čipka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja No, vidiš: konec dober, vse dobro. Včasih ima človek nostalgijo po "starih dobrih cajtih", ko je bil še svoboden kot ptiček na veji. In takrat si mogoče rečeš: kaj pa če bi vseeno, saj bo šlo, otroka damo babici, midva pa švigneva,... Pa zgleda prav fino. Dokler ne pomisliš malo bolj v detajle... POtem pa vidiš, da pač zdaj nisi več tako svoboden, otrok bi sicer preživel, vendar pa bi mu bilo hudo, tega pa nočeš. In se odločiš po svoji vesti, torej prav. Nič ni narobe, če imaš kdaj nostalgijo, nič ni narobe, če planiraš žure za takrat, ko bo mogoče, nič ni narobe, če greš kdaj žurat, samo prilagodiš vse skup malemu, ker je pač še precej nebogljen trenutno. Saj smo vse na istem, brez skrbi. Jaz hodim ob pon. ob 21ih plavat. Pa vidiš, kje sem zdaj... Doma. Ker ima moja tavelika mama fazo in ne more zaspat brez mene danes. Oči je super, jo lepo umiri, potem pa se spomni, pa pridirja k meni in se mora pocartat. Pride tak dan. Pač enkrat ne bom šla plavat, ne bo me konec od tega. Ne pomeni pa to, da ne bom več nikoli šla. In tudi ti boš še lahko žurala, s tvojim lubijem, pa mogoče tudi s to družbo, saj bojo navsezadnje verjetno vsi dobili otroke . Tvoj sinko pa ti bo vsa tvoja odrekanja in skrbi vrnil - s svojim nasmehom in zaupanjem. S tem, da se ti ne bo treba prerekat z njim za vsako bedarijo. Ker otroci, ki zaupajo, so bolj srečni in taki so lažje vodljivi. Seveda imajo svoje ideje, seveda delajo po svoje, hvalabogu! Ampak ne delajo nekaj zainat kontra, samo zato, da te rugajo. Ker jim ni treba, ker te imajo radi in ti zaupajo, ne rabijo delat štale, da dobijo tvojo pozornost in ljubezen. Tvoj lubi naj magari gre na tale žur, ker imam občutek, da bi mu veliko pomenilo, pa da bi bil ves besen, če ne bi šel, upam pa, da vaju bo ornk pogrešal . Itak je odrasel, pa naj se sam odloči, kot si rekla. Verjetno pa se do zdaj nisi čisto zavedla, koliko ti, prav ti in nihče drug, pomeniš svojemu otroku! Toje velika odgovornost in velika sreča hkrati. Zanj ni vseeno, ali ga drži mama ali babica, čeprav je to včasih mamam in včasih babicam težko sprejet. Ampak dojenčku ni vseeno, kdo ga ima. Rad ima stalnost, rad je z ljudmi, ki so z njim večino časa. Saj bo kmalu večji in ga boš lahko pustila tudi za več dni brez kakršnekoli škode. Ronja, tebi se pa le samo klanjam ! Marijena- pogovori se s fantom, če ne dugega mu daj za prebrati to kar so punce napisale, če bi pa on rad žuru, pa naj gre, vendar naj se nikoli več ne vrne. Tako bi naredila jaz. Povedala bi mu dejstva. Upam, da te je tole res streznilo in da ne greš. Če pa že hočeš kam it, pa ga vzemi s sabo, boš videla kolk se boš luštno mela. Srečno!