ditta
|
POZDRAVLJENE JUNIJKE 2009! PRISRČNE ČESTITKE VSEM NOVOPEČENIM MAMICAM, NJIHOVIM SONČKOM IN SEVEDA TUDI OČITOM! Jaz sem še vedno 2 v 1 in sem končno nekoliko bolj sproščena. Sedaj sem že z eno nogo v 37. tednu nosečnosti in če se porod začne takoj sedaj, bi načeloma moralo biti z mojim zlatim fantkom vse ok. Danes sem imela končno spet pregled in CTG. Vaginalnega mi tokrat ni delala, ker se ne upa, da ne bi kaj sprožila. Prvo je ginekologinja malce zakomplicirala glede velikosti trebuha, saj se ji je zdel nekoliko premajhen. Na ultrazvoku pa se je lepo videlo, da ima naš sinko že polnih 3000 gramov + oz. - 10%, kar je super. Hčerka je imela ob porodu 3100g, upam, da tale naš fuzbaler ne bo prav veliko težji. Po seznamu vidim, da imate junijke prave korenjakinje in korenjake!!! Bravo!!! Jaz se nič več ne pazim in ne počivam. Čez dan imam polno energije in počnem praktično vse. Noči pa so zares hudičeve. Zvečer nekje ob tej uri se začne in ponavadi ne neha vse tam do 3 zjutraj, včasih pa traja tudi celo noč. V porodnišnici so mi odsvetovali jemanje boscopana in pitje megnezija po 36. tednu in tako je sedaj včasih res prava mora iti v posteljo. Ponavadi si nesem s seboj kar prenosni računalnik in potem gledam Seinfielda ter upam, da bom lahko vsak kako uro spala. Kljub kroničnem pomanjkanju spanja, pa imam občutek, da dokaj dobro funkcioniram. Res je, da pridejo dnevi, ko si rečem, da ne bom zmogla, če se porod danes začne,... ampak dobro vem, da si takrat tako poln adrenalina in hormonov, da bi lahko tudi gore premikal. Najbolj od vsega si želim, da popadkov, tistih ta pravih, ne bi dobila ponoči. Še manj pa si želim, da mi ponoči odteče voda. Hčerka spi pri nama v postelji in ponoči se velikokrat zbudi in se nazaj uspava le z mojim dotikom. Nočem niti pomisliti kako bo bogica jokala, ko me ne bo zraven... Tistih nekaj kratkih dni v porodnišnici pa hvala bogu hitro mine,... Joj punce, jaz komaj čakam, da bo vse za nami in da bomo vsi 4 doma!!!! Vsem želim čim bolj prijetno porodno izkušnjo, pa naj si bo to prva ali pa že peta :)))!!!
|