|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009
20.6.2009 11:36:14   
Tira
Ojla!

Tudi mi smo danes spali od 22h pa do 2.30 in potem do 7h user posted image  Ko bi bilo tko vsako noč user posted image  Mali se je tud zjutraj končno lepo pokakov, da ni bil trd kakec. Sem prov vesela.
Majana hvala za link, bom poskusila kaj naročit, da vidim.

Minča nikakor ga ne pustim jokat v posteljici, nikoli! Ga imam v naročju in mu masiram trebušček, pomaga pa tudi če ga nosim okrog obrnenega na trebuček in ga gladim po njem. Se mi preveč smili, da bi ga pustila jokati v posteljici, pa tud ni dobro za otrokove možgane, da se izjoka.
Dude in stekleničke na dva dni prekuham, sproti pa jih perem pod vročo vodo.

Janci tudi jz razmišljam o ležalniku, ker iz koška nič ne vidi, kavč je pa čist neprimeren za njegovo hrbtenico. Samo tud ne vem, ali je že dovolj star, ker ponekod piše, da so od 6 mes dalje. user posted image

Tecka ne sekiraj se glede mleka, tud jz sem se na začetku. Sedaj mi je pa že čist priročno, da ga ne dojim - redi se še bolje, osebnega stika imava pa tud ravno tko veliko, kot če bi dojila, se ful crkljava.
Imam pa ful slabo kri in imam tablete Ferrum. A jih ima še katera?? Meni so jih po porodu dali 2 škatlji, pa ne vem, ali moram vse pojest... k tega je ful. Je že 2 tedna okol, pa še pol škatlje nisem pojedla user posted image

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 201
20.6.2009 12:12:10   
Goldy
Dan!

Dež, dež, dež...

bačko - sej ne vem kaj naj, ker se Alja ponavadi dere v dojko po 5-10 min in zmajuje z glavo. Pol pa grem pa si stisnem tistih 10 kapljic. user posted image

tira - jaz imam Ferrum Lek in pojedla bom vsega. sem ga že prej pol nosečnosti jedla.

tecka - jaz sem Tametil dobila samo v P, za domov pa nič. Pravijo, da pomaga sezamov čaj. Jaz bom še to poskusila, samo je problem, ker naša zdej  niti vleč noče več, le če se njej zazdi. Včeraj 1x. Meni so pa že v P rekli, da vidijo, da se trudim in naj se ne stavim na glavo, če ne gre.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 202
20.6.2009 12:34:49   
mk8
Živjo!

Naša je spet malo zaspala, samo ne pričakujem, da bo spala dolgo, če spi skupaj eno uro je že precejšen napredek.

Naša noč je bila pestra, zvečer je sicer zaspala za dobri dve uri, potem pa nikakor ne več, čeprav sem jo vzela k sebi. Ali spijo vaši dojenčki z vami v "ta veliki" postelji, ali jih vedno odložite nazaj v posteljico?

Našo tudi precej dajejo krči, prdi vedno bolj, čeprav kar pazim pri prehrani. Ne vem več, kaj bi ji pomagalo...

Pozdravček

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 203
20.6.2009 12:52:42   
Goldy
mk8 - jaz sem tudi imela gips na eni nogici kot dojenček. držite se!user posted image  Naša večino spi v svoji posteljici, če pa joka, jo pa vzameva k sebi, saj se tako najhitreje pomiri.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 204
20.6.2009 13:06:29   
majana79
tecka, jaz sem dobila tametila za ene 3 dni se mi zdi, sem pojedla do konca, pa od takrat nimam nič manj, niti nič več mleka. Ravno danes sem ga tehtala po dojenju in dobi za ene 40, 50g, več nikakor. No razen eno jutro mu je uspelo za 100g se najest, ampak to je bil enkratni čudež. user posted image Se mi je pa v 4 dneh zredil za ene 200g, kar bo najbrž spet preveč (ker tudi dodajava), ampak jokat ga pa res ne bom pustila, če je lačen.
Aja, pri meni je bilo v P isto kot pri tebi... 2 v sobi, obema je teklo, tamali so že takrat pojedli za 60g, jaz pa nisem imela nič. Za popiuser posted image ... Hvala bogu da je bila večina sester normalnih in niso težile, ko sem prosila za dodatek pa ena je bila, ki me je res tolažila.

Naš je danes tudi spal od ene pol 3 do pol 7, kar je že čudež, ampak kaj ko se meni zdi, kot da je bila noč tako kratka. user posted image

Tira, jaz imam legofer sirup, pa ga bom kar jemala do prvega pregleda, ko bom prosila G da mi da pregledat kri, ker sem imela hemoglobin 86 ob odpustu... In so mi rekli, da bo kar trajalo preden se dvigne spet.

Goldy
, mogoče pa enostavno noče dojke... Sicer naš je imel 2 taka histerična napada, ko so mi ga poskušali pristavit, potem je pa kar sam dojel počasi... Sej sem že povedala, ampak dejansko vidim, ne da je 'počasen', ampak da mu manjka še tistih 2,3 tedne, ko bi se lahko razvijal v trebuhu in določene stvari zato počne kasneje kot ostali. Vem da bo nadoknadil, tako kot je rabil nekaj časa da je dojel kaj počet z dojko. Ker večina jo zagrabi takoj ko se rodijo, naš pa je še povohat ni hotel... Če ne bo hotla pa lepo flaško in bo isto lepo rasla.

mk8
, jaz našega vzamem k sebi zjutraj, ko začne že neki mežikt pa jokcat, da se še malo pocrkljava, ker se mi ne da ustajat vsakič, pa tudi popoldne kdaj zaspiva na veliki postelji, ko se dojiva. Jaz nimam predsodkov glede tega, pa tudi razvadil se ne bo. Mi je bolj važno da čuti mojo bližino.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 205
20.6.2009 13:19:51   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: tecka

Tablete tametil imam na zalogi do srede, potem pa ne vem, ali naj "kuro" podaljšam ali ne. Ker ne vem, ali potem mleko izgubim, ali se bo obdržalo na enakem nivoju kot je zdaj. Ali se kateri kaj sanja, ali je to različno od ženske do ženskeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Enkrat sem brala na Pušenjakovem forumu in je pisal v tem smislu, da tablete Tametil sprva res spodbujajo nastajanje mleka, ampak naj bil bil učinek bolj kratkotrajen. Po njegovem mnenju se tablete predpisujejo preveč rutinsko...tud men so jih ponujali v P pa se potem nisem odločila za njih...nekaterim pomagajo, drugim pa nič. Jaz bi na tvojem mestu poskusila še brez, če se ti bo zdelo, da je mleka manj, pa jih lahko spet začneš jesti.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 206
20.6.2009 14:35:41   
mojjaka
Našo tudi precej dajejo krči, prdi vedno bolj, čeprav kar pazim pri prehrani. Ne vem več, kaj bi ji pomagalo...

Tudi našega fanta muči ista nadlogauser posted image pa tudi meni se zdi da nič takega ne jem, da bi ga lahko napenjalo. Edino me skrbi da bi ga po tabletah, ki jih jemljem za kri-tudi jaz ob odpusti imela nizek hemoglobin in jem Retafer 2krat na dan.

Jaka pa danes sploh ne more spančkat, sva se skoz cartlala, zdaj sicer leži, ampak mora imeti dudico skoz v ustih, kakor hitro mu ven pade, že sknečeuser posted image pa fuuuul prdi!
ma bo že, samo mamica je zaspana, tako da še komaj gledauser posted image user posted image

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 207
20.6.2009 15:19:50   
Ovnica78
Se samo na hitro javim, predem grem dremat, da vas vse lepo pozdravim.

Z Ivo sva prišli v četrtek iz porodnišnice. Doma se še navajamo na vse skupaj. Največ težav ima Tin, ki že kaže svojo ljubosumje. Pa bo že.

Se oglasim, ko bo kaj več časa.

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 208
20.6.2009 16:48:06   
kalanteja
haj, no bom jst tudi sedaj tukaj sodelovala, vidim, da imate nekatere probleme z dojenjem, ma jst ne pijem čaja, ali karkoli drugega, samo 3 litre navadne vode in pa kar dost mlečnih stvari, škrob, pa jo je do sedaj samo enkrat malo zvijalo

me pa zanima koliko so vaši otročeki pridobili na teži prvi teden po prihodu iz bolnišnice?

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 209
20.6.2009 17:20:34   
majana79
mojjaka, z našim Juretom je danes podobno user posted image Od 12 je po rokah, na dojki, na flaški, previjamo ga stalno, kot da nobene hrane ne zadrži v sebi in potem je stalno lačen, spal ni še niti 5 minut... 

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 210
20.6.2009 19:50:04   
minča
živjo!

kalanteja: naša se je rodilo s 3200, domov sva šli z 3000 g, šesti dan kasneje pa jo je patronažna stehtala in je imela  3140 g. In je rekla da je sicer na spodnji meji, aglede na to da je dolga in punča, da je ok. Zdej je pa nič več ne tehtamo, pa tud nočem se obremenjevat s temi grami. Mala pri meni pridno je (6-8 krat na dan), ko je lačna ji dam in še nikoli se po dojenju še ni jokala, da ne bi bilo dovolj. Je pa patronažna rekle, da naj bi na dan pridobili otročki 20 - 30 g .

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 211
20.6.2009 20:45:30   
kalanteja
hvala, si me pomirila, Julija je pridobila 120 g v 5 dneh, ko sva prišli iz bolnice, tako, da ima sedaj 3000, ko se je rodila pa je imela 3270g, tk da mislim, da je ok, si me pomirila

kako dolgo pa naj bi otrok bil prisesan na dojki? Moja je tam okkrog 20 min, sesa z počitki vmes, potem kupček podreva in še potem kakšnih 5 min vleče, včasih 10 min, spet kupček in zaspi za ziher 3 ure, včasih 4, full je pridna, joče se samo takrat ko jo previjam, tako sovraži previjanje

danes ji je popek odpadel, umila sem ga z alkoholom in pa fiziološko, v ponedeljek pa tk pride prtonažna, da bo povedala ali jo lahko umijem, pa seveda da mi pokaže

lep večer vsem

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu minča)
Neposredna povezava do sporočila: 212
21.6.2009 6:58:23   
Anonimen
Dobro jutro!

danaji pa še vedno ni odpadel popek pa je stara že12dniuser posted image upam, da bo do ju3.
mislim, da je ena spraševala za vloženo zelenjavo. jaz sem za to prvič slišala. zakaj pa se je naj nebi smelo jesti? jaz jem popolnoma vse in moram reči, da je nič ne zvija in tudi kakih drugih težav zaenkrat nimama.
jaz nikoli ne gledam na uro kako dolgo sesa. včasih se mi zdi, da se takoj naje in zaspi včasih pa traja malo dlje in jo je potrebno večkrat pristavit. tehtala pa jo patronažna ni tako, da ne vem niti približno koliko tehta sedaj.
me pa zanima tiste, ki ne rabite široko povijat, ali povijate ali ne? jaz ji dam vedno eno plenico gor(se pravi pampers+ena bombažna plenica).

(odgovor članu kalanteja)
  Neposredna povezava do sporočila: 213
21.6.2009 9:21:16   
majana79
deja, jaz sem spraševala. To pa zato, ker je navadno vložena v kisu, kis so nam pa strogo odsvetovali. Jaz itak ne vem kaj naj, ker je Jure po 14 dneh dobil krče in zdaj že tri dni spimo samo ponoči, po tem ko dobi cel obrok iz flaške. Pa po tem ko se podojiva, nikakor ne podre kupčka... Skratka pestro user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 214
21.6.2009 10:23:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

deja, jaz sem spraševala. To pa zato, ker je navadno vložena v kisu, kis so nam pa strogo odsvetovali. Jaz itak ne vem kaj naj, ker je Jure po 14 dneh dobil krče in zdaj že tri dni spimo samo ponoči, po tem ko dobi cel obrok iz flaške. Pa po tem ko se podojiva, nikakor ne podre kupčka... Skratka pestro user posted image

res? to pa res nisem vedela in mi tudi noben ni nič omenil. kaj pa potem solate?
glede krčkov pa ti ne vem svetovati, ker jih anej ni nikoli imel, danaja pa jih zaenkrat še nima(in seveda upam, da tako tudi ostane). lahko si začneš pisati kaj poješ in boš mogoče po tem ugotovila po čem ga mučijo krči. ne vem, druge ideje res nimam.

(odgovor članu majana79)
  Neposredna povezava do sporočila: 215
21.6.2009 11:26:48   
majana79
Tudi solate naj ne bi jedli, razen kako mehko, pa še to okisano samo z limono. Zaenkrat bom izločila vse mlečne izdelke, ker so ti navadno najbolj problematični. Saj jaz bom že nekako zdržala, bolj mi je hudo zanj, ko tako joka in se napenja... Upam da bo sedaj uspel zaspat za vsaj eno uro user posted image Vmes sva bila spet samo na dojki, po rokah, se previjala... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 216
21.6.2009 12:09:17   
mk8
Živjo punce!

Mam eno vprašanje... Kako ste pa ve kaj z dudami, oz. ali jih vaši user posted image  imajo?

Moja je nikakor ne mara, se začne kr dušit, če ji jo ponudim. Prstke pa tako rada daje v usta...
Se mi zdi, da bi bilo boljše, če bi lahko uvedla dudo, ampak brez uspeha. 

Kako ste pa ve uvedle dudo (če ste sploh jo)? Učasih mi zaspi z joško v ustih in jo samo cuza, ne je, sem pa slišala, da je ravno to najbolj škodljivo za bradavice. In v takem primeru je duda dober nadomestek, predvidevam..

Lp  

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 217
21.6.2009 12:31:25   
bačko
Dan!
Lora dude ne mara.Jo ven pluva.
Jaz pa imam eno drugo vprašanje.Ali vaše že kaj zvija?Naša je včeraj imela zelo močne krče.Sem ji dala sirup proti krčem pa so bolj malo pomagale.Danes mi je svak prinesel Gas bimbi in bomo zvečer probali te kapljice.Pri Žani so nam pomagale kapljice iz gorenjskih lekaren.Če bo panika bomo šli kar v Kranj po gorenjske kapljice.
Majana tudi Lora ne podre kupčka.Če pa ga slučajno podre sem pa zelo vesela.Ampak tose bolj redko zgodi.Krče lahko samo blažiš s kakšnimi kapljicami.Gas bimbi so res naravne kapljice in nimajo sladkorja in glutena.Če pa učinkujejo ti pa povem kasneje.

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 218
21.6.2009 12:45:49   
mojjaka
Dober dan!
Ja, glede hrane človek res ne veš kaj bi...eni pravijo da je najboljš jest vse po malem, razen zelja in stročnic...drugi pravijo nič svežega sadja in zelenjave... Jaz sem včeraj začela jest solato, od sadja pa sem si privoščila breskve in banane, mleko normalno pijem, pa tudi čokolado sem že poskuslauser posted image saj ne vem kaj je prav?!

Dudo je naš Jaka kr zagrabil in mu jo ponudim, ko ga šravfa, kapnem nanjo kakško kapljico proti napenjanju in ga kr potolaži, drugače mu je pa ne dajem-res samo ko ga šravfa, drugače si hoče pa kr prstke pojest, tako si jih tišči v usta...

Noč je bila danes pestra, ga je fuuul napenjalo in sem ga k sebi v postlo mogla vzet, da sem ga tolažla...malo z dudo, malo z ziziko, malo pa sma spala...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 219
21.6.2009 12:54:41   
mojjaka
Ja, pa še malo se vam moram potožit...
TAŠČA-ZNOOOOORELA BOMuser posted image user posted image user posted image user posted image
Itak je bla že v nosečnosti ful pametna glede vsega, pa moža je kr naprej gnavlja za vsako puser posted image sem mislila da bo zdaj pa menda kaj boljš!
Ma kje, ko sva prišla iz porodnišnice, ko sem bla še ful boga, je klicala mojega da mora prit domov pomagat kr naprej, gnjavi po telefonu non stop, vse jo zanima...snoči je prišla ob 9ZVEČER!!!!na obisk kao....samo pametzna spet bla, mi prnesla neko kislo rdeče vino, rekla da ga morm nujno pit za kri, pa sladkor nt mešat...da ga je ona tut mogla pit! sem ji jasno in glasno povedla da ga ne bom pila, pa ni dala mira...pa ko bi vsaj kak tera al pa refošk prnesla, je pa neko domačo kislo čmigo prneslauser posted image user posted image user posted image sma se glih dojila, pa je prišla tja gledat in kr začela, ja rokico mu boš zlomla,pazi kk jo ma...pa kk da je tk mozolast, ja pa morš pazit na glavico...SEM MISLILA DA BOM ZNORELA!!!!NAJRAJŠ BI JO NAGNALA....MENI SE BO ZMEEEŠALO!!!Moj ji pa nič ne reče...in sem mu danes povedla, da če ji on ne bo objasnil kako pa kaj, ji bom jaz, samo to ne bo kr tako...
Vem da se ne smem nervirat, samo kako naj človek ostane miren pri taki ženski?????
Sem zatežila, se opravičujem, samo moram se malo izpovedatuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 220
21.6.2009 13:35:12   
Tira
Ojla!

Mojjaka te popolnoma razumem... sicer pri nas ni tko hudo (še), ampak mi gre pa tašča vseen na živce user posted image  Njeno pametovanje, da otroku ne paše v naročju... lepo prosim, kateremu otroku pa še ni pasalo biti v naročju user posted image ...

Midva malega nimava v postelji, spi lepo v svoji, le če se crkljamo, ga dava k sebi.

Glede prebave in krčov imam kapljice Biogaia in pa vetrovne kapljice Koroških lekarn ... vendar vam še ne morem povedat ali delujejo, ker sva začela z Biogaio šele včeraj, z vetrovnimi bom pa mal počakala.

Naš ima dudo, ampak samo občasno, so ga pa nanjo navadili že v P.

Sicer jaz ne dojim, samo so nam pa v MŠ rekli, da otrok naj nebi bil več kot 20 min na eni dojki.

Uživajte v nedelji.

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 221
21.6.2009 16:07:45   
bačko
Mojjaka te čisto razumem.Hvala bogu da jaz nimam take tašče.Jaz bi na tvojem mestu se pogovorila s tvojim možekom.Povej mu da te to dela živčno in potem tudi otrok to čuti.Lahko pa bi bila ta tvoja tašča malo bolj uvidevna do tebe in otroka in vaju malo pustila na miru.user posted image user posted image user posted image
Tira ko boš sprobala vetrovne kapljice daj sporoči ali kaj pomagajo.

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 222
21.6.2009 17:18:38   
Anonimen
dudo imamo, ker ima močan sesalni refleks in bi ko je budna bi samo zizala. od začetka sem jo kar redno pristavljala in potem sem ji dala kar dudo. ko vem, da je sita in samo "išče" ji pač dam dudo. je tudi patronažna rekla, da boljše duda kot pa prst. namreč dude lažje odvadiš kot pa prst. aneju sem tudi dala že čisto na začetku dudo in je potem od enega 5mes ni več hotel.  bomo videli kako bo sedaj.
taščo pa imam jaz super tako, da si res ne morem predstavljati kako vam je. zaenkrat mi noben ne "soli pameti" kako in kaj.user posted image mogoče bo prej kaka soseda pametna

(odgovor članu bačko)
  Neposredna povezava do sporočila: 223
21.6.2009 17:20:11   
Anonimen
ja pa še to; po kolikem času so vaše user posted image začeli mučiti krči?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 224
21.6.2009 17:33:17   
bačko
Deja mojo zadnje 3 dni.Se pravi da je bila stara 9 dni.Samo v P so rekli da krči nastanejo šele po 1 mesecu starosti.To kar imajo zdaj je samo zvijanje oziroma jih malo napenja.Danaja Tea in Lora sta itak isto stari.

< Sporočilo je popravil bačko -- 21.6.2009 17:34:07 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?