Anonimen -> RE: konec brezplačnega vrtca za 2. otroka? (20.4.2009 8:40:20)
|
Verjamem, da se to ne bo zgodilo, ker mislim, da jo to zopet ena izmed tako občutljivih tem, da če bo že prišla do razprave v parlamentu (bo najprej potrebna sprememba zakona) si bo vsak, ki bo glasoval za njo skopal grob. Sicer pa verjetno bi dal DS veto na zakon, kar pomeni, da je za sprejem zakona potrebna podpora tudi s strani opozicije. Pa najverjetneje bi se našel nekdo, ki bi sprožil referendum (saj počasi bo že spet potrebno pričeti nabirati predvolilne točke). Ni mi pa jasno, kako lahko sedanja koalicija deluje tako neusklajeno in se prav vidi, da je Pahor, ali že čisto brez besede ali pa ima tako zamegljen vid, da mu ena "no name" sekretarka (ki tako ali tako naslednjega rebalansa ne bo več pripravljala in usklajevala) kot tudi zadnjič minister iz istega ministrstva in oba LDS, kar tako na eni tiskovki in eni razvedrilni oddaji prideta mirno na dan o dveh zelo občutljivih temah, ki imata za posledico oženje socialnih pravic. In ob tem, da strošek, ki ga država plačuje 14 mio evrov, napram brazplačni malici v SŠ (45 mio), ni tako velik! Naj začnejo že enkrat resnično delati na razvojnih projektih in projektih, kjer je evidentno, da jim denar odhaja čez prste (za lansko leto se ocenjuje, da je bil samo iz naslova nepobranih davkov DMV - davek na motorna vozila za cca. 50 mio evrov, samo letni najem prostora za "skladiščenje" falcona je bistveno višji, kot znaša delež financiranje za 2. oz. 3. otroka)... Sedaj pa ne počnejo popolnoma nič drugega, kot sam vrtijo številke, kje in komu bodo kaj vzeli, da bodo lahko še več dali bankam in Šrotom, Bavčarjem in Kramarjem... Sicer pa ni popolnoma nič čudnega, da je pri nas tako kot je - saj nas je ena sama pravica in ena sama fovšija po sistemu, "če sem moral jaz" naj potem tudi drugi še naslednjih 200 let... Moje mnenje je, da bi morala biti malica tako v vrtcu, OŠ in SŠ brezplačna. Tudi sistem študenstkih bonov bi bilo potrebno korigirati. Zakaj? Zato, ker določeni gostinci (ostali si morajo kruh služiti na bolj trd način in se boriti za goste) zelo dobro živijo samo na račun študentskih bonov, kvaliteta hrane je nikakršna oziroma zelo nezdrava... taisti vzorec se sedaj ponavlja tudi za SŠ... Po mojem bi morale OŠ in SŠ kot tudi fakultete ali vsaj skupina fakultet imeti skupne kuhinje in sami pripravljati hrano, ki bi bila precej bolj zdrava... in bi bil strošek bistveno nižji kot 45 mio evrov... Poglejte samo kaj jedo v parlamentarni kuhinji za okoli 3,6 evrov (kolikor tam znaša kompletno kosilo s postrežbo), s tem, da se meni po prebavljeni hrani iz parlamenta ni nikoli "spahovalo", medtem ko sem zaradi študentske menze že pristala na polikliniki.
|
|
|
|