|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010
11.11.2009 11:12:17   
valentinčica30
Jaz sem se prespala in je mal boljš. Sem mislila da so slabosti samo na začetku nosečnosti pa očitno ni takouser posted image user posted image user posted image . Sej bo boljš.
Bom šla zdej mal po hiši migat, pa pol kej skuhat.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4426
11.11.2009 11:16:46   
mucica2

Ja verjamem da bi bila zdej idealna rešitev poroka, vendar to sedaj ne pride v poštev, ker da grem tja na matični urad z dvema pričama in rečem Da, to mi ni, če se bova poročila hočem civilno, cerkveno, mal zabave in to je to. Sploh pa sedaj urejava stanovanje pri njemu oziroma hišo, tako da denarno to ne gre skozi. Ja glede očetovstva pa je to zdej poseben postopek, da lahko oba kadarkoli v času nosečnosti gresta na CSD al pa upravno enoto in tam podpišeta zapisnik o očetovstvu, ki ga imaš od rojstvu zraven tako da se očetovstvo kar vpiše v rojstno knjigo, itak to potem rabi tudi on če hoče uveljavljat očetovski dopust. MAh to bomo že zrihtal, ni hudič da neuser posted image

Aja zdej me pa sam nekaj zanima, sej lahko da ste o tem že kej pisale, ampak ko nisem brala od začetka, a ste vse poročene ali je še katera IZS?

Pa me zanima če ste se kaj pozanimale o tem koliko dajo vaše občine kot enkratno denarno pomoč družinam ob rojstvu novorojenca.

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 4427
11.11.2009 11:44:50   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

Aja zdej me pa sam nekaj zanima, sej lahko da ste o tem že kej pisale, ampak ko nisem brala od začetka, a ste vse poročene ali je še katera IZS?

Pa me zanima če ste se kaj pozanimale o tem koliko dajo vaše občine kot enkratno denarno pomoč družinam ob rojstvu novorojenca.

Jest sm koruznica. Kar se pa tiče pomoči občine pa jest zvisim na obeh koncih v Domžalah in na Vrhniki. No, na Vrhniki sm za prvo rojstvo dobila knjigo, zdej pa ne bom nič.user posted image

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4428
11.11.2009 11:58:39   
punsha
no pa sem le še malo odspalauser posted image
Nekaj me še zanima, če se še kateri to pojavlja...pri meni sicer danes prvič. Tako me boli v zgornjem delu hrbta, nekje med lopaticami, znotraj. Tako čudno je, kar močno boli. Je možno da je mali tako velik že in mi pritiska na ta zgornji del - pljuča, želodec. tako utesnjajoča bolečina je.Boli nekje notri na sredini, sploh ne vem. Joj, za vsako stvar sedaj obtožim user posted image , al bi lahko bilo kaj drugega?. Ma se mi zdi da je že tako velik, pa ni ravn velik prostora notri.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 4429
11.11.2009 12:01:08   
lana08
dan bauharice user posted image ,
sem se komaj prebila čez vse kar ste napisale, sem bila v toplicah, žal brez kopanja, pa je bilo vseeno fino se mal odklopit od vsega.

Bejbi brca, trebuh raste, malo mi zatekajo noge. Bo treba res kmalu v šoping dokler se lahko še premikam, ker nimam še čisto niiič.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 4430
11.11.2009 12:06:08   
lana08
Punsha  nimam pojma kaj te to boli, ampak je čisto možno, da se otroček malo više pomakne in te pritiska. Jaz sem včeraj brce čutila čisto v želodcu, danes spet nižje. Poizkusi ležati z višjim vzglavnikom.

Julieb mislim da si ti spraševala glede krvavitev iz nosa, jaz sem morala prav na žganje žilic toliko mi je kri tekla. Sedaj se samo včasih malo krvavo useknem.

(odgovor članu lana08)
Neposredna povezava do sporočila: 4431
11.11.2009 12:18:36   
ninček1
Jutro!
Jaz sem še drugo rundo odspala.Saj ne morem verjet, kak se vležem v posteljo zaspim.Mislim, da bo vreme krivo.
Midva sva poročena.
Mene hrbet boli vsaki dan, me je tudi že med lopaticami, najbolj pa čutim v križu in pa tudi medenične kosti.
Shit, ravno pri poročilil slišala, da je umrla ena nosečnica v Nemčiji takoj po porodu, otroka pa še preglejujejo, če je tudi okužen.Pa glih zdaj ko smo me noseče se mora pojavit neko tako sranje...Vendar še vedno ne razmišljam o cepljenju.

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu lana08)
Neposredna povezava do sporočila: 4432
11.11.2009 12:45:18   
kora33
ola...
no pritožba oddana...samo ...da dol padeš..sem se peljala 25 km do komisije..pa mi povejo, da rabim kompletno kartoteko...mislim in nazaj...no...zdaj je oddano in čakam , kaj bodo spametovali....

tudi jaz sem koruznica...še....

naša občina da dpbrih 200 evrov za novorojenčka..je pa baje treba ful papirjev urejat...bomo videli....            

js sploh ne bom več poslušala poročil...nisem pa nič slišala..a zarad ta nove gripe je umrla al kaj...sranje....

no vseeno lep dan...pa pa

sreča je

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4433
11.11.2009 12:50:32   
mucica2
Imam eno vprašanje, pa če katera kaj ve o tem, pa mi naj prosim svetuje oziroma odgovori.

Glede enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka, ki jo dajejo občine (pač nekatere dajo kaj nekatere pa nič, odvisno od vsake posamezne občine). Tam, kjer sem zaenkrat še prijavljena jaz znaša ta pomoč 104 EUR, v občini, kjer pa je moj prijavljen (pa bomo ko končamo hišico živeli vsi to pa je recimo v roku 1 letai) pa da občina 200 EUR denarne pomoči. Vprašanje, ki ga imam je v primeru, da jaz otroka prijavim kar na njegov naslov, sama pa ostanem zaenkrat še prijavljena tam ko sem ali lahko potem on uveljavlja to pomoč v svoji občini ali ne. Pač v pravilniku piše, da pomoč lahko uveljavlja tisti pri katerem otrok živi. Jaz se zaenkrat še ne bom tam prijavila oziroma vsaj ne stalno, dokler pač tam dejansko še ne živim. Kaj mislite ve? Al sem preveč zakomplicirala?

< Sporočilo je popravil mucica2 -- 11.11.2009 12:51:20 >

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 4434
11.11.2009 12:52:02   
ninček1
Ja, pozabla napisat, nova gripa ja.Eh, sej bolje, da ne poslušamo tega.Lepo se noter držat , pa vitamine jest in to je to.
Mislim, da mariborska občina da 100 eur.
KORA, upam, da ti rata s to user posted image komisijo.

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 4435
11.11.2009 12:58:57   
rožca26

Imam eno vprašanje, pa če katera kaj ve o tem, pa mi naj prosim svetuje oziroma odgovori.

Glede enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka, ki jo dajejo občine (pač nekatere dajo kaj nekatere pa nič, odvisno od vsake posamezne občine). Tam, kjer sem zaenkrat še prijavljena jaz znaša ta pomoč 104 EUR, v občini, kjer pa je moj prijavljen (pa bomo ko končamo hišico živeli vsi to pa je recimo v roku 1 letai) pa da občina 200 EUR denarne pomoči. Vprašanje, ki ga imam je v primeru, da jaz otroka prijavim kar na njegov naslov, sama pa ostanem zaenkrat še prijavljena tam ko sem ali lahko potem on uveljavlja to pomoč v svoji občini ali ne. Pač v pravilniku piše, da pomoč lahko uveljavlja tisti pri katerem otrok živi. Jaz se zaenkrat še ne bom tam prijavila oziroma vsaj ne stalno, dokler pač tam dejansko še ne živim. Kaj mislite ve? Al sem preveč zakomplicirala?

user posted image  Jest sm Vida prjavla v Domžalah, sam sem vseeno dobila knjigo na Vrhniki, ker imam tam stalno preb. Odvisno je, kdaj dajo denar. Če ga dajo pred rojstvom, pol boš po vsej verjetnosti dobila denar iz svoje občine, če pa dajajo po rojstvu pa po vsej verjetnosti da občina na kateri je otrok prijavljen. Mislim pa, kot si jest razlagam, gledajo stalno preb. matere. Vendar ne tega jemat za 100%

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4436
11.11.2009 13:09:07   
slomak
živjo še z moje strani,
midva tud nisva poročena... pa tuki zdj berem neke nove stvari zame, ki jih sploh nism vedla. Kje se pa pozanimaš, če kej dobiš od občine? A kar tja pokličem pa vprašam, ker mi2 sva na istem naslovu in otrok bo tudi.
hvala user posted image

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 4437
11.11.2009 13:20:57   
kora33
hi,
kolko je meni znano uveljavlja to pravico eden izmed starše..pa naj jo oče, če dajo v njegovi občini več....user posted image

sreča je

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 4438
11.11.2009 13:32:32   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: slomak

živjo še z moje strani,
midva tud nisva poročena... pa tuki zdj berem neke nove stvari zame, ki jih sploh nism vedla. Kje se pa pozanimaš, če kej dobiš od občine? A kar tja pokličem pa vprašam, ker mi2 sva na istem naslovu in otrok bo tudi.
hvala user posted image

To lahko pogledaš tudi na spletni strani od občine v kateri živite, lahko pa tudi pokličeš. Se pa ta pravica uveljavlja po rojstvu otroka, ker moraš rojstni list predložit (pa v določenem času po rojstvu otroka moraš to uveljavljat).

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 4439
11.11.2009 13:33:30   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: kora33

hi,
kolko je meni znano uveljavlja to pravico eden izmed starše..pa naj jo oče, če dajo v njegovi občini več....user posted image

upam da je res tako, ker če je user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 4440
11.11.2009 14:08:11   
slomak
hvala, no sm šla na spletno stran občine in si že sprintala obrazec/vlogo za uveljavljanje denarnega prispevka za novorojenca...user posted image ...se pa mora oddat najkasneje eno leto po rojstvu user posted image  .
ne piše pa kolk dajo heheuser posted image ...važn da je neki...

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4441
11.11.2009 14:10:23   
slomak
user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: kora33

hi,

upam da je res tako, ker če je user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pri meni piše da lahko mati ali oče, samo da je otrok tudi na istem naslovu prijavljen...lp. user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4442
11.11.2009 14:23:38   
valentinčica30
Naša občina pa je na spisku tistih, ki ne dajo NIČuser posted image user posted image user posted image , prej bi še kej vzeli. Sem vam kr malo fouš.
Ja kar se tiče koruzništva, kot vam je že znano do letos koruznika (15 let hoje po koruzi) od 1. avgusta pa lepo poročena, ampak razlike nobeneuser posted image user posted image user posted image , še prstanov ne nosivauser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 4443
11.11.2009 14:27:39   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: slomak

hvala, no sm šla na spletno stran občine in si že sprintala obrazec/vlogo za uveljavljanje denarnega prispevka za novorojenca...user posted image ...se pa mora oddat najkasneje eno leto po rojstvu user posted image  .
ne piše pa kolk dajo heheuser posted image ...važn da je neki...

to piše v pravilniku o dodeljevanju te denarne pomoči za tvojo občino, jst sm ga našla na internetni strani občine

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 4444
11.11.2009 14:37:16   
dskubin
Ampak pazte punce, ne se hecat za teh 100€ razlike. Da ne boste potem imele kakih problemov npr. otrok je prijavljen na drugem naslovu, pa potem ne moreš nege zanj dobit ipd. Dvomim, da bo mož ostajal domauser posted image Čeprav če se boš tudi ti v 1 letu tja preselila in boš spremenila naslov, ker do takrat si pa itak na porodniški. Sej ne vem, če je to res, ampak nekaj podobnega mi je razglagala pred 4 leti na občini, ker smo hotli mi nekaj takega izvest, ampak ne zaradi tega denarja temveč zato, da ne bi 2x dokumentov spreminjali.

bolečine v hrbtu - sem že rekla, da se nimam časa s tem ubadat, ker imam preveč dela user posted image . Če pa morš cel dan doma ležat se ubadaš z vsako malenkostjo in doktoriraš iz vseh mogočih nosečniških znakov - si sploh ne predstavljam, kolk je to hudo, ker pol res pomisliš na milijon in eno stvar in vsako bolečinico raziščeš v nulo. Mene ko kje štihne, malo postojim, doma se malček uležem, pa mine. Pa grem naprej.

Čeprav danes nekaj čutim 1 zob, pa se ne dam in upam, da ni kaj hujšega in bo minilo samo od sebe, ker če ne morem zdej tu v tujini enga zobozdravnika najt user posted image

koruzništvo - vedno sem bla prepričanja, da se samo zaradi tega, ker bi zanosila pa ne bom poročila in tako je tudi bilo. Oba sva si želela poročiti kar nekje na potovanju, pa smo poskusli, samo ne gre brez kar konkretne organizacije, tako, da je propadlo ;) Pol sva se pa poročila, ko sva že imela 2 otroka.

Naša občina pa je ena bolj radodarnih, vsaj bila je pri tadrugi, pri taprvem pred 4imi leti nismo še dobili nič, zdej pa se nisem še pozanimala, itak to urejaš po rojstvu otroka z rojstnim listom.

dopust za otroka - pri nas je zadosti samo rojstni list otroka, v službi te nihče ne vpraša po očetovstvu, pa tudi tako je, da navadno tudi pri koruznikih otroci nosijo očetov priimek al pa oba.

< Sporočilo je popravil dskubin -- 11.11.2009 14:40:45 >

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 4445
11.11.2009 14:38:34   
mucica2
http://apl.e-soft.si/doc/5874/Priloga%205%20PRIMERJAVA%20PRISPEVKOV%20PO%20OB%C4%8CINAH.pdf

sam to je od leta 2008, lahko in tudi so nekatere občine že kej zvišale, znižale upam da ne

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4446
11.11.2009 15:17:45   
mucica2

aja pa da ne boste misle, da se mi gre tolk za tistih 100 eur, ampak itak imam namen se tja preselit (ko do tega pride si bom tud prebivališče spremenila) in bomo vsi tam živel, tud otročka mislim dat tja dala v vrtec, sam nočem še pa zdej spreminjat stalnega prebivališča, pa vseh dokumente, ker bom zaenkrat še živela doma (oziroma zaenkrat bomo še vsi pri meni). se bom še na občini pozanimala kako je s tem pa bo.

sicer se mi pa zdi ta ureditev po en stran tako butasta, ker imajo občine tako različno urejeno (mislim od 0 EUR do 500 EUR), pol pa ni čudno da ljudje razmišljajo o tem kako bi čim boljše skor prišli :)  Po tem takem je v različnih občinah otrok različno vreden...

nč ne bom več pametovala, bom še doktorirala zravn tega user posted image user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4447
11.11.2009 15:35:57   
zvesta
Punce, nisme vas še brala, niti nimam časa zdaj pisat o svojem pregledu, samo na eni drugi temi sem našla tole:

IZVIRNO SPOROČILO:

twixy mi je pisala...je spet v bolnici...user posted image prejšnji teden je dobila popadke in so jo zadržali v bolnici, da ji zaustavljajo popadke...danes mi je spet pisala, da je ševedno not in da se popadki stopnjuejo...čisto je konc uboga naša twixy
pravi, da bo notri še do 33. tedna, če se kaj ne spremeni user posted image

punce, dejmo držat pesti za našo twixy user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4448
11.11.2009 16:02:32   
mucica2

twixy: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4449
11.11.2009 16:14:11   
ninček1
ojoj, twixy, držimo pestiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?