|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del
2.8.2009 21:10:51   
tassika
pojma nimam, je samo napisala, da je prišlo na hitro in da je že na poti, več zvemo pa ko pride nazajuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
2.8.2009 21:14:56   
Kepica83

IZVIRNO SPOROČILO: tassika

pojma nimam, je samo napisala, da je prišlo na hitro in da je že na poti, več zvemo pa ko pride nazajuser posted image

No super. Naj le uživauser posted image user posted image user posted image

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
3.8.2009 8:33:15   
maj2009
dobro jutro!
no pa sm iz dopusta nazaj! je blo tko uroče za znort.je kr kriza če ne smeš rolat (jst to obožujem) pa s kolesom se tud ni varn preveč vozt,...tko da ti ostane samo morje, sonce in vročina, ki je bla prou ubijalska!
sm na hitrco preletela kaj ste pisale.
upam da je z našo twixy vse ok!
drugač mam pa veselo novico in sicer so me obvestil, da greva lahko jutr po najin vozek in to v lj (nama ne bo trerba hodt v mozirje!) tko da komaj čakava da ga vidvauser posted image .
v sredo greva pa na uz najino pikico gledat in se res že ful veselim, je nisva vidla od 22t, zdej sm pa že v 32t.jst sploh ne morm vrjet da sm že tok delč in da bo že kmal konc. sm pa začela razmišlat kje bi rodila in pravjo da je v kranju ful uredu osebje, pa še take gužve nimajo kukr u lj k jih majo 25-30 porodov na dan!! to si pa res samo številka za njih.user posted image
a ma katera kakšne inf. glede kranja? jst mam glede lj same neg. 3kolegice so se matrale po 12ur! to pa res ne vem kako lohk zdržišuser posted image
je pa tale najinauser posted image tko aktivna da ne vem sploh kdaj spi, in sm na rr prebrala da je najbolj aktiven teden zdej tko da jim čist vrjamem ker res noro brca in ji je moj že učeri reku da naj mal neha ker me je zvečer že vse boleluser posted image user posted image
rižko! mal sm torbe od kiplinga gledala na netu pa me zanima kter model točn si ti gledala!
no zdej pa še hitr glasek za aleksa oddat!user posted image

20.09.2009 se nama je pridružila sončica JULIJA!

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
3.8.2009 9:24:58   
tassika
Maj tko ti bom rekla, jaz sem dobila pozitivne inf in glede Lj in glede KR, je pa tako, da kokr imaš srečo tako osebje dobiš, enkrat se pritožujejo čez Kr enkrat čez LJ, meni je kolegica rekla, da je bil CE najboljši 3leta nazaj in da tudi tam ni več tako, za PO sem tudi same kritike slišala, MS so spljuvale par dni nazaj na tem forumu.

Jaz sem se odločila za LJ, je najbljižja, predvsem me je pa prepričalo to, čeprav upam, da ne bom potrebovala, če je z otrokom kaj narobe ti ga itak odpeljejo v LJ. Ne vem moja svakinja je tam rodila 3x in bila čisto zadovoljna, moja mami 2x, samo jaz sem rojena v KR. Upam, da bom tudi jaz imela lepo izkušnjo.

No sem pa ravnokar vstalala in mi tukaj ena muha teži, ne morem spat ponoči pol pa ko gre moj v službo me pa kar zmanjka.user posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu maj2009)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
3.8.2009 9:29:48   
strumf
čav punce. vidim, da še vedno imate seznam. kak fajn in jaz sem sedaj med srečkami user posted image user posted image . kar se tiče pa vročine pa tudi meni čisto nič ne odgovarja. včeraj sem čisto povožena, sem kar celo popoldne prespala user posted image user posted image . ne morem si predstavljati kako je vam, ki ste že proti koncu nosečnosti. katastrofauser posted image . sej enkrat bo tudi poletja mim, potem pa nas bo zeblo. tak pač je. bodte fajnuser posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
3.8.2009 13:44:41   
Anonimen
Ooooo punce, dons sm pa do grla v gužvi user posted image
Sam na hitro pozdravim in zaželim strumfiki dobrodošlico nazaj in ČESTITAM TI iz srca.... čist hudo zelo lepa novička. Mam nasmeha.user posted image
Čuvi se in pozitivno misli...

Sonček85, lepo mi je blo .., tortica je carska..., morava ponovit. HVALA močno sej veš za kaj.., kr za vseeeeeeeeeeeeeee...user posted image  Moja, moja..

(odgovor članu strumf)
  Neposredna povezava do sporočila: 2931
3.8.2009 14:23:12   
Kepica83
Punce jaz grem zdaj k G! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2932
3.8.2009 14:25:16   
Anonimen
Kepica83, mislim nate... pa pestke držim.

(odgovor članu Kepica83)
  Neposredna povezava do sporočila: 2933
3.8.2009 14:28:04   
katra55
Kepica držim pesti, da je vse OKuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2934
3.8.2009 15:58:35   
maj2009
tud jst držim pestke, verjetno je že mimo a vseenouser posted image

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 2935
3.8.2009 16:25:10   
a.biba
Kepica tudi jaz sem v mislih s tabo, sam napisat nisem imela časa! Pa itak, da je vse v najlepšem redu, samo pozitivno naprej, pa nas ne pozabi obvestit, da se bomo veselile s tabo!

Strumfika ČESTITKE!!!user posted image user posted image user posted image

Danes sem imela pa moj zadnji delovni dan... sem delala kot nora, da sem poštimala stvari, ki so se nabrale med mojim dopustom, pa še plače je bilo treba v enem dnevu naredit. To mi ni prej še nikoli ratalo. Potem smo pa malo jokali in dali smo mi prečudovito orhidejo. Ja, upam da mi ne crkne, nimam ravno sreče z njimi. Zdaj pa nova misija - diploma!!!!

(odgovor članu maj2009)
Neposredna povezava do sporočila: 2936
3.8.2009 16:26:56   
drobtinica29

ojla punce!

kako kaj?  mene niste pa nič pogrešale????  user posted image     hehe  user posted image

no,... bila sem na morju 2 tedna in vam pred tem nisem mogla sporočit da grem, enostavno ni bilo časa.  bilo je zelo lepo, smo uživali, vreme je bilo super, voda pa tud.

danes sem imela pa že pregled, tudi vse ok, dobila sem še edino injekcijo, ker sem RH-.

prebrala sem vas za nazaj, na hitrco, in seveda držim pestke za našo twixy, pa čestitam našima novima user posted image kepici in strumfu user posted image !

za tabelco naslednji pregled imam 31.8.!

lepo bodite in uživajte, sedaj pa grem pojest kosilo.

čaw, se pišemo!!!

(odgovor članu maj2009)
Neposredna povezava do sporočila: 2937
3.8.2009 16:50:14   
sonček85
Naj se vam malo javim

Evo včeraj sem bila na tortici z rižkoo in še eno punco s foruma ,kjer smo uživale,se nasmejale,slikale,klepaetale.Bilo je super
mormo kmalu spet ponovituser posted image user posted image user posted image user posted image

pa kaj jaz berem:štrumf-nosečka -čestitke in čim lepšo nosečnostuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
pilotinca:uživaj in škoda ker se ne bomo spoznale sedaj.Sem pa vesela da gresta malo na oddih in se vidmo upam ,da kmalu user posted image kepica:šla je pa na obisk h prijateljem in sorodnikom

maj super za voziček user posted image user posted image in le naglej se pikiceuser posted image

biba.zdaj pa prvo vse 4 od sebe ,si spočij potem pa v boj za diplomouser posted image user posted image user posted image
drobtinica.smo pogrešale poglej par strani nazaj ko smo napisale katere pogrešamouser posted image
super za pregled

kepicauser posted image .drži se/ mislim nate in pikico

kje sta pa maška,mmuser posted image

twixy:mislim tudi na vaju s pikico

< Sporočilo je popravil sonček85 -- 3.8.2009 16:51:56 >

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
3.8.2009 16:52:00   
sonček85
evo par slikic ,pa upam ,da nisem prevč vsiljiva z njimi ,samo rada delim lepe trenutke s super puncami
tkole se je pa danes naš Žabi prvič kopal zunaj.In je več kot užival,niti zastokal ni.user posted image user posted image
pa še ena z mami in očijem

user posted image user posted image

tko pa jaz uživam v novi postelji

user posted image
tako pa sedajle spim v novi postelji z miško,medom pujem in medom,saj še nisem ker mi včeraj ni pasalo in sem še kar spančkal v košku.

user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu drobtinica29)
Neposredna povezava do sporočila: 2939
3.8.2009 17:58:46   
tassika
Sonček MM je na dopustu, pilotina je na dopustu, jaz pa visim domauser posted image . Dons sem bila v BC in kupila previjalno podlogo, eno brisačko s kapuco, flaško od tommy tuppe ali nekaj takega so mi jo priporočili in eno dudo, nadaljna misija sledi v naslednjih dneh, ko bo plača. Jutri imam pa frizerja, ga že malo rabimuser posted image

Super da aleks uživa v bazenčku pa upam, da se kmalu navadi na posteljico, a košek mu je že premjhen?

ps. kje si kupila posteljnino, jaz bi imela tako za v zibkouser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2940
3.8.2009 18:35:38   
Kepica83
Hej hej! user posted image evo mene. 3 ure pa pol sem čakala. Evo nosečnost je potrdila samo ne vidi plodauser posted image . V petek morem nazaj na ultrazvok. Kaj pravite punce moje?user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2941
3.8.2009 18:51:18   
Kepica83
Zdaj nevem kak je s tem. Kaj sem lahko manj noseča če imam neredne M? Ali se šteje od prvega dne zadnje M? Hvala.user posted image

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
3.8.2009 18:52:30   
Kepica83
user posted image user posted image user posted image Uau sonček!!!! Joj kako je ALEKS SRČKAN. Ma kaki vsiljiva, saj lepo to da deliš tako lepe trenutke z nami. Čudovita družinica steuser posted image

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 2943
3.8.2009 19:02:30   
tassika
Kepica prezgodaj je da bi kaj videla, v 5t se bolj malo vidi, pri meni se je še v 6t videlo zelo malo oz jaz nisem videla nič ona je pa sanjala o nekih 4mm in bitju srčka, tko da boš res več vedela v petek.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 2944
3.8.2009 19:06:11   
Kepica83

IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Kepica prezgodaj je da bi kaj videla, v 5t se bolj malo vidi, pri meni se je še v 6t videlo zelo malo oz jaz nisem videla nič ona je pa sanjala o nekih 4mm in bitju srčka, tko da boš res več vedela v petek.

user posted image user posted image

Res tassika? Misliš da še je lahko moja bebica zdrava? in moja?

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2945
3.8.2009 19:13:11   
tassika
Lahko, v tem tednu itak ni mogla druzga povedat kot to da nosečnost je v maternici, v petek se bo mogoče že kaj več videlo in boš bolj pomirjena, a je omenjala kaj gestacijsko vrečko?

V pušenjakovci knjigici piše, da je zarodek v 5t velik od 1,5-2,5 mm in da bo konec tega tedna začelo biti srce. V maternici pa naj bi se videla samo gestacijska vrečka, to je tko neka črna pika v maternici.

Je pa tuudi možno, če imaš dneredne, d anisi ravno toliko noseča kot misliš, ker je ovulacija odvisna od menstrualnega ciklusa.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
3.8.2009 19:57:59   
Kepica83
ja je jo omenila. Jaz sem videla to pikico. cikluse pa imam različne. Prejšnji mesec mi je M zamujala teden dni. Ja v petek bo že kaj več znano. Upam da kaj lepega izvemuser posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2947
3.8.2009 20:12:01   
maj2009
jst mislm da bo v prihodnjih dneh vidn tudi user posted image .men se je v 6t vidla tud sam vrečka pol je blo pa vse ok.

puncE POMAGAJTE!!!! že 1uro imam na 5-10min une lažne popadke, vzela sm že 2 boskopana pa ni nč bolš, pikico čutm da miga samo mene je kr strah!!!

kaj naj a naj grem v porodnišnco se pokazat????

POMAGITE MI!!!!

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 2948
3.8.2009 20:20:27   
Kepica83

IZVIRNO SPOROČILO: maj2009

jst mislm da bo v prihodnjih dneh vidn tudi user posted image .men se je v 6t vidla tud sam vrečka pol je blo pa vse ok.

puncE POMAGAJTE!!!! že 1uro imam na 5-10min une lažne popadke, vzela sm že 2 boskopana pa ni nč bolš, pikico čutm da miga samo mene je kr strah!!!

kaj naj a naj grem v porodnišnco se pokazat????

POMAGITE MI!!!!

ŠIBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ MOJ MAJ V BOLNICO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu maj2009)
Neposredna povezava do sporočila: 2949
3.8.2009 20:21:05   
Anonimen
Če katero zanima..., men se je zdel zanimiv..

Mamice, očki,
pri porodu imate tako vi kot vaš otročiček svoje pravice, kar pa v nekaterih okoljih ni samo posebi umevno. Preberite si spodnji link, da boste pripravljeni in da boste zahtevali, kajti pri nas smo glede tega kar precej za svetom.

preberite si tukaj:
http://www.mamazofa.org/aktualno.php?id=118

Ker porod in bivanje v porodnišnici hitro mineta, po porodu pa boste zaposleni z nešteto stvarmi, so tudi neugodnosti v porodnišnici prehitro pozabljene in odrinjene na stran. Na ta način pa se nikdar nič ne spremeni, niti za vas na naslednjih porodih, kot tudi generacijsko. Ne morem razumeti, da je lahko odnos do matere na porodni mizi še vedno tak, kot je bil pred 30 leti, zato sem se oglasila.

Če hočemo kot družba SPREMEMBE na tem področju, se morate mladi starši tako ob pozitivnih dogodkih kot ob negativnih izkušnjah razumno ODZVATI - PISMENO pohvaliti, kar je za pohvalit, pokomentirat, kar vas moti, predlagat, kaj bi se moralo izboljšat, se razjezit, kadar je kaj nesprejemljivo, kajti le tako bo prišlo do pozitivnih sprememb.

Ko sem jaz porodila svoja dva otroka, sem se zelo pozanimala tako o porodnišnicah, ki so mi bile na dosegu. Takrat je bila najnapredneša kranjska porodnišnica in oba otroka sem rodila tam, čeprav sem iz Ljubljane.

Ko so me odpustili, sem napisala zahvalno pismo, v katerem pa sem omenila nekatere neprijetnosti - zaradi stare arhitekture ni bila zagotovljena zasebnost na poti od porodne sobe do stranišča po klistiranju- na eni strani vhod za nove paciente, ti pa mimo z golo ritjo do stranišča npr... to sem napisala in tudi svoje želje, da bi lahko drugič rodila čepe (to je bila za tiste čase nepredstavljiva revolucija). Od takih pisem se potem stvari počasi premikajo na bolje.

V porodnišnico gremo rodit zaradi varnosti - zaradi tistega minimalnega procenta, ko se lahko kaj zaplete. Pozanimajte se, preden greste rodit. Obiščite porodnišnico, povprašajte, ozrite se naokrog. Že ob sprejemu boste zaznali, ali se za vas dovolj zanimajo in na kakšen način se do vas obnašajo. Povprašajte, kako ukrepajo, če se kaj zaplete - kdaj naredijo carski rez, koliko časa bodo čakali pred odločitvijo, imata starša kakšno besedo pri tem. Kar nekaj nesrečnih zgodb je iz zadnjega časa na to temo.

Tule pa vam dajem zelo koristen link, MAMA ZOFA, kjer si lahko preberete marsikaj, še posebej, če se nagibate k alternativi.

http://www.mamazofa.org

(odgovor članu maj2009)
  Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Porod: Rutinski posegi med porodom so lahk...
photo
Doula Špela Peternel je za portal Ringaraja spregovorila o tem, zakaj so povsem rutinski posegi med porodom lahko nevarn...

Koliko otrok imate?
nosek5

Koliko otrok imate?

5 ali več (2%)

4 (3%)

3 (13%)

2 (29%)

1 (32%)

nobenega (22%)

Število vseh glasov: 183

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!