eva1
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Vsaj še eden, ki razmišlja isto kot jaz. Jaz se nikoli ne obremenjujem s tem, koliko kdo plačuje vrtca in koliko otrok ima in koliko zasluži, dokler pošteno plačuje cesarju, kar je cesarjevega (in cesar si je, si in si bo vedno vzel, zato je brez veze bentiti čez sistem) Me pa pri takih debatah vedno zbode sledeče: največkrat se bunijo ravno tisti, ki jim ni nič hudega, ki imajo za današnje razmere veliko ali še več. Mater, jaz bi bila pa srečna, če bi spadala v tak razred, resno. Se pa zavedam, da vse stane, več imaš, več daš. Večjo plačo imaš, večji davek plačaš, večji avto imaš, večjo registracijo plačaš, več stanovanj imaš, več računov za el., vodo itd. plačaš, večjo hišo imaš, več daš za ogrevanje, večji bazen imaš, več vode zanj plačaš ... ampak ironija pri vsem tem je, da so taki, ki imajo več kljub vsem stroškom, ki jim jih luksuz prinaša, še vedno tretirani kot bogati - a (vam) ni to fajn??? Ker drugače res ne štekam: radi bi imeli več, radi bi bili bogati, a hkrati nočete, da vas imajo za bogate Hmmm ... Tisti, ki pa ima malo oz. nič, pa kljub zastonj vrtcu, kljub stari kripi, kljub garsonieri v najemu itd. ostaja in bo ostal revež; v lastnih očeh in (na žalost) v očeh večine (bogatejših). In, ja ... več otrok imaš, več stroškov imaš z njimi. In če nisi ravno Cigan, zaradi nižjega plačevanja vrtca in malo višjih otr. dodatkov še ne boš bogat in še vedno ne boš finančno segel do kolen tistemu, ki s svojimi dohodki pade v 8. plačilni razred. Jaz osebno povsem privoščim zastonj vrtec vsem, a eno so želje, drugo je realnost. In mogoče, če ne bodo tega zakona prej ukinili, bom celo 5 mesecev imela enega otroka zastonj v vrtcu ... mogoče ... ker je veliko veliko vprašanje, če bom vrtec za malo sploh dobila. In ja, nismo premožni, ampak če nam bo sreča mila, bi in bom z veseljem plačevala za oba otroka - da le dobim mesto v vrtcu TO MI JE PRIORITETA, finance so samo nianse. Tole je pa odlično napisano..od prve besede do zadnje Alda, bušica..in še par cvetk-sramota, kakšno razmišljanje-beda, beda, beda...
|