Roberta69
|
VARČEVANJE: a vi kaj varčujete za svoje malčke, v smislu kakšnih skladov, itd. Kmalu bo že dve leti od rojstva, mi2 pa še vedno vse Liamove evrčke valjava po kuvertah... Je pa na trgu toliko ponudbe, da se človek kar težko odloči. Vsekakor je pa fajn, da ima otrok pri nekih 20 letih nek kupček denarja, bodisi za stanovanje, šolanje ali kaj podobnega in veliko lažje je nalagati na kupček po malo kot naenkrat, še sploh če je otrok več... in pa seveda današnjih 100 eur čez nekaj let lahko ni vredno nič, torej mora biti naložba dobra. Danes me je pa moj škratek tok nasmejal Nekaj sem imela še za dokončat in sem mu zato naštimala risanke ter ene par piškotov Domačica, da se malce posladka... no in on po prvem piškotu pride do mene, me na vsak način vleče za roko, dobro grem za njim, me pelje v kopalnico in tako je bilo za vsak piškot - je pač hotel imeti rokice čiste Težave s prehrano alergikov v vrtcih se pa očitno kar vrstijo, jaz poznam dva primera, kjer je bila kar orng kriza. Moja sošolka je potem kar ostala doma in sina za nekaj časa izpisala iz vrtca, pa so imeli na dolgo in široko razloženo kako in kaj, ampak je imel mali vsake par mesecev težave. Drugače sem pa slišala že toliko zgodb in tudi sama marsikaj videla (saj sem pravila, da so v bližnji park prišli otroci iz vrtca in vzgojiteljici sta na veliko čvekali po mobitelu in med seboj, med tem pa je fant polulal po hlačah eno punčko, tega tudi slučajno vzgojiteljici nista opazili, potem so otroci naokrog prenašali zidake (bog ne daj, da bi komu padli na nogo), itd., tako da se človek včasih res vpraša - ali sploh hočem vrtec? HB pa je tu še veliko pozitivnih zgodb in razmere od vrtca do vrtca, vzgojiteljice do vzgojiteljice drugačne. SinskaT, tudi vas je bilo lepo videt :) Aja, vedno pozabim, da ko boš imela kakšne novičke o pleničkah, kar povej. Sicer je za aprilčke morda že malce neaktualno (najbrž vsi upamo, da se bodo to poletje znebili plenic) pa morda za naslednjega otročka pride prav. Drugače sem bila pa jaz tok zadovoljna, ko sem v DM-u "odkrila" plenice IANA - te naj bi bile kao eko in nebeljene ter precej razgradljive, drugače so pa mehke, vpojne in vse pozitivno, Liam ni imel niti enkrat kakšnih težav. Sem se pa poleti nasrala, ko sem v Mullerju kupila ene eko, in to še par paketov (za ce dopust), ker so bile totalno trde, nevpojne, skratka groza! Otroci in psi: a vaši imajo distanco do psov. Liam kar rine v našo Pelo, čeprav ona ful renči (sem skoraj 100%, da ga vseeno ne bo ugriznila) in zdaj se njemu sploh ne sanja, da ga pes z renčanjem opozarja in se tudi ful reži, ko gre mimo kak pes, ki ful laja. Me je strah, da bo kdaj prijel napačnega.
|