Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica IZVIRNO SPOROČILO: Miša99 Kot sem že enkrat zgoraj napisala, žalostno se mi zdi, da razglabljamo me same, ki smo mame in imamo otroke, kako je kar fajn, da se sistem ne bo obnesel, namesto da bi širile pozitivno stališče, da ostane zakon takšen kot je, ker čez nekaj let naj bi bili vrtcu brezplačni za vse, in če že ne brezplačni bi bilo za vse nas bolje, če bi bili z njim že nižji stroški... Aja, od vas verjetno nihče ne plačuje polne cene vrtca... Ma daj no, ne sanjaj....Vrtec ni nikoli zastonj, saj gre denar iz naših žepov, torej ga PLAČUJEMO neposredno, kot sem že rekla. Da ti poenostavim: 0+1 =1, nikakor ne more biti dva, saj je lahko samo 1+1 ali pa 2+0=2. In kje dobiti to dodatno enko(denar za vrtec)???? Od nekje ga je treba vzeti. In proračun je pač tako sestavljen, da je namenjen večim zadevam. TOrej, če nekje denar dodamo(npr. za "brezplačni" vrtec), smo ga morali nekje drugje vzeti stran in pride na drugem področju do primankljaja. Edina možnost, da se to ne zgodi in da ostala področja dobijo enako vsoto denarja, pa dodamo še za "brezplačni" vrtec, je to, da ga moramo ZOPET nekje vzeti. In vzamemo ga potem lahko še samo DODATNO davkoplačevalcem, torej nam, in to tako, da nam dvignejo davke. In??? Potem pa bomo zopet udrihali čez državo, da nam je naložila dodatno breme. Mater, da ste eni resnično zabiti, čeprav gre za enostavno matematiko, za to ti ni potrebno biti diplomiran ekonomist. Preprosta kmečka logika, madona... Ma kaj se sploh ukvarjam s tem Janševim s.ranjem... Pa dober, kaj imaš mene in še nekaj drugih za popolne bedake? In misliš, da si tukaj edina, ki zna seštevati do 2? Mislim tole kar pišeš je popolno poniževanje. Pa misliš, da jih večina tukaj ni še nikoli slišala za proračun... Ni nujno, da vedno nekje "vzameš", lahko si bolj strikten pri izvajanju določenih predpisov in zakonov, če že hočeš po kmečko lahko si SLAB in lahko si DOBER GOSPODAR.. In za leto 2008 je ocenjeno, da se je državi izmuznilo za cca. 50 mio evrov od nepobranega davka na motorna vozila... Večino gre za vozila, ki jim bi bil odmerjena najvišja stopnja, tj. 13%... In kdo vozi takšne avtomobile? Morda nekdo, ki ima zajmčeno plačo? Torej samo iz tega naslova bi lahko imeli brezplačni vrtec za naslednja 3 leta in še malo, ker so bile narejene projekcije sedanje vlade, da naj bi bilo upravičencev do te ugodnosti (ne bom napisala pravice, ker že tako skačete v luft) približno isto število otrok, s tem, da se namenijo dodatna sredstva za zniževanje oz. sofinanciranje tudi prvega otroka. Če je res vse takšno Janševo sranje, ne vem zakaj je tudi sedanja vlada ocenila delovanje in izvajanje projektov MŠŠ v času Zvera za kot "pozitivno" in da nameravajo v večjem delu nadaljevati po začrtanem delu. In kot sem že rekla nisem ne za Janšo, ne za Pahorja... Sem za vsakega tistega, ki bi nam kot državljanom omogočil zadevo, ki bi nam znižala določene stroške. In brezplačen vrtec bi po mojem bil čisto opravičena zadeva in koristna za vse nas... in malo je res tistih hudih bogatinov, ki bi pač imeli tudi oni brezplačen vrtec (večina tistih ima svoje otroke v zasebnih vrtcih), veliko "sedanjih bogatinov" se pa ravno tako vozi v ML in X5 pa plačuje zgolj 2. ali 3. plačilni razred... Kot rečeno tudi na področju širjenja socialnih pravic ga je nekje prejšnja vlada "posrala", recimo v tistem delu zakona o starševskih nadomestilih, kjer lahko po novem mati za drugega ali nadaljnje otroka koristi 4-urni delavnik do otrokovega šestega leta... In znano je, katera skupina mamic si lahko sploh privošči oz. izkoristi to pravico. Povečini tiste, ki so delajo v domačih podjetjih, zasebnikih, itd., imajo svoje ordinacije, delajo v resnici normalno ali še več, država pa jim plačuje prispevke... No otroke imajo v vrtcu 8 ur ali še več... In še enkrat ponavljam, namesto, da bi tukaj mame in uporabnice težile, da se zakon ohrani takšen kot je, nas - vas je sama fovšija. Namesto, da bi izpostavljale in iskale rešitve, ki resnično bodejo v oči, npr. naj vzamejo bivšim poslancem in ministrom, ki še eno leto po prenehanju mandata jemljejo iz proračuna za nič dela... Pa izračunajte, koliko bi lahko samo tam vzeli... Za oboje je potrebna sprememba zakona.... No ja, slednji res ne bi šel kar tako čez parlament . No pa večina njih dela po različnih avtorskih in podjemnih pogodbah... Pa ne mi sedaj reči, kakor se kdo znajde...
< Sporočilo je popravil Miša99 -- 21.4.2009 8:12:47 >
|