blazka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 v vrtec vozi dva otroka ena taka drobna, mirna, neopazna ženska. brezposelna. in res se zna tok potuhnt, da se morš res potrudit, da jo opaziš. in ko jo opaziš, vidiš podplutbe. groza. otročka sta mirna, tiha, bolj bogo oblečena, suha, bleda. in zgledata na smrt prestrašena. kaj se v tej družini dogaja, ne vem ziher pa nič kaj lepega. in zdej bi nej tema otroka onemogočli vrtec. jima nabili polno ceno. mene kr v prsih stisne, ko prberem kej tacga. k eni res pojma nimate, kaj se dogaja okoli vas. in v kaki bedi in stiski živijo nekateri. pa bi jim še tisto malo vzeli, pa ne zato, da bi vi imeli več, ampak samo zato da oni nebi meli Se čist strinjam s tabo. Ne da bi bili oni kaj na boljšem zaradi tega, samo zato, da tudi drugi nimajo. To je pa res človeško. Jaz priznam, da nam bo prav prišlo, če bo drugi otrok imel vrtec zastonj. Bo lažje priti skozi mesec. Če pa ne bo zastonj, bomo pa plačali. Da bi pa okrog druge otroke gledala in razmišljala, koliko pa njihovi starši plačujejo in če sploh kaj plačujejo, to mi pa na kraj pameti ne pade. Imam drugih skrbi dovolj, svojih, kot pa da bi se s tujimi ukvarjala.
|