|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tašča mi gre na živce!
20.4.2009 15:05:10   
alička
Kako lahko napišeš, da se moraš od otroka spočit user posted image .
Veliko dojenčkov ni niti slučajno tako "pridnih" kot je tvoj, pa ne slišimo mamic govrotiti/ pisati, da si morajo spočiti od otroka.

Veš kaj sem naredila jaz: Ko je bila moja pupa stra tri mesece, smo šle vse tri z mojo mami na morje. Jaz sem skrbela za tamalo, mami pa zame user posted image , vse tri smo uživale!

Popokaj dragega in otroka, pojdite skupaj na morje in uživajte!

To da zdaj tarnaš, kako smo grozne in naj ti nehamo težit je pa brezveze, ker če bi bila res tako dobra mama, kot praviš da si, takega vprašanja ne bi niti postavila in zraven še pljuvala po tašči.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 176
20.4.2009 15:21:13   
Chebellca
Konec aprila bom stara 24 let, konec julija pa pričakujeva user posted image In niti v najbolj divjih sanjah mi ne pade na pamet, da bi otroka pri 4ih mesecih pustila pri mami ali tašči. Pa sva pred nosečnostjo tudi vsak vikend žurala in hodila naokoli, ampak ko maš enkrat otroka ma ni varijante da bi nama bilo kaj bolj pomembno kot najinuser posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 177
20.4.2009 15:21:58   
bumerang
Nisem brala ostalih odgovorov, samo tvoj citiran post par odgovorov višje.
Jaz imam zate kar konkreten nasvet - najbolje bi bilo, da bi otroka za vedno dala komu, ki si otroka želi in ki se mu bo tudi posvečal.
Za moje pojme nisi vredna, da si mama.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   [Brisano sporočilo]
20.4.2009 15:22:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 179
20.4.2009 15:27:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marijena

Imama 4 mesečnga dojenčka, je zdrav, vse ok z njim.
Za prvomajske praznike ma mož kolektivni dopust in to celih 10 dni. Kolegi so naju povabli za 1 teden na njihov vikend na morje kot vsako leto!! Pogoj je normalno, da pridema brez dojenčka, ker smo to stara družba, ki večina še nima otrok, ostali pa pridejo vedno sami.

Fak no, kok moreš tako nizko past na nivo kolegov user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ko pride otrok na svet, se marsikakšna stvar na svetu obrne, v tem primeru sama padaš na pogoje "stare družbe". Sram te je lahko, pa brez zamere. Dej se še enkrat preberi od začetka.

(odgovor članu Marijena)
  Neposredna povezava do sporočila: 180
20.4.2009 15:29:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

Ne drkam.
Ni glih isto, če se zabavaš ali pa študiraš. To je res. Samo za študij sem se odločila izključno zaradi sebe in ne zaradi otrok. In v življenju mi zelo veliko pomeni najprej družina, študij, žuranje, čas s tamalim dvema, čas stran od tamalih dveh.  To vse mi prinaša kakovost v življenje.
Ok... sej razumem razliko med enim tednom žuranja in kakšen dan ali več oddiha od otrok. Ampak vseeno berem tukaj gor ženske, ki si niti predstavljati ne morejo kakšen dan stran od otrok s svojim partnerjem.

Zakaj pa bi si?midva imava vse pošlihtan in se znava zabat z otrokom,če pa kdo tega ne razume se naj pa brez nas zabavajo na svoj način k mi smo zdej družina in nisva samo midva,jaz osebno ne bi mogla komu naprtit svojga otroka samo zarad tega da bi se šla zabavat za cel teden,k se enkrat odločiš postat starš potem se moraš vesti temu primerno in odgovorno ker ti naj bi bil odgovorna odrasla oseba ne pa še en otrok željne zabaveuser posted image
to je čist moje mnenje sej ona bo itak po svoje naredila sam škoda je da ne gleda na otrokove potrebe ampak na svoje željeuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 181
   [Brisano sporočilo]
20.4.2009 15:35:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 182
20.4.2009 16:00:21   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

Lukrecija ne, ni se ti treba odpovedati, se pa moraš prilagoditi. In ne mi rečt, da enačiš eno tedensko žuranje na morju s študijem.

Otrok ne pozna razliko med "studijsko" in "zurersko" odsotnostjo. Odsotnost je za otroka pac odsotnost. To o cem sedaj govoris je moralna upravicenost odsotnosti.

Jaz sem se tudi ob malem otroku odločila še študirat, pa zdej kar kak dan manjkam, ampak je to nujno potrebno za boljše življenje vseh nas. Tale punca pa gleda izključno na svojo rit in se ji jebe za otroka in vse skupaj....

In zopet smo pri moralni upravicenosti ali etiki. Boljse zivljenje za vse vas... mislis, da tudi otrok tako misli?
Kaj pa ce bi na tej zurki mama dojela, da ji ni zurat brez otroka in bi se po dveh dneh spakirala nazaj? Kaj ce bi za njo to bila prelomna izkusnja? (sicer osebno dvomim v to, ker je ze puscala cez noc otroka v varstvu).

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 183
20.4.2009 16:05:21   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

IZVIRNO SPOROČILO: larilu

Zakaj pa bi si?midva imava vse pošlihtan in se znava zabat z otrokom,če pa kdo tega ne razume se naj pa brez nas zabavajo na svoj način k mi smo zdej družina in nisva samo midva,jaz osebno ne bi mogla komu naprtit svojga otroka samo zarad tega da bi se šla zabavat za cel teden,k se enkrat odločiš postat starš potem se moraš vesti temu primerno in odgovorno ker ti naj bi bil odgovorna odrasla oseba ne pa še en otrok željne zabaveuser posted image

in potem bomo čez par let na dipo brali "Oh, le kdaj je šel najin zakon po gobe"

Sedaj pa ze beremo o otrocih, ki ne morejo stran od starsev - kako fizicno, tako tudi psihicno.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 184
20.4.2009 16:20:06   
Maleal
Men pa samo zanima koliko si ti stara?????????

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 185
20.4.2009 16:23:21   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina

Men pa samo zanima koliko si ti stara?????????

23

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 186
20.4.2009 16:51:05   
rija
o mater.....kak so taščice priljubljeneuser posted image user posted image user posted image  8 straniuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 187
20.4.2009 17:56:29   
Anonimen
za bruhat - pa še za kam drugam - nimam besed

Me pa zanima samo, zakaj imaš tega otroka? Ker je moderno? Ker je ratalo? Ker očitno zaradi ljubezni do njega ne. Jaz imam 10 mesečnega fantka, pa ga še za dva dni ne bi nikjer pustila - sploh pa ne zavoljo tupih in glupih "prjatlov".

In še to - tašča nikakor ni zmaj.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 188
20.4.2009 18:29:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marijena

o maj gad zdej sem vidla, ena je omenjala swingarje

prosim vas no. user posted image

Ja lubica kaj se pa čudiš? Sej si pa ti odprla temo. Verjetno sta se za otroka odločila na horuk, mal za cartanje pa to, potem ko se ga pa mal naveličaš oz. da si želiš odpočit od njega pa ga podvališ drugim. Jah punca zresni sebe in svojga pubeca. Pa to ti jaz pravim, ki še sploh nimam otrok in sem mlajša od tebe?!?!

(odgovor članu Marijena)
  Neposredna povezava do sporočila: 189
20.4.2009 18:35:39   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: ssevin

jaz ti moram samo nekaj povedat kaj si mislim, da si en g od gnoja, sori. To je moje mnenje.

niti ne bom brala vsega sranja....ampak se bom sano ssevin pridružila pri mnenju in dodajam:

lahko te je v rit sram, si pravi hudič babji....da o tem, kaj si mislim o tebi kot materi, ne pišem javnouser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image To je pa ziher kaka štajerka napisala user posted image

Ta tema pa kar raste, kakor obračam strani, vedno imam še 2 strani prebrati do konca user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 190
20.4.2009 18:36:31   
Anonimen
Ma kaj grozno je to.
Jaz bi jo kar na socialno prijavila, direkt v Ljubljano, pod urgentno.

(odgovor članu Marijena)
  Neposredna povezava do sporočila: 191
20.4.2009 18:38:26   
slovenka
Ronja, ful si fajn napisala. Se strinjam. Nekateri mislijo, da bodo začeli biti skrbni tam pri 6 letih, ko se otroku začne oblikovati trajni spomin, prej pa itak ni važno, samo zaupanje se gradi od rojstva, otrok pri 6 letih ve, ali lahko mami zaupa ali ne in to se prenaša iz dneva v dan, iz tedna v teden, čez leta...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 192
20.4.2009 18:39:34   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: smigli

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Jaz nisem nek komplikator, ampak komaj 4 mesece starega dojenčka pa nikoli ne bi pustila samega za cel teden - morda za 1 dan, pa še to vprašanje.

enako

Naša je stara 9,5 mesecev, pa ne morem spati brez nje. Delam v znanosti in že v porodniški grem na kakšno konferenco za 2 dni, a mož in pupa gresta vedno z mano, me ni samo kakšne 3 ure, ko imam svojo sekcijo, potem pa k njima... Mož ve, da mi tudi kariera veliko pomeni in me zelo podpira, tako da vse super laufa in je zlat. Imamo pač mini počitnice, ko gremo kam, kjer mami predava.

Si niti slučajno ne predstavljam, da bi se mož odločil sam iti na kak žur za en teden, je preveč družinski človek za kaj takega. Mi vsi veliko damo na to, da smo čimveč skupaj in zmeraj ko nismo, se pogrešamo. S prijatelji se pa sedaj družim tako, da pridejo k meni, pogledat pupo... ali pa mi k njim na obisk.

Si pa midva vzameva kak večer čisto zase, ko gre pupa spat, jo pazi moja sestra ali sestrična in greva na romantično večerjo. Se mi zdi, da to mora biti, ni pa pikica nič na slabšem... pa me tudi proti koncu večerje že srbijo dlani, da bi pikico čimprej lahko pobožala.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 193
20.4.2009 18:40:27   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk

Jasno sicer, da se v mnenju pridružujem večini. Ampak tale tema mi daje še eno drugo vprašanje - kaj pa mislite o tem, da so (sicer bolj naši starši in še prej) prvega otroka dostikrat kar pustili pri eni od babic za par mesecev ali let od malega, ker niso imeli prostora zanj, časa ali česa že? Ronja tvoji komentarji so mi tako všeč user posted image , kaj meniš o tem (in seveda še ostali). 

Res je, pa sistem je bil tak, da so bile porodniške 3 m. Pa tudi sicer razmišljam, da so bili naši starši veliko bolj brezskrbni od nas - midve s sestro sva hodile s prijatelji poleti do reke, pa nobeden ni znal plavati, cele dneve smo bili tam, hodili čez reko itd. Čist lahko bi se kdo utopil, staršev pa izgleda ni skrbelo. Pa kup takih primerov poznam... Mene bi pobiralo od skrbi prvo minuto... Sicer pa smo bili mi zelo povezani, vsak večer skupaj. ZA sosedovega fanta pa vem, da je bil vsako poletje vsaj 1 mesec pri starih starših...

Samo res, 4 mesece - otrok je komaj začel glavico pokonci držati, sigurno še sam ne sedi in nič. user posted image

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 194
20.4.2009 18:41:30   
slovenka

Jasno sicer, da se v mnenju pridružujem večini. Ampak tale tema mi daje še eno drugo vprašanje - kaj pa mislite o tem, da so (sicer bolj naši starši in še prej) prvega otroka dostikrat kar pustili pri eni od babic za par mesecev ali let od malega, ker niso imeli prostora zanj, časa ali česa že? Ronja tvoji komentarji so mi tako všeč user posted image , kaj meniš o tem (in seveda še ostali). 

to je pa čist neki druzga k se sploh primerjat ne da,pa poglejmo socialna stiska ali zabava hmmmje razlika ane?user posted image

Samo redko je socialna stiska tako huda, da ni prostora za otroka. Jaz ne bi podprla staršev, ki otroka pustijo nekje, sigurno starša ne spita na kavču širine 90 cm. Če pa imata normalno duplo posteljo, pa je vmes ziher prostor za dojenčka... Sicer pa ga ne imeti, če ni prostora zanj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 195
20.4.2009 18:50:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ma kaj grozno je to.
Jaz bi jo kar na socialno prijavila, direkt v Ljubljano, pod urgentno.

Tasco mislim, da ne bo panike.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 196
20.4.2009 19:29:34   
ronja
buhtlčk, verjetno je moralo bit tem staršem grozno. Ne vem, vsaj meni bi bilo... Jaz si svojega otroka ne predstavljam "posodit" tašči (ali mami ali bilokomu za daljše obdobje), čeprav je verjetno ne bi bilo treba prav dosti prosituser posted image - no, lubi pravi, da bi nama jo po 2 dneh vrnilauser posted image , mlajša pa še 4m nima in je niti tašča ne bi vzela... Midva imava srečo, da sva imela otoke šele takrat, ko sva se zanje odločila in sva imela tudi ostale pogoje izpolnjene - študij končan in v skupnem stanovanju, stran od staršev. Če zanosiš med študijem, da oba še študirata, je verjetno malo težje in moraš sprejet več kompromisov.
Ampak glede prostora se mi zdi pa trapasto: mi smo 4je na 38 kvadratih in se nam ne zdi, da bi bilo kaj premalo. Otrok gotovo bolj rabi starše kot pa kvadratne metre! Saj ga pelješ ven, da se lahko zdivja! pa tudi na mali kvadraturi se marsikaj da, niso zato bogvekaj prikrajšani. Tudi glede časa je bolj tako tako: če imajo otroke zaposleni ljudje, zakaj pa ne bi mogel študirat ob otroku? Pač tistih par ur, ko se učiš, neko drug čuva otroka, če se še ne zamoti sam (baje obstajajo tudi taki otroci, ki se - če ni to urbani mituser posted image ).
Seveda je fino, če lahko nudiš svojim otrokom vse: veliko prostora, hišo z vrtom z biozelenjavo in lepimi rožicami, dvorišče z igrali, kup sosedov z enakostarimi otroki, krasne tete, strice, botre in botrce, vsak teden obisk galerije, zabaviščnega parka ali bogvečesa, vsak dan 5 doma skuhanih toplih obrokov, itd... Ampak to ni realno. Pač jim daš, kar imaš, najboljše, kar lahko.

slovenka, res je, včasih jih ni tako skrbelo: moja sestra me je pri svojih 9-10ih letih naučila plavat, jaz sem mela 3 leta... Nobenega starša nikjer blizu. pri sestri sta tudi v kino šla, ko je mala doma spala. Jaz sem bila cele dneve na igrišču in sama prišla domov, še predno sem šla v šolo. Moja tašča je vedno, vsak dan peljala vsakega otroka posebej v vrtec oz. k varuški, ker je bilo tako lažje (drugi je pač doma počakal)... Mojega plesalca so z njegovim bratom kar zaklepali v sobo, medtem ko sta starša delala,... Jaz si tega ne predstavljam, takrat je bilo pa vse to normalno. Smo imeli pač srečo, da se nam ni nič hudega zgodilouser posted image .
Se pa 100% strinjam, da navadno socialna stiska ni razlog, saj navsezadnje otrok enako stane pri babici kot pri mami...

lukrecija
, eno je da taščo prosiš, drugo pa da misliš, da ti mora ustrešt. Pa svetništvo gor ali dol, v to itak ne verjamem, meni se 4 mesečni dojenček vseeno zdi premali, da bi bil 1 teden brez mami... pa tiste, ki dojimo, si nekak niti ne moremo privoščit 1 dneva stran -  ni hrane. Pa to ne pomeni, da ne bova nikoli putila otrok nikjer, samo pri 4 mesecih pač še ne - big deal - v 4 mesecih pa tudi ne gre dober zakon po gobe, no! če se sicer razumeš, pa če sta oba tako zrela, da pač vesta, da so obdobja, ko je treba stsnit, pa ni tega, kar bi si želel ravno na pretek, itd... Če bi bilo tako, bi šli vsi zakoni, kjer je rizična nosečnost in posledično nič seksa, pred rojstvom po gobe...

freycha, taki tipi niso na rr, hehe, tu so družinski očkiuser posted image .

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 197
20.4.2009 19:30:44   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

to je pa čist neki druzga k se sploh primerjat ne da,pa poglejmo socialna stiska ali zabava hmmmje razlika ane?user posted image

Samo redko je socialna stiska tako huda, da ni prostora za otroka. Jaz ne bi podprla staršev, ki otroka pustijo nekje, sigurno starša ne spita na kavču širine 90 cm. Če pa imata normalno duplo posteljo, pa je vmes ziher prostor za dojenčka... Sicer pa ga ne imeti, če ni prostora zanj.

ne gre samo za prostorsko stisko. Poznam primer, kjer to ni problem. Problem je v tem, da oba starša delata v gotinstvu. Imata nočne izmene in se nikakor ne moreta uskladit. Men sicer to ne gre v glavo, ampak baje se ne moreta. Otroka ne vidita po tri mesece, ker sta pri dedku in babici 300km vstran. Men bi se zmešalo. Kar se mi pa zdi še večja groza, da je ta mamica spet noseča.
Ne želim obsojat, vsak zase ve ali pa ne, kaj dela in vsak odloča zase. Ne predstavljam si pa sebe, da bi imela otroke in bi jih dala svojim staršem. Počilo bi mi srce.

Od sestrične mož je zrasel pri babici, medtem ko sta njegov brat in sestra doma. Njegova starša njemu nikoli nista pokazala ljubezni, med tem ko bi za druga dva dala vse.

V času ko sta bila moja starša otroka in očitno še kasneje, so zamenjali otroke med sorodniki. Šlo je za neko zrelostno preizkušnjo. Od mmami starši niso tega počeli, medtem ko je oče opravil preizkušnjouser posted image . njegovi  sestri pa sta  dedek in babica, pripeljala domov, ker so se do njiju grdo obnašali in nikoli več jima ni bilo treba nikamor it.

Danes imamo drugačne poglede. Očetova babica, je rekla, da je to najbolj neumna stvar v katero so jo prepričali in nikoli ne bo pozabila, kako je trpela, ko ju ni bilo doma.
Se pravi, da je z razlogom takšna tradicija opuščena.

Ta tema, pa nima veze s tem.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 198
20.4.2009 19:30:54   
mclarenmercedes
ne zastopm ne tebe ne t vojih prjatlov. kako sploh lahko pomisliš da ga pustiš cel teden samega?jst mam tud 4 mesece starega sina pa sm šele 23 stara pa ga nebi nikol samga pustila. midva z možem greva enkrat na mesec s prjatli za štiri pet ur zvačer pa ga tašča mirka, pa se še takrat slabo počutm ko nisem ob njemu.
zakaj pa maš otroka potem če te ovira?pol bolš da ga nimaš!veš koliko ljuci ne more imeti otroke?oni bi se vsem odrekli ne samo zabavi

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 199
20.4.2009 19:37:15   
ronja
V času ko sta bila moja starša otroka in očitno še kasneje, so zamenjali otroke med sorodniki.

Ja, očitno je bilo to res moderno - moja mami je šla živet z 11 leti k svoji teti, ker je bila tam baje boljša šola, pa v glasbeno je lahko hodilauser posted image . Čez vikende je domov hodila in obe z mamo sta vsako nedeljo jokali...
očetova mami je bila pa malo bolj pri sebi (to je bila tista, ki je tudi mami rekla, da naj rajši ima malo sestro tudi pri sebi) pa ni  pustila, da bi njeno najmlajšo hči dali moževemu bratu, ki ni imel otrok. Je ni dala, skratka. Očitno mam po tej strani geneuser posted image , jaz tudi ne bi svojih dala, grrruser posted image , da jih kdo proba vzet!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?