Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Zanica -> Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 9:59:43)

Kot prvo prosim za odgovore DA/NE, ker res nočem prebirati klobas in verskih filozofij. Ne znam narediti anketo :(

Situacija je taka:

Ona prihaja iz krščanske družine, on iz muslimanske. Obadva sta pripadnika kulture bolj po dediščini, kot da bi osebno prakticirala določeno veroizpoved (razen za glavne blagdane).

Zdaj se poraja vprašanje: če bi imeli sina, naj se ga obreže ali ne? On zahteva da se obreže. Ona se z tem ne strinja najbolj (razen iz medicinskih razlogov seveda). On ne bi nikoli pristal na krščanski sakrament, se pravi ni najbolj pravičen, vendar sta obadva mnenja, da se otrok v življenju SAM odloči za katero od religij-če se bo odločil. Ampak ona misli da je moški otrok že v samem začetku opredeljen z strani starša.

Ali bi ve, zavoljo partnerja, pristale na cirkumzacijo otroka zaradi verskih/kulturnih razlogov?

ssevin -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:00:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Zanica

Kot prvo prosim za odgovore DA/NE, ker res nočem prebirati klobas in verskih filozofij. Ne znam narediti anketo :(

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.5.2009 10:01:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zanica -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:02:04)

IZVIRNO SPOROČILO: ssevin

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Glejte meni ni smešno. Če ne mislite odgovoriti kaj sem prosila, raje se ne vključevat temo. Hvala

sakuL -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:02:51)

ne!

kayica24 -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:03:23)

ne

n.nati -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:03:25)

NE!!!

Splišni -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:05:05)

Ne, ampak jaz sploh otroka ne bi imela s takim partnerjem.

Pupka -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:05:14)

!! NE !!

tia -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:05:32)

ne

elevitka -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:05:33)

NE

(citiram Zanico: vendar sta obadva mnenja, da se otrok v življenju SAM odloči za katero od religij-če se bo odločil) se strinjam

tudi obrezovanje je njegova odločitev- sploh če se dela zaradi verskih razlogov in ne medicinskih

tanikaa -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:06:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Isto.

Zanica -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:07:10)

Hvala za odgovor, ampak ne pametovat. To nisem vprašala.

Anonimen -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:10:08)

itak da bojo vse rekle ne, k nobena ni v taki situaciji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] tista k pa je, si pa tud muksnt verjetno ne upa tule....

ronja -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:10:56)

ne.

pett -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:11:05)

Ne ..ne zavoljo partnerja

Zanica -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:12:53)

Ulla, verjetno maš prav. Drugače, če bi vedela da bi vsaka res malo razmislila preden začne pisat kako je on nepravičen in ona glupa (ker obstajajo tudi druge plati življenja, razen vere), bi prosila razlage za tem "DA" ali "NE".

Ampak dejmo počakat za še kakšen odgovor. Vsem ostalim se zahvaljujem za vaš kratek "DA" ali "NE".

Splišni -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:15:50)

Če je pa to pametovanje ... to je pojasnilo, zakaj ne. Veš, na nekatera vprašanja je v bistvu zavajajoče dati odgvoro samo da ali ne.

Tako da če želiš odgovore, ki so kr neki, potem si jih kar sama napiši, pa bo.

Anonimen -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:17:34)

Enako.

diva 4 -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:17:49)

Ne

Anonimen -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:19:16)

Ulla, verjetno maš prav. Drugače, če bi vedela da bi vsaka res malo razmislila preden začne pisat kako je on nepravičen in ona glupa (ker obstajajo tudi druge plati življenja, razen vere), bi prosila razlage za tem "DA" ali "NE".

jst sem recimo tud proti, bi tud rekla ne...sam jst nimam muslimana...sem pa recimo tud proti krstu (kot veste[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) in hb se moj strinja z mano in je zadeva zakjlučena. samo če se pa on nebi strinjal, če bi on to ful hotu bi bla pa kriza in bi se isto znašla v dilemi, mi je jasno to. ker ipak ni to kr edn ampak moj lubi, moj vseživljenjski ( verjetno) partner, oče mojih otrok...in je težko pol vztrajat za vsako ceno pri svojem,če njemu nekaj ful pomeni,  brez da vsaj mal podvomiš in se znajdeš v dilemi...ker nismo stroji...

in mene briga verski al nevemkaki razlogi, jst sem za to da se otrok sam odloči, ko je vsaj približno zadost star, da razume. sam to. in če bi se moj sine hotu dat obrezat, pa čeprav ni nobenga muslimana blizu, bi se pač dal. tko je to zame.

Volga -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:19:36)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Isto.

Še ena isto.

Zanica -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:19:50)

Če je pa to pametovanje ... to je pojasnilo, zakaj ne. Veš, na nekatera vprašanja je v bistvu zavajajoče dati odgvoro samo da ali ne.

Splišni, nočem pojasnila. To sem jasno povedala.

benika -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:20:30)

Zanica, a se ne bi ti mal umirila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ker tule ni nobena pametovala ampak si dobila le odgovor na tvoje vprašanje.

Jaz ga ne bi dala obrezat (pa krstit tud ne).

špelin@ -> RE: Cirkumzacija da/ne (tiste ki mislite pisat filozofije prosim ne odpirat teme) (6.5.2009 10:21:05)

Podpišem.

Zanica, ustvariti anketo je najmanjši problem:

http://www.ringaraja.net/moje_ankete_uredi.asp
Ampak tudi tam so možni komentarji, je.bat ga.

Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>