi sanjala o 4,zdaj imam možnost. Vse je odvisno o okoliščinah in volji,če negdo hoče imeti 10 otrok jih naj ima ,če bo zanje lahko tudi sam skrbel,to nobenga ne briga,če pa v javnosti prosijo pomoč pa ima vsak pravice skritizirat,in povedat svoje mnenje.Moje je pač takšno!
|