|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: klomifenke 2009 :)
28.5.2009 13:13:56   
crvicek
Zaljubljena, tudi meni so rekli po ss pred 1,5 leta naj počakam eno M, ma kaj ko se je vse tako zavleklo in čakava še zdaj na user posted image .
Jaz sem imela splav v 6 t in že pred zanositvijo je moja G omenila da vidi pregrado in mi dala napotnico za pregled v leonišču. No in po tem pregledu mi reče dr. Ribičeva da je zelo zelo majhna pregrada in da nikakor ne more ovirati nosečnosti. Po 6 - 7 mesecih sem končno zanosila in končalo se je s splavom. Po tem me je moja G, ki je zelo pozorna spet napotila v LJ, ker njej se je še vedno dozdevalo da vidi pregrado. Tokrat mi je svetovala prof. Tomaževiča, ki je car na področju pregrad. No in veš kaj je rekel: gospa, še dobro da ste zanosila s tako veliko pregrado in da s tako pregrado donosi le 3% žensk. Halo? user posted image Tako sem čakala na operacijo 4,5 mesecev in mi je odstranil 3 cm pregrado. Ko pa sva končno spet začela delati na user posted image , pa sem morala na poseg Lettz, ker sem imela zelo slab bris. Zdaj pa je 7.ciklus po operaciji, 2. na klomifenu in srčno upam da bom kmalu user posted image !

Jaz ti vsekakor svetujem, da greš na pregled za pregrado. Pa tudi če jo slučajno imaš, ni spet rečeno, da če zanosiš da se spet slabo konča. To se moraš sama odločit, koliko si pripravljena reskirat. Jaz se nisem upala.

Srečno!

Najini princeski raseta...

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 451
28.5.2009 18:54:58   
zaljubljena23
Crvicek, finta je v tem, da je meni G pregrado odkril v času nosečnosti (točno 14 dni nazaj), tri dni pred SS, prej pa je sploh ni omenil. Tako, da ne vem pri čem sem glede pregrade al je al ni? ga moram jutri vprašati, ko kličem za izvid krvi, kaj bova naredila v tej smeri

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 452
28.5.2009 19:03:38   
barvar
Tudi jaz sem bila na toliko UZ, da sploh več nisem štela, pa nikoli niso nič videli. Potem pa sem prišla na UZ zaradi spremljanja ovulacije in G je odkril pregrado veliko nekaj več kot 2 cm. Le-to so mi lani novembra tudi odstranili brez večjih težav. Ni mi žal, da sem se odločila za poseg, saj lahko pregrada v nosečnosti povzroča same zaplete.
Zaljubljena vprašaj ga še enkrat ali pa počakaj ta dva tedna do posveta v MB, pa boš videla kaj ti bodo tam rekli...

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

Neposredna povezava do sporočila: 453
28.5.2009 19:17:12   
lambada

Zaljubljena 23, iz izkušenj ti povem, da včasih g raje kaj zamolči, kot pove češ da se ne bi preveč sekirali. Tako kot barvar sem tudi jaz bla na nevem kolikih UZ in vedno vse ok. Pol pa naenkrat pregrada, kot strela z jasnega. In mi je rekel, da jo je že opazil na 3 UZ, ampak je vseeno najprej zamolčal, da vidi če bom lahko zanosla. Zdaj so mi odstranli 3 cm veliko pregrado. Upam, da je res bil to vzrok, da nisem zanosla.

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 454
28.5.2009 21:21:49   
crvicek
IZVIRNO SPOROČILO: zaljubljena23

Crvicek, finta je v tem, da je meni G pregrado odkril v času nosečnosti (točno 14 dni nazaj), tri dni pred SS, prej pa je sploh ni omenil. Tako, da ne vem pri čem sem glede pregrade al je al ni? ga moram jutri vprašati, ko kličem za izvid krvi, kaj bova naredila v tej smeri

Zaljubljena, Pušenjak -ki je zelo cenjen G pravi, da se v nosečnosti zaradi oddebeljene sluznice sploh ne postavlja teh diagnoz. Pregrado se na UZ išče, ko je sluznica najtanša! Baje je najbolj vidna v drugem delu ciklusa, čeprav so tudi tukaj zelo deljena mnenja. Pred dvemi meseci jo je meni jo G v neplodnostni iskal takoj po M, 6. dan ciklusa ko je sluznica res tanka  -4 mm; kajti pri velikih pregradah se lahko zgodi da ti jo ne odstranijo v celoti in je potreben ponovni poseg. Vsekakor se po izvidih dogovori za en natančen UZ!

Neposredna povezava do sporočila: 455
28.5.2009 21:26:56   
crvicek
IZVIRNO SPOROČILO: lambada

Zaljubljena 23, iz izkušenj ti povem, da včasih g raje kaj zamolči, kot pove češ da se ne bi preveč sekirali. Tako kot barvar sem tudi jaz bla na nevem kolikih UZ in vedno vse ok. Pol pa naenkrat pregrada, kot strela z jasnega. In mi je rekel, da jo je že opazil na 3 UZ, ampak je vseeno najprej zamolčal, da vidi če bom lahko zanosla. Zdaj so mi odstranli 3 cm veliko pregrado. Upam, da je res bil to vzrok, da nisem zanosla.

Lambada tudi jaz sem bila full jezna po ss, saj če bi mi bila pregrada pravočasno ugotovljena lahko do tega sploh nebi prišlo. Pa veš kaj je rekel meni G po ss? Da so tudi zdravniki živa bitja in se lahko pri svojem delu ravno tako zmotijo kot ostali!  user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lambada)
Neposredna povezava do sporočila: 456
28.5.2009 21:46:20   
lambada
IZVIRNO SPOROČILO: crvicek

IZVIRNO SPOROČILO: lambada

Lambada tudi jaz sem bila full jezna po ss, saj če bi mi bila pregrada pravočasno ugotovljena lahko do tega sploh nebi prišlo. Pa veš kaj je rekel meni G po ss? Da so tudi zdravniki živa bitja in se lahko pri svojem delu ravno tako zmotijo kot ostali!  user posted image user posted image user posted image user posted image

Da pa dobiš taki odgovor po ss, halo!user posted image   Jaz bi ga verjetno klofutnila. Malo  bi lahko razmislil, preden bi kaj rekel.

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 457
29.5.2009 8:56:23   
zaljubljena23
Barvar, tudi jaz sem hodila med cikli na UZ zaradi spremljanja O in ni bilo nič, zdaj mi je omenil prvič.

Lambada, glede tega, da se diagnoza pregrada naj ne bi postavljala v času nosečnosti pa sem tudi jaz slišala, zato meni ni jasno, kako jo je lahko pri meni videl, ko je bila sluznica debela 25mmuser posted image Drugače pa kličem G pa še ga nisem dobila, je sestra rekla naj pokličem pred malico, da vidimo če je hormon padel in še glede pregrade ga moram vprašati. Ker če je res, bi rada da se čimprej odstrani, da lahko greva mirno v nov krog

(odgovor članu lambada)
Neposredna povezava do sporočila: 458
29.5.2009 10:46:59   
lambada
Zaljubljena 23, Si že doklicala g? Kaj ti je rekel?

Neposredna povezava do sporočila: 459
29.5.2009 10:58:01   
zaljubljena23
Lambada, sem.

Hormonček je pricapljal do nule, tako da je IMN izključena, s tem sem zdaj zaključila, edino na histološke izvide še je potrebno počakati, da vidimo zakaj je prišlo do tega.

Glede pregrade pa mi je bilo rečeno, da naj počakam na prvo M in po končani M se naj takoj oglasim tam, da mi G ponovno naredi UZ in preveri kako je s tem.Tako da zdaj je treba upati, da se ta M ne bo kaj preveč zavleklauser posted image

(odgovor članu lambada)
Neposredna povezava do sporočila: 460
30.5.2009 22:46:26   
ency
Dober večer, punce imam eno vprasanje; a je katera dobila s klomifenom veliko prej user posted image , kot bi jo mogla. Namrec zadnjo m sem imela 9.5., potem sem od 13. do 17.5 pila klomifen, predvidevam da je do ovulacije prislo čez kakih cca 7dni, danes pa se mi je pojavil roza izcedek, ma samo zjutraj, zdaj ga ni več. Mi je ful cudno,ker pri meni je najkrajši ciklus 30.dni, torej če računam po zadnji m, bi naslednjo morala pricakovati tam okoli 10.6.(imam ful neredne cikluse, od 30-55dni)?? A je imela katera tak primer? In imam tudi fuuul belega toka.

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 461
31.5.2009 13:11:49   
barvar
Pozdravljena Ency. Ciklus se s Klomifenom ponavadi podaljša in ne skrajša. Glede na sluz je možno, da imaš kasnejšo ovulacijo, lahko pa je ta izcedek tudi vgnezditvena krvavitev. Počakaj še kak teden in naredi test. Mogoče si pa user posted image . Držim pesti user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 462
31.5.2009 20:06:51   
ency
Joj Barvar res upam, da je to kaka vgnezditvena!!!!!

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 463
1.6.2009 9:05:05   
barvar
Ency kaj novega? Mislim na tebe, da se ti vse izteče kot si želiš user posted image . Jaz imam danes še en UZ, da vidimo če so folikli kaj zrastli, oz.če je že prišlo do ovulacije. Sier pa smo bili cel vikend priiidni!!!user posted image

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 464
1.6.2009 10:08:49   
ency
Ma pri meni nič novega, izcedek je izginil, tako da bom počakala do 10.6., če takrat ne pride, naredim test...upam, da končno zagledam ta plusek, čeprav mi moj pravi, da ne smem preveč upat, ker pol pa sem vsak mesec razočarana
Pa ti, a ze dolgo delasta na dojenčku, kolko časa piješ klomifen??Meni je bil to prvi mesec na klomifenu. Pa držim pesti zate, da je bil ta vikend uspešen!!

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 465
1.6.2009 12:52:19   
lambada
Končno sem dočakala user posted image . Jutri začnem z klomifenom. Upam, da bo junij srečen mesec!

Barvar - glavno da sta vidva cel viken pridno user posted image user posted image user posted image . Držim pesti za user posted image !

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 466
1.6.2009 19:28:40   
barvar
Živjo punce. Sem vam dolžna poročilo. Na UZ je bilo zame eno veliko razočaranje, saj so folikli prenehali rasti, tako da ta mesec spet ne bo O. V četrtek imam sicer še en UZ, a ginekolog nima velikega upanja, da se bo kaj spremenilo. S tem se moja diagnoza PCO samo potrjuje.
Drugače pa delava na user posted image že več kot leto. Vmes je bila sicer ena nosečnost in SS. Drugače pa sem imela v tem obdobju le eno  user posted image , tako da si lahko predstavljate kako velike možnosti imam, da zagledam user posted image .
Ta mesec sem imela tako dober občutek, zdaj pa to user posted image . Mi je kar vse dol padlo. S.....

(odgovor članu lambada)
Neposredna povezava do sporočila: 467
1.6.2009 19:39:05   
S*
barvar user posted image user posted image user posted image . Meni pa moja ginekologinja sploh ne spremlja foliklov, tako da lahko samo upam da sem imela O. Testi jo ta mesec niso potrdili, čeprav se mi je temperatura 20 dan dvignila. Bomo videli če je kaj bilo, prav kmalu.

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 468
1.6.2009 21:52:48   
lambada
IZVIRNO SPOROČILO: barvar

Ta mesec sem imela tako dober občutek, zdaj pa to user posted image . Mi je kar vse dol padlo. S.....

Vem, da ti je trenutno težko in da si na tleh.  Verjemi, da bo tudi tebi dana sreča in boš srečna nosečka! Samo verjeti moraš sama vase. pošiljam ti velik objem!

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 469
2.6.2009 7:45:01   
crvicek
Barvar user posted image user posted image user posted image kar korajžno!

Mogoče pa je zgolj slučaj, da je ta mesec tako. Saj sem zadnjič napisala, da se je tudi meni en ciklus isto zgodilo in smo bili že vsi panični, ma naslednji pa je bilo vse ok in folikel je lepo zrasel in počil.

Se mi je pa to zgodilo ravno prvi ciklus, ko sem šla v neplodnostno in se bila zelo živčna zaradi hormonskih preiskav ..., tako da je bilo to posledica stresa! Že to, da te G spremlja naj te pomiri, ker tako boš ustrezno obravnavana. Samo pomisli koliko punc tu gor jemlje klomifen, ko sploh ne vejo kako se njihovi jajčniki odzivajo in jih brezvevze pacajo s klomifenom. Joj jaz sem tako jezna na to user posted image user posted image user posted image !

Držim pesti za četrtek!

(odgovor članu lambada)
Neposredna povezava do sporočila: 470
2.6.2009 7:47:26   
crvicek
IZVIRNO SPOROČILO: S*

barvar user posted image user posted image user posted image . Meni pa moja ginekologinja sploh ne spremlja foliklov, tako da lahko samo upam da sem imela O. Testi jo ta mesec niso potrdili, čeprav se mi je temperatura 20 dan dvignila. Bomo videli če je kaj bilo, prav kmalu.

S* v teh dneh pa imaš ti pregled, ne? Pa mislim da tudi Aquca ima pregled ravno danes.

Bom stiskala pesti, da bi dobro opravile! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 471
2.6.2009 7:54:03   
crvicek
Jaz pa postajam že malo živčna, čeprav sem danes šele 22. dan ciklusa. Ma tako mi je čudno vse skupaj, saj me prejšnji mesec niso čisto nič bolela prsa, zdaj pa me bolijo že od 18. dne v ciklusu. Ma se mi zdi, da ponavadi so me kasneje začela bolet, kak dan pred M. Mah itak pijem tudi Dabroston že drugi ciklus zato mi je še bolj čudno vse skupaj. Sploh se ne morem zanašati na te znake, ker sem brala da nekatere bolijo prsa tudi po jemanju progestorona.

Tiste, ki jemljete Dabroston vas tudi bolijo prsa?

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 472
2.6.2009 8:02:24   
mausikaa
ojla,

no danes spet začenjam z Klomifenom, upam, da bo kaj učinka...

[img]http://lb1f.lilypie.com/hVkrp2.png[/img]

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 473
2.6.2009 8:38:54   
baby1978
Ojla punce....
Tudi jaz sem na klomifenu in me moj G ne spremlja, je rekle, da ni potrebe, saj z tem ko bo delal UZ mi ne more pomagat do user posted image , po eni strani ima prav po drugi pa ...... Sicer pa mi je rekel, da veliko žensk zanosi ravno po jemanju klomifena.Jaz sem zdaj v zadnjem ciklu klomifena, tako da upam na user posted image user posted image .
Crvicek- tudi mene bolijo prsa po dobrostonu.

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 474
2.6.2009 9:36:54   
lambada
IZVIRNO SPOROČILO: mausikaa

ojla,

no danes spet začenjam z Klomifenom, upam, da bo kaj učinka...

No, sma že dve- user posted image user posted image user posted image . Tudi jaz zvečer vzamem 1.tbl

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?