|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Z-majčki 2009
7.7.2009 12:14:28   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1

blue probaj praško pasto...dobiš v lekarno,jaz sm bla pr prvem z njo zelo zadovoljna tako ko je mel rdečo ritko sm namazala in je blo boljš...user posted image

kok je pa to velika embalaža.. mam dost 1 da kupim al raj 2?? kako se jo pol maže - na debelo al čist na tanko??

ma to je taka tubica kot ribodrmin če maš al pa mogoče mal manjš kot bepanten krema...namažem tanko umazana je pa samo plenička,sej ven ne gre nič.

Aha tako pol zgleda popkovna kila tok da vem če bo kdaj kaj podobnega trenutno potem ni ker ima lepo notr vse

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 4226
7.7.2009 12:16:00   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: meduzica
rdeča ritka

mi uporabljamo sudocream. kupila sem v sanolaborju ampak mislim da imajo tudi v lekarni. Zelo na tanko namažeš in pomaga (pa nič drugega).
praška pasta je rjave barve in ful umaže vse, tako da imam sudo cream raje.

če ima hrastice ... potem malo fiziološke raztopine dam na vatko pa s tem brišem ritko .. če je zelo hudo - sveža rana - pa skuham
hrastovo lubje in spiram s tem (pazi da ne poflekaš česa, ker se hrastovo lubje ne opere več)

obvezno pa če ima rdečo ritko ne uporabljaj vlažilnih robčkov - raje z vodo !!! vsaka kemija je slaba in če se takoj ne izboljša se lahko še zelo zelo poslabša

hvala za vsa mnenja in nasvete.. bom upoštevala

(odgovor članu meduzica)
Neposredna povezava do sporočila: 4227
7.7.2009 12:17:38   
nell
Pozdravček punce!

Se opravičujem ker takole padam v vašo temo, ampak bi vas prosila za pomoč...rabim namreč doze - škatlice od novalaca - in sicer jih rabim do septembram, da bom v službi mačkinom pripravila presenečenje. Če jih katera ima ali pa jih bo do takrat nabrala, bi se toplo priporočala - kontaktirajte me na zs.

Hvala in vsem želim prijetno cartanje z vašimi malčki

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu meduzica)
Neposredna povezava do sporočila: 4228
7.7.2009 12:43:48   
Masi
Dudi si me ti včeri sprašvala kako zgleda če otrok dehidrira. V bistvu je kr neki časa od tega kar je moja Tjaša dehidrirala tko da se spomnim sam da je mela vročino. Drugega se mi zdi da ni blo. Je pa trajal kar dolg. Sej pravim več kot en teden.
No zdej pa spet moram it. More Mia papat pa previt se morva.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4229
7.7.2009 13:00:21   
Tanja_
K je mela Hana rdečo rito, sm jo tud s to Sudocremo mazala, sej je v tistem paketu, k smo ga dobile v porodnišnici blue,pa probej, če bo kej bolš. Namažeš pa čist na tanko. Pa dobro moraš prej osušit kožo.Drgač pa tud praška pasta je okej-moja mami je rekla,da so nas včasih sam s tem mazali, k smo mel vnete rite, k druzga itak ni blo.

(odgovor članu Masi)
Neposredna povezava do sporočila: 4230
7.7.2009 13:06:34   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_

K je mela Hana rdečo rito, sm jo tud s to Sudocremo mazala, sej je v tistem paketu, k smo ga dobile v porodnišnici blue,pa probej, če bo kej bolš. Namažeš pa čist na tanko. Pa dobro moraš prej osušit kožo.Drgač pa tud praška pasta je okej-moja mami je rekla,da so nas včasih sam s tem mazali, k smo mel vnete rite, k druzga itak ni blo.

a to je mogoče v tisti mali sivi škatlici - taka bela krema??

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 4231
7.7.2009 13:09:53   
mama11
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja
drugače pa biogaia kapljic Urbanu ne dajem več, ker se mi je začel bolj napenjati kot prej in še manj je kakal,... tako da verjetno res pomagajo pri driskiuser posted image  mu sploh nobenih kapljic ne dajem proti krčkom pa gre čisto lepo skozi dan.user posted image

Včeraj sem imela že ful napisano, potem nam je pa za 2 s ven vrglo elektriko, pa je vse šlo user posted image .

Skratka, Julija je kakala šele danes zjutraj - polnih 7 dni brez kakanja user posted image . Sem ji v četrtek ukinila vse kapljice (Bio Gaia med njimi, pa tudi D3 in Mylicon gocce), ker sem mislila, da morda prispevajo k zaprtju. Ampak na navodilih pri Bio Gaia nikjer ne piše, da so proti driski, samo, da so za prebavo... Včeraj sem klicala pediatrinjo, pa je na dopustu, nadomešča jo pa šolska zdravnica, ki je predlagala, da ji črevo podražim s termometrom. Potem sem pa klicala patronažno, ki je rekla, naj počakam, do danes zjutraj, da bo polnih 7 dni; če še vedno ne bo nič, naj ji dam pa masleno svečko... in ravno danes ob pol desetih sem jo dala v zmrzovalnik, da bi bila dovolj trdna, da ji jo dam, pa jo odvijem in je bila konkretno pokakana - pa nič vodeno, vse skupaj je bilo kremasto (HB, sicer bi prebilo plenico, povijalno plenico, body, pižamico in še kaj). Sicer sem pa diplomirala iz zaprtja pri dojenčkih, sem prebrala vse možno user posted image

ja, pa glede previjanja sem še mislilauser posted image ,... je ena omenila, da sama ne želi biti pokakanauser posted image ...
sem Oskarja previjala vsakič ko se je pokakal, da ja ne bi bilo umazan,... in glej ga šmenta, ko je bil večji in se je pokakal v pleničko, ni nič povedal (kljub temu, da je že znal) in celo previti se ni hoteluser posted image ... to je njihovo delo! otročki se tako matrajo, da se pokakajo, da je kakec njihova nagrada (sicer ne vem, če je pri malih dojenčkih isto, kasneje pa zagotovo!)

Urbana previjem po potrebi,... včasih je tudi pokakan malo dlje, a na srečo nima občutljive kože, tako da zaradi tega nisem najbolj pozorna na to,... včasih smrdi, drugič pa prav nič. Nekako na tri-štiri ure se mi zdi, da ga previjam,... ponoči pa nič.

Enako... se mi zdi, da pri drugi ful manj kompliciram. Zvečer jo ornk namažem s kremo, pa ni hudega. Dobro, zdaj tako ali tako en teden ni bilo nič ne podnevi ne ponoči.

naša je velika zdejle 55.5 cm, pa sm mela bodije št. 56 mogoče samo prvi teden... pol pa nč več... ker takoj k sem začela s širokim povijanjem ji je blo premajhno in jo je vse vezalo.. tko da ubistvu že od samga začetka mam skoz št. 62

user posted image  Jaz jo za ponoči tudi previjam na široko (s povijalno plenico), ampak jo dam čez body - torej pampersko, zapnem body, dam čez povijalno plenico in potem še pižamico. Pa ji je tako št. 56 še prav (na pregledu pred 10 dnevi je bila tudi 55.5 cm velika).

o groza... sam se kr naježila k sem to prebrala... pa jz bi jih vse postrelila da mi to naredijo

http://24ur.com/novice/crna-kronika/smrt-novorojencka-zaradi-malomarnosti.html

Ej, ti pa res niso normalni. Meni bi se po moje zmešalo od hudega. Ravno zato mislim, da je prav, da je partner ali nekdo drug zraven pri porodu - jaz bi mojega že prepričala, da me popoka in odpelje drugam... pa ne bi čakala dan in pol s popadki.

IZVIRNO SPOROČILO: copka
Sem danes govorila z eno in pravi, da njen mali pri 11mesecih tehta 9kg. user posted image  A nas bo 20kg?user posted image

user posted image  Saj to hitro pridobivanje teže se do 6. meseca umiri. Potem rastejo in se redijo počasneje. Brez skrbi, 20 kg verjetno ne bo imel niti pri 3 letih user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: pokica_
nahranile tiste otroške sestre, pa so šle stran, brez da bi mala podrla kupčka, pa se je začela dušit, tako dolgo...ni blo nikogar zraven, da ji je zmanjkalo kisika, padla v nezavest in sedaj že 2 tedna v komi.

KAJ?? Pa da se takšne stvari res dogajajo??

IZVIRNO SPOROČILO: maja1488
Iščem kako poceni hišico za na vrt.

Srečno... če najdeš kaj plastičnega pod 120 evrov povej - jaz sem zdaj videla samo eno v Merkurju, ampak je bila pol manjša od navadnih plastičnih (je bila trikotna).

IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG
Glede spravljanja spat-jst ga nafutram in položim u posteljico. Sicer ponavadi zaspi takoj po hranjenju, a tudi če ne, ga nič dodatno po rokah ne nosim-če noče več jest, gre u posteljo, dobi lupčka in to je to. Sicer čez par minut enkrat zajoka, ampak baje tko stres dajejo ven user posted image Očitno res, ker je potem mir, ga nič dodatno ne hodim gledat.

Ja, blagor se vam, ki tako zaspijo. Meni takoj po hranjenju nikoli ne zaspi - je še vsaj 30-40 min budna. Se mi zdi, da jo hranjenje razbudi namesto uspava.

Jutro,
no,jaz sem pa pridelala mastitis,tko da sm včer cel dan ležala z 39 vročine.Tud do zdravnika nisem bla sposobna prit,je mogu it lubi po antibiotike.Dons je mal bolš,vsaj vročine več nimam, me pa še zmer joška boli, pa zatrdlina se tipa.Pa tuširam s toplo vodo in masiram,ampak se mi ne zdi,da je kej bolš.Mate kak nasvet,kaj še loh nardim?Pa še Hana ma drisko, najbrž od antibiotikauser posted image

Ko jo pristaviš na to dojko, si obenem nežno masiraj zatrdlino.

IZVIRNO SPOROČILO: zoja10
sem v enem življenskem precepu, se mi je ponudla možnost za nrdit eno fajn šolo ki bi mi jo plačali, sam nevem kaj nrdit, se vozit v lj vsak dan 2 letiuser posted image ...
za tamalo iskat varstvo,...nevem če bo šlo... joj.. bom že...

user posted image  za pravo odločitev

drgač ma pa Gaja zdej rdečkasto kožo od plenic... pa mi je pediartinja rekla da nej jo luftam - pa do zdej sem jo itak pr vsakmu previjanju pustila 10-15 min nago da sva se igrale... sm začela z bepanthenom mazat, pa je malo bolje, ampak ne čist,.,... morm v lekarno po kej druzga... kakšen nasvet kaj kupiti??

Sudocrem; mažeš pa na tanko. Pa mogoče bi bilo dobro zamenjati plenice - mogoče ji te, ki jih uporabljaš, ne ustrezajo.

Aja, Dudica, UZ kolkov ima 8.9.

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 4232
7.7.2009 13:17:12   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: mama11
drgač ma pa Gaja zdej rdečkasto kožo od plenic... pa mi je pediartinja rekla da nej jo luftam - pa do zdej sem jo itak pr vsakmu previjanju pustila 10-15 min nago da sva se igrale... sm začela z bepanthenom mazat, pa je malo bolje, ampak ne čist,.,... morm v lekarno po kej druzga... kakšen nasvet kaj kupiti??

Sudocrem; mažeš pa na tanko. Pa mogoče bi bilo dobro zamenjati plenice - mogoče ji te, ki jih uporabljaš, ne ustrezajo.

plenice že lep čas uporabljam, spuščaji so pa šele zdej ene 2-3 dni

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 4233
7.7.2009 13:19:25   
Blueeyes
oooooooooooo knutek nas bere.... user posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4234
7.7.2009 13:20:02   
Tanja_

Točno tista.Kar probej, nam je pomagala. Mežeš pa čist na tanko.

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 4235
7.7.2009 13:21:01   
lake
Blueeyes: Jst tud uporabljam Sudocrem, če ma rdečo ritko, smo jo pa dobil v paketu iz porodnišnice, lahko probaš.

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 4236
7.7.2009 13:21:05   
Blueeyes

Točno tista.Kar probej, nam je pomagala. Mežeš pa čist na tanko.

tisto sem že porabila - učinek - NIČ POMAGALO

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 4237
7.7.2009 13:23:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mama11
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG
Glede spravljanja spat-jst ga nafutram in položim u posteljico. Sicer ponavadi zaspi takoj po hranjenju, a tudi če ne, ga nič dodatno po rokah ne nosim-če noče več jest, gre u posteljo, dobi lupčka in to je to. Sicer čez par minut enkrat zajoka, ampak baje tko stres dajejo ven user posted image Očitno res, ker je potem mir, ga nič dodatno ne hodim gledat.

Ja, blagor se vam, ki tako zaspijo. Meni takoj po hranjenju nikoli ne zaspi - je še vsaj 30-40 min budna. Se mi zdi, da jo hranjenje razbudi namesto uspava.

Pri nas je isto,... zaspi ponavadi pol ure preden postane lačen (verjetno zaradi padca cukra),... redko redko se zgodi, da zaspi na joški.
Bo potem, ko bo večji.user posted image

Drugače pa Urbana ponavadi damo v posteljico po 21h, se je že kar navadil, ker je bil enkrat tako siten, ko smo ga mislili dati kasneje = in je potem prec zaspal ob 22h!
Včasih se še malo pogovarja in brca, drugič jokca (čisto sam pri sebi), tretjič pa joka bolj naglas (takrat mu dam še kakšen čaj ali joško),... se trudim, da ga ne bi jemala iz posteljice, ker bom potem morala še pri treh letih z njim zaspati (kot pri Oskarju)user posted image  Če se res res joka, potem ga pa moram pomiriti, ne? Stres (in strah)pravzaprav ni tako dober,... predvsem se lahko kasneje pozna na očeh, sem brala.

mama11 - super za malčiko, da je spravila ven težo iz črevesja!

(odgovor članu mama11)
  Neposredna povezava do sporočila: 4238
7.7.2009 13:27:07   
Anonimen
Blueeyes, najbolj res pomaga zrak,... tako da kar pridno vetrita ritko!
Pa mogoče pri previjanju uporabljaj samo vodo za čiščenje. Nežno jo zavij v tetra pleničko (če se slučajno polula ali pokaka) pa jo pusti nekaj časa na povijalni.
Nam je pomagalo tudi, če sem ga skopala v kamilicah.... potem pa na tanko (zelo natanko) namazala z Bepanthenom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4239
7.7.2009 13:30:06   
Blueeyes

Blueeyes, najbolj res pomaga zrak,... tako da kar pridno vetrita ritko!
Pa mogoče pri previjanju uporabljaj samo vodo za čiščenje. Nežno jo zavij v tetra pleničko (če se slučajno polula ali pokaka) pa jo pusti nekaj časa na povijalni.
Nam je pomagalo tudi, če sem ga skopala v kamilicah.... potem pa na tanko (zelo natanko) namazala z Bepanthenom.

jo umivam samo z vodo... pa pri vsakem previjanju je naga 10-15 minut, nč ni pokrita, niti s tetra pleničko, tko da se res čist lufta... s kamilicami še nisem probala, bom zdej... mažem jo z bepanthenom, sem nehala s kremo od bubchna... bom pol če bo vse ok spet nadaljevala z uno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4240
7.7.2009 13:32:52   
Tanja_
Punce, a mislite, da bi blo smiselno, da Hani dodam Novalac proti polivanju?Ker res ful polova in je od četrtka do včeraj pridobila le 50 gramov, kar je bistveno manj kot je pridobivala prej.

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 4241
7.7.2009 13:34:55   
Dudica1
kdo bi razumu ta vreme...cel dopoldne po malem dež in ful temno zdaj pa kr naenkrat ful sonce in pa treska za znoret user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4242
7.7.2009 13:36:02   
Blueeyes
zdej me je Gaja razkurla... se zbudi,in se fuuuull dere, pa jo vzamem v naročje... 5 sekund tišina in spet dretje... jo pristavim pa noče jest, jo previjem in vzamem nazaj v naročje... spet 5 sekund tišina in dretje... pol je začela pa z glavo okrog opletat in me je 3x nabila na čeljust... mene še zdej boli čeljust, tko da si predstavljam kako šele njo glava boli... pol je pa ihto začela zganjat, sem jo samo nesla v pojstlico in rekla da mi je čista tišina.. pridem nazaj do pc in res, tišina in ona spi user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 4243
7.7.2009 13:37:25   
Blueeyes

kdo bi razumu ta vreme...cel dopoldne po malem dež in ful temno zdaj pa kr naenkrat ful sonce in pa treska za znoret user posted image

kje je sonce??? si barvno slepa?? user posted image  user posted image  to so oblaki... kle že skoz treska.. sam ne tok močno da bi sklopla pc... sončka nobenga... točo smo že mel.. glede na stanje neba zunaj bo še kej treskalo in padalo user posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4244
7.7.2009 13:40:53   
petrazg
Se še jaz malo javim...Sem z Lukcem sama doma, Anže je na počitnicah pri babici,m ampak me tako glava boli že par dni , da je za user posted image . Pojma nimam kaj je narobe, ne pomaga pa čist nič... no, tablet še nisem začela jemat...

Drugače je naš malček priden, ponoči velikokrat prespi od 20 do 4, pa potem še do 7, tako da se lahko naspim.user posted image Ima pa tudi svoje dneve, ko se mi zbuja na 2 urci in ne pomaga nič drugega kot ziza. Potem pa vleče 5 min, in je koma. Se mi pa zdi, da mi počasi mleka zmanjkuje user posted image ... Si ga načrpam manj kot kakšen teden nazaj, tako da z Lukcem komaj sfurama čez dan. Prej sem imela vedno vsaj eno flaško viška mleka. user posted image

Te žalostne zgodbe o otročkih user posted image user posted image user posted image ... ne vem kaj si naj človek misli. Sploh ne morem verjet, da je res, da je lahko nekdo, ki se je odločil za medicinski poklic takšen... Nimam besed.

Modrokica... mi smo imeli rdečo ritko, verjetno zaradi reakcije na antibiotike in nam ni pomagalo nič... Ne sudo krema, ne Mustela, ne praška pasta, ne Bepanthen plus, ne Riboderm nič... smo bili še na Pediatriji in nismo mogli pogruntati kaj naj bi mu pomagalo. Sva vmes že domov prišla s takšno rito, pa sem ga namazala z navadno ognjičevo kremo... in rita je bila v dveh dnevih kot nova... Sestre na pediatriji niso mogle verjet, kako hitro se mu je popravilo.

k.TJA... sem si številko spravila in te kdaj naslednji teden pokličem, ko bo moj lump doma. Greva pa tudi midva doskrat v knjižnico..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4245
7.7.2009 13:42:26   
Anonimen
Tanja_ user posted image user posted image user posted image  čimprej pozdravi mastitis!

user posted image

meduzica ali popkovna kila pride zaradi napenjanja pri joku, ko ima krče? vidim, da si že pojasnila,...
bogi mali,... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  zanj!

zoja10, kar v šolo! saj ne bodo predavanja ves dan, ali? sem tudi sama mislila septembra kakšno enoletno izobraževanje vpisat, a moram prej dokončati diplomo,... joj, september bo tako kmalu tu,...

(odgovor članu Tanja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4246
7.7.2009 13:43:06   
maja1488

Punce, a mislite, da bi blo smiselno, da Hani dodam Novalac proti polivanju?Ker res ful polova in je od četrtka do včeraj pridobila le 50 gramov, kar je bistveno manj kot je pridobivala prej.

Če je drugače dojena ji ne dajat. Če mal poliva ni hudga. mal ji privzdigni ležišče, da ni čisto ravno. Zna bit, da se ti hitro navadi na flaško in bo konc z dojenjem.

Tavečja je polivala, pa sem dala tale novalac pa je blo isto sranje. Sam da je mal kasneje in ne takoj po hranjenju.

Glede pridobivanja pa mislim, da ni kritično. V enem mesecu naj bi najmanj 700g.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 4247
7.7.2009 13:44:50   
Anonimen
user posted image

Oskar mi je rekel, da bo danes poplavauser posted image

(odgovor članu Dudica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4248
7.7.2009 13:48:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg

k.TJA... sem si številko spravila in te kdaj naslednji teden pokličem, ko bo moj lump doma. Greva pa tudi midva doskrat v knjižnico..

okuser posted image

(odgovor članu petrazg)
  Neposredna povezava do sporočila: 4249
7.7.2009 13:49:01   
petrazg

Tanja, pa imaš drugače dovolj mleka? Mogoče bi bilo najbolje, da vprašaš pediatrinjo kaj misli. 50 je res malo malo za cel teden. Poskusiš mogoče z enim obrokom Novalca, pa boš videla, če bo kaj bolje.

Pa hvala ti za zs... pomagajo tople besede.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 4250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?