Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 10:40:32
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko Bjondi jaz bi jim na tvojem mestu rekla.Jaz sem zadnjič rekla sosedi če bi lahko malo bolj stran šla ker je prehlajena.In se je opravičila in se je malo odmaknila in vseeno sta se z Loro zmenili.Jaz pri takih stvareh nisem tiho in kmalu kaj povem. ...no evo inkubacijska doba za prehladna obolenja je en teden in ravno dans je en teden od kar sem zanč pisala kako mi je kolega rinu ves bolan v žigata...in kaj imamo...revček ima zaenkrat samo nosek prehlajen...grrr...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 10:42:24
|
|
|
|
mojjaka
|
U ste ble pridne dva dni nisem utegnila prebrat, pa se je tolk nabralo! Sem na hitrco prebrala in nimam časa vse komentirat, ker je sam vprašanje časa kdaj bo alarm... Tudi Jaka si tišči v usta vse kar mu pride v roke(igračke, plenička, moja roka), če pač nič ni, je to kr cela pest in to cuza tako strastno, da ne morš verjet! Dude sploh noče več, se mi smeji in jo špukne ven, pol si jo pa tlači v usta in plastiko cuzi Hvala bogu je spet rad v vozičku,je imel namreč vmes hude finte in sploh ni hotel bit v njem, zdaj paže 3 dni veselo vozičkama, pa tut zaspi mi not in spi od1-2 urci, kar je uspeh! Zvečer ni zaspal še nikoli sam, vedno na zizi, potem pa ga položim...s tem da mi že zdaj 3dni protestira in sploh noče spat brez mene. Na meni trdno zaspi, ko ga položim pa tak jok da sploh ni res takoj go ga vzamem ven pa že spi naprej na meni...mož ne velja, se tut pr njemu joče?! Pa sem ga parkrat vzel ven in tolažla pa je blo zmeraj isto...tako da sem obupala in zdaj že 3dni spi z mano. In ko grem ponoči na wc se takoj prebudi in v hud jok dokler se ne vležem zraven njega nazaj jaz ne vem kaj mu je kar naenkrat...pa sva ga pustla jokat, da bi sam zaspal pa ni šans... upam da ga bo minilo! O kg jaz rajši sploh ne govorim, sem jih mela že pred nosečnostjo preveč, zdaj pa itak katastrofa! Upam da bom zbrala dovolj volje in enkrat končno uspela shujšat(sem namreč že od otroštva bunkica) Za vse vas in vaše bebice, ki jih kaj muči in jaz pa grem še kaj postorit dokler Jaka spi, potem pa greva k nam domov, ati je cele dneve na šihtu in sva skoz sama. Ma bo že boljše...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 13:13:04
|
|
|
|
lenika
|
Majana79 ja koze full srbijo. Sama sem jih imela pri 17-ih letih in se še dobro spomnim kako je srbelo. Kalanteja tudi pri nas je Daša dobila koze točno 14 dni za Maticem. Bjondi kako si pa ugotovila, da s ščitnico nekaj ni v redu? Hanuši ja vsi mi pravijo, da sta si Daša in Matic full podobna, jaz pa ne vidim tolikšne podobnosti. Mojjaka a prej je pa lepo v svoji posteljici spal? Princ-princeska hvala za komplimente. Manna in Manca čestitke za tretjino leta. Goldy a ti pa imaš kar manj kot pred nosečnostjo? Ti lahko jaz kakšen kilogram posodim. Je zadnjič ena rekla, da je pri drugem otroku težje spravit kilograme dol, sploh če si po tridesetem letu in si imel carski rez. No, jaz ustrezam vsem trem karakteristikam. Dobra tolažba.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 13:29:34
|
|
|
|
manna
|
živjo, lenika; tudi meni se zdi da sta si tvoja dva sončka podobna. Mojjaka; mogoče pa gre za tist "odtegnitveni" sindrom al kako že rečejo - ko hoče bit dojenček ko je star kakšne tri mesece, ves čas pri mamici... tako pravijo, pa menda da mine. Verjamem, da je ful hudo če ne more brez tebe spat! V knjigi Otroško spanje, brez joka v sanje piše, da je treba kar trenirat, da ga budnega odložiš, pa če joče ga potolažiš, pa spet odložiš, pa spet tolažiš.. da sčasoma se navadi. Nevem ? Drugače pa sem imela pestro dopoldne, sem bila na kavi s prijateljico ki mi je povedala da je (drugič) noseča, potem sem šla na bankomat ki mi je požrl kartico, potem sem šla na banko urejat to s kartico, pa še na pošto pa v trgovino ..Manca je pa vse gladko prespala. Res me preseneča.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 13:44:52
|
|
|
|
lino
|
Goldy a ti pa imaš kar manj kot pred nosečnostjo? Ti lahko jaz kakšen kilogram posodim. Je zadnjič ena rekla, da je pri drugem otroku težje spravit kilograme dol, sploh če si po tridesetem letu in si imel carski rez. No, jaz ustrezam vsem trem karakteristikam. Dobra tolažba. [/quote] jop, jst se tudi prostovoljno javim, imam še +6kg, ki pa ne grejo nikamor in sem že razmišljala, da se bom morala odrečt sladkarijam in tudi hrani (mislim tk, da bom bolj solatke jedla,...)sam pol sem pa lačna pa ne vem kk bi to na mleko vplivalo...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 14:02:19
|
|
|
|
manna
|
mene tud zanima kako bi dieta vplivala na mlekec.. a kjera kej več ve o tem?
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 14:19:11
|
|
|
|
lenika
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna mene tud zanima kako bi dieta vplivala na mlekec.. a kjera kej več ve o tem? V času dojenja diete niso priporočljive. Zaradi mleka in tudi zaradi splošnega počutja mamice, ki jo že dojenje dovolj izčrpa.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 14:22:51
|
|
|
|
*alina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna mene tud zanima kako bi dieta vplivala na mlekec.. a kjera kej več ve o tem? Jaz mislim, da kakšna "super dieta" v smislu stradanja sigurno vpliva na mleko...jaz sem bolj za Montignaca, ker si vedno sit in ni veliko odrekanj. Meni se zdi super!!! Na žalost sem med nosečnostjo malce zabredla (predvsem s sladkarijami)...ampak kot sem že rekla, par mesecev pa bom spet lepa hehehe Bačko, kako pa zgleda ta program, ki si ga ti vplačala. Se spomnim, da je pred leti moja prijateljica šla tja, ko so imeli brezplačne (prve) preglede in ji je ena gospa rekla, da je grozna in da jo je lahko sram, da je pri 23 letih takšna kot je. Jaz sem bla čist šokirana, ker je punca imela pri cca 1,68 m največ 60 kg?! Lenika tudi meni se zdita podobna Pa naj kozice hitro minejo!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 14:23:36
|
|
|
|
kalanteja
|
če dojiš ni priporočjivo hujšat, ker se kao neki encimi al kaj že tvorijo in gre v mleko in ni fajn za otroka, pa tud mleko bi se verjetn hitr posušilo....men so vsi rekl, da ni fajn hujšat ko dojiš.... tako da čakam, drugače bi že hujšala, verjemite, tud js mam kar nekaj + še od časov k sem nehala kadit...preden sem nehala kadit sem imela 60 kg, sedaj pa 76, to je pa razlika....in poskok, groza kk sem bajsa, ma sploh ne smem študirat, da sem kdaj imela 60 kg..... bom dala primerjavo, kg in kako sem se postarala, groza
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 14:33:58
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenika Jabolka, sedaj so že tako veliki, da jim je 5 minut intenzivnega sesaja dovolj, da se najedo. Tudi naša ne je več kot 5 minut, pa tudi starejši pri tej starosti ni več. Največji pokazatelj, če otrok dobiva dovolj so polulane pleničke in pridobivanje na teži. Pa verjemi mi, da bi otrok jokal, če bi bila lačen. ...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 14:35:30
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenika Jabolka naša je tudi na začetku kakala po 5x na dan, sedaj pa kaka enkrat na dan ali enkrat na dva dni. Prebava se jim počasi že ureja, pa tudi blato ni več tako tekoče, ampak je bolj kompaktno, je ga pa takrat ko kaka definitivno več kot prej, ko je kakala 5x na dan. ...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 14:51:49
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenika Bjondi kako si pa ugotovila, da s ščitnico nekaj ni v redu? ...srce mi je nenormalno začelo bit od 120-140 udarcev na minuto ,tresenje rok,nespečnost,vse kar pojem spuhti v nič čez pol ure-se pravi hujšam -pa že tko je minus...pol sem mal forume prebirala in sem zasledila da je lahko ščitnica po porodu...pol sem šla na net in mal prebrala o njej in imam skor vse simptome...no zdej je pa še potrjeno da je res...men dela prekomerno,maš pa še drugo varjanto ki dela premalo...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 14:59:59
|
|
|
|
manna
|
OH kilogrami ja... Res da sem +6 kot pred nosečnostjo, ampak dodati moram, da sem imela eno leto pred zanositvijo pa še 5kg manj. Ko sva se z mojim spoznala sem jih mela pa še manj, sem bila taka trlica da me je z eno roko dvignil...nič me ni blo! Kavbojke sem mela tko ozke da jih zdej še na roko ne stlačim Je pa res da je takrat svoje nardilo to, da sem šla živet od doma v LJ, kjer smo skoz sam žurali in žurali Kdo je pa mislil na hrano! Pol sva pa z mojim začela lepo skupi kuhat pa se razvajat... in zdaj sva oba buckasta.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 15:02:24
|
|
|
|
manna
|
kalanteja: nevem zakaj se ti zdi da si se tako zelo postarala?? Meni se ne zdi! Moraš pač upoštevat da si na zgornji slikci bolj zrihtana alina; a ti se strogo držiš montignaca? Saj meni se tudi zdi tak način ful zdrav, samo nisem še začela
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 15:39:39
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna kalanteja: nevem zakaj se ti zdi da si se tako zelo postarala?? Meni se ne zdi! Moraš pač upoštevat da si na zgornji slikci bolj zrihtana ...pa še res je to pa tudi največ na človeku naredi...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 16:20:42
|
|
|
|
*alina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna alina; a ti se strogo držiš montignaca? Saj meni se tudi zdi tak način ful zdrav, samo nisem še začela Ne, imam svoje "prilagoditve", ampak jih ni veliko. Ne maram strogih omejitev, ker me spravijo v slabo voljo Ampak ko sem hujšala po Montignacu sem v 5 mesecih izgubila 11 kg in kar je najpomembneje, nisem se zredila nazaj. No zdaj sem se, samo to so druge okoliščine . Ah nam bo že uspelo.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 16:23:12
|
|
|
|
*alina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi ...srce mi je nenormalno začelo bit od 120-140 udarcev na minuto ,tresenje rok,nespečnost,vse kar pojem spuhti v nič čez pol ure-se pravi hujšam Uf to pa je utrip...jaz sem si zadnjič zmerila 50 udarcev na min...dobro jaz sem že na spodnji meji, samo mislim, da je normalno okoli 80,90? Upam, da bo tvojih zdravstvenih težav čim prej konec!!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 18:20:39
|
|
|
|
Anonimen
|
sem samo na hitro preletela brala bom potem ko greta sončka spat. IZVIRNO SPOROČILO: manna mene tud zanima kako bi dieta vplivala na mlekec.. a kjera kej več ve o tem? jaz sem čula, da zato, ker ko hujšaš se iz telesa izločujejo raznorazni "strupi" in grejo v večini v mleko če dojiš. tako, da vse kar za tebe ni dobro dobi . zato se diete kar na veliko izogibam, nič pa ne škodi če malo pomigaš- kar se pa meni več ne da ja pa še to podjetje, ki sem ga hotela imeti v diplomi me je gladko zavrnilo in sedaj,... hmmm nimam pojma bo treba nekaj druga stuhtat. ma saj to se pa lahko samo meni zgodi
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 18:53:44
|
|
|
|
*alina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: deja777 ja pa še to podjetje, ki sem ga hotela imeti v diplomi me je gladko zavrnilo in sedaj,... hmmm nimam pojma bo treba nekaj druga stuhtat. ma saj to se pa lahko samo meni zgodi Kakšna pa je tema tvoje diplomske naloge, če ni skrivnost? Če ni kakšna ful specifična tema, se da veliko o podjetjih dobiti iz objavljenih letnih poročil...no ampak verjetno ti potrebuješ kakšne druge podatke... Ja, kar se hujšanja tiče je tako, da jaz ne dojim več, tako da sem se res lahko brez skrbi odločila za "dieto". Vem, da bo treba zraven še kaj pomigat ampak sem čist zakrnela in bo treba iti lepo postopoma...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 19:13:37
|
|
|
|
kaminek
|
jst tud o kg ne bi govorila in pika!!!! dejte mi punce svetovat, kaj naj nardim s figami? jih spasiram in dam v skrinjo, da bo potem sam odmrznila in nardila kašico, al dam kr cele v zmrzovalno? smo jih mogl dons potrgat, ker so ble že tolk zrele in začuda so tudi jeseni dozoreli, kar ni pogosto. največkrat samo 1x na leto.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 19:14:11
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: *alina* IZVIRNO SPOROČILO: deja777 ja pa še to podjetje, ki sem ga hotela imeti v diplomi me je gladko zavrnilo in sedaj,... hmmm nimam pojma bo treba nekaj druga stuhtat. ma saj to se pa lahko samo meni zgodi Kakšna pa je tema tvoje diplomske naloge, če ni skrivnost? Če ni kakšna ful specifična tema, se da veliko o podjetjih dobiti iz objavljenih letnih poročil...no ampak verjetno ti potrebuješ kakšne druge podatke... stres na delovnem mestu in ne potrebujem čisto nič druga kot osnovne podatke-ki so objavljeni na njihovi spletni strani ter anketo, ki bi jo dala zaposlenim-in tega mi ne dovolijo. kar nekaj, no
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 19:26:49
|
|
|
|
lenika
|
Jaz sem imela 5 let nazaj 20kg manj in sem izgledala tako:
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 19:37:37
|
|
|
|
majana79
|
lenika, si bla pa ful suhica deja, čim so ankete v igri so žal podjetja največkrat nekooperativna, sploh taka, ki se bojijo rezultatov Upam da ti uspe najdet drugo. Mi imamo pa spet krče... Pa sem mislila da bo mir, ker jih ni imel že kak mesec, zdaj pa spet...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 19:44:52
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: *alina* IZVIRNO SPOROČILO: bjondi ...srce mi je nenormalno začelo bit od 120-140 udarcev na minuto ,tresenje rok,nespečnost,vse kar pojem spuhti v nič čez pol ure-se pravi hujšam Uf to pa je utrip...jaz sem si zadnjič zmerila 50 udarcev na min...dobro jaz sem že na spodnji meji, samo mislim, da je normalno okoli 80,90? Upam, da bo tvojih zdravstvenih težav čim prej konec!! Normalen utrip je 60-75 na minuto... ...ja nč jz grem počasi v šlafonjo nas čaka težka noč-nosek ima žiga čist zabasan,tko da bomo pomoje presedel tole nočko ,pa še kakšno zraven ...od dans naprej pa če se zamerim ali ne bom folku prepovedovala da se bližajo Žigatu sploh če so bolani...pa nas je še pediatrinja na te zadeve opozorila,da naj bomo kar tečni ...ah če se pa nočem zamert komu...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.10.2009 19:54:00
|
|
|
|
*alina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: deja777 IZVIRNO SPOROČILO: *alina* IZVIRNO SPOROČILO: deja777 ja pa še to podjetje, ki sem ga hotela imeti v diplomi me je gladko zavrnilo in sedaj,... hmmm nimam pojma bo treba nekaj druga stuhtat. ma saj to se pa lahko samo meni zgodi Kakšna pa je tema tvoje diplomske naloge, če ni skrivnost? Če ni kakšna ful specifična tema, se da veliko o podjetjih dobiti iz objavljenih letnih poročil...no ampak verjetno ti potrebuješ kakšne druge podatke... stres na delovnem mestu in ne potrebujem čisto nič druga kot osnovne podatke-ki so objavljeni na njihovi spletni strani ter anketo, ki bi jo dala zaposlenim-in tega mi ne dovolijo. kar nekaj, no Zdaj pa razumem zakaj ne pustijo, verjetno se res bojijo kaj bodo prinesli odgovori . Upam, da najdeš kakšno drugo podjetje (mogoče bi pa šlo tudi brez podjetja...?) Lenika, to pa je postavca!!! Zdaj pa razumem zakaj tudi s +20 kg zgledaš dobro...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejoRaziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.