|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tašča mi gre na živce!
20.4.2009 20:55:12   
mika
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6

To se je pa po mojem prvič na tem forumu nardilo, da smo se vse postavile na taščino stranuser posted image  

pa resuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 226
20.4.2009 20:57:44   
sneška_
Hvala Bogu če res misliš tako .

Glej punca za vse sem sama pa še mož je na delu v tujini. Če verjameš ali ne dvakrat na leto ali enkrat si prvoščima večerjo z mojim možem ko grem domov pri starših ker samo takrat imam varstvo.   Žur.kaj je to ? Sem čist pozabila ampak po resnici ti povem da mi tudi ne manjka.  Ginekolig,moram prositi sosedo da jih pripazi.zobozdravnika obiskujem takrat ko je prijateljica svobodna.Odvisna sem od dobre volje mojih prijateljic.
Moji daleč stran,njegovi že umrli oba tako da varstvo lahko se izbrišem pod nos.
Uživam v vsakem trenutku z mojima dvema sončkoma.

(odgovor članu Marijena)
Neposredna povezava do sporočila: 227
20.4.2009 20:57:55   
Pikicapokica6
Marijena, ni še nič prepozno. Otrok spremeni življenje. Ni lutka, ki bi jo lahko podtikala komurkoli. Edino vidva sta odgovorna za otročka. Ne pomeni pa zdaj to, da otroka ne moreš dati za kakšno uro, dve od sebe, da greš v lajf. Nikakor ne. Po drugi strani pa tud ne moreš pričakvat, da bodo pa vsi ravno takrat, ko se boš ti spomnila, na razpolago. Pričakuj tudi nenadne spremembe načrtov. Lahko, da se boš že zmenila za varstvo za kakšen večerni žur, pa ti otrok zboli. Itak, da boš mogla ostat doma. Je pa to, če nisi bila pripravljena, lahko zelo boleč pristanek v realnosti. Mislim, da vama obema manjka še malo čuta za odgovornost, ki jo je otrok prinesel. Čeprav si po resnici ne morem predstavljati, da mamica lahko pomisli na tedenski dopust brez dojenčka. Ja, moški že, ampak mamicauser posted image  

(odgovor članu Marijena)
Neposredna povezava do sporočila: 228
20.4.2009 20:58:42   
gita10
jaz upam, da ti to resno in, da vse skupaj ni zajebanca,ker sedaj se bomo pa na tvojega partnerja vsi spravili.

(odgovor članu Marijena)
Neposredna povezava do sporočila: 229
20.4.2009 21:02:18   
mika
Marijena, lahko rečeš da imaš zlato taščo, ker ti je odprla oči, me smo pa dokončaleuser posted image . sej ti druga ni preostalouser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mika -- 20.4.2009 21:03:47 >

(odgovor članu Marijena)
Neposredna povezava do sporočila: 230
20.4.2009 21:02:43   
FLASK_A
Marijena, tvoj naj počaka še par let, bo videl kak oddih bo šele takrat rabiluser posted image Tukaj, vidim, se vama bo pa še dostikrat zatikalo... Škoda, da tudi on ne prevzame odgovornosti za svoja dejanja.

Upam, da tudi on vidi, da ima doma čudovito družino, ki je ne preseže niti tedensko pijančevanje s kolegi. Po žuru ostaneš sam, kolegi gredo domov ali po svoje. Po lepem družinskem izletu pa... hja, naj domišljija dela svoje. Ampak on na to vrsto druženja s tabo in otrokom očitno še ni pripravljen, ker si želi samo dobre žurke. Upam, da spravita v red vajino razmerje. Pa srečno obemauser posted image

Še nasvet- zdaj pa le pazi na zaščito, da tudi tvoj k pameti pride.

Ko bosta spoznala, kaj si pomenita (v partnerskem smislu), pa le pojdita ven skupaj! Otročka dajta pazit za kak večer, pa pojdita kam na dobro večerjo, masažo, kopanje... Sprostitev pač. In si bosta nafilala baterij za kar nekaj časauser posted image Verjemi, kolegi bodo vedno odšli- partner bo ostal. Na partnerstvu se splača gradituser posted image

< Sporočilo je popravil FLASK_A -- 20.4.2009 21:06:39 >

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Marijena)
Neposredna povezava do sporočila: 231
20.4.2009 21:02:57   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

jaz upam, da ti to resno in, da vse skupaj ni zajebanca,ker sedaj se bomo pa na tvojega partnerja vsi spravili.

user posted image user posted image user posted image user posted image moje misli tudiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 232
20.4.2009 21:03:31   
Anonimen
ja marijena, noben žur se ne da primerjati s tem, ko se ti otrok prvič nasmeji, ko mu prvič rata besedna zveza mama, ko se prvič stisne in da lupčka... žur? kaj je že to? sej ne rečem, da bi ga bila vesela - samo en večer bi bil čisto dovolj, vse ostalo pa... si lahko prebereš moj podpis v postu, pa boš videla, o čem govorim

(odgovor članu gita10)
  Neposredna povezava do sporočila: 233
20.4.2009 21:04:48   
botrca
Dobila je kar je hotela...pozornost user posted image .

Nisem na strani tašč (svoje videt ne morem, tak da imam varstvo pošlihtano user posted image ), ampak se mi zdi da punca ni čisto vredu. Midva imava 16 mesečnega sina pa še niti enkrat ga nisem komu dala v varstvo dlje kot za 1-2h, ki pa da bi ga dala čez noč. Ni šans. Da o 7 dneh sploh ne govorim, mislim da si ne zasluži ime "mama". Pustila bi za 7 dni otroka oz. dojenčka, ki je komaj na svet pokukal, da bi šla s kvazi prijatelji žurirat...haloooooo. To za mene niso prijatelji, če postavljajo pogoj da se pride brez otroka.
Pa še to: do zdaj sva z mojim možem samo 1x šla na r.d. in malega je pazila moja mama...po 16 mesecih. Pa mi nič ne fali če ne ponočujem in žuriram vsak vikend. Sem pa mlada in seveda bi včasih rada malo "odklopila" ampak če ne gre, ne gre...z glavo skozi zid pa ne morem.
Še zdaj ko sem ga v vrtec dala, sem prev dni jokala, ker sem ga bila vajena 24h imet pri sebi. Ene imamo materinski čut, ene pa pač ne. Samo škoda, ker glih take imajo otroke. Tisti, ki si ga pa želi pa mu ne rata.

< Sporočilo je popravil botrca -- 20.4.2009 21:06:11 >

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 234
20.4.2009 21:07:45   
ronja
No, vidiš: konec dober, vse dobro. Včasih ima človek nostalgijo po "starih dobrih cajtih", ko je bil še svoboden kot ptiček na veji. In takrat si mogoče rečeš: kaj pa če bi vseeno, saj bo šlo, otroka damo babici, midva pa švigneva,... Pa zgleda prav fino. Dokler ne pomisliš malo bolj v detajle... POtem pa vidiš, da pač zdaj nisi več tako svoboden, otrok bi sicer preživel, vendar pa bi mu bilo hudo, tega pa nočeš. In se odločiš po svoji vesti, torej prav.

Nič ni narobe, če imaš kdaj nostalgijo, nič ni narobe, če planiraš žure za takrat, ko bo mogoče, nič ni narobe, če greš kdaj žurat, samo prilagodiš vse skup malemu, ker je pač še precej nebogljen trenutno. Saj smo vse na istem, brez skrbi. Jaz hodim ob pon. ob 21ih plavat. Pa vidiš, kje sem zdaj... Doma. Ker ima moja tavelika mama fazo in ne more zaspat brez mene danes. Oči je super, jo lepo umiri, potem pa se spomni, pa pridirja k meni in se mora pocartat. Pride tak dan. Pač enkrat ne bom šla plavat, ne bo me konec od tega. Ne pomeni pa to, da ne bom več nikoli šla. In tudi ti boš še lahko žurala, s tvojim lubijem, pa mogoče tudi s to družbo, saj bojo navsezadnje verjetno vsi dobili otrokeuser posted image .

Tvoj sinko pa ti bo vsa tvoja odrekanja in skrbi vrnil - s svojim nasmehom in zaupanjem. S tem, da se ti ne bo treba prerekat z njim za vsako bedarijo. Ker otroci, ki zaupajo, so bolj srečni in taki so lažje vodljivi. Seveda imajo svoje ideje, seveda delajo po svoje, hvalabogu! Ampak ne delajo nekaj zainat kontra, samo zato, da te rugajo. Ker jim ni treba, ker te imajo radi in ti zaupajo, ne rabijo delat štale, da dobijo tvojo pozornost in ljubezen.

Tvoj lubi naj magari gre na tale žur, ker imam občutek, da bi mu veliko pomenilo, pa da bi bil ves besen, če ne bi šel, upam pa, da vaju bo ornk pogrešaluser posted image . Itak je odrasel, pa naj se sam odloči, kot si rekla.

Verjetno pa se do zdaj nisi čisto zavedla, koliko ti, prav ti in nihče drug, pomeniš svojemu otroku! Toje velika odgovornost in velika sreča hkrati. Zanj ni vseeno, ali ga drži mama ali babica, čeprav je to včasih mamam in včasih babicam težko sprejet. Ampak dojenčku ni vseeno, kdo ga ima. Rad ima stalnost, rad je z ljudmi, ki so z njim večino časa. Saj bo kmalu večji in ga boš lahko pustila tudi za več dni brez kakršnekoli škode.

(odgovor članu Marijena)
Neposredna povezava do sporočila: 235
20.4.2009 21:09:36   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Dobila je kar je hotela...pozornost user posted image .

Nisem na strani tašč (svoje videt ne morem, tak da imam varstvo pošlihtano user posted image ), ampak se mi zdi da punca ni čisto vredu.

Če bi pozorno brala, bi prebrala, da je očitno imela slab vzgled-svojo mamo. Glede nato, da se je zavedla, da ni pravilno razmišljala, se mi zdi zelo pozitivno. Pomembno je, da se je pripravljena učit. Tega se moramo vsi, vsak na svojem področju, kjer peša.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 236
20.4.2009 21:10:24   
josephine27
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

Samo eno vprasanje imam: mas vec kot 18 let? Odrascanje ti gre svoh od rok se mi zdi...sicer pa ja, bi se kaj napisala, sam se mi zdi skoda casa.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 237
20.4.2009 21:13:07   
slovenka
botrca, zakaj pa je pri tebi tako težko urediti še kdaj varstvo za malega? Malo več časa za sebe bi si pa po moje lahko privoščila - kot 1x na dve leti. Če se da... mislim, da ne bi bila nič slabša mamica, če bi recimo 1x mesečno z dragim šla na romantično večerjo.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 238
20.4.2009 21:13:37   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Glede nato, da se je zavedla, da ni pravilno razmišljala, se mi zdi zelo pozitivno. Pomembno je, da se je pripravljena učit. Tega se moramo vsi, vsak na svojem področju, kjer peša.

potem, pa pozdravljam njeno odločitev user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

BDW: Lep dialog imaš napisan...že dolgo ga berem in se vedno nasmejim user posted image .

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 239
20.4.2009 21:14:35   
oka
Če bi pozorno brala, bi prebrala, da je očitno imela slab vzgled-svojo mamo.

A zdaj bo pa njena mama kriva vsegauser posted image Ma taka hitra solzava spreobrnjenost je pa res totalno smešna, tako kot je smešna cela ta tema, ker po prebranem težko verjamem, da je situacija sploh resnična. Če pa je, potem pa samo bog pomagej.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 240
20.4.2009 21:15:07   
čipka
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

No, vidiš: konec dober, vse dobro. Včasih ima človek nostalgijo po "starih dobrih cajtih", ko je bil še svoboden kot ptiček na veji. In takrat si mogoče rečeš: kaj pa če bi vseeno, saj bo šlo, otroka damo babici, midva pa švigneva,... Pa zgleda prav fino. Dokler ne pomisliš malo bolj v detajle... POtem pa vidiš, da pač zdaj nisi več tako svoboden, otrok bi sicer preživel, vendar pa bi mu bilo hudo, tega pa nočeš. In se odločiš po svoji vesti, torej prav.

Nič ni narobe, če imaš kdaj nostalgijo, nič ni narobe, če planiraš žure za takrat, ko bo mogoče, nič ni narobe, če greš kdaj žurat, samo prilagodiš vse skup malemu, ker je pač še precej nebogljen trenutno. Saj smo vse na istem, brez skrbi. Jaz hodim ob pon. ob 21ih plavat. Pa vidiš, kje sem zdaj... Doma. Ker ima moja tavelika mama fazo in ne more zaspat brez mene danes. Oči je super, jo lepo umiri, potem pa se spomni, pa pridirja k meni in se mora pocartat. Pride tak dan. Pač enkrat ne bom šla plavat, ne bo me konec od tega. Ne pomeni pa to, da ne bom več nikoli šla. In tudi ti boš še lahko žurala, s tvojim lubijem, pa mogoče tudi s to družbo, saj bojo navsezadnje verjetno vsi dobili otrokeuser posted image .

Tvoj sinko pa ti bo vsa tvoja odrekanja in skrbi vrnil - s svojim nasmehom in zaupanjem. S tem, da se ti ne bo treba prerekat z njim za vsako bedarijo. Ker otroci, ki zaupajo, so bolj srečni in taki so lažje vodljivi. Seveda imajo svoje ideje, seveda delajo po svoje, hvalabogu! Ampak ne delajo nekaj zainat kontra, samo zato, da te rugajo. Ker jim ni treba, ker te imajo radi in ti zaupajo, ne rabijo delat štale, da dobijo tvojo pozornost in ljubezen.

Tvoj lubi naj magari gre na tale žur, ker imam občutek, da bi mu veliko pomenilo, pa da bi bil ves besen, če ne bi šel, upam pa, da vaju bo ornk pogrešaluser posted image . Itak je odrasel, pa naj se sam odloči, kot si rekla.

Verjetno pa se do zdaj nisi čisto zavedla, koliko ti, prav ti in nihče drug, pomeniš svojemu otroku! Toje velika odgovornost in velika sreča hkrati. Zanj ni vseeno, ali ga drži mama ali babica, čeprav je to včasih mamam in včasih babicam težko sprejet. Ampak dojenčku ni vseeno, kdo ga ima. Rad ima stalnost, rad je z ljudmi, ki so z njim večino časa. Saj bo kmalu večji in ga boš lahko pustila tudi za več dni brez kakršnekoli škode.

Ronja, tebi se pa le samo klanjam ! user posted image
Marijena- pogovori se s fantom, če ne dugega mu daj za prebrati to kar so punce napisale, če bi pa on rad žuru, pa naj gre, vendar naj se nikoli več ne vrne. Tako bi naredila jaz. Povedala bi mu dejstva. Upam, da te je tole res streznilo in da ne greš. Če pa že hočeš kam it, pa ga vzemi s sabo, boš videla kolk se boš luštno mela. Srečno!

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 241
20.4.2009 21:16:48   
ronja
Zakaj?Če je resnična, se je dobro končala... Če ni, potem že v štartu probalema sploh ni bilo - win win situacijauser posted image

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 242
20.4.2009 21:18:43   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

botrca, zakaj pa je pri tebi tako težko urediti še kdaj varstvo za malega? Malo več časa za sebe bi si pa po moje lahko privoščila - kot 1x na dve leti. Če se da... mislim, da ne bi bila nič slabša mamica, če bi recimo 1x mesečno z dragim šla na romantično večerjo.

Veš kako se to lepo sliši...ampak žal sem ena od tistih ki nima varstva...moji starši živijo daleč (beri v drugi državi), s taščo se ne razumem že od začetka, moja sestra ima 7 letnega in 7 mesečnega sina, torej svojo družino. Dobiva se samo na kaki kavi 1-2h potem pa vsaka na svojo stran. No in tu se končajo kandidati za varstvo. Ma ne vem, tako sem se navadila na takšno življenje, da mi je čudno če ga dam za 1-2h sestri, če imam kak nujen opravek. Pa če sem iskrena nisem za ponočevanje...ja bi mi pa pasala kaka večerja v dvoje ali pa bazen...varstvooooooooouser posted image .

Z enimi stvarmi se je treba sprijaznit, če se odločiš za ta korak (postat starš).

< Sporočilo je popravil botrca -- 20.4.2009 21:29:22 >

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 243
20.4.2009 21:45:34   
HuAnita
IZVIRNO SPOROČILO: Marijena

ja šokirana sem...

sem zdej brala eno uro tele odgovore in se jočem od takrat!

slaba mama sem. itak mi zdej nobena ne bo verjela, da bi to pogruntala tak hitro, ampak ko berem še enkrat kaj sem pisala, kaj ste vi pisale user posted image

kr trga me, kaj sem sploh razmišljala. sinčka dat za en teden nekam, mojega malega fantka user posted image user posted image res ga mam rada, lepo skrbim zanj, ampak sem si vzemala pravico do svojega žura, do svojega lifa, čeprav imam majhno bitjece ki me potrebuje. njegova mamica sem user posted image user posted image

sploh ne morem nehat jokat, ampak od zdej naprej mi bo na prvem mestu. sem ga stiskala k sebi, poklicala taščo in mamo in jima povedala, da ne grem nikamor.

moja mama mi nič ni težila, zgleda sem dobila od nje zgled. user posted image

možu sem vse to povedala, pa ga ne gane kaj dosti, češ da si zasluživa odih.

samo jaz ne grem, brez mojega sinčka zlatega nikamor več in to prisegam!

hvala za vsa mnenja, so me streznila

Ne se.rji!!!!!!!! Kdo si?????!!!!!!!

(odgovor članu Marijena)
Neposredna povezava do sporočila: 244
20.4.2009 21:49:46   
HuAnita
Marijana, a tkaole to gre - klik, zdaj se mi je pa odprlo, otrok bo na 1. mestu????? Do kdaj? Dokler te ena ne povabi v NY v šopinjg za 10 dni? Bomo spet brale?????

Daj daj, priznaj, da si provokatorka. Sori, poznam veliko pacientov, ampak resno dvomim, da bi bila tko velika pacientka,,

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 245
20.4.2009 21:52:54   
Anonimen

ja šokirana sem...

slaba mama sem. itak mi zdej nobena ne bo verjela, da bi to pogruntala tak hitro, ampak ko berem še enkrat kaj sem pisala, kaj ste vi pisale user posted image

kr trga me, kaj sem sploh razmišljala. sinčka dat za en teden nekam, mojega malega fantka user posted image user posted image res ga mam rada, lepo skrbim zanj, ampak sem si vzemala pravico do svojega žura, do svojega lifa, čeprav imam majhno bitjece ki me potrebuje. njegova mamica sem user posted image user posted image

sploh ne morem nehat jokat, ampak od zdej naprej mi bo na prvem mestu. sem ga stiskala k sebi, poklicala taščo in mamo in jima povedala, da ne grem nikamor.

Marijana,ti se kar zjokaj,samo vedi da ni konec sveta.Tvoj mali ima sele 4m,se vse je pred vamauser posted image .Ti zelim veselo materinstvo v naprejuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marijena)
  Neposredna povezava do sporočila: 246
20.4.2009 21:55:48   
botrca

ja šokirana sem...

to kesanje sem pa spregledala...ups user posted image .

(odgovor članu Marijena)
Neposredna povezava do sporočila: 247
20.4.2009 22:08:43   
ronja
Marijana, a tkaole to gre - klik, zdaj se mi je pa odprlo, otrok bo na 1. mestu????? Do kdaj? Dokler te ena ne povabi v NY v šopinjg za 10 dni? Bomo spet brale?????

ma, dosti stvari gre na klik v glavi... Jaz se prav spomnim enega klika, ko sem si točno to rekla - sicer je bila situacija točno obrnjena, da je tašča hotela imet skoz mojo punčko, obratno pa ta ljubezen še ni bila tako močna (itak, ko je bila pa mala komaj 3 meseca stara). in ko sem videla, da se mala joka zato, ker sem jaz nesrečna, mi je naredilo klik. In od takrat poskrbim, da sem srečna, čeprav je včasih to težje, kot malo potrpet. Ta klik ima celo strokovno ime: aha izkušnja in veliko stvari se tako naučimo, ne gre vse postopoma, včasih rabimo klik.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 248
20.4.2009 22:15:33   
HuAnita
Potem pa aleluja. Bog je ošvrnil nocoj tale RR

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 249
20.4.2009 22:29:55   
Onasiss
Ah, blagor naivnim ljudem, svet je lepši.user posted image user posted image

So what....

(odgovor članu Virtualna)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?