donna22
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikica5 Donna čisto p pavici ti bom povedla, mene je zelo bolelo po CR kak sem prišla iz operacijske, zato sem dobila že takoj še dodatno en pol inekcije narkotika (po njem se ti malo vrti, malo si "zadeta") itak že po že operacijski dobiš sicer, ampak meni ni prijelo nekaj ekstra (dobiva se ponavadi dipidolor, prvi dan pa pol potem dobiš protibolečinske inekcije in nato še ponavadi analgin tablete) tudi na intenzivi. Bolečine so mi bile dosti manjše ko si mi na samo rano dali topli pesek, res to full pomaga. Po 8 urah se moreš vstat in kao it na wc, meni ni uspelo. Vstajaš pa se najboljše, da se naprej prevališ delno na bok potem pa se upri z eno roko v postlo z drugo pa se za trikotnik primeš in sedeš, potem pa prej ko se vstaneš se primi direkt za rano in fajn not stisni ker full manj boli in se nato čisto zravnaš in greš, saj to ti vse povedo. Tudi pri kašalanju si moreš fajn trebuh oz.. rano noter potisni, da se lahko izkašljaš, kar se boš verjetno morala, saj ti na sami operaciji vstavijo tubos v grlo, da ti in posledično tvoj otroček dobita dovolj kisika in včasih malo poškodujejo grlo. Na sam operacijski mizi te bodo umili z razkužilom, ti vstavli kateder, te prekrili in šele nato sledi narkoza, da pride čimprej ven, da meni dobil po tvoji krvi narkoze, lahko pa se tudi odločiš za lokalno, da ti odmrtvijo od nog dol, ampak ti ne priporočam, je baje full neprijetno, ko čutiš kak te premetavajo itd. je pa prednost, da dobiš otročka kar k sebe in zaradi tega potem naprimer imajo normalno sesalni refleks, kar se tebi tako ni treba bat, saj imaš punčko, fanki so bolj leni in občutljivi, punce pa so baje večje borke in tudi več prenesemo. Najbolj tečno mi je blo na intenzivi, ko so nas zjutraj in zvečer umivali spodaj sploh če je bil moški, tako da tretji dan sem jaz kar pod tuš šibala, na intenzivni pa si, vsaj v mb, 3 dni. Če te še ka zanima vp. O, hvala za tolko informacij Moram pa priznat, da me je kar precej strah Mimogrede, kje pa si rodila? Vidim, da si iz SB, torej nisi tako daleč od mene ... Jaz grem na Ptuj, tam pa mislim da te lokalne anestezije ne nudijo oz. je bolj redka
|