donna22
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-2.DEL 7.7.2009 14:54:17 showPicture("7/7/2009 2:54:17 PM",0,0,0,4037940,154) donna22 titleAndStar(736,0,0,false,"","") Objave: 736 Član od: 5.1.2009 Status: odsoten Ojla, hvala za čestitke Ravnokar sma prišli iz P Da še tu povem zgodbo: CR je bil planiran za 6.7., 2.7. pa sem mogla it v porodnišnico izpolnit sprejemne obrazce, v nedeljo bi naj šla noter. Tam so me seveda na ctg priklopli, je blo vse okej, potem pa mi je šla pritisk merit in je bil 152/95 (drugače pa sem vso imela skorajda idealen pritisk); tam je bil moj ginekolog (Lukman) in je rekel, naj mi ga zmeri še enkrat in če bo še vedno previsok, bojo me sprejeli ... No, drugič je bil komajda kaj nižji (149/90), potem so opazli še, da imam zatečene noge in je Lukman rekel, da bo pa mogoče CR kar danes, se pravi na tisti dan. Sem bla cela panična, skoraj se mi je zmešalo V kratkem mi je rekel, da se je že zmenil in to je bilo to ... Mojega sem poklicala in pridrvel je s službe iz centra Celja v pol ure Ob 12.45 sem šla v operacijsko in moram povedat, da so vsi bli ful prijazni na mene (na splošno je blo skorajda vse osebje fajn ), ker sem bila nekaj časa živčna kot Dobla sem seveda anestezijo, najina Zala pa je prijokala na svet ob 13.07 (baje se je pridrla kot prava baba ). Dobla je tudi lepo oceno po apgarjevi lestvici - 9, sploh glede na CR Moj jo je videl že kakih 10 minut zatem, ko so jo pripeljali na oddelek ... Jaz pa sem se zbudla ob 14h v šok sobi. Bolelo ni tako kot sem pričakovala - imam ful nizek prag bolečine, pa sem bolečino na lestvici od 1 do 10 ocenla samo z 2 , čez kako uro pa z 1 Najprej sem vprašala, kak je malicka, če je zdrava, pa so mi povedali, da je super, da ima 3100 g in 49 cm, potem pa sem zahtevala nekaj za odžejat (sem si lahko samo ustnice namakala), malo kasneje pa je prišel moj noter in mi ves ganjen pokazal slikice in posnetek (pa res se je drla ko ). Blo pa je zelo neprijetno, ker sem mogla bit 4 ure v šok sobi, potem pa so še zamujali in sem mojo malo princesko vidla komaj nekje ob 18.50 Torej, meni se CR ni zdel neke pretirano boleč, sploh ne, te pa res zdela, sem bla prve 3 dni kar precej zanič, sploh drugi dan, poleg tega imam pomanjkanje železa in še malo slabokrvna postajam Ampak se vse pretrpi za nekaj tako čudovitega Glede na to, da sem jo vidla šele toliko ur po porodu in da je nisem mogla prej dojit, poleg tega pa so mi jo trikrat odpeljali čez noč in jo tam hranili, sem bla prava atrakcija, ker je dojenje steklo brez težav Zala je imela kljub vsemu močen sesalni refleks, tako da se zdaj samo še polno dojima, mleka je dovolj in mi vse skupaj ne povzroča nobenih težav Pa sem razbila še en mit - da je dojenje po CR skorajda nemogoče Na koncu se je res izteklo tako kot v filmih - dala sem jo na joško in je to to Najprej ji je teža seveda malo padla, sma pa iz včeraj na danes pridoble celih 100 g (je bla pediatrinja navdušena ) in sma prišle iz porodnišnice s kar 3050 g Drugače pa je pravi cukrček, mala lepotička, kar pridna, ampak zaenkrat je čez dan precej lažje z njo kot čez noč, bomo mogli malo uredit ta urnik Skratka, srečni smo 100 na uro Kake slikice pa bom dodala, ko bom malo bolj pri volji, si še moram pridobit moči
|