ronja
|
buhtlčk, verjetno je moralo bit tem staršem grozno. Ne vem, vsaj meni bi bilo... Jaz si svojega otroka ne predstavljam "posodit" tašči (ali mami ali bilokomu za daljše obdobje), čeprav je verjetno ne bi bilo treba prav dosti prosit - no, lubi pravi, da bi nama jo po 2 dneh vrnila , mlajša pa še 4m nima in je niti tašča ne bi vzela... Midva imava srečo, da sva imela otoke šele takrat, ko sva se zanje odločila in sva imela tudi ostale pogoje izpolnjene - študij končan in v skupnem stanovanju, stran od staršev. Če zanosiš med študijem, da oba še študirata, je verjetno malo težje in moraš sprejet več kompromisov. Ampak glede prostora se mi zdi pa trapasto: mi smo 4je na 38 kvadratih in se nam ne zdi, da bi bilo kaj premalo. Otrok gotovo bolj rabi starše kot pa kvadratne metre! Saj ga pelješ ven, da se lahko zdivja! pa tudi na mali kvadraturi se marsikaj da, niso zato bogvekaj prikrajšani. Tudi glede časa je bolj tako tako: če imajo otroke zaposleni ljudje, zakaj pa ne bi mogel študirat ob otroku? Pač tistih par ur, ko se učiš, neko drug čuva otroka, če se še ne zamoti sam (baje obstajajo tudi taki otroci, ki se - če ni to urbani mit ). Seveda je fino, če lahko nudiš svojim otrokom vse: veliko prostora, hišo z vrtom z biozelenjavo in lepimi rožicami, dvorišče z igrali, kup sosedov z enakostarimi otroki, krasne tete, strice, botre in botrce, vsak teden obisk galerije, zabaviščnega parka ali bogvečesa, vsak dan 5 doma skuhanih toplih obrokov, itd... Ampak to ni realno. Pač jim daš, kar imaš, najboljše, kar lahko. slovenka, res je, včasih jih ni tako skrbelo: moja sestra me je pri svojih 9-10ih letih naučila plavat, jaz sem mela 3 leta... Nobenega starša nikjer blizu. pri sestri sta tudi v kino šla, ko je mala doma spala. Jaz sem bila cele dneve na igrišču in sama prišla domov, še predno sem šla v šolo. Moja tašča je vedno, vsak dan peljala vsakega otroka posebej v vrtec oz. k varuški, ker je bilo tako lažje (drugi je pač doma počakal)... Mojega plesalca so z njegovim bratom kar zaklepali v sobo, medtem ko sta starša delala,... Jaz si tega ne predstavljam, takrat je bilo pa vse to normalno. Smo imeli pač srečo, da se nam ni nič hudega zgodilo . Se pa 100% strinjam, da navadno socialna stiska ni razlog, saj navsezadnje otrok enako stane pri babici kot pri mami... lukrecija, eno je da taščo prosiš, drugo pa da misliš, da ti mora ustrešt. Pa svetništvo gor ali dol, v to itak ne verjamem, meni se 4 mesečni dojenček vseeno zdi premali, da bi bil 1 teden brez mami... pa tiste, ki dojimo, si nekak niti ne moremo privoščit 1 dneva stran - ni hrane. Pa to ne pomeni, da ne bova nikoli putila otrok nikjer, samo pri 4 mesecih pač še ne - big deal - v 4 mesecih pa tudi ne gre dober zakon po gobe, no! če se sicer razumeš, pa če sta oba tako zrela, da pač vesta, da so obdobja, ko je treba stsnit, pa ni tega, kar bi si želel ravno na pretek, itd... Če bi bilo tako, bi šli vsi zakoni, kjer je rizična nosečnost in posledično nič seksa, pred rojstvom po gobe... freycha, taki tipi niso na rr, hehe, tu so družinski očki .
|