mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: HM84 Joj še to - dejte mi povedat - a pri kateri uporabljate Nukove dude iz kavčuka? Pred rojstvom sem kupila to dudo in "zaradi strahu", da jo kje zgubim, sem zadnjič kupila še dve. Ampak, ko sem iskala to dudo, nobena ni bila tolk velika kot ta stara. 1 je bila premajhna, 2 pa prevelika. No, kamlu je pristopila prodajalka, ker ji ni bilo jasno kaj počnem s tistimi dudami V glavnem, rekla je, da verjetno se je stara duda nategnila?! V enem mesecu žvečenja al kako? Mislim saj ni panike, Alex je brez problema zagrabil novo dudo, na začetku jo je sicer malo valjal po ustih, ker je bila manjša, ampak potem ni bilo problema V glavnem, mislila sem že, da sem prej po pomoti kupila dvojko in sem jo hotla tud zdaj, Pa je rekla prodajalka, da rajš ne, ker potem bo imel polna usta samo dude Na koliko pogosto pa ve menjate dude? Jih sploh? Ja, pri starejši. Ali si jih kupila v Leclercu? Tam imajo tudi ene, ki jih delajo za Francijo (prav tako Nukove iz kavčuka), pa so mogoče velikosti drugačne. "Nategnejo" se pa prav gotovo ne... Dude menjam, ko so načete - vsake toliko potegni cucelj in poglej, kakšen je pri tisti plastiki, ki gre okoli ust. Ko začnejo nastajati razpoke, dudo zamenjam. IZVIRNO SPOROČILO: Andrejka9386 eno vprašanje...full me skrbi, da mali preveč pridobiva na teži...ima že krepko čez 6 kg skoraj 7 se mi zdi(nimam natančne tehtnice)...pojedel bi res veliko. ima katera kakšen nasvet?? Povprečje je podvojitev porodne teže v 6 in potrojitev v 12 mesecih. Ampak to je povprečje... dojen otrok se baje ne more preveč zrediti.
|