|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
16.9.2009 16:56:18   
taraji
IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca*

Zdaj pa še eno vprašanje oz.vaše mnenje. Mene zadnje čase fejst jezi tašča, no lahko tud hormoni user posted image Moti me to, da mora vsak dan svojega sinčka vsaj 1x poklicat. Pa tudi če nima nič za povedat al vprašat. V praksi to pomeni da kliče in vpraša kako je vreme in če je vse ok. In to vsak dan. Vsaj enkrat. Naj povem, da je drugače super ženska, ful nama pomaga in vse. Ampak tole pa že presega meje dobrega okusa. Ne vem no. Ko se ji iz morja nismo 3 dni javili je že naredila histerijo doma in klicala mojo mami če je kaj narobe user posted image user posted image Je tudi res da je moj edinček in težko pričakovan otrok po ne vem kakih komplikacijah, ampak vseeno...so to hormoni ali sem upravičeno besna?

No toliko za enkrat. zdaj pa peljemo Lukca k urologu, ker se mu en jajček ni spustu in mogoče bo treba operirat user posted image user posted image

Še tole pokomentiram, pol pa šibam mojga user posted image pogledat - komaj že čakam.

No, jaz sama tašče nimam več imam pa tasta. In ko je tašča pred šestimi leti umrla je tast nekako vsak dan klical mojega moža. To sem še nekako razumela, saj je ostal sam. No, vendar se to do danes ni spremenilo - v bistvu se je ampak tako, da sedaj ne pokliče samo po enkrat, ampak všasih tudi po večkrat na dan. Res je že malo v letih (76), in kakšno stvar pozabi, ampak včasih kliče tudi za brezvezne stvari - ne vem, npr ali lahko da štrudel do jutri v hladilnik, ali se bo pokvaril in takšne. No, moram priznati, da me je nekaj časa to kar motilo, potem sem pa preprosto začela to ignorirat. Imam pa to srečo, da kliče na stacionarca in če sem sama doma se preprosto ne javim (mene itak vsi kličejo na mobilca), če je pa mož doma se pa onoglasi in naj se on ukvarja z njim.

Ma, pomoje je tako mojemu tastu (pa moj mož ni edinec), kot tudi tvoji tašči nekoliko dolgčas. Po svoje si upravičeno besna, po drugi strani jo je pa nekako treba razumeti - še posebej, ker praviš, da je tvoj mož edinec.
No, takšno je pač moje mnenje.

No, pa še user posted image user posted image user posted image za Lukca, da mu ne bo treba na operacijo.

Šibam zdej

La vita e bella

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
16.9.2009 17:14:19   
bejbibu
Hey babike...
samo da sporočim, da sem bila na pregledu in da je vse  tako kot mora bitiuser posted image user posted image ! Naš fantek ima že kakšno kilo in lepo rasteuser posted image !!!

Sedaj se pa šibam še malo učit, ker imam v petek ustnega in me zeloooo stiska kaj se bo izcimilo....user posted image

Za na seznam: 16.10.

pa*pa  božajte svoje lepe bušije....user posted image

11. 12. 2009 smo postali družina ...
12. 9. 2012 se je naša družina povečala ...
?. ?. 2018 ...

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
16.9.2009 17:16:06   
bejbibu
joooooooooojjjjjjjjj....naslednji pregled imam 16.10.....sem tam v zgornjem postu pozabila napisati!!! Sem čisto zmešana od tega izpita.......user posted image user posted image user posted image user posted image saj bo v petek boljše....UPAM!!!!!!!!!!!!!!!

pa*pa

11. 12. 2009 smo postali družina ...
12. 9. 2012 se je naša družina povečala ...
?. ?. 2018 ...

(odgovor članu bejbibu)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
16.9.2009 17:48:31   
tulpika

lana24: http://shopping.kelkoo.co.uk/ssc-100451023-angelcare-ac401.html , jaz sem naročila kar tanajnovejšo verzijo...v bistvu sem naročila bratrancu, ki živi v UK naj pogleda kje je najceneje in naroči. Poslali so njemu na dom...potem pa je šla moja mami na obisk v UK in mi prinesla paket.
http://www.nextag.co.uk/angelcare-ac-401/zzukzB1z41--shop-html, evo na tem linku že za 65 funtov...se pa dnevno spreminjajo cene.

a tolk boli injekcija ??? pfffff...

user posted image za Lukca.

(odgovor članu bejbibu)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
16.9.2009 20:13:43   
ShopGirl
Dober večer čvekice user posted image  
Mislim da bi morala naredit izpit. Uff, res upam da bom. Jutr mam še enga...takega prav bruhadeličnegauser posted image  piflarka ja - i wish...lena sem ko ****s.

Velik sreče bejbibu na ustnem izpitu, pa če ima še katera kaj za opravit v tem tednu - good luck too!!

Anuš, kar se tiče učenja sm jst tut boljša če se učim zadnji hip. To je pa tut vse, žal...za ostale zadeve morm met pa čas. No razn za shopping - to mi vedno dobr uspe user posted image

Lana - a res te tok boli po injekcijiuser posted image Mene pa NČ - čudn ane? Po moje to zato, ker mam jst dobr obloženo ritouser posted image   No...upam da kmal neha bolet!

Dons sploh nism mela predvidenga pregleda ampak samo to smotano injekcijo, pa sm ga na konc vseen mela user posted image  Sm šla pokazat izvide G, pa je rekla da bi še otročka pogledala user posted image  V bistvu mi je hotla pokazat obrazek od malčice, ampak je smotka spala in mela roko čez obraz... cortek mali. Čist mirna je bla... Hmmm, ta otrok je zamenjal noč za dan user posted image  Ponoč pa brca k zmešana!

Mojca, upam da operacija ne bo potrebna...če pa slučajno bo, bo pa sigurno uspešna - držim pesti. Se spomnem ko je bil moj bratec pri 5 letih operiran na lulčku, pa kok je mojo mami skrbel... Sam je blo itak vse ok - je bla taka rutinska operacija. Ampak itak mamice vedno skrbi za otročke - tko je tut prav.

Pogosti klici tašč in tastov - ne vem, a me dajejo zdele hormoni al kaj, ampak ko sm prebrala oba posta, sta se mi omenjena tašča pa tast kr mal zasmilila. Nekak sočustvujem z ljudmi ki tkole ostanejo sami, pa se pri teh letih ne znajdejo več najbolje sami... Jst si sploh ne predstavljam kok more bit težko ostat sam na stara leta, prej si pa npr. 40 let bil poročen user posted image  Moja "tašča" tut kr dost kliče svojega sina, pa me ne moti...full je v redu ženska. Ne vem, men je to čist isto kot če mu telefon zvoni, ko ga frendi kličejo - pač klic kot klic. Njega pa moti, ja user posted image  Se mu ne da kej dolg pogovarjat...kr siten rata. Pravi, da ma vedno ista vprašanja user posted image

Fajn bodte ***

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
16.9.2009 20:32:13   
taraji
No, evo mene - nas s pregleda

Sem kar malo razočarana, ker nisem videla svojega sončka - danes sem imela namreč pregled brez UZ - smo pa poslušali srček, ki bije 100/urouser posted image

Imam pa mal poslabšano vodo, tako da bo treba v roku 14 dni na ponovni pregled, če se je stanje izboljšalo.
Pritisk sicer še vedno nizek 110/70, ampak bolje kot na zadnjem pregledu, ko je bil še nižji.Izmerila mi je tudi razdaljo med sramno kostjo in maternico, ki pa je tudi takšna kot mora biti.  Pregleda za kri mi ni delala, ker sem na zadnjem pregledu dobila dodatek železa in je rekla, da se stanje ne izboljša tako hitro. No, ja pa seveda tehtanje +8,7 kg - sicer je rekla, da je to čisto super in lepo napredujem, je pa res, da se tam tehtaš oblečen in sem bila nazadnje v čisto tanki poletni oblekici, danes pa ful oblečena. No, glede na to, da se doma redno tehtam in to gola ter na tešče sem malo potolažena, saj jih je po moji evidensi samo +7,6

No, ker sva bila pa z dragim tako razočarana, da nisva videla najinega sončka sva se pa kar na 4D UZ naročila.

Torej za seznam: 28.9 - 4D, 14. 10. - redni pregled

No, pol sva šla pa z dragim še v Big Bang in mi je dragi nov prenosnik kupil  in sicer tistega tamalega Delluser posted image user posted image , pa da ne omenim, da je v roza barvi, pol sem si pa zreven še torbo kupila - tko, zdej sem pa ful fensi, če grem kam na sestanekuser posted image

La vita e bella

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
16.9.2009 22:10:27   
tintara
Madonca, jaz bom mogla z listkom forum brat kmalu. Ko berem, si mislim, aha, tole lahko kaj napišem, pa tole... pol pa nimam pojma več katera je pisala o kakšni temi, pa pol tem tudi pozabim.
<kaj sem si uspela zapomnit:
vzglavnik: pri nas ga naš skoraj 6 letnik sicer zdaj ima kako leto, sam je redko gor - no, noge že, glava je pa raje zraven. Punca (3 leta) ga pa še sploh nima. Saj v bistvu ga tudi jaz nimam, no.
Kile: ja, sem vam rekla, da poletje da en kredit, ki ga je treba jeseni odplačat (težji čevlji, več obleke...).

Aja, danes sem pri nas v Mercatorju videla sterilizator 50% off, ker ukinjajo oddelek. Mislim,. da je bil 42 evrov, sam nimam pojma aje res to ceneje, al ne. Če ga katera želi, naj sporoči, ga lahko kupim ali pa pač ona pride v Kamnik pogledat.

Dihanje oz nedihanje novorojenčkov: v bistvu imajo novorojenčki (udi tčisto zdravi) občasno ful dolge presledke (vmes ne diha) in je prav grozno. Pa vam nekaj povem, saj slišati je noro, ampak je res. Če imaš otroka zraven svoje postelje in ti spiš, se, ker nekaj časa ne vdihne (ni tistega pravega ritma), ti zbudiš. Meni se je to dostikrat naredilo in potem sem čakala, občasno tudi že vstala, no potem sta pa končno vdihnila.  Tako da mame imamo Angelcare (ali sound, kaj je že?) vgrajen v sebi. Mislim, da je kuipovanje take naprave potrebno za otroke, ki imajo kake probleme, sicer pa ne. Pa mislim, da jih pri kritičnih tudi posojajo iz porodnišnice. Čeprav jih tudi iz P pošljejo šele, ko so prepričani, da so OK in nič prej.

No, tolko sem si zapomnila. Shopgirl, no potem se pa vidiva v ponedeljek. Prej se slisiva. da se bova sploh spoznali, ane.

Lahko noč vsem, T

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
16.9.2009 23:01:19   
araz
Tud jest si bom mogla kar mal zapisat kaj moram komentirati, ker sproti vse pozabim katera je kaj napisalauser posted image .
Danes sva dala prvo uro šole skozi (v bistvo je bilo bolj pol ure kot celo uro) in je bilo res čisto brez veze. Je bilo čisto na splošno. Naslednjič pa imamo že 1.porodno dobo in bo že bolj zanimivo.
Potem sem pa še od sodelovke prinesla domov tri vreče oblekc in že vse pregledala, kaj mi bo prav prišlo. Nekatere stvari so prav luštne in lepe in sem prav vesela, da lahko nekja tudi dobim, da mi ne bo potrebno vsega kupovati. So pa velikosti bolj za jesen. Čeprav mi je rekla, da unme čist ta male stvari mi mora pa še pripravit, ker jih ni imela doma. Joj kolk stvari mi bo še naštimala. Na koncu bo res tega ful velik. Moj se že za glavo drži. Pravi, saj ima že zdej več za oblečt kot jest user posted image .

Zdej imam pa še eno prišnjo, če mi lahko katera pomaga. Namreč že dva dni me tako zgaga peče, da je katastrofauser posted image .
Mogoče katera ve za kakšno stvar, da se rešim te nadloge. Res je prav zoprno. Sem probala že z donatom, pa z mlekom, ...
Verjetno bom mogla mal gledat kaj dam v usta user posted image .

Pa lep večer še naprej in mirno in prespano noč želim vsem.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
16.9.2009 23:11:29   
pipika 13
Pozdravljene user posted image

Po dolgem času sem spet našla nekaj časa, da kaj napišem, čeprav vas dokaj redno spremljam. No, zadnje čase ste se razpisale, da komaj folgam. Se vidi, da je dopustov konec. No, prejšnji teden, ko sem bila malce slabe volje in ko se mi je nabralo kar nekaj stvari, sem napisala zeeeelo dolg sestavek, pa me je ven iz neta vrglo in še enkrat se mi ni dalo vse pisat. Kar voljo do pisanja mi je to vzelo. user posted image

Pa gremo po vrsti:
Služba: zaenkrat ok, kljub temu, da sem po letih tu med vami najstarejša in zato se čudim, kake vse probleme imate nekatere in koliko vas je že na bolniški. Meni se zdi, da jaz ne rabim na bolniško, ker ene stvari lahko še malce potrpim. Ni še tako hudo. user posted image
Moram potrkat, ker sama bi rada še kar nekaj časa delala. Mi paše, mi koristi, ker doma bi čisto zakrnela. Porodniški dopust uradno nastopim 1. 12. in bi rada delala do takrat, če bi se dalo. Imam toliko stvari za postorit do tedaj. Če ne bo šlo, grem na bolniško mogoče že novembra, ker mi baje pripada, glede na mojo starost (36 let), vsaj tako mi je rekla moja G.
Delam v učiteljskem poklicu in obožujem ga, čeprav ni lahko. V mojem poklicu se ne sedi ves čas, se tudi ne hodi veliko, se pa skače po razredu, se premika od table, med mizami do otrok, pa se sede h klavirju itd. Učim glasbo na eni manjši OŠ dopoldne 2 x na teden in 3 x na teden popoldne nauk o glasbi v glasbeni šoli. Na obeh šolah imam tudi pevske zborčke. Do 1. 12. moram učence tudi oceniti, da moja namestnica ne bo takoj začela spraševat, pa še sploh ne pozna otrok. Torej vidite, da sem zelo odgovorna do svojega poklica in do otrok. Moj poklic zahteva celega človeka ves čas. Otroke ne smem pustiti same, morajo biti motivirani za delo in pouk, če ne je kraval in še kaj jih moram naučit. Torej? Pestro, pestro in še enkrat pestro. Petje, pisanje, igranje, spraševanje, pisanje itd. Razpon mojih učencev je od 6 letnikov do pubertetnikov (15 let). Opažam, da mi največ energije jemljejo tamali, ker zahtevajo večjo motivacijo, ker sami ne zmorejo skoraj nič, tisti 6 letni tudi brat sami ne, torej je metoda pri njih taka, da je teh 60 minut tempiranih brez tišine, brez prestanka in se ne da nič posedet. Pri pubertetnikih je lažje, se lahko usedem, hodijo k tabli, tam rešujejo notne zagate, delajo kaj na delovnih listih itd. Torej pestro, včasih pridem domov kot cota, vendar gre, me duhovno bogati. Mislim, da mi tudi koristi v tem, da se ne preveč redim, ker med počitnicami sem se zredila za 5 kil in tako sem zdaj na +10, pa sem šele v 26 tednu. Očitno res krivo lagodno počitniško življenje, z možgani in fizičnimi napori na off.
Nakupi:
Zame: že avgusta kupila dvoje hlače v trgovini Popek v Nm. Ene fine črne in ene kavbojke. Že takrat mi nobene hlače niso bile prav, razen trenirk. Kupila tudi nekaj majčk s tistimi simpatičnimi napisi in nekaj spodnjih hlačk. Nedrčke večjih velikosti imam še iz obdobja, ko sem bila debela in jih takrat nisem vrgla stran in so mi zdaj spet prav. Sem že spet na košarici E. Torej sami joški so me spet. V HM trgovine ne hodim, ker že v naprej vem, da tam ne bo nič zame, ker sem že prej nosila številke 40/42, odvisno od modela, zdaj pa imam nosečniške hlače številka 44. Za te 3 mesece službe bodo dovolj, majic, puloverjev in tunik pa imam še iz obdobja mojih prekomernih kil.
Čevlji: imam jih ogromno in zelo bom žalostna, če se mi bo stopalo povečalo, ker ne vem, kaj bom z njimi, ker so nekateri skoraj novi. Nekatere sem rabila samo za nastope. Veliko jih je z visoko peto. Do sedaj sem nosila razne natikače, cokle itd. večinoma z polno višjo peto. Danes sem obula svoje letošnje najbolj priljubljene čevlje z malce višjo peto in katastrofa – še zdaj me bolijo stopala. Mislim, da ne od visoke pete, ampak pri sprednjem delu, mislim, da mi postajajo premajhni. Hm, to ne bo v redu?????
Za otročka:
Kupila 12 bodijev z dolgimi rokavi različnih velikosti v Hoferju. Zdeli so se mi ok, 2 bodija za okrog 5 evrov se mi ni zdelo veliko. Kupila v nevtralnih barvah, ker sva se z dragim odločila, da naj bo spol presenečenje.  Posteljico imam od sestrine hčere, kupili samo jogi in eno posteljnino. Voziček bomo kupili marca, ker vem, da ga v zimskem času ne bom potrebovala, saj bo moj otrok rojen šele okrog Božiča. Torej imam še čas zanj. Zdaj potrebujem samo lupinico in previjalno. Nekako se odločava, da bi previjalno kupila skupaj z otroško sobo Planet od Alplesa. Najbolj nama je všeč otroška soba v rumeni barvi. Sistem elementov izbiraš sam, glede na to, kaj rabiš in kaj ti paše v sobo. Kupila bi samo omare in previjalno, ker posteljico imam, kasneje bi pa dokupila otroško posteljo, pravih dimenzij, ko bo otrok večji.
Mogoče sem čudna, vendar se mi zdi smešno zdaj kupovati voziček, ko ga pa še par mesecev ne bomo rabili. Oko na vozičke sem pa že vrgla. Najbolj so mi všeč trikolesniki, ker pri nas se bo peljalo tudi po travi, po makadamu itd. , saj živimo na vasi. Nekako se nagibamo k Per Perego vozičkom, vendar so dragi.
Obleke mi je dala tudi moja sestra od svojih otrok, pa čeprav so stare, vendar so dobro ohranjene. Nisem pa jih še sortirala, ker imamo spalnico in otroško sobo v adaptaciji (trenutno gre ves denar tam), tako da ne vem, kaj mi še manjka od oblekic. Mislim, da bo tudi sortiranje kar težko, ker so zbledele številke velikosti oblačil.
Počutje: razen tega, da že od prej (od 30 leta) jem tablete za ščitnico, ki mi ne deluje, jem tudi tablete za železo. (niso tako grozne, malce slabosti je včasih zjutraj, vendar se da potrpet, potem pa hitro mine, ko zajtrk pojem) Tako ali tako že v prvih 3. mesecih nisem bruhala in sem normalno jedla (no, saj zato pa imam že toliko kil in nekako ne morem verjet, da se ene nič ne redite??????) Krč v nogi sem imela samo enkrat ponoči, zgaga me ne daje še, občutim pa napihnjenost trebuha, če se preveč najem in takrat sem slabe volje in tečna, ker sem še bolj okorna. Trenutno se mi je tudi prebava spet poslabšala, ker sem ugotovila, da zaradi službe premalo pijem (pozabim) in ker smo grozdje potrgali. Očitno je grozdje zakon za prebavo, proti zaprtju in balzam za hemeroide. Očasno zvečer čutim malce bolečine v križu in včasih opažam, da mi hočejo dlani zaspat ponoči (torej dobim mraljvince) in da me občasno srbijo dlani. Noge mi malce zatekajo, opažam zvečer, ni še hudo, prstan na roki sem staknila, ker zjutraj imam zatečene prste. Skrbi me, zakaj mene ne pošlje moja G na test sladkorne, ker imam zanjo vse pogoje? Starost, kile, malce zatekanja, no urin pa je bil do sedaj vedno ok.
Gibe najbolj čutim zvečer, ko se uležem in zjutraj, ali pa ko sem v pozi, ki mu očitno  ne paše. Trebuh mažem s kremo, čeprav za nevarnost strij pri meni ni nevarnosti, ker imam tako ali tako že nekaj odvečne kože od takrat ko sem bila debela in sem shujšala. Vemo, da koža ne gre s hujšanjem vsa stran, nekaj vedno ostane in zdaj mi očitno pride prav, ker strij ne bo.
Materinska šola:
Pri nas jo imamo v ZD, vsake par mesecev. Jutri imam zadnje predavanje. Ima,p 4 daljša predavanja. Ginekologinja mi je priporočila, naj se prijavim po 20 tednu, vendar zdaj opažam, da bi dejansko imela še čas oktobra ali novembra. Nekatere na predavanju so tik pred zdajci in zdaj res težko zdržijo 2 uri ali pa še več sedet in poslušat. Jutri imamo še temo nega otroka in otročnice, danes smo imeli fizična aktivnost v nosečnosti, telovadba, dihanje, osnove pravilne drže, keglove vaje in vaje po porodu. Prejšnji teden pa porod in matične celice, ter dojenje. Za moške parterje ni bilo dojenje obvezno. Danes nas je imela fizioterapevtka in izvedela sem, da lahko ob sredah v ZD hodim na telovadbo za nosečnice (od 3 do 10 nosečnic) v skupini ob glasbi, na koncu telovadbe tudi sproščanje. Plačilo 1 ure je 4 evre in ni obvezno da hodiš vsak teden. Priporočljivo je hoditi na te vaje (če si seveda zdrav, brez težav), do 8 meseca nosečnosti, oziroma do zadnjega meseca. (v 9 prenehaš). Mislim, da bom hodila, ker mi bo to koristilo tudi za hitrejše okrevanje po porodu in da bom lažje prišla nazaj v kondicijo in spet začela s pravo telovadbo v fitnesu in da ne bom vsa zakrnela.

Kaj me zanima?
V ponedeljek imam pregled pri G in imam kup vprašanj zanjo, bi pa prosila, da mi tudi vi odgovorite, če veste kaj o tem?
- zobozdravnik: v celi nosečnosti še nisem bila pri njem, ni bilo potrebe, čeprav pravijo, da naj bi šla. A je zdaj, če grem, prepozno? Kaj mi lahko delajo? Slišala sem, da ene stvari ni dobro počet z zobmi, ker naj bi baje preko tega škodilo plodu?
- cepljenje proti gripi(tisti navadni)? Še nikoli nisem bila in zanima me, da je to ok in če ne škodi plodu?
- Zakaj me ne da na pregleda za sladkorno, če pa imam nekako pogoje za njo (starost, kile)

Sezname, ki ste jih pisale, sem samo preletela, ker še nisem sortirala zadev z oblekicami in potrebščinami.
Čestitam za vse poroke in vso srečo, čestitam tudi za uspehe pri študiju, za popravljanje zdravja pri nekaterih in vsem želim vse dobro.

Aja, še sodelavci in ljubosumost:
- tudi pri meni je nekaj sodelavcev, ki so mi hotli nekaj v urnik skakat, samo da bi sebi ugodili in ga meni zakomplicirali, ali pa mi podturit kakega otroka več v skupino, spet, da ga ne bi oni imeli itd. Egoisti. Se nisem pustila. Imam podporo tudi pri ravnateljih na obeh šolah in sta rekla, da je moj urnik svet in da se morajo drugi prilagoditi meni, ker imam jaz skupinski pouk z otroki, oni pa individualni (to velja za glasbeno šolo), v OŠ pa me je ravnatelj opravičil dežurstev.

Mislim, da imate dost, nekaj časa se ne javim, ker ne znam nehat. V ponedeljek imam pregled in mogoče takrat kaj več, pa ko bo naša adaptacija končana.

Pazite nase, izogibajte se stresu in božajte bušije. user posted image

< Sporočilo je popravil pipika 13 -- 16.9.2009 23:14:52 >

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
17.9.2009 7:13:59   
tintara
Uvau, Pipika, tole je pa bil post. Upam, da si ga prej kopirala, ker te sicer kamot ven vrže (mislim, da imaš na voljo 30 minut). Lepo, da si OK. Glede tvojih vprašanj: za pregled za sladkorno lahko verjetno tudi rečeš. JAz sem imela v prvih dveh nosečnostih, ko še nisem izplonjevala nobenega kriterija, zdaj pa starostnega ja, me pa ne dajo. Niti nisem spraševala zakaj, morda me še dajo, morda tudi ne. Po pravici se ne bom pritoževala, men je blo ful zoprno tisto pit.
Pri zobarju sem bila jaz ta ponedeljek. Tudi v prvi nosečnosti sem bila. Takrat mi je popravila dva zoba (plombe), tokrat pa nič ni bilo za popravit. Anestezije naj ne bi vzel, če ni ful hudo (torej če bi imel hud zobobol in ne preventive), sicer pa ne vem, da česa ne bi smel delat (kako plombiranje ali kaj takega, kakšno ruvanje je pa verjetno že bolje počakat, če se seveda čakat da).
Ceplejenje proti gripi: ne vem, jaz se še nisem nikoli cepila in se tudi zdaj ne bom. Kak bo, pa bo. Pravijo pa tu punce, da mrtvo cepivo lahko dobiš.
Uživaj še naprej s svojimi otroki!

Sicer pa: se, danes sanjala, da sem rodila punčko in ker pričakujemo fanta, sva imela malo zmedo z imeni (kljub temu da ga sicer v resnici imava določeno). In je mož nekaj rekel, jaz sem se očitno vsa zmedena strinjala, potem sem pa domov prišla in nisem vedela kako ji je ime. Pa sem ugibala: Brina?...., pa pravi mož: ne, Edith sva ji dala ime? Edith? O ne, to pa že ne bo in sem jo šla preimenovat po dveh dneh!!! Takoj zjutraj sem se spomnila na Alo alo in njihovo Edithuser posted image
Ja, pa to se tudi spomnim, da sem z vami čvekala naprej, pa zraven pozabila omenit, da jaz sme že rodilauser posted image

Mah, sanje butaste.

Nič, grem delat, če ne bom mogla še po porodu nazaj hodit. T

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
17.9.2009 8:10:05   
orhideja75
araz
kje si pa bila na mš? ker jaz sem včeraj tudi bila.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
17.9.2009 8:17:12   
pipika 13
Aja,še to sem včeraj pozabila. Trdno sem odločena, da bom dojila, ker to najbolj koristi otroku in tudi meni, da bodo kile šle dol. Tudi če bodo problemi, tudi če ne o šlo v začetku, bom vstrajala. Če bo potrebno bom dragi šel iskat tudi nastavke za bradavice ali prsno črpalko. Tako da, tekleničk za enkrat sploh ne mislim kupovat. Eno manjšo sem dobila v dar od revije Mama, ko sem se nanjo naročila. Torej tudi sterilizator stekleničk odpade.
Evo, zdaj pa ne delo, so prišli električarji in še vrtajo in napeljujejo po spalnici in otroški sobi.  Naša hiša je samo gradbišče. Hvala bogu, da živiva z mojimi starši, da moja mama tu pa tam kaj postori. (skuha, pospravi, pobriše), ker potem bi bilo težko. No, da ne boste mislili, da je moja mama tako zlata - je velik pesimist in nergač. Stara je sicer 70 let, vendar bi rada še nekatere stvari imela pod komando. Najbolj mi gre na živce njen pesimizem, ko kaj kupim za otroka, pa ko mi je sestra dala že cote in posteljico, najhujše pa je bilo prejšnji teden, ko sva z dragim kupila sušilni stroj. Pravi, da kaj mi je tega treba, da je še prezgodaj, da gre lahko še kaj narobe. Da najbrej je treba otroka rodit in potem nabavljat itd Take besede me res pogrejejo, ker mi vzamejo vso veselje do nakupov. Poleg tega pa mi vzbudijo slabo vest, kaj pa če bo res kaj narobe?
No, sušilni stroj smo kupili v akciji zato, ker se pri nas pozimi perilo suši v kurilnici, v kateri spi pozimi tudi mamina psica. Moj dragi je rekel, da je tam preveč prahu, pasjih dlak in da še kdaj kurjenje centralne uide nadzoru in je tam ogromno dima in potem ima perilo vonj. To za novorojenčka in dobro, baje! Mami pa ni prav, ona pravi, da ona sušilca ne rabi, hehe
Še to, včeraj so nam tudi peč na kurilno olje uštimali, s termostatom, tako da bomo kombinirali. Čez dan kurjenje na drva, ponoči na olje, da se samo uravnava, da ne pade pod 18 stopinj, zaradi bebice.  Zdaj veste, kam gre pri nas ves denar. Enostavno, ga za voziček in cotice ne ostane. Bo moglo počakat.
Še vprašanje - odločam se še med pralnimi plenicami, mislim, da tistimi Racman in tistimi za enkratno uporabo.
Ima katera izukušnje s temi pralnimi? Vem, da so drage, vendar jaz sem tako ekološko usmerjena, da,.......user posted image
Lp
Šibam.

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
17.9.2009 8:32:56   
blondy_81
pipika 13 ko si rekla, da boš voziček kupovala šele marca, da prej ga ne boš rabila, a potem do marca otroka ne boš nič ven na zrak peljala? Jaz vem, da bom šla z otrokom tudi pozimi mal ven. Saj se ga toplo obleče in pokrije, samo ven bom pa vseen šla. No razen če bo res -20C potem ne bom ravno v najhujši mraz rinla, drugače pa ja. Otrok se mora tudi na mraz navadit.

Neposredna povezava do sporočila: 2138
17.9.2009 8:36:51   
blondy_81
no -20C je že prehuda cifra za majhnega otroka...sem se mal uštela user posted image

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
17.9.2009 8:38:37   
marusi
dobro jutro... spet sme porabila eno uro, da sem vas prebrala :)

tintara: jaz si že dolgo vse zapisujem na listek, paše potem pozabim, kaj sem hotela povedat... baje bo po porodu bolje

bolniška: punce, ne sekirajte se, ker prej kot 60 dni pred porodom itak NE MORETE ničesar urediti!

gripa: saj ni samo v grčiji, je tudi v polzeli, pa zato nihče ne dela panike in pošilja ljudi iz tistega konca v karanteno...  nalezerte se je pa lahk tudi v kafiču ali pa od kake kolegice, ki ne ve, da se je je nalezla od koga.
moja prijatejica je zbolela za noricami in ni vedela. dobro, da sem jih jaz že prebolela, ker sicer bi se jih verjetno tudi jaz nalezla (bila sem konec prvega trimesečja)... pa ni bila nikjer, kjer bi se lahko nalezla... pač po zraku so priplavale...

tašče: moja tašča večkrat pokliče mene kot sina, ker ve, da se bova lažje midve zmenili, kot pa z njim (koordinacija glede weekendov, kakšnega nakupovanja, psa ipd). pa moram priznati, da je full v redu in mi je včeš, da pokliče! je zlata taščica (verjetno zato, ker ne živimo skupaj)...

zgaga: donat, (ponoči), rupurut in manjši obroki, manj mastni

pikica: za sladkorno ji pa kar reci, jaz sme ji tudi, ker je pozabila. jaz sem bila rizična zaradi let in očeta (je umrl za posledicami sladkorne)... moraš pa hitro, ker so najboljši rezultati med 24 in 26 tedni (nekateri pravijo, da še prej 22-23 teden).

vraževerje: jaz imam tudi okoli sebe polno takih, ki mislijo, da če vse nabaviš, da to prinaša nesrečo... jaz milsi, da prinese nesrečo negativno razmišljanje in obremenjevanje s tem! itak, da gre lahko vedno kaj narobe... ampak jaz razmišljam tako, da gre PONAVADI pa vse v redu!

Neposredna povezava do sporočila: 2140
17.9.2009 8:41:00   
taraji
IZVIRNO SPOROČILO: araz

Zdej imam pa še eno prišnjo, če mi lahko katera pomaga. Namreč že dva dni me tako zgaga peče, da je katastrofauser posted image .
Mogoče katera ve za kakšno stvar, da se rešim te nadloge. Res je prav zoprno. Sem probala že z donatom, pa z mlekom, ...
Verjetno bom mogla mal gledat kaj dam v usta user posted image .

Pa lep večer še naprej in mirno in prespano noč želim vsem.

Kot sem sama seznanjena, lahko vzameš rupurut, ki pomaga. Sem pa nekje brala, da takoj, ko začutiš, da boš imel probleme, ali pa ko se zgaga začne pojavljati vzameš 1/4 rupuruta, pa čez nekaj časa spet 1/4...tako, da nekako na dan ne poješ več kot enega, ampak ga porazdeliš čez ves dan...no, in punce katere so to prakticirale so reklo, da jim je pomagalo.

Močno upam, da bo tebi tudi.

Aja, pa dobro jutro oz. dober dan vsemuser posted image

La vita e bella

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
17.9.2009 9:55:54   
ShopGirl
Dobro jutro nosečkice!

pipika13 - a mislš da vozička ne bi rabla zarad snega al v katerem smislu? Men sta dve mamici, ki sta rodili decembra, rekli da sta šli z novorojenčkom že v prvem tednu po porodu na sprehod. Tut patronažne to priporočajo... Razn če je minus. Ne vem, ne predstavljam si kako brez vozička do marca?
Kar se tiče pa testa za sladkorno, ga boš pa mogoče še mela, sicer pa vedno lahko o tem povprašaš ginekologa in ti bo najbolj znal povedat.
K zobarju gremo lahko kadarkoli v nosečnosti, če se ok počutimo. Plombo ti brez problema zamenja, pa tudi protibolečinsko injekcijo ti lahko da. Jaz se imam tut namen naročit še pred porodom.

tintara Edith? user posted image  Takoj ko sm prebrala sm dobila asociacijo na Alo Alo...pol pa še na Edith Piaf... hehehe... Se vidva v ponedeljek user posted image

Vraževerje men so tut rekli naj najprej rodim pa pol kupujem, oz. počakam do pred poroda. Ja valda... Punce, če rodimo v 28. tednu majo naši otročki že super možnosti za preživetje od 34. tedna dalje pa odlične - pravzaprav sem ravno brala knjigico od Pušenjaka, zato to vem. Sestre so mi dale že seznam potrebščin za novorojenčka in na njem piše da je dobro met 2 meseca pred PDP stvari pripravljene. Tako da ... pustmo te stare vraže. Sicer pa, tut če gre kej narobe, bo zadnja stvar s katero se bomo takrat obremenjevale ta, da smo nakupile stvari za dojenčka.

Marusi tist glede bolniške si najbrž mislila za CSD (da ne mormo nč uredit 60 dni pred PDP)? To je res ja. Sej se mi nč ne mudi na ta CSD hodit user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2142
17.9.2009 10:07:42   
Zibka
Glede žlahte:
jaz sem tudi čisto razočarana: na poroko nisva povabila nikogar od  žlahte: le starše, stare starše in brata, in zdej poslušam kako grdo in razdiralno delujem na žlahto, da kako sva lahko šla po poroki na "dopust" za  3 dni v HOTEL! namesto da bi povabila žlahto na poročno kosilo,.... Sej vem da ni vredno, sam prizadene pa vseeno...

Pipika13: kateri in kje si kupila sušilni stroj- tudi jaz ga kupujem,pa sploh ne vem kake vrste obstjajo in kaj je dobro...??

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
17.9.2009 10:12:56   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81

Nadomeščanje v službi: ali se vam zdi normalno, da gre oseba, ki dela 2 tedna v firmi in se še uvaja za moje nadomečanje, lahko drug teden za en teden na dopust? Skrbi me pa tudi to, da gre v Grčijo. zadnje čase so pa z Grčije kar množično prihajal z gripo. Mislite, da je strah odveč ali se nimam česa bat.

Ne vem kako kompatibilna sta dopust in uvajanje - če je delodajalcu ok, je potem verjetno ok. Čeprav ko sem jaz začela delat, mi nekaj mesecev dopust sploh ni pripadal... Glede destinacije pa po moje nima smisla komplicirat - kaj pa če bi bila doma s Polzele? Ne vem, jaz se kar strinjam z Anuš, da ni take hude panike (čeprav je tudi mene malo strah za novorojenčka - zase niti ne toliko). Sem prav jezna na medije, ker se mi zdi, da vse napihujejo da je joj.

IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

Terida 1kg na teden je pa res huda... Kaj pa če ti je začela voda zastajat? Ker, da bi se dobesedno redila za 1kg/teden, se mi zdi nemogoče. To bi mogla full jest...ampak res full.

Je huda, ja, se strinjam. Tudi meni se zdi, da bi lahko bila voda, čeprav kaj vem... Jem nekaj srednjega - sigurno več kot pred nosečnostjo, samo nažiram se pa glih ne... Bom videla kaj bo rekel G na naslednjem pregledu. Saj tako nimam kaj dosti za naredit...

IZVIRNO SPOROČILO: taraji

A mi lahko katera pove kdaj se pri dojenčku začne uporabljati vzglavnik (blazina za pod glavo).

Baje ne sme imeti nič pod glavo do 2. leta starosti. To sem nekje slišala (verjetno MŠ), je pa res, da se ne spomnim več točno. Za prvo leto sem pa kar prepričana, da ga ne sme imet. Moja 18 mesečnica ga še nima, a si zelo rada sama tlači stvari pod glavo preden zaspi (plišaste igrače, rjuho, ... ) tako da sem se odločila, da ji bom kupila vzglavnik, ko se preselimo in bo na veliki postelji. Očitno ji paše tako... V kompletih je pa itak vedno zraven tudi prevleka za vzglavnik. Jaz sem ji jo dajala pod glavo kar prazno - pač še en kos tkanine več med njo in jogijem.

Zdaj pa še eno vprašanje oz.vaše mnenje. Mene zadnje čase fejst jezi tašča, no lahko tud hormoni Moti me to, da mora vsak dan svojega sinčka vsaj 1x poklicat. Pa tudi če nima nič za povedat al vprašat. V praksi to pomeni da kliče in vpraša kako je vreme in če je vse ok. In to vsak dan. Vsaj enkrat. Naj povem, da je drugače super ženska, ful nama pomaga in vse. Ampak tole pa že presega meje dobrega okusa. Ne vem no. Ko se ji iz morja nismo 3 dni javili je že naredila histerijo doma in klicala mojo mami če je kaj narobe Je tudi res da je moj edinček in težko pričakovan otrok po ne vem kakih komplikacijah, ampak vseeno...so to hormoni ali sem upravičeno besna?

Upam, da ne boš zamerila iskrenemu mnenju: glede histerije z morja se strinjam s tabo, da je pretirana, glede vsakodnevnih klicev pa ne. Kaj vem, jaz se tudi pogosto slišim z mojo mamo (živi sama 100 km proč). Ne čisto vsak dan, ampak skoraj. In tudi ona pokliče za par minutk  - toliko da me sliši in vpraša kako smo. Meni se ne zdi v tem nič napačnega. V bistvu sem še vesela, ker tako tudi jaz vem, da je z njo vse ok. Če so odnosi med vami urejeni in ne kliče zato, da bi delala zdrahe ali kaj podobnega, ne razumem zakaj te tako moti... Po moje to še ne pomeni, da je tvoj mož mamin sinček oz. da ga ona tako dojema. Poskusi se postavit na njeno mesto - saj si mama tudi ti. Otrok ne boš nehala imet rada in se zanimat zanje samo zato, ker bodo odrasli...

No toliko za enkrat. zdaj pa peljemo Lukca k urologu, ker se mu en jajček ni spustu in mogoče bo treba operirat

Joj, veliko sreče! user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: araz

Zdej imam pa še eno prišnjo, če mi lahko katera pomaga. Namreč že dva dni me tako zgaga peče, da je katastrofa .
Verjetno bom mogla mal gledat kaj dam v usta .

Uf, te razumem, tudi mene je matralo en čas nazaj. Ne vem kako je s tem "kaj daš v usta", ampak lahko garantiram, da je pomembno "koliko daš v usta" - torej, poskušaj jest čim manjše obroke. Večkrat po malo, pač. Ker največji problem je v tem, da želodec nima več kaj dosti prostora... Vem pa tudi, da je to težko prakticirat. Sploh, če še delaš in si ne moreš na par ure pavze jemat, zato da nekaj malega poješ. Vseeno poskusi. Upam, da ti bo pomagalo.

IZVIRNO SPOROČILO: pipika 13

- zobozdravnik: v celi nosečnosti še nisem bila pri njem, ni bilo potrebe, čeprav pravijo, da naj bi šla. A je zdaj, če grem, prepozno? Kaj mi lahko delajo? Slišala sem, da ene stvari ni dobro počet z zobmi, ker naj bi baje preko tega škodilo plodu?

Na pregled kar pojdi. Jaz sem ena tistih, ki sem zaradi nosečnosti imela kar precej težav z zobmi (no, dejansko z dlesni, zobje so ok), tako da ti toplo priporočam, da se greš pokazat. Saj bodo videli, da si noseča in že sami vedo kaj lahko s tabo počnejo in česa ne. 

- Zakaj me ne da na pregleda za sladkorno, če pa imam nekako pogoje za njo (starost, kile)

Po moje zato, ker je urin bp. Če bi bilo karkoli narobe, bi se to videlo v urinu.

Pravi, da kaj mi je tega treba, da je še prezgodaj, da gre lahko še kaj narobe. Da najbrej je treba otroka rodit in potem nabavljat itd Take besede me res pogrejejo, ker mi vzamejo vso veselje do nakupov. Poleg tega pa mi vzbudijo slabo vest, kaj pa če bo res kaj narobe?

Joj, to je pa res grozno! Itak, da vsako nosečnico že brez tega, da jo drugi sekirajo, skrbi ali bo vse ok. Da ti pa lastna mati take govori, pa res ni lepo... Saj vem, da ni lahko, a poskusi jo odmislit.

Jaz sem v prejšnji nosečnosti šla 12 dni čez rok. Moja mama je po naravi malo preveč skrbna in me je v tistem obdobju večkrat klicala in spraševala kako sem. In mi delala paniko, ker mi je G vedno naredil samo CTG. Da kaj pa če se otrok pokaka in potem bo sepsa... Ker je upokojena medicinska sestra in je videla še pa još primerov, ko je šlo kaj narobe, so mi njene besede segle še bolj do živega kot bi mi sicer. Potem pa sem en dan pop*** in sem ji povedala, da me s temi besedami samo dodatno nervira. Da nimam čisto nič dobrega od tega, da me non-stop sekira. Tudi sama vem, da ni dobro it dosti čez rok, a kaj lahko naredim? In da ne bom več vzdignila telefona, če se bo še tako obnašala. Takrat je razumela kaj ji hočem povedat, se opravičila in me ni več sekirala. Klicala pa je še user posted image

Predvsem v prvi nosečnosti sem opazila (mogoče imam zdaj že tršo kožo), da vsak, ki ima 5 minut časa, nekaj pametuje. Včasih je treba stisnit zobe, včasih pa človeku lepo razložit naj se briga zase. Jaz se še prepogosto poslužujem tega drugega user posted image Mogoče ni dobro za odnose, je pa dobro za nosečnico, kar se mi zdi bolj pomembno. Upam, da imate čim manj težav s takšnimi in drugačnimi nasveti in komentarji. Pravi test pa pride šele po porodu - da potem sam ne počneš istega drugim nosečnicam user posted image

Dovolj sem bluzila za danes, pa pa!

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
17.9.2009 10:36:15   
tintara
Pipika, tudi meni se čudno zdi za voziček. Tudi decembrski otroci gredo ven. Jaz sem šla z našo, ko je bila stara 10 dni al nekaj takega. Ma kje, saj ne boš zdržala toliko časa notri. Ne vem, meni je muka, ko si v porodnišnici in ne greš nič ven, meni se utrga potem ko pridem domov in grem lahko končno na zrak. Patronažna sicer vedno svari, da otrok bi že lahko šel, da jaz sem pa preutrujena (po CR in 4 nadstropje), no pa je nikoli nisem poslušala. No, sicer pa ti najbolje veš, kako in zakaj, kajne.

Predpriprave na porod (materialne dobrine): pa ja, jaz tudi nikoli ne kupim vnaprej, če gre za kako prijateljico ali sestro. Takrat se vraževerja držim, če gre pa za mojega otroka si pa sploh ne predstavljam, da ne bi kupovala. Ja, saj ko prideš iz porodnišnice, ti mož veliko več odtehta doma kot pa v trgovini in nonstop na telefonu: kaj že moram kupit, a bodi zgleda takole, a to so žabice, a to tudi rabimo....

Sušilec je pa drugače uporabna stvar, sam na žalost kar fejst ropota (če ga imaš v stanovanju seveda). Mi smo si ga privoščili, ko sem bila drugič noseča, ker sem ugotovila, da zaradi prostorske stiske ne bo šlo več s sušenjem na večih stojalih (na koncu sem mogla imet že 3, ker se ful slabo suši pri nas). No in potem smo vsa stojala pospravili, kupili sušilec in smo lahko nekam postavili posteljico. Ja, pa rože so tudi takrat romale k sestri, ker neostavno ni prostora za njih. Hm, ne vem še, kaj naj zdaj vržem ven, ker bo spet ena postelja več, pa še mizo rabi ta velik, ker je že v šoli. Seliti bi se bilo treba, to je to.

Zibka, glede sušilca sta dve sorti (imena pozabila, kondenzacijski in????). V glavnem, pri enem rabiš odtok, pri drugem pa vodo spravlja v posodico, ki jo nato vsakič sprazniš. Glej na porabo (čeprav so vsi zelo potratni) elektrike in na glasnost (predvsem, ča ga boš imela v stanovanju). Jaz sem vzela takrat najbolj tihega, pa je še vedno ful glasen. Če ga imaš na pralnem stroju, potem je fajn, če je od iste firme baje. Nam je rekel takrat, da nad Gorenjev stroj gre, nad Candy pa ne, ker nima nekega robčka al kak že.

Aja, ko ravno govorimo o pralnih strojih. En čas nazaj smo se menile o previjalnih. NAjboljša previjalana je..... pralni stroj. Je v kopalnici, kjer imaš vodo direkt zraven (ni treba mutit s posodicami), višina je ta prava, površina pa tudi. Edino tisto peno daš čez in caka, vse je pripravljeno. No, sam sušilca moraš potem kam  drugam dat.
Mi imamo previjalno v sobi, ena fajn komoda s previjalnim vrhom, pa mislim, da sem jo ene trikrat sam uporabila. Je pa fajn za nalaganje materiala, to pauser posted image

Nič, bejbe, konc malice. Sem jedla potico, ti, ti. JA, potem je pa ena kila na teden hitro tu. Aja, sem ravn gledala in otrok med 27 in 28 tednom dobi skoraj 300 gramov, tako da nekaj se je pa že treba zredit, ane. Ne sekirajte se preveč.

ČAu, T

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
17.9.2009 10:37:49   
pipika 13
Glede vozička. Res mislim, da ga prd marcem ne rabim. Za tiste pol ure, otroka nesem ven v naročju ali v kengerujčku. Pri nas ga v snegu, mrazu in blatu nimam kje vozit. Živimo na vasi, kjer vsak samo sneg odmeče do ceste, ponavadi le toliko, da gre avto skoz. Dvorišče okrog hiše ni asfaltirano, je trava, nekaj makadama. Pač kmetija. Še nismo uspeli to urediti, čaka za naslednje leto. Če bi ga vozila po vaški poti, ki sicer je asfaltirana, ne vem, kje bi se umikala avtomobilom, ker pločnika ni, pa sneg in te zadeve. Vsekakor pravim, da otrok mora na zrak, za kake pol urce do uro, vendar ga lahko nesem v naročju jaz ali pa njegov očka. Poleg tega pa mislim nabavit kengerujčka. Hočem kupiti kvaliteten vozičke, trikolesnik, z amortizerji in napihljivimi gumami in nikakor ne z plastičnimi, ker bomo vozili tudi po travi ni makadamu. Tak voziček več stane in je kar velika investicija. Ni pa vsaj z mojega pogleda nujno potreben že prve mesece po porodu. Drugače bi bilo, če bi bil rojen poleti. Vsekakor pa otročku ne bo primanjkovalo svežega kmečkega zraka, heheuser posted image

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
17.9.2009 10:55:51   
ShopGirl
terida: lej tole sem prebrala na spletni strani Moj malcek

Koliko kilogramov naj bi pridobili?
Teža v nosečnosti naj bi naraščala enakomerno. Če boste jedli takrat, ko boste lačni, se boste v prvih 20 tednih zredili za okoli štiri kilograme, nato pa vsak teden pol kilograma. To pomeni, da boste ob koncu nosečnosti približno 12 kilogramov težji. Vendar pa je v resnici razpon mnogo večji. Nekatere nosečnice se zredijo tudi 20 kilogramov in več, spet druge pa manj kot deset in imajo kljub temu povsem zdravega otroka.

Pridobivanje teže po tednih

0 – 12 teden
5 % od vse pridobljene teže

12 – 20 teden
20 % od vse pridobljene teže

20 – 30 teden
50 % od vse pridobljene teže

30 – 36 teden
25 % od vse pridobljene teže

36 – 40 teden
teža ostane praktično enaka

Tko - sm se odločla da se ne mislm več sekirat za te smotane kile. Do naslednjičuser posted image

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
17.9.2009 10:56:11   
blondy_81
Punce, glede gripe imate pa vse popolnoma prav. Lahko jo fašemo kjerkoli...za prvim vogalom, če je treba...ni nujno da gre nekdo v Grčijo. Pa tudi delajo preveliko paniko glede tega. Drugače pa zdravniki sploh ne testirajo kaj preveč. Vsakemu sicer rečejo naj ostane doma, če ima kakršenkoli znak navadne gripe, ampak ne dajejo pa nobenih zdravil in nič. Jaz se skušam pazit samo zaradi otroka, če pa ne bi bila noseča se pa sploh ne bi bala ničesar.

Neposredna povezava do sporočila: 2148
17.9.2009 11:06:10   
ShopGirl
pipika13: no saj sama najbolj veš, nočem da izpade kot da te prepričujem da rabiš voziček user posted image  Samo a si pomislila tut na kakšne kratke sprehode izven vasi? Se zapelješ z avtom, voziček vn iz prtljažnika in vozičkaš kakšno uro. Dojenček je lepo na ravnem, na stabilni podlagi, stvari maš v tisti torbi, pripeto na voziček. Vmes greš lahko še po opravkih - v trgovino, na banko, pošto, na kakšno kratko kavico s prijateljico - ma kamorkoli.

Drugač so pa kengurujčki super, ja. Jst bi si ga tut kupila...Sm gledala BabyBjornove, krasni so, ampak full dragi. Morm pogledat kje se kaj cenejšega dobi user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2149
17.9.2009 11:17:42   
Anuš
Pipika: no, sej pol bo user posted image na sprehodihuser posted image . Jst sem si tudi predstavljala, da sploh ne bo šel ven do marca. Sam v vozičku ne bo. Čist OK, za moje pojme. Jst sem bolj podivjane sorte in sem že navsezgodaj zjutraj (6.00) plužla cesto do Mosteca user posted image user posted image user posted image . Pa mamo Plikota. Glih tko gre, men ni blo nikol žal, da nimamo napihljivih gum.

Shopgirl: Držimo pesti za bruhodeličenuser posted image izpit.

Tintara:
kolk kvadratov maste stanovanje in kako tamali spijo. Midva mava 65 kvadratov in si tudi želiva 3 mušketirje/keuser posted image , pa razmišljava, da bi kar bili v isti sobi. Bojo vsaj prej šli od domauser posted image user posted image user posted image

Araz: kakor se spomnim ni priporočljivo jesti kakšnih agrumov, pitje sadnih sokov, verjetno okisana solata... Pa ...čokoljatuser posted image . Kislo/grenko je problem pri refluksu, pa veliko tudi user posted image user posted image user posted image

Zibka:
pri meni se je s poroko vse končalo. Ko sem rodila je šlo pa strmo navzdol z moževo žlahto. Pa sem prej 10 let govorila, kakšno super povečano družino bom dobila in super taščouser posted image . Sedaj sem pa malo zrasla in ne mislim več takouser posted image user posted image user posted image . Pri naju (jaz sem bila noseča študentka) so se pritoževali kakšno pocensko hrano so jedliuser posted image . Pa, da ne bo pomote; povabla sva jih v en ful priznan kmečki hram, kjer sva zavestno zbrala domačo hrano in ne kakšnih specialitet, kot npr. kaviarja, gosje paštete, žefranovih omak... Pa pametovanja glede alkohola, da pretiravam, ker se ničesar ne pritaknem zdaj, ko sem noseča... Uf, punce, taboljše šele prideuser posted image user posted image user posted image . Ko sem rodila jim ni bilo prav, da "preveč" dojim, da otroka v košari odlagam v dnevni sobi kar na tla, da ga lahko pes ugrizne. Potem sem dojila predolgo, ali pa nisem mela dovolj mleka, ker je jokala zaradi krčev, pa da bom imela probleme, ker bo zaradi dojenja preveč navezana name, pa predolgo sem dojila.. Kadar smo se kje dobili, so me najprej vprašali, če še dojim in se delali, da je to dobro. Potem so se pa med sabo dobili in čvekljali kot kašne goske. Ampak jst sem bla čist ponosna, da dojim, tko da me ni prizadelo. Sam mam karakter iz jeklauser posted image . Marsikakšna podleže tem pametovanjem okoli dojenja in premalo/preveč oblačenja in... NE SE DAT. Materinski instinkt imamo, poslušajmo ga in tako bo za nas in našega otroka super OK!!! Velja tudi glede nakupovanja pred rojstvomuser posted image . Sam uživiteuser posted image

Mojca: Sem med tistimi, ki niso pristaš vsakodnevnega klicanja s starši. Mislim, da imamo svoje družine in svoje življenje. Na naju so se tudi pripopali, pa sva počasi žagala popkovino in se zdaj slišimo, ko začutimo, da je potreba. Moja mami bi nas kar vsak dan mela na kosilu, kar je lepo, je pa tudi dejstvo, da te na nek način noče spustit od sebe. Mene je to začel dušit, ker je bla kar užaljena, če smo se mi drugače zmenili. Tako, da gremo zdaj na kosila za rojstni dan in praznike, redko za kakšno soboto ali nedeljo.

Miss buši: mah, men se ne da. Bom pa navijala za kakšno, če se je prijavilauser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.