|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009 2. del
29.6.2009 14:43:59   
Flora2
Punce rabim pomoč, klicala me je G in mi sporočila da imam močno povečan sladkor, zato vse tiste, ki imate izkušnje mi prosim povejte kaj jesti in kaj to sedaj zame in za user posted image pomeni.
Hvala vam za odgovore.

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 776
29.6.2009 14:59:06   
Anonimen
Oj!

Flora najprej brez panike, ker je to lahko tudi razlog za skoz cukra v višave user posted image
Ješ lahko vse, ampak zmerno in izogibat se je treba sladkorju. Priporoča se veliko zelenjave, vendar ne pečene ampak kuhane. To da imaš povišan sladkor še nič ne pomeni. Ko boš prišla na Polikliniko ti bodo povedali če imaš sladkorno (nosečniško) ali ne do takrat pa ne paničari in se ne sekiraj.

Skratka zdravo jej do obiska na Polikliniki, izogibaj se sladkim pijačam, sladkarijam, sladkemu sadju, ipd. in bo...

Jaz imam sladkorno in mislim da go_ta (upam da se nisem zmotilauser posted image ) tudi ampak nama ni panike... Največja skrb pri sladkorni je, da se ti ali otrok preveč zredita. In pa pritisk lahko zaradi sladkorja naraste... To je pa vse. Ne sekiraj se, ker boš z živčnostjo še povečala raven sladkorja v krvi user posted image

(odgovor članu Flora2)
  Neposredna povezava do sporočila: 777
29.6.2009 15:14:52   
Flora2
Živa hvala za vzpodbudne besede.
Zdaj prvo kar moram narest grem v sredo zjutraj spet dat kri oz. najprej se moram doma fajn najest pol pa še enkrat dam uro potem kri in bodo vidla kaj in kako je s sladkorjem, potem se bomo pa naprej menil.
Me pa ne bo dala na ˝t'dolg test˝ ker sem že toliko noseča, se bova pa v sredo vse zmenile, ker imam kasneje še pregled.

Ma ne sej ne mislim delat panike, sam ko ne vem kaj to pomeni za user posted image in zame.

Hvala še enkrat, se bom držala, tega da ne bom jedla sladkarij in pila sladkih pijač strogo, pa malop več polnozrnatih stvari bo na jedilniku pa upam da bo boljš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 778
29.6.2009 16:19:09   
Alisa
Poopsie drži se, naj ti hitro mine da boš kmalu držala svojo lepotičko na rokahuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Hm, mislim da bom tud jaz malo pohitela z pranjem cotk, ker tole gre nekam hitro jaz pa še nič, razen papirje za porodnišnico vem kje so( sm mojem pripravla že zadnjič, da ne bo pol cele papirje razkopal pa še nič najdu ( če hoče bit pri porodu zraven mora met potrdilo da je hodil na tečaj za starše).

Mali mi je nekam pobegnil, nekam tiho je, grem rajš gledat kaj počne da ne bom pol še tist pospravljala.

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 779
29.6.2009 16:20:02   
Alisa
Flora - ne skrbi vse bo ok. Držim pesti tudi zate!!

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 780
29.6.2009 16:59:27   
hel32
Flora, tudi jaz imam nosečniški diabetes, že od 26 tedna,
ne sikiraj se preveč, to zelo vpliva na povišan sladkor,
ti lepo normalno jej, sam v zmernih količinah, zjutraj imam po dieti 0.2 dl mleka, kruh 90dag, malo mesa, maščobe in sadje,
potem si čez 90 min merim sladkor in čez kake pol ure imam malico;jogurt z kosmiči in sadjem, seveda zvagam,
pred kosilom si zmerim sladkor, ko se najem pa po 90min spet mirim, malica, merim, večerja ob 19:00,po 90min merim, tako nekako gre moj dan, saj ni tak
hudo ko zgleda, pa sam malo še maš do konca, tk da jaz mislim, da nebo panike.
Bodi pa pozorna na jutranjo raven sladkorja, mora biti do 5,3glukoze v krvi, če ne boš dobila inzulin, samo vedi da nisi tio kriva, pač tvoje telo tako presnavlja sladkor. Upam, da ti bodo informacije kaj v pomoč.
Nevarno je samo, da se dete ne prekomerno zredi, če se morajo sprožit predčasni porod, pa veliko sreče!Za nas mamice nevem če je kaka nevarnost.
Imam pa eno stran, da si prebereš   Nosečnostna sladkorna bolezen- Bambino.si.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 781
29.6.2009 17:01:17   
Anonimen

Poopsie sporoča:

Isabella mi je ime, naj zdaj vsak to ve.
29.6. ob 16.15 sem se rodila, mamici in očiju v naročje se skrila.
Velika sem 49 cm in težka 2890 g

(odgovor članu Flora2)
  Neposredna povezava do sporočila: 782
29.6.2009 17:30:52   
hel32
poopsie, čestitam za rojstvo Isabele, naj bo zdrava in naj pridno raste
ob mamici in očku, če se ji je tako mudilo iz tople maternice, sam da sta obe v redu!
user posted image user posted image user posted image
Zdaj bo pa treba spet seznam obnovit!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 783
29.6.2009 17:34:17   
tulpek
Poopsie, čestitam za Isabelo user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Muca83

Punce, a je to normalno, da se otročku tud večkrat na dan kolca? Se mi zdi, da se ji zdaj kar ene 2-3x na dan že ene 3 dni. Pomagat pa itak ne morem nič... Vsaj mislim, da je to kolcanje, ker je tako nežno enakomerno butanje in traja kakšne 2-3 minute. Prav smili se mi malčica, ker vem kako je meni zoprno če se mi kolca user posted image

Mojemu user posted image se tudi pogosto kolca in sem pred nekaj dnevi nekje prebrala, da je to čisto normalo. Mislim in verjamem, da bebijem ni to tako smotano kot nam.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 784
29.6.2009 17:56:29   
cowgirl
Uau! Še Poopsie! Se je že začelo! Čestitke!!! user posted image
Jaz moram oprat cunjice... da me slučajno kaj ne prehiti... uf, sem se kar zasekirala, ko sem prebrala, da je Poopsie že rodila. Mala je bila pa tudi že velika (2890g), se vam ne zdi? Jaz nimam še nič naštimano... mislim, da me bo gnezdenje premamilo že ta teden, sploh če bo šla še katera avgustovka rodit.

Ostanite še malo 2v1!

Carpe diem

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 785
29.6.2009 18:08:18   
romana24
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Poopsie sporoča:

Isabella mi je ime, naj zdaj vsak to ve.
29.6. ob 16.15 sem se rodila, mamici in očiju v naročje se skrila.
Velika sem 49 cm in težka 2890 g

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   poopsie čestitke

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 786
29.6.2009 18:09:54   
cowgirl
na katero številko sporočim, ko rodim?

Carpe diem

(odgovor članu romana24)
Neposredna povezava do sporočila: 787
29.6.2009 18:14:32   
romana24
IZVIRNO SPOROČILO: cowgirl

na katero številko sporočim, ko rodim?

Ja tut mene to zanima?

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 788
29.6.2009 18:50:51   
nena1978
ojla user posted image

poopsie...vse čestitke...... !!!!!!!!!

danes sem prišla iz kontrole, vse je ok, naslednji teden imam še en preventivni UZ (razlog je v slabi izkušnji iz prve nosečnosti), redno kontrolo pa čez 14 dni, to je 13.7..... zredila pa sm se 9 kg....

in ko tukaj berem, kako se kar dogaja, sem se tudi jaz odločila, da bom kar začela s pranjem oblekic in z drugimi pripravami..... vsaj najnujnejšimi..... res ne veš, kaj če te user posted image prehiti.....

no, lepo se imejte v tem ponedeljkovem popoldnevu......ta moja user posted image  tko brca, samo da se vsedem k računalniku, da kar težko sedim ..... 

lp

n.

(odgovor članu romana24)
Neposredna povezava do sporočila: 789
29.6.2009 18:53:14   
M1987
poopsi ČESTITKE!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

aprilčica07, Tanchy ja če ne bo nič bolje bom šla do P se pokazat, samo nočem delat panike, ker alhko da ni nič. Joj kok je zoprno ko imaš G na dopustu user posted image

Muca83 joj naši pupi se skos kolca. Včasih večkrat na dan. Menda da požira plodovnico, ko se uči dihati. user posted image

Joj punce kdo se bo kaj seznamček obnovil? Malo smo ga izgubili user posted image

user posted image jutri bo 34 teden user posted image

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 790
29.6.2009 19:38:24   
Joob
Ojla,
jaz sem iz pregleda, ampak kar razočarana nad novo ginekologinjo, katera je ful nesigurna v svoje delo. Ko sem imela prejšnjič Uz rasti pri privat ginekologinji, mi je rekla naj se mirkam ker je plodovnice manj kot običajno, in danes ko mi je ta gin.delala UZ, sem jo vprašača kaj in kako in ni mela pojma. Razmišljam, da bi šla drugam...al kaj naj naredim...ne vem, če bi me kaka drzga sploh vzela...Ali katera kaj ve, kaj lahko naredim v primeru ko je plodovnice manj, kot običajno?

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 791
29.6.2009 19:51:56   
go_ta
poopsie in očka, čestitke za Isabello!!!user posted image
Kok lepouser posted image , sam da je vse v redu, pupa je imela pa tud lepo težouser posted image  
Jst bom svojo torbo za P kar pripravilauser posted image  poopsie je bla za mano na vrsti, tko da sem se kr mal zamislila, ampak men se zdi, da se mojmu fantku ne bo nič mudilo na svet. Dons je, ko sem bila v službi, tolk brcal pa kolcal, da je blo že res norouser posted image  Res ne mara, ko mami sedi v službi za računalnikomuser posted image  Mi je pa moj user posted image  ful simpatičen - sem mu povedala, da avgustovke že rojevajo, pol ko sem pa jst nekaj zajamrala , me je takoj vprašal, kaj mi je. je že hotel obrnit avto, pa peljat v Puser posted image  Zdaj me za vsak vzdih že sprašuje, kaj je ...user posted image
Muca83, najin fantek ful kolca, dvakrat na dan in men res ni prijetno, ko to dela, sploh ne znam pojasnit, ampak kot je rekla M1987 - tko se baje pripravlja na dihanje.
Flora, ne se sekirat zarad sladkora, ti bojo povedal, kaj in kako, kaj smeš jest, sicer je pa še mal do konca, tko da bo vse okej! Do konca boš morala paziti, kaj ješ.
Hel32, hvala za vzpodbudne besedeuser posted image  Se vidi, da se bliža dan D. Vem, da bova z user posted image  se trudila bit najboljša starša, kar sva lahko. Ja, se pa bojim raznoraznih nasvetov od mam, tet ...user posted image
Aja, jst mam pregled v sredo, 1. 7., bomo videli, na koliko časa me bo G zdaj naročeval.

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 792
29.6.2009 20:14:15   
*anč*

Poopsie !

Čestitam celotni družinici, še najbolj pa tebi, ob prihodu Isabelle! Lepo se crklljajte in pridita čimprej domov!

user posted image

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 793
29.6.2009 20:54:52   
tulpek
Zanima me, če še katero zelo peče koža pod rebrami? Mene že kakšne 3 tedne, najbolj zjutraj in pekoča površina se počasi širi. Razmišljam, da bi lahko bile to tudi trebušne mišice... 

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 794
29.6.2009 20:55:30   
simonalokar
popsie iskerne čestitke ob rojstvu hčerkice Isabele. je bila pa že ornk težkauser posted image user posted image user posted image user posted image

kar pa se ko
vcanja tiče se mojiuser posted image skuz kovca da je včasih kar neprijetno sigurno 3x na dan. včasih je kar čudn občutek. drugače smo vredu.

zadj pa tuširat pa spat,

simona

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 795
29.6.2009 21:14:09   
eee35
poopsie: čestitke!!!user posted image user posted image

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 796
29.6.2009 21:38:51   
Sanikaa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   POOPSIE čestitke tebi in majhnoj Isabeli!!!!! Uživajte v spoznavanju in cartanju user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Punce jaz si jutri pakiram torbo tole postaja resno!!!!

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 797
29.6.2009 21:46:58   
Flora2
Vau Poopsie čestitam, lepo res lepo, srečno, vsem trem še posebej mali Isabeli.

Jah glede mojega sladkorja, bom videla kaj bo v sredo, hvala vam pa vsem za informacije in dobre želje, se pa ne bom sekirala ker verjamem da ne bo nič boljše. Sem pa večerjo že prilagodilauser posted image situaciji, pa vsa sladkarija ampak res vsa je šla mojim nečakomuser posted image .

hel32 je pa slišat kar grozna tale dieta, sploh pa čas točno določen in pa merjenje, ti je kar za čestitat kako to prenašaš, saj vem ni kaj izbirat, bomo zdržale do konca tako ali drugače.

Glede bolj resnih priprav, zgleda daq bo počasi res napočil čas, čeprav si jaz ves čas govorim da do 2.8. bom v enem kosuuser posted image , smo pametni neuser posted image user posted image user posted image .....

Aja pa še to moram povedat, malar je prišel, jutri zaključi v sredo naj bi sobica stala, vsaj tako mi obljublja moj dragi.

to bo to pa lahko noč.

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 798
29.6.2009 23:25:18   
Muca83
Poopsie, iskrene čestitke ob rojstvu male Isabele!

user posted image

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 799
29.6.2009 23:36:02   
Muca83
No jaz sem pa fasala... bolečine v križu user posted image Danes sem se spravila temeljito očistiti računalniški kotiček in sem potem tudi po kolenih pod mizo lezla, da sem med kabli zadaj čistila, potem me je pa križ začel boleti ko sem končala in me že cel dan. Pismo, upam da čez noč mine.

Joob, ti prav nič ne zavidam, da imaš ginekologinjo kateri ne zaupaš user posted image Sploh ne vem kako lahko tako dajo za samostojno delo, če ni ziher. Sem imela možnost, da bi mi preko vez en zrihtal Strahovo, ko je bila še v ZD, pa sem zelo srečna, da sem odklonila. Če ne bi bila na istem... Mi je pa moja G res ful všeč. Sicer pa mogoče glede plodovnice lahko poskusiš Pušenjaka vprašat, če še ni pobegnil na dopust.

tulpek
, jaz imam občasno bolečine pod rebri. Najprej me je modrc ožulil s kostjo, ker se mi je kar nenadoma ful povečal obseg prsnega koša, zdaj me pa včasih kar nekaj zbada notri, tudi če nimam ničesar na sebi. Ampak ne bi rekla, da je koža ampak malo bolj notr, med rebri. Se mi zdi, da mi jih skupaj pritiska in me zato včasih boli.

Ja, tiste ki imate na začetku avgusta rok ste pa res lahko že kar kmalu na vrsti. Ko pa jaz mojmu povem, da je kakšna avgustovka rodila mi pa samo še bolj teži kdaj bom posteljnino oprala, hoče na vsak način posteljico pripravit user posted image Pa rekel je, da mora malo povadit kako se lupinico pripne. user posted image

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.