|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009
28.7.2009 20:05:28   
bamoocham
Uu kk je lepa ringaraja zdj, čist poletna. Kr bode v oči tale barvauser posted image

No, Fragola, midva sma jo pelala v pediatrinji, ker mi nikakor ni dalo miru in ker se mi je zdelo, da jih ima vedno več. In je rekla, da so vročinski izpuščaji ter da naj bom pozorna na njih-če bi se večali, če bi imela vročino, bila jokava, če bi jo srbelo...

Handling pa mene ful zanima, sem gledala že nekaj posnetkov na youtubu in bi se res rada naučila. Nočem, da bi imela Neža potem kake probleme pri razvoju. Se mi zdi, da Neže sploh ne znam pravilno prijet.

Kalanteja, mislim, da ne bi bilo čudno, če ji jo tam previjala in dojila. Sej vse tk delajouser posted image

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
28.7.2009 20:10:57   
bamoocham
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Aja, pa zadnje dni mu gre ful slina na usta, tako, kot mehurčki. Nisem mu sicer še tipala dlesni, ampak mami pravi da lahko začnejo slinit kak mesec prej, preden pride zobek ven in pri nas v družini smo 'hitro zobi'. A je možno da je to tudi pri njemu? Drugače ne vem zakaj bi se tako slinil?

No, še za tole sem vprašala pediatrinjo-ker naša se tut ful slini. Tudi taki mehurčki se ji naredijo. Pa je rekla, da je čisto normalno. Vprašala me je, če ima dudo-ker tisti, ki je naj ne bi imeli tk pogosto, se naj bi bolj slinili. Nič ni narobeuser posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
28.7.2009 20:12:32   
lino

IZVIRNO SPOROČILO: kalanteja

no, midva sva se odločila, da bi šla za kakšen dan v terme- Laško, a ste že bile, kako pa je z dojenjem na bazenu, a je normalno, da bi jo kar tam podojila- bo čudno? pa previjanje, ma kaj vem, nikoli nisem razmišljala o tem, ali bila pozorna na to ...

Julija je pridna, mi uživamo, ker je ati spet doma ....in to spet 3 tedne, fajn ...

mi smo se pozimi veliko hodili kopat v laško in sem pogosto videla družino, ki je imela malega otroka (cca 2-3 mesece)...se je mami kr na ležalnik ulegla in se s pleničko pokrila in dojila in je bilo lepo videtuser posted image user posted image sicer pa mora imeti user posted image itak une plenice za v vodo, če gre v bazen, se pa bazen bolj odsvetuje za take maleuser posted image
kakorkoli ti se samo sprosti in naj zate obstaja samo tvoj user posted image in se boš imela verjetno fenomenalno v laškemuser posted image

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
28.7.2009 20:53:46   
tecka

Je rekla da imam še občutljivo sluznico pa vse je suho dol, ker jajčniki še ne delajo, tako da mislim da bomo kar počakali še kak dan s user posted image A je imela katera kake težave, ko ste spet prvič po porodu? Sicer komaj čakam, ampak sem se zdaj kar malo ustrašila...

Midva sva se nekaj matrala, pa me je ful zategovalo, potem je pa user posted image malo bolje pogledal, pa je ugotovil, da sem dobila tudi notranji šiv. Ki ga seveda ni nihče niti omenil. Pri nas bo zaenkrat še tako-tako bolj poredko.

Aja, pa zadnje dni mu gre ful slina na usta, tako, kot mehurčki. Nisem mu sicer še tipala dlesni, ampak mami pravi da lahko začnejo slinit kak mesec prej, preden pride zobek ven in pri nas v družini smo 'hitro zobi'. A je možno da je to tudi pri njemu? Drugače ne vem zakaj bi se tako slinil?

Naš Srečko (nima dude) se tudi ful slini. Ko sem bila majhna, smo temu rekli, da otrok dela dežuser posted image

Srečko je imel danes težave s kakanjem in se je ful matral, da je kaj ven spravil. Je pa kakec normalen in nič trd tako da zaenkrat verjetno nimamo kaj drugega kot da ga tolažimo.

Je pa lepo videti, kako napreduje. Ko pase kravice, že ful glavo drži pokonci, pa če leži na hrbtu in mu nastavim dlani, se tudi fajn odganja. Pa smehlja se iz dneva v dan bolj. Jutri bo dopolnil 7t.

Previjanju kakcev se pa tudi naš raje izogne. Ga ne silim, če pa sta sama doma, se v redu poštimata. Mogoče ima tudi tremo pred mano.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
28.7.2009 21:46:41   
Tira
Še eno vprašanje:
Kako čistite ušeska malčkom?? Midva sva ga prej kopala in ko sem ga brisala sem ugotovila, da ima desni ušesek čisto umazan, komaj se vidi vhod v slušni kanal. Patronažna mi je rekla, da čistimo samo zunanji del uhlja, nič drezat noter. Vem, da z palčko sploh ne smem oz ne upam, da nebi kaj poškodovala, samo kako naj pa drugače očistim tisto ušesno maslo???

Še vedno me zanima, če katera ve ali se dobi MF na recept?

Nočko vsem.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
28.7.2009 21:47:31   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: bačko
Pri nas mož ne bo previjal dokler imamo široko previjanje.Potem pa bo!Žana je velikokrat previl.

Bačko - a kolki niso ok ali ti jih niso že v porodnišnici slikali? ali ti to preventivno?

IZVIRNO SPOROČILO: Tira

HB moj  previje še tako pokakano rito , s tem očitno nima problemov, je zelo priden ga lahko kar pohvalim. Ej mi imamo že čist polulane stene in sobo, ker skoraj vedno, ko ga odvijem tako lula, da gre na vse strani in če nimam plenice pri sebi, je to potem po celi sobi.
Aja še to... naš Marcel se je včeraj začel "pogovarjati"  Kolk je to fino videt in slišat, ko spravlja iz sebe prve glasove in ne samo joka

Tira - jah nič belit bo treba user posted image , sem se nasmejala da leti po stenah - SOORRYYYYY, jaz ki imam punčko ne vem kam leti user posted image user posted image user posted image .
user posted image user posted image user posted image za pogovarjanje, žal pa za mleko na recept ne vem user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: kalanteja

no, midva sva se odločila, da bi šla za kakšen dan v terme- Laško, a ste že bile, kako pa je z dojenjem na bazenu, a je normalno, da bi jo kar tam podojila- bo čudno? pa previjanje, ma kaj vem, nikoli nisem razmišljala o tem, ali bila pozorna na to ...

Julija je pridna, mi uživamo, ker je ati spet doma ....in to spet 3 tedne, fajn ...

Kalanteja - meni dojenje v javnosti ni nič takega, sem zadnjič ob Krki videla mamico ki je ležala na dekici in dojenčico dojila, jaz sem pa v senčki na klopci se malo stran od radovednih oči obrnila - pa smo se najedli. Namesto flaške mu pač daš zizo. user posted image Kar pojdite in uživajte.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
28.7.2009 21:49:09   
majana79
tecka, notranji šiv imam tudi jaz, sem ravno vprašala mojega, ker se on bolj spomni, kaj so packali po meni... Sicer sem kupila v lekarni gel za 'podmazat', tako da upam da bo sčasoma šlo.

Pri nas s kakci ni problemov, ga oči previje brez problema, se ful ujameta. Je pa začel Jure manj kakat, kot je včasih, tako da ni plenica polna po vsakem obroku.

Se pa oba sprašujeva kaj je danes s tem otrokom, ker sva se ravno podojila in spet spi... Sva ga hotela umit pa mi ni da bi ga budila? Bomo videli do kdaj bo tako. user posted image

Aja, tecka, ti še vedno dojiš in dodajaš? A veš da mi skoraj nič več ne dodajamo, razen če kak obrok nadomestimo, tako kot danes... Pa ne jemljem več tametila, je pa res da se dojiva na 2 uri, ponoči pa na 3, oziroma ponoči dobi eno celo flaško, 90 ml. Zdej pa ne vem ali se mi je povečala količina ali mali ni več toliko lačen.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
28.7.2009 21:51:33   
majana79
ušeska, jaz samo uhelj in res samo na začetku ušesa nežno očistim s palčko, toliko da poberem vodo pa če se kaka smet najde

MF na recept - jaz bi vprašala pediatrinjo, ker če kdo, potem lahko ona napiše recept

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
28.7.2009 22:04:13   
10ka
tira - za čiščenje ušesnega masla pri malčkih je dovolj, če daš pred kopanjem v uho kapljico parafinskega olja, ki maslo stopi. po kopanju pa uho samo obrišeš. vprašaj pediatrinjo ali patronažno, če je parafinsko olje ok tudi za tako male dojenčke. jaz bi dala tudi na gazico kapljico tega olja in sčistila samo zunanji del ušesa, zihr še kaj olja notr steče. olje dobiš v lekarni. je pa zelo uporabno tudi za nas, velike ljudi. glede mleka pa - baje ga na recept dajo v mariboru oz. je odvisno od občine v kateri živiš. mogoče bi vaš pediater vedel tudi to?

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
28.7.2009 23:02:55   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham

No, Fragola, midva sma jo pelala v pediatrinji, ker mi nikakor ni dalo miru in ker se mi je zdelo, da jih ima vedno več. In je rekla, da so vročinski izpuščaji ter da naj bom pozorna na njih-če bi se večali, če bi imela vročino, bila jokava, če bi jo srbelo...

meni so svetovali čim večkrat jo osvežit z vodo in ti povem, da pomaga tudi ona je videt, da ji paše ko je svežim z vodo, z mokro krbico jo obrišem. En krat na dan jo pa prav okopam, takrat uživa sto na uro!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
28.7.2009 23:03:50   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham

No, še za tole sem vprašala pediatrinjo-ker naša se tut ful slini. Tudi taki mehurčki se ji naredijo. Pa je rekla, da je čisto normalno. Vprašala me je, če ima dudo-ker tisti, ki je naj ne bi imeli tk pogosto, se naj bi bolj slinili. Nič ni narobeuser posted image

Tudi naša se full slini pa mehurčke dela in res duduce ne uporabljamo nevem kako.

Upanje zadnje umre!

Neposredna povezava do sporočila: 1186
28.7.2009 23:05:45   
fragola
RR je pa nov, oziroma nove barveuser posted image user posted image user posted image

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
28.7.2009 23:12:10   
majana79
bamoocham in fragola, hvala za odgovore! Jure ima v bistvu dudo kar pogosto, sva pa opazila, da se zelooo rad uspava ali na flaški ali pa na moji dojki, pa ne vem koliko je to sploh dobro... V bistvu me zanima koliko se toliko star otrok sploh lahko že sedaj razvadi, ker z izjemo današnjega dne, je pravi sitko ko se  trudi zaspat in zaspi edino na rami. Pa se bojim, da bi se tega preveč navadil, ker meni je že sedaj težek, ko kupčke podirava in ga tako nosim okoli.

Lepo in lahko noč želim vsem user posted image

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
29.7.2009 6:39:04   
bačko
Jutro!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Postrezite si!
Tira jaz ji samo z gazico zunajnji del počistim.
Mala princeska levega imava 2a in na prvem pregledu še ni bilo dobro zato moram še široko povijati.
Lora tudi dela mehurček pa tudi nima dude veliko.Samo za spat jo ima.
Majana otroka pri tej starosti se še ne da razvaditi.Naša zaspi enkrat na roki, včasih na ležalniku in včasih celo v pojstelji.Otrok si sam najde kako mu majbolj paše zaspati.Zgleda Juretu paše pač tako zaspati.Vendar je mogoče bolje da najdete še kakšen drugi način da bo zaspal.
Lora je včerja bila tudi pridna.Samo je ne bom hvalila preveč ker potem je takoj drugače.

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
29.7.2009 7:22:01   
tecka

Aja, tecka, ti še vedno dojiš in dodajaš? A veš da mi skoraj nič več ne dodajamo, razen če kak obrok nadomestimo, tako kot danes... Pa ne jemljem več tametila, je pa res da se dojiva na 2 uri, ponoči pa na 3, oziroma ponoči dobi eno celo flaško, 90 ml. Zdej pa ne vem ali se mi je povečala količina ali mali ni več toliko lačen.

Dobro jutro, punce. Jaz strašim pokonci že od 6h, mogoče bi bilo boje reči od 4h, ko se je začel dojiti. Danes mi je kapnilo, da ima naš Srečko rutino tudi za - kakanjeuser posted image . Ob prvem jutranjem dojenju okrog 5h napolni pleničko do vrhauser posted image . No, njega mi je še uspelo uspavati, sama pa sem se preveč razčula in sem raje v miru kavo spila in pojedla zajtrk.

Majana, jaz še vedno dodajam, pa sem še vedno na tametilu. Zvečer je nujno potrebno, ponavadi zadnja dva obroka, včasih pa tudi zjutraj. Tudi meni je komot, da ga lahko očka nahrani, če jaz kam grem (po navadi k zdravniku). Imam pa novo osebno zdravnico in ta pravi, da je tametil samo za vzpostavitev mlečnosti, potem pa če mleka zmanjka, ga pač zmanjka in mi novega recepta ni dala.
Majana, še to mi povej, ko si končevala s tametilom - ali si končala postopoma z zmanjševanjem tablet ali si jedla polno dozo dokler pač ni zmanjkalo? Jaz imam še za 8 dni polne doze, sem rekla, da bi zmanjševala postopoma (tako so tudi svetovali v porodnišnici), pa mi preveč psiha nabija in sem danes vzela še kar polno dozo.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
29.7.2009 8:59:57   
bjondi
mi iz prvega pregleda...žiga je pridobil 1800g in 5 cm ...pikice ,ki jih ima so vročinske in bodo zginile je rekla zdravnica in ni jim treba posvečati kake večje pozornosti...ne vem pa zakaj je ta handling tako moderen ,ker nam je pokazala vzdigovanje in polaganje otroka...tega ni noben omanjal 9 let nazaj...včeraj smo prvič začeli z D3 kapljicami-mu dajem oleovit D3-daješ samo eno,pozimi bom prešaltala na AD3...

Tira-mislim da mleko na recept dobiš samo če je alergik na kako mleko...

bačko-imam c3 in ga ne menjam za nič na svetu..si se fajn odločila...

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
29.7.2009 9:03:11   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

mi iz prvega pregleda...žiga je pridobil 1800g in 5 cm ...
ne vem pa zakaj je ta handling tako moderen ,ker nam je pokazala vzdigovanje in polaganje otroka...tega ni noben omanjal 9 let nazaj...

user posted image user posted image user posted image Žigec, si pa res pridobil na teži in rasteš user posted image user posted image .

Handling - meni ga pediatrinja ni pokazala.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
29.7.2009 9:05:54   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: 10ka
jaz sem šla na par tečajev za handling, par stvari so mi pokazale prijateljice, ki so imele svoje otročke na fizioterapiji. tečaji niso poceni, zato je ful dobro tistim, ki pridejo z napotnico pediatra do razvojne ambulante in fizoterapevta...  tečaji, na katerih sem bila: http://www.zdravo-gibanje.si/index.php?id=razvoj_vadba_dojencka in http://www.storklja.si/t3/index.php?id=1160

Na prvem linku res hudi prijemi, sploh nisem vedela da lahko tako "premetavaš" in držiš, vlečeš, nateguješ dojenčka (seveda sama brez nadzora  tega ne bom izvajala).

A je bila katera s prvim user posted image na plavanju od 4.mesecev dalje?
Če tečaj ne bo predrag, bi takoj šla - da se malo zaposlim v tej porodniški user posted image in še sama razgibam v vodi.

Nič grem kapučino spit in jajca na uč naredit za zajtrk, potem pa že za kosilo rihtat. user posted image

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 29.7.2009 9:06:52 >

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
29.7.2009 10:38:26   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

A je bila katera s prvim user posted image na plavanju od 4.mesecev dalje?
Če tečaj ne bo predrag, bi takoj šla - da se malo zaposlim v tej porodniški user posted image in še sama razgibam v vodi.

Jaz bom hodila. Nisem še nikoli. Sem videla, da imajo v Atlantisu 10 obiskov za 105€. Sem rekla, da to bom pa dala, ker naš res ful uživa v vodiki user posted image

26.05.2009 ob 23.56 sva postala ponosna starša malemu Mateju
23.10.2011 ob 02.25 pa je Matej dobil sestrico Mašo

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
29.7.2009 13:20:13   
kalanteja
mojo pikico pa zvija že od 6 zjutraj, verjetn ker že 2 dan ni šla kakat, js upam, da ji čimprej uspe, se tk napenja

kaj bi pomagalo?čaj, koliko čaja bi ji dala?

šibam ....

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
29.7.2009 14:12:06   
bačko
Bjondi kateri letnik pa imaš?
Kalanteja jaz sem ji skuhala sladke kamilice in ji je pomagalo.Skuhala sem 200 ml čaja in sem ji ponudila po žlički.V 100 ml čaja sem dala 2 žlički sladkorja.Dala sem ji ene 5 žlič čaja.Lahko pa ji daš tudi donat samo mora biti brez mehurčkov in na sobni temperaturi.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
29.7.2009 15:33:15   
bjondi
...še ta staro izvedbo 2003...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
29.7.2009 16:23:54   
bjondi
NICK                        (PDP)     RODILA     PODATKI  
1.Mala_princeska     (14.06.)    24.06.        Manca (3380 g, 52 cm) 
1. mesec: 4500g, 55 cm
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 21.08.(samo tehtanje)

2.majana79              (25.06.)    05.06.      Jure (2920 g, 50 cm) 
1. mesec:
4360g , 56 cm
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 31.07.

NICK                       (PDP)      RODILA     PODATKI  
3.mk8                    (12.06.)    04.06.       Veronika (2595 g, 47 cm) 
1. mesec:
3600 g , 51 cm
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled:

4.bačko                   (06.06.)    09.06.    Lora (3880g , 53 cm ) 
1. mesec:
4725g , 55 cm
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 17.09

5.lenika                   (03.06.)    10.06      Daša (3500g , 50 cm ) 
1. mesec:
4425g, 55cm
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 27.8.

6.lino                      (21.06.)      03.06.       Maks (2697g , 47 cm ) 
1. mesec:
3540g, 53cm
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 3.8.

7.mojjaka                (14.06)     01.06.       Jaka (3950 g, 50 cm) 
1. mesec:
4560g ,56 cm
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 03.08.

8.bjondi                  (27.06.)   27.06        Žiga (3160g, 51 cm) 
1. mesec:
4800g,56cm
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 27.08
9.tinca84                  (2.6.)      21.05.       Nik (3550 g, 50 cm) 
1. mesec:
4830g , 54 cm
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 21.08.

10.mišel09                (7.06)      30.05        Noel(3930 g, 52 cm) 
1. mesec:
5400g
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 29.07

11.deja777                (01.06.)    09.06.      Danaja Tea (3930 g, 54 cm) 
1. mesec:
4500g , 57 cm
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 19.08.

12. Tira                (11.06.)        04.06.      Marcel (3850 g, 53 cm) 
1. mesec:
 5600 g, 60.5 cm 
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled:  22.09.

13. Janci F              (05.06.)    04.06.      Tom (3910 g, 54 cm) 
1. mesec:
 4880 g, 58 cm 
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled:  10.09. 

14. Smrketa24         (01.06.)    26.05.      Matej (3285g, 51cm) 
1. mesec:
5100 g, 57 cm 
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled:  3.9. (25.8. UZ kolkov)

15. Bamoocham         (21.06.)    25.06.     Neža (3410 g, 50'5 cm) 
1. mesec:
4240 g, 52 cm
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled:  25.8. (tehtanje)

16. fragola              (23.06.)    16.06.     Lana (3340 g, 51 cm) 
1. mesec:
  4255g, 54,50cm
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 31.8

17. Hanuši              (10.06.)    05.06.     Bine (3740 g, 53 cm) 
1. mesec:
   sporočim, ko bomo opravili pregled
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 

18.kalanteja                (10.06.)    09.06.       Julija (3270 g, 49 cm) 
1. mesec:
3880 g, 54 cm 
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled:  4.8.2009

19.July08                    (13.06.)    10.06.      Julija (42000 g, 53 cm) 
1. mesec:

2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 5.8.

20.Tecka                   (10.06.)    10.06.      Srečko (3150 g, 51 cm) 
1. mesec:
  3900 g, 53 cm
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 10.8.  (samo tehtanje)

Za seznam
21.Dreamhorse         (3.06.)    26.05.       Žana (3970 g, 53 cm) 
1. mesec: 5000g , 56 cm
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 29.7.09 

NICK                      (PDP)     RODILA     PODATKI

22.minča                 (3.06.)    30.5.         Neja (3200 g, 51 cm) 
1. mesec:
3910g , 55,5 cm
2. mesec:
3. mesec:
Naslednji pregled: 31.08.

Neposredna povezava do sporočila: 1198
29.7.2009 16:26:09   
bjondi
seznam rojstnih dni za  junijke

JANUAR

kaminek-4.1.1982
amaya-9.1.1978
Tira-13.1.1982

FEBRUAR

lino- 19.2.1978
Majana79- 24.02.1979
mk8- 28.2.1985

MAREC

malagala
Janci F- 4.3.1981
Bačko- 9-3-1979
july08- 9.3.1978

mery15031981- 15.3.1981

APRIL

princ_princeska
mojjaka- 9.4.1979
mony25- 14.4.1983
smrketa84- 14.4.1984
Snoopyka-17.4.1991
dany82- 20.4.1982

MAJ

dreamhorse- 5.5.1982
tadejluka-20.5.1981
manna- 27.5.

JUNIJ

kalanteja- 16.06.1983
pikica- 18.6.1985
blu- 20.6

Naja*-25.6.1976

JULIJ

Lsica -5.7.

AVGUST

jabolka- 17.8.1981
dodi- 25.8.1974
knutek-25.8.1972

SEPTEMBER

Goldy- 18.9.1974
sončki-20.09.1975
lenika- 23.9.1978
miškolinka82- 26.9.1982
mala princeska- 27.9.1982

OKTOBER

loveforever- 2.10.1985
bamoocham- 28.10.1983

NOVEMBER

hanuši- 2.11.1976
tinca84- 10.11.1984
bjondi- 30.11.1975
Fragola- 25.11.1981

DECEMBER

donna22- 8.12.1986
luši-19.12.1988
deja777- 26.12.1984

Neposredna povezava do sporočila: 1199
29.7.2009 16:27:59   
bjondi
Prva pomoč za junijske mamice  user posted image user posted image

Dojenje:   user posted image

LA LECHE LEAGUE SLOVENIJA
NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA
ISKALNIK NAJPOGOSTEJŠIH VPRAŠANJ MON
DOJENJE MON FORUM

Otrok:    user posted image
Brošura MOJ OTROK IMA VROČINO
Brošura DOJENČEK -  kako ga pestujem in kako se ukvarjam z njim (Handling)
PEDIATRIJA MON FORUM

Masaža dojenčkov in otrok  user posted image
http://www.masazadojencka.si/masaza.htm

Baby handling:
http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA

Kapljice (A)D3 (zamenjave):
- Idroplurivit (Italija)
- Oleovit D3 (na oljni bazi, naj ne bi povzrocal krcev. Dobi se v AT ali lekarna Arnika. Sk. loka)
- Plivit D3
- dodajte!

Kapljice proti krčem:
user posted image user posted image
- Mylicon (Italija)
- Sab simplex
- Colic calm
http://www.coliccalm.com/index.html
- Antiflat (AT)
- Milicon Goccie (IT)
- Colikind (homeopatske granule, IT ali lekrna Arnika)
- Vetrovne kapljice (koroske lekarne)
- Lefaxin (AT)
- GasBimbi (v lekarni receno, da naj ne bi bile najboljs)
- bioGaia (probiotiki www.biogaia.si )
- dodajte!

Cepljenja:
- Knjizica za starse - cepljenje otrok
- rotavirus:
http://www.zzv-ce.si/unlimitpages.asp?id=357
http://med.over.net/forum5/read.php?37,4244011
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2206492
- norice (vodene koze): http://www.zzv-ce.si/unlimitpages.asp?id=275#norice-vodene%20koze
- redna cepljenja: http://www.ivz.si/index.php?akcija=novica&n=1766
- cepljenje otrok s konjugiranim pnevmokoknim cepivom

Od rojstva brez plenic:
- http://www.diaperfreebaby.org/index.php?module=article&view=10&MMN_position=251:14
- http://www.diaperfreebaby.org/index.php?module=article&view=8&MMN_position=237:14:224
- http://www.ringaraja.net/forum/od_rojstva_brez_pleni%C4%8Dk/m_3945712/tm.htm
- http://med.over.net/forum5/read.php?1,4473621

Seznam za na morje:
user posted image
- hladilna krema za ritko
- krema za sončenje - razpršilo proti komarjem
- kopel za večerno kopanje
- šamponček za lase
- Calpol za zbijanje vročine
- Paracetamol svečke - fiziološko - aspirator za nos
- Bepanten
- nekaj obližev
- termometer
- Canesten
- Claritin
- Prolife/Biogaia
- Ribodermin
- Operil
- AD3 kapljice
- kapljice proti krčem
- Fenistil/Kamagel
- prašek za rehidracijsko raztopino
- kreme: Tea tree, materina dušica
- veljavno zdravstveno zavarovanje v tujini
- tel. številka ali naslov zdravnika v kraju letovanja
- številka otroške urgence na Metelkovi: 01 4723 888

Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Generacija Beta je prispela
Leto 2025 označuje začetek nove generacije. Preprosto povedano, generacija Beta zajema tiste, ki se bodo rodili med leto...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......