|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
16.9.2009 8:05:02   
vijolca
Oj punce, ste bile pa pridne s pisanjem!

Kar nekaj vas je bilo pred kratkim v H&M na Rudniku, ha? Sem bila včeraj, pa nimajo nič od nič. No, nekaj hlač imajo, ampak kaj ko na meni kavbojke na korenček zgledajo naravnost obupno. Po naravi špeh pridobivah na riti in bokih, zdaj pa še s trebuhom ?! Izgledam ko user posted image ... (korenček je olepšava...) Sem upala vsaj na kako tuniko ali kaj takega, tak groznih stvari še nisem videla, kr neke srajce ali pa šotorske plahte. Ne bi mogli naredit enega lušnega jeans krila s tistim nosečniškim pasom in kake malo širše majice?! Pa še za novorojenčke so bili skoraj izropani... Res čisto izgubljen dan.

Tudi meni v službi ni hudega, do konca moram dokončati samo še eno stvar, ki pa bi jo morala končati do naslednjega petka, kaj bom potem, še ne vem. So me pa včeraj sodelavci (in nadrejeni) prijetno presenitili, ko so se začeli pogovarjati o novi gripi in so na koncu ugotovili, da jaz bi pa lahko tudi doma delala! Sem bila prav presenečena, upam, da ko bodo stvari malo bolj resne, ne bodo tega pozabili, zaenkrat pa (trkam) smo še vsi zdravi.

Oprema za dojenčke: počasi stvari prihajajo na kup, včeraj sva dobila voziček iz Nemčije! Kupljen je bil preko kidsroom.de, če bo katera kaj gledala, je pa Quinny Freestyle 3xl in je bil precej ugodno (voziček + košara 380€). Pohištvo bo od Recinkota (naročila ga bova ta vikend), pralne pleničke pa verjetno Wonderoos, na eni britanski strani sem jih našla precej ugodneje. Potem pa še počasi ostale malenkosti, s katerimi bom pa tudi malo pohitela, verjetno prav zaradi gripe, da se mi ne bo treba potem gužvat med ljudmi po trgovskih centrih.

Pišete, da vam zatekajo noge, kaj pa roke? Moji prsti spreminjajo obseg iz ure v ure (no, še dobro da malo v eno smer, malo v drugo). Je pa na trenutke lahko zelo slabo, tako da prstov skoraj ne morem pokrčiti do dlani, drugače imam pa nizek pritisk in urin vedno BP. Mislite, da moram naslednji to omenit ginekologu?

Blondy_81, sestrična je na voziček tako navezana, da bi ga raje zažgala?! user posted image Upam, da ko bodo otroci šli študirat, ne bo ugotovila, da je na njih tudi tako navezana... user posted image

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
16.9.2009 8:13:23   
marusi
čisto na hitro"

čevlji: jaz sem si ene take lepe superdige zlate user posted image barve kupila, da jih imam lahko na kavbojke ali pa na bolj fine hlače (kolikor so lahko fine v tej velikosti)

masaža: ja, če ima katera kakšno preverjeno varianto, ker jaz v portorož ne grem več, ker je za en k.... v ljubljani pa nič ne poznam. a ni ena pisala, da je hodila?

delo: jaz imam ta teden malo bolj pester... končno... sploh nisem opazila, da je že sreda:)

ljubosumje:jaz imam pa eno kolegico, ki sicer stalno poudarja, da noče imeti otrok, pa mene je stalno prepričevala, naj končno že zanosim... zdaj me pa prepričuje, da delam vse narobe... ker njena kolegica je pa kadila do konca, pa pila pivo, pa je imela full problemov, pa da bruhanje sploh niso problemi.... pa nič ne jamram... samo 4 meseca sem pač vedno, ko sva se dobili bruhala... tako, da zdaj pa sploh ne odgovarja več na moje telefone user posted image .

: tiste, ki ste v ZD - kdaj pa imate preavanja? jaz sem gledala, da so vsa dopoldne, moj bi pa zraven hodil, pa ne more dopoldne...

telovadba: kam ste šle? ker naša inštruktorica je do oktobra odpovedala telovadbo, jaz bi pa še hodila :(

PP
: ta teden bodo že vedeli, sicer je pa ta weekend v koelnu otroški sejem in bodo naslednji teden tudi že slike na netu. midva tudi čakava na novo kolekcijo user posted image

no, zdaj pa šibam na sestanek.
uživajte!!!!

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2102
16.9.2009 8:55:33   
taraji
Iiii, Zalbi, kako luškan buši.

No, meni pa v službi skoz govorijo, da mam tko mičkenga, kar se meni sploh ne zdi (se vidi, da še nimam izkušenj s temuser posted image ), pa sem včeraj potem srečala neko znanko, ki ima rok 3 dni pred mano in glej ga zlomka, njen buši je kar dosti večji od mojegauser posted image

Elektronske varuške - no, pri meni je sedaj čisto brez veze, da jo kupujem - smo namreč v garsonieri in najdlje kolikor se lahko oddaljim od bebice, je da grem do WC-jauser posted image . Bom o tem razmišljala, ko se bomo preselili v hišo - tam pa zna priti prav, saj imam otroške sobe v zgornjem nadstropju.

Oblačila - jaz sem zase zadnjič kupila dvoje kavbojke v trgovini Lumy na Vodnikovi.
Ene so bile res ful poceni, druge sicer malo dražje ampak še vedno poceni, sem pa z nakupom ful zadovoljna. So pa z elastanom, pa še ene sem si eno št. večje kupila, tako da bo verjetno to kar do konca - no če seveda ne bom vseeno preveč kil pridelala.
Bi pa tudi jaz prosila, če lahko poveste kje se dobijo cunce za bebice v nevtralni barvi.

Blondy - kot so povedale že predhodnice - pusti take ljudi pri miru - se ni vredno obremenjevat. skozi eno uho notri, skozi drugo pa ven, in življenje teče daljeuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Anuš

Zadnji mesec sem naredila vse! Sobo sestavljala, cunje prala, pomivala šipe, tla... Še s popadki sem šla "na hitrco" posesat in psu za jest dat za vsak slučaj, da ne bo lačen, če mojga dolg ne bi blo nazaj .

No, tole se meni trenutno zdi znanstvena fantastikauser posted image , saj sem že sedaj zelo hitro kot kakšna cunja. Ampak, po moje bi ti lahko kar verjela - če je nekaj treba in te to seveda še veseli počet se kar od nekje nabere energija, da to postoriš.

Ninča - upam, da bo tvoj pritisk danes ostal v mejah normale.
Tudi sama imam danes pregled - malo me sicer skrbi železo, saj mi je nazadnje predpisala dodatek v obliki tablet, sam ker so tolk zanič jih včasih kar pozabim vzeti. No, kljub temu upam, da bo vse BP.

No, grem si sedaj nekaj za jest pripravit, vi pa lepo uživajte dan.

La vita e bella

(odgovor članu Emili1)
Neposredna povezava do sporočila: 2103
16.9.2009 9:15:01   
*nivea
jutro
punce svaka čast, da smo začele malo migat s tem pisanjem na forumu.user posted image user posted image user posted image sem prišla v službo in komaj uspela prebrat od včeraj zvečer user posted image

zalbi, lepi buši user posted image

dajte se slikat nosečkeuser posted image
zdaj poiščem stari seznam s slikami, pa te lahko nove slike zraven dajemo, ali? pliz, pliz...

blondy81user posted image za tako sestrično

drugih stvari se zaenkrat ne spomnim, moram še enkrat lepo prebrat.. kasneje..
božajte bušije

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2104
16.9.2009 9:32:35   
zalbi
hej hej...

Sem kr potolažena, ker berem da se z vsemi dogaja isto v službi - tudi pri meni je tako, nimam pravega dela, ker mi nočejo nič dat - ker skoz govorijo da itak ne vejo kdaj bom šla... ker je kao tako, da me lahko iz danes na jutri ni več - vglavnem mam eno zadolžitev, ki pa je vseeno kdaj jo končam... tako da se mi zelo vlečejo tile delovni dnevi. No ja - ampak bo že...

trebušček - men se zdi vsak dan večji, precej drugačen kot pri Sari -- je bil manši in bolj tak razlezen, zdej pa je bolj špičast... ja vsakak nosečnost je drugačna, zelo...

Uh ja - zdej gledam intenzivno za vozički - še vedno mi je najbolj všeč Jane slalom - a ga ima katera - meni je ful všeč, morva it še skupi s user posted image  malo pogledat, drugi pa je še vedno v izboru Quinny speedy, nevem - v bistvu mi najbolj pomeni da čim manj placa zavzame...

H&M Rudnik - jst sem bla ene 14 dni nazaj - pa sem bla tut ful razočarana - nč pametnega nisem našla, pa še za Saro sem iskala kake hlače, trenerkico, pa nič kaj pamtnega... če bo moj user posted image  delala v soboto, pol grem v soboto v Celje malo pogledat - a je bla katera - jst tam ponavadi ful več najdem...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2105
16.9.2009 9:41:41   
terida
Dobro jutro, punce!

Vidim, da je forum oživel. Par dni vas nisem brala, pa se je nabralo kar 5 strani! S komentiranjem sem malo zadaj, pa bom zdaj nadoknadila user posted image

Vsem hvala za tolažbo glede kg. Saj sama številka (9 kg) verjetno ni tako zelo huda, bolj me skrbi, ker se zadnje čase redim prehitro - 1 kg na teden (zdaj sem že na 10 kg)! No, saj bo...

Madeži... Jaz od vedno uporabljam Omino Bianco in se mi zdi dosti boljši od Vanisha (sem ga kupila zadnjič, ker niso imeli Omina Bianca in mi je še zdaj žal, da sem ga sploh vzela - slabši je in še dražji). Če so madeži zelo trdovratni, še najbolje pomaga namakanje.

Bolniška... Sama s tem nimam izkušenj, baje pa je tako, da zdravnik nosečnicam navadno predpiše bolniško, kjer naj bi se tudi gibale (sprehodi dovoljeni). Ko pa enkrat pride do komisije, le-ta izdaja odločbo po kateri ne smeš od doma razen na zdravniške preglede. Predstavljam si, da je razlog za takšno odločbo (ki je v resnici v nasprotju z zdravnikovim mnenjem) to, da se bolniška na splošno preveč izkorišča... Koliko je to človeško je seveda drugo vprašanje. Bojim se, da v primeru kontrole razni izgovori ne zdržijo...

Mislim, da vsaka zase točno ve zakaj je dobila bolniško in tudi ali se "obnaša" v skladu z zahtevami odločbe. Tudi posledice bo vsaka nosila, tako da se je dobro zavedati kaj pravijo pravila, da ni kakšnih neželenih presenečenj...

Potrebščine za novorojenčka
...Po mojem mnenju je kar nekaj stvari takih, brez katerih se da čisto ok preživet oz. jih vsaj ni smiselno kupovat dokler jih ne rabiš. Npr. parni sterilizator, grelec stekleničk, več kot ena steklenička (če boste dojile, še tiste ne boste rabile), posode za mleko (jaz sem uporabljala vrečke), prsna črpalka (je draga in dokler je ne rabiš, je nima smisla kupovat), aspirator za nos (na začetku ga še ne smeš rabit, potem pa ga kupiš ko/če je treba)... Ne pozabit, da bodo trgovine odprte tudi po porodu in če bo treba, se da it kaj kupit tudi potem.

Angelcare je po moje spet ena tistih stvari, ki jih verjetno ne rabiš. Mi ga imamo, ker smo ga dobili v dar in se potem nisem upala bit brez. Nam je parkrat zapiskal, a še vedno ne vem če res po potrebi ali pa je ta mala samo tako plitvo dihala... V glavnem, ker ga imamo doma, ga bom rabila tudi v drugo, če bi ga morala kupit, pa ne vem kaj bi naredila...

Oblačila... Vem, da ti naši user posted image hitro rastejo, a meni se vseeno zdi, da je fajn kakšno cotko imet tudi v št. 56. Predvsem bodije. Žabic sploh nisem rabila (ali pa se vsaj ne spomnim, da bi jih) user posted image Tudi posebne pižame mislim, da nisem imela - itak je prve mesece nosila tiste pajacke, ki so v bistvu kot ene pižamice. Če se prav spomnim, nisem imela veliko dvodelnih oblek na začetku... Joj, sem slišat kot bi v prvo rodila pred 18 leti, pa sem pred 18 meseci! user posted image Vijolca, zdaj me je pa šok, ko sem prebrala, da so vam v MŠ rekli, da moraš otroka preoblačit pri vsakem previjanju user posted image Od kdaj pa to velja in ZAKAJ? Saj novorojenčki nič ne počnejo, da bi se sploh umazali ali spotili... Da ne govorimo o tem kako radi imajo preoblačenje. Saj se jim zmeša, da jih non-stop preoblačiš... Zdaj sem prišla še do odgovora od tintare. Ja, seveda, če se dojenček pokaka mimo plenice, ga moraš tudi preoblečt. Samo to se pa tudi ne dogaja tako pogosto - ali pač? Joj, ne morem verjet kak slab spomin imam! Kot ne bi nikoli imela dojenčka doma...

Spanje v isti postelji... Erika je imela svojo posteljico, a sem jo na začetku, ko se je še pogosto dojila čez noč, velikokrat pustila pri sebi. Pa ne zaradi kakšnih posebnih razlogov - enostavno sem bila lena in se mi je ni dalo nosit nazaj. Itak sem med dojenjem takoj zaspala, tako da sva potem ostali kar skupaj.

IZVIRNO SPOROČILO: taraji

o terida, danes pa res ni tvoj dan. Verjamem, da človeka takšne stvari močno razjezijo.
No, ampak verjemi da se bo vse uredilo.

Verjetno si mislila tintara user posted image Saj te razumem, toliko nas je na tem forumu, da je težko ločevat. Jaz sem ful hvaležna tistim, ki imate avatarje, ker si tako vsaj malo pomagam pri prepoznavanju user posted image

Ljubosumje... kurjenje vozičkov, nasveti o kajenju in uživanju alkohola... user posted image Joj, punce, ko to berem si mislim samo, ČIM DLJE PROČ OD TAKIH LJUDI! To niso prijatelji, madona, še kolegi ne, če se tako obnašajo. Žlahta je pa itak strgana plahta user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Anuš

Zadnji mesec sem naredila vse! Sobo sestavljala, cunje prala, pomivala šipe, tla... Še s popadki sem šla "na hitrco" posesat in psu za jest dat za vsak slučaj, da ne bo lačen, če mojga dolg ne bi blo nazaj .

Jaz sem pa malo pred porodom hladilnik čistila in pečico. Samo se bojim, da tokrat ne bom tako mobilna - že zdaj se komaj prekladam s tem trebuhom. Sčasoma bo samo še težje...

Joj, še to vam moram povedat - kaj se mi je včeraj zgodilo. Sem se slekla pred kopanjem in so se mi zdele joške majhne oz. manjše kot prej. Pa gledam od kod zdaj to. In potem mi kapne, da niso joške nič manjše, samo trebuh je toliko večji, da zbledijo v primerjavi z njim! user posted image user posted image user posted image

Nič, zdaj pa dovolj čveka in grem spet malo delat. Tudi jaz se zadnje čase v službi ne pretegnem preveč (z izjemo zadnjih par dni). Še dobro, ker res težko sedim.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
16.9.2009 9:47:44   
Ninča77
Evo mene iz pregleda.

Lahko bi bilo boljše, ampak je tudi ok. Urin bp.Pritisk sem imela tam 150/90, nakar mi je poslušal srce in je rekel: "ja vas je pa res strah in mate najbrž res zato povišan pritisk pri nas". Kar odleglo mi je, no ampak tabletke pač naj jem naprej. Delal mi je ultrazvok, moj mali je bil tko živ, brcal je na vse strani, je z glavico obrnjen navzdol, upam, da tako ostane, velikosti mi ni povedal, je rekel naslednjič bova vse podrobno še enkrat pogledala, je zmeril edino stegnenico in je rekel, da točno toliko kot sem noseča (27t1dan), toliko je velik, ustreza meramuser posted image . Pokazal mi je obrazek in imam občutek, da je ful podoben mojemu možu. Mal mi je mogoče žal, da nisem šla na 3d, po drugi strani, pa lahko za ta denar kupim nekaj za otroka.

No naslednji pregled imam 7.10 in takrat je rekel, da mi bo tudi dal paprije za porodniško, mal pozno se mi zdi, al je to  normalno en mesec pred porodniško?

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 2107
16.9.2009 10:41:56   
taraji
IZVIRNO SPOROČILO: zalbi

Uh ja - zdej gledam intenzivno za vozički - še vedno mi je najbolj všeč Jane slalom - a ga ima katera - meni je ful všeč, morva it še skupi s user posted image  malo pogledat, drugi pa je še vedno v izboru Quinny speedy, nevem - v bistvu mi najbolj pomeni da čim manj placa zavzame...

Tudi sama sem bila kar precej navdušena nad vozičkom Jane slalom, pa sem začela pol mal brat razne forume in je bilo kar nekaj kritik glede tega vozička. Naj bi se kvarila kolesa, pa razni deli, je bilo pa kar dosti debate tudi o tem, da je blago slabe kvalitete in hitro obledi, pa na šivih da naj bi pokalo. No, mene so žal takšni komentarji odvrnili od nakupa tega vozička. Zdi se mi najbolje, da sama še malo pobrskaš in si na raznih forumuh prebereš mnenja o teh vozičkih in si izdelaš svoje mnenje - meni razna mnenja včasih zelo pomagajo, da se lažje odločim za nakup

La vita e bella

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 2108
16.9.2009 10:51:56   
blondy_81
Ninča77 tudi sama imam naslednji pregled 5.10., pa papirjev tudi še nimam. So mi rekli, da jih naslednjič dobim. Po moje ni prepozno. Sicer piše, da je treba vse v zvezi s porodniško uredit 60 dni pred predvidenim rokom, samo po mojem ne komplicirajo toliko, če si kakšen dan kasneje...ali pač?? Ne vem...sem prvič noseča.

Nadomeščanje v službi: ali se vam zdi normalno, da gre oseba, ki dela 2 tedna v firmi in se še uvaja za moje nadomečanje, lahko drug teden za en teden na dopust? Skrbi me pa tudi to, da gre v Grčijo. zadnje čase so pa z Grčije kar množično prihajal z gripo. Mislite, da je strah odveč ali se nimam česa bat.

Bolniške: sama moram prav potrkat, da sem zaenkrat še v redu, nič se me ne loteva, nimam večjih problemov, niti noge mi ne zatekajo, tko da upam, da bo tako čim dlje.

Žlahta: te žlahte sem pa že navajena, da so ljubosumni za vsako reč, ampak vsakič sproti me pa še kljub vsemu presenetijo. Sekiram se sploh ne več, ker se mi zdi glupo obremenjevat. Tudi ko se je pred 21. leti rodila sestra, so zaradi nekega ljubosumja jo prišli pogledat šele po 1 letu. Živimo pa 2 minuti narazen peš, ampak so eno leto rabili, da so jo prišli pogledat. Tko da čim manj opravka imam z njimi rajš jih imam.

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 2109
16.9.2009 11:07:19   
anaj22
sem hotla neki pokomntirat pa sem pozbla user posted image

vse ki imate danes preglede dobro opravite

Mi mamo se fajn
NJJP

Neposredna povezava do sporočila: 2110
16.9.2009 11:11:14   
ShopGirl
Ojlauser posted image

Dons mam izpit. Po moje ne bom nardila kr se sam afnam s tem učenjem in ni nč od mene. Potem grem pa še po injekcijo. Vsa sem polomljena...vse me boli. Še neki mi je slabouser posted image  Sam ni trema pred izpitom, kr sm čist flegma (to mi ni podobno).
Full ste se razpisale! Kok dobr! user posted image

Nevtralna oblačila sem jaz našla v Baby Centru (en bodi na preklop 3,95 potem pa še dodatno znižan na 2,90 eur za imetnike njihove kartice), dobila sem tudi mehke hlače (kot trenirka), te so ble cca. 10 eur. Imajo kr nekaj izbire, mislim da se kar najde in tut kupovala sm po normalnih cenah (nobenih firm Espirit ipd., ker je full drago!). Tam se našla tudi toplo bundico v nevtralni barvi. Pižamce sem našla v benettonu (na zavitku prav piše da so unisex), so ble znižane in daš tok zanjo kot bi dala v H&M. Drugač itak ne bi kupila ker prideš na take zneske da je joj.

Moja malčica bo doma oblečena takole: bodi z dolgimi rokavi, žabice, majčka z dolgimi rokavi, spodaj hlače s stopalci in copatki. Pa dobro bo zadekana user posted image  Če bo jokala in ugotovim da jo zebe jo bom pa oblekla kot eskimčka user posted image

AngelCare: bog ne daj, ampak recimo da zapiska pa vidiš da mala ne diha in ji naprava reši življenje, ker te je pravočasno opozorila, si pa potem sigurno misliš - tale naprava je neprecenljiva. Dokler pa dejansko ne pride do tega se ti pa najbrž zdi res brezveze. Mojemu sodelavcu je novorojenčica nehala dihat sredi previjanja. Instinktivno jo je prijel za nogice in obrnil na glavo - in je po nekem času spet zadihala. Rekel mi je da si sploh ne predstavlja kaj bi bilo, če bi nehala dihat ponoči med spanjem, ko ne bi bilo nikogar ob njej. Smrt v zibki se dogaja, tako da če katera misli da bi blo fajn imet to napravo, naj si jo le kupi.

Tintara ponedeljek je super, jaz sem itak doma. Ti bom poslala na ZS svojo telefonsko, da se prej slišiva. Sem prav vesela user posted image  
Uuuu no super, potem bom pa še par bodijev nakupila, zdej ko vem da jih mam premalo user posted image  Krasno krasno...

Ninča lepo, da je blo na pregledu vse OK. Potrdilo o nosečnosti za CSD sem jaz dobila 2 meseca pred porodniško, sicer izjemoma na lastno željo, ker sm si preračunala da mam naslednji pregled pri G ravno v tistem času, ko naj bi nesla potrdilo na CSD. PDP imam 10.12., porodniško nastopim 10.11., na CSD moram najkasneje 10.10. user posted image  Preračunaj si, pa boš najbolje vedela.

Anuš ti si pa dobra - še med popadki si sesala user posted image  OMG... jst sm že zdej napol invalidna. Nekak tko delam in kupujem, da bom mela do konca oktobra že vse pripravljeno za malčico, ker se mi zdi da v novembru loh že kadarkoli rodim user posted image  Ma rajš mam pripravljeno, pa da sm pol mirna. Jst že na izpite hodim pol ure prej, pa v službo tut,... I'm never late user posted image  Ker če se mi mudi sem vsa nervozna!

Terida 1kg na teden je pa res huda... Kaj pa če ti je začela voda zastajat? Ker, da bi se dobesedno redila za 1kg/teden, se mi zdi nemogoče. To bi mogla full jest...ampak res full.

Ljubosumje in "dobro namerni" komentarji: folk je vedno bil zavisten...najbrž more bit nekomu ki ni srečen in nima urejenega zasebnega življenja res težko 8h/dan gledat srečno nosečko, ki kar žari in se pripravlja na materinstvo, doma ma pa še ljubečega moža in vse urejeno. Sreča je privilegij in tisti, ki tega privilegija nimajo bodo vedno ljubosumni (hote/nehote).
Komentarji grejo pa men tut na živce. "A res nič alkohola ne piješ? Niti kozarca vina ne? ...zakaj pa ne? Oh...jst pa sm pila, sicer ne pogosto ampak kakšno pivo pa." , "Zakaj se pa tok paziš...zakaj pa ne ješ gob..." Mene nč ne motijo tiste, ki kadijo in pijejo (bogi otroci), nč jih ne sprašujem zakaj to počnejo. Mislm celo da občasno deci vina ne škodi - sam jst sm se pač odločla da ne bom pila in se tega držim. Naj se vsaka nosečka odloči sama zase in se pol drži tega, itak bo vsaka na koncu sama posledice nosila.

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 2111
16.9.2009 11:15:09   
Anuš
Nova gripa: Kopirano: glede na to, kar so do zdaj ugotovil je sama bolezen zelo podobna kot gripa sicer. Pač značilno bolečine (trganje) v mišicah, glavobol, izcedek iz nosu, boleče žrelo, utrujenost, vročina,... z občasnimi zapleti. Večinoma so zapleti enako hudi in pogosti kot pri običajni gripi.
Se pravi v osnovi lahko vse skupaj izgleda le kot malo izrazitejši prehlad, sploh pri otrocih, redko pa je bolezen zelo huda.
Paniko se zganja zato ker populacija ni prekužena. Ko preboliš običajno gripo (ali jo nekdo v tvoji družini) pridobiš odpornost, ki je povečini zadosti močna, da naslednjih nekaj let kljub okužbi ne zboliš, vsaj ne resneje, se pravi ne rabiš ostati doma.  Tisti, ki ne zbolijo so tudi manj kužni se pravi okužijo manj ljudi s katerimi so v kontaktu.
Ker nismo prekuženi se lahko zgodi, da bo večji del populacije zbolel v relativno kratkem času (nekaj tednov), kar lahko povzroči težave v funkcioniranju podjetij, javne uprave, bolnišnic, trgovin,...
Dobro se je držati navodil, ki so v knjižici, ki smo jih dobili na dom. Če kdo v družini zboli ga je fino izolirati, da je čimmmanj v stiku z drugimi, povečini le z eno osebo. Najboljša zaščita pred širjenjem gripe v domačem okolju je maska na obrazu obolelega, ki jo je treba menjati. Če se bo epidemija res začela kazati so lahko koristna tudi razna medicinska razkužila (robčki, sprej)  in striktno držanje navodila o čistoči rok in izogibanju dotikanja nosu, ust in oči.

Men je G povedala zelo podobno. Ni take panike. Je pa res, da ni fino, če sedaj zbolimo. Od česarkoli. Pa mogoče je potem za novorojenčke tudi bolj nevarno. Jaz se bolj to bojim, da bi dojenček to gribo dobil.

Neposredna povezava do sporočila: 2112
16.9.2009 11:18:31   
ShopGirl
Blondy: čudn da gre že zdej na dopust če je komi pršla. Najbrž se boji da pol ne bo mogla, ker greš ti loh na bolniško - pa najbrž se je za dopust zmenila že na razgovoru. Boljš da gre zdej ko si ti še OK, kaj veš kako bo naslednji mesec.
Mislim, da te nima kej skrbet glede Grčije...sm bla 14 dni, vse ok. Če bo pa kaj pokašljevala ko se vrne pa sklizni na varno (domov).

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2113
16.9.2009 11:20:33   
ShopGirl
No to bi blo šele hudo - da mi novorojenček zboli. To bomo mogle pa full pazit user posted image

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2114
16.9.2009 11:32:18   
Anuš
shopgirl: glede izpita, upanje umre zadnje, bori se. Sej prfoks ne ve, da ne znaš dost. Bodi optimistična in malo nakladaj, men je tisočkrat ratal (no, skoraj). OOO, zamujanje... Sem definitivno ZA, da se ustanovi klub zamudnikovuser posted image user posted image user posted image . Jst ne znam bit točna. V bistvu sem živčna, če pridem prejuser posted image . Včeraj sem prišla 7 minut pred uro nekam, pa mi je blo čist mem. Kaj mi je blo treba, kam nej se dam, pa kaj bi lahko še skočila v tisto trgovinco, pa na bankomat. Jst vedno hitim, vedno se mi mudi, vedno mi zmanjka časa za učenje... Ampak na koncu vse ratauser posted image . Itak sem pa glede izpitov ful bolj produktivna, če mi voda v grlo teče. Pa še rajš mam uničene npr. 3 dni kot pa 2 tedna. Sam 3 dni pol res na polno delam, nadure, nočne, kar češuser posted image

Popadki: men so se začel zjutraj, samo tko počasi so se krajšal s pol ure na 5 minut v ene 8 urah. Sem tudi psa peljala z blokcom v roki in si zapisovala popadkeuser posted image . Me je ena vprašala kdaj pa bo in sem ji odgovorila, da še dons najbržuser posted image . Mi ni žal, da sem se sprehajala, ker po moje ful bolj boli, če doma ležiš in čakaš, kdaj bo čas. Če se premikaš in kaj delaš kar pozabiš in si manj živčen...

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2115
16.9.2009 11:37:59   
taraji
samo na brzino - se švercam med sestankom - itak se borim sama s seboj, da ne zaspimuser posted image

Ninčauser posted image user posted image user posted image , da se je pritisk vsaj nekoliko popravil

Shopgirluser posted image user posted image za dobro opravljen izpit

nadaljevanje sledi....user posted image

La vita e bella

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2116
16.9.2009 11:49:45   
orhideja75
pozdravljene decembrke
jaz sem bila tudi včeraj v HM in sem bila zelo razočarana. itak kavbojke sam tamale številke (36), pa še to ful čudne oblike. kar je bilo ma majčk oz.zgornjih delov, pa jaz temu sploh ne bi mogla rečt oblačilo. groza res, da nimajo nič pametnega. še dobro, da imam zaenkrat doma še dvoje hlače, ki so mi še prav. je pa bila ena nosečka, ki je prišla v eni oblekci, vsa obupana, da za tale prehodno mrzli čas ne najde nič pametnega za oblečt. je bila že v celju, pa itak nimajo prav več kot tukej v lj.
modrček imam jaz že en mesec številko večji. zdej se mi pa zdi, da bo po mojem že kar tako ostalo.
a imate ve že modrčke za dojenje? kje ste jih kupile?
glede gripe, se mal pazim. zdej imam itak že vse nabavljeno za dojenčka. tko, da velik po centrih ne bom več hodila. oziroma kar nič več. če je pa treba it v trgovino, pa kar mojega pošljem. bolj me je strah, da se kej nalezem, ko grem na pregled v zd, ali pa v laboratorij. pa danes začnem z mš, kjer bo itak polno zasedeno. pa verjetno nič zračeno, kot sem že navajena. sam moram pač it, da moj dobi potrdilo za prisotnost pri porodu.
lepo bodite in pridno božajte bušije.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2117
16.9.2009 11:55:41   
natasa28
Aja, pa naš se je odločil da se bo še malo obračal, tako da ima zdaj glavo navzgor in noge nastavljene za brcanje v mehur, tako da sem lepo danes ponoči hodila na 2 uri, lušntno ni kaj, upam da se bo hitro nazaj v pravo lego zasukal in ne bo imel potem več mojega mehurja za vrečo za brcanje.
Ne vem če ste zasledile: na enem od sosednjih forumov Medover.net, Pušenjakov forum je bila tema o utripu srca na minuto, baje naj ne bi bilo ničl posebnega če ima nosečnica utriš tudi prek 100, vsaj dokler je to nekaj ekstra ne omejuje in je ne tišči ter zbada v prsih.
Sama ga namreč imam večkratprek 100, v mirovanju pa okrog 90?
Pa ve?

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2118
16.9.2009 13:18:27   
taraji
Joj, jaz imam spet eno vrašanje.

Upam, da vam nisem preveč zoprna stemi morda za katero samoumnevnimi stvarmi - pač se do sedaj nikdar še nisem ukvarjala s tem in zato mi je marsikatera stvar še čista neznankauser posted image

A mi lahko katera pove kdaj se pri dojenčku začne uporabljati vzglavnik (blazina za pod glavo).
Kot sem do sedaj zasledila, naj bi dojenček vsaj kakšne 4 mesece spal na čisto ravni podlagi - torej ne potrebuje vzglavnika - ali pač?
Ko pa malo gledam po netu razne posteljnine,ki naj bi bile tudi za zibelke je pa v kompletih tudi vzglavnik

No, to me potem malo zmede zato bi vas prosila za obrazložitev.

Hvala vsem.user posted image

La vita e bella

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 2119
16.9.2009 13:37:26   
lana24
hej nosečke!Samo na hitro se javim...Danes dobila enekcijo v rit in boli!Sem tečna in slabe volje pa ne morem sedet...
Ena je napisala da je naročila angelcare preko spletne stran?A lahko poveš katere?

Hvala

lp

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2120
16.9.2009 13:59:32   
araz
Da se še jaz malo javim. V službi ful dolgčas, še malo pa bom zaspala. Joj tale nizek pritisk me bo čist potolkel.
Drugače greva pa z mojim danes v šolo popoldne. Potem pa še do ene sodelavke, ki mi je pripravila polno enih cunjic. Ima dve punčki (1leto in 2 leti staro) in bom verjetno kar nekaj dobila.
Jutri bom šla pa verjetno mal za posteljnino pogledat.
Drugače pa imam tudi jaz namen imeti že vse do konec oktobra, da bom pol čimmanj hodila okrog, vsaj po teh velikih centrih oz. tam kjer je veliko ljudi.

Ninča tebi sem že na sosednjem forumu pisala. V glavnem super, da se ti je pritisk mal znižal. Bi ga pa lahko meni mal dala, ker imam tako nizkega in potem bi bilo za obe ravno prav.

Taraji mislim, da je pri posteljninah vzglavnik čisto tanek. Vsaj tisto kar sem jaz vidla v BC (za zibke).

Toliko za enkrat. Se pa še zvečer javom, ad vam poročam kako je bilo v šoli.

lp

(odgovor članu lana24)
Neposredna povezava do sporočila: 2121
16.9.2009 14:42:58   
*nivea
user posted image  

user posted image     anaj22    14t

user posted image        Anuš  14t5d 

user posted image     *nivea    27t 1d

user posted image       BeeBee    17t5d

user posted image          **mirjam**  14t

user posted image               lana24

user posted image                  zalbi

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2122
16.9.2009 15:13:55   
*nivea
user posted image               user posted image           user posted image

user posted image PDP~NICK(starost)~(?.user posted image ,?.user posted image )~KRAJ~PREGLED ~ MF ~SPOL

user posted image 1.12.      
~  BeeBee (26) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ Maribor   user posted image   
~ robika (?) ~ (3.user posted image  2.user posted image )~ 28. 8. user posted image
~  Nelly08 (?) ~ (?user posted image   ?user posted imageuser posted image

user posted image 2.12.
~ anonimnauser posted image (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image )  user posted image
~ pikapolonica8 (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image )    user posted image     
~ terida  (31) ~ (2.user posted image 1.user posted image ) ~ Ljubljana  user posted image
~ katja.nero (31) ~ (3.user posted image 2.user posted image ) ~ Celje  user posted image

user posted image 3.12.
~ neanja duo (31) ~ (3.user posted image   2.user posted image ) ~ user posted image

user posted image  4.12.
~ orhideja75 (?) ~ (3.user posted image   2.user posted image ) ~ user posted image

user posted image  5.12.
~ maychi17 (?) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) user posted image
~ tamala88 (?) ~ (?.user posted image   ?.user posted image ) user posted image

user posted image  6.12.
~ sasi_M  (29) ~ (?.user posted image  ?.user posted image ) ~ Novo mesto ~  user posted image

user posted image 7.12.
~ martinca  (24) ~ (2.user posted image 1.user posted image ) ~ Jurovski dol ~ 12.8. ~ 31.8.  user posted image    
~ jenny17(28) ~ (1.user posted image  0.user posted image    user posted image
~ Luna2008 (?) ~ (2 user posted image    1user posted image ) ~ Komenda  30.7.  user posted image
~ blondy_81  (?) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~5.10.  user posted image

user posted image 8.12
~ bejbibu  (22) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ Celje  ~ 16. 9. ~ user posted image                        
~ lana24  (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image ) ~ Ljubljana ~10.10. ~ user posted image
~ dvojčica83 (26) (1.user posted image  0.user posted image ) user posted image
~ zibka   (26) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~ Celje  ~ 11.8. ~  user posted image    

user posted image  9.12.
~ zalbi (29) ~ (2.user posted image   1.user posted image ) ~ Ljubljana ~ 17. 9. ~ user posted image

user posted image 10.12.
~ kaja13 (?) ~ (3.user posted image    2.user posted image )     user posted image                      
~ maya2 ~ (?.user posted image    ?.user posted image ) ~  user posted image
~ timchy(28) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) ~ Velike Lašče user posted image
~ *katika* (23)~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~  Maribor user posted image
~ *nivea    (28) ~ (1.user posted image   0.user posted image~ 29.9.  user posted image
~ ShopGirl (24) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ 12.8. user posted image

user posted image  11.12.
~ summer725 (25) ~ (1.user posted image    0.user posted image ~ Ljubljana user posted image
~ **mirjam** (28) ~ (4.user posted image  1.user posted image ) ~ 17.9. user posted image

user posted image 12.12.
~ anaj22   (25) ~ (2.user posted image 1.user posted image ) ~ Medvode ~ 9.9.  user posted image

user posted image  14.12.
~ Emili1    (?) ~ (1.user posted image   0.user posted image ~ Ljubljana  user posted image
~ ammam (?) ~ (3.user posted image  2user posted image ) ~ Murska Sobota ~ 16.9.  user posted image

user posted image  15.12.
~ tintara (32) ~ (3.user posted image   2.user posted image ) user posted image
~ elly79 (29) ~ (1.user posted image   0.user posted imageuser posted image
~ Ninča77  (31) ~ (1.user posted image   0.user posted image ~7.10.  user posted image

user posted image  16.12.
~  vijolca (28) ~ (1.user posted image  0user posted image Ljubljana user posted image
~ Neža7  (28) ~ (3.user posted image 1.user posted image ) ~ Celje    user posted image
~ tf (31) ~ (1.user posted image  0.user posted image )    - Kranj   user posted image
~ araz (?) ~ (1.user posted image  0.user posted image )    - 28.9.   user posted image

user posted image  17.12.
~ Anuš (29) ~ (2.user posted image   2.user posted image ) ~ Ljubljana  user posted image
~ dreamz  (29) ~ (2.user posted image    1.user posted image ) ~ Obala  ~ 8.9.  user posted image
~ vagica (28) ~ (1user posted image    0user posted image ) user posted image

user posted image  18.12.
~ riba83 (26) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~24.8.  user posted image
~ babysuprise (?) ~ (3user posted image     2user posted image ) Celje ~ user posted image

user posted image  19.12.
~ tulpika (33) ~ (2.user posted image  0.user posted image ) 2.10. ~ user posted image
~ kajkakr (20) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~ Kranj  user posted image

user posted image   21.12.
~ ANKOM (?) ~ (2.user posted image   1.user posted image )  user posted image

user posted image  22.12.
~ cv3rklic4 (?) ~ (2user posted image    1.user posted image ) user posted image
~ tami2212 (29) ~ (2.user posted image 0.user posted image ) ~ Idrija  user posted image
~ Darca_k (35) ~ (2.user posted image    1.user posted image~ Maribor user posted image

user posted image 24 12.
~ Sončeek (?) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) user posted image
~ Tinča1 (?) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) ~ 31. 8. user posted image

user posted image 25.12.
~ anonimna user posted image (?) ~ (?.user posted image  2.user posted image ) user posted image
~ marusi (31) ~ (1.user posted image  0.user posted image )  ~ 25.8.,26.8. ~  user posted image
~ moniz (38) ~ (1.user posted image  0.user posted imageuser posted image
~ natasa28 (29) ~ (3user posted image    0user posted image ) okolica Mb.  ~ 24.9.  user posted image
~ nEzY (24) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~ Kranj ~25.9. ~  user posted image

user posted image   27.12.
~ taraji (37) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~  16.9. user posted image

user posted image 28.12.
~ pipika 13 (36) ~ (1.user posted image   0.user posted image~ 21.9.  user posted image

user posted image    30.12.
~ METULJ1 (28) ~ (1.user posted image   0.user posted image~ Novo mesto   ~ 24.9. user posted image

user posted image  31.12.
~ zmajči25 (32) ~ (2.user posted image    1.user posted image ) ~ Koper   user posted image
~ *Mojca* (27) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) ~ Ljubljana  ~ 30.7. user posted image

user posted image xx.12.    
~ evangelie (27) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~    user posted image                      
~ SAFIRA (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted imageuser posted image

TRENUTNO NAS JE 64 SREČK user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image

SKUPAJ
user posted image - 12
user posted image -  9
user posted image - 43

user posted imageuser posted image + user posted image  = 64

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:  
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi v nosečnosti:
    PREGLEDI  
  •             

• Še nekaj uporabnih strani:

NUHALNA SVETLINA 
          SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
    OTROČARIJE                   ŠOLA ZA STARŠE
    NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
    MAMA.SI                        NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

BABY BOOK   

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                                      TUKAJ  

• urejanje dokumentacije:
    Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
    vloga S-1/1
    priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
    vloga S-1/2
    Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
    Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
    Priznanje očetovstva
    Kako do otroškega dodatka?
  •  

Podatke za seznam pišite krepko ali z drugo barvo , da se hitreje opazijo

(odgovor članu *nivea)
    Neposredna povezava do sporočila: 2123
    16.9.2009 15:35:58   
    *Mojca*
    oooo hudo, pridem domov in imam kaj za brat. Lušne ste ni kaj user posted image user posted image user posted image

Ne vem kje sem ostala s komentiranjem. Najprej nova gripa. Jaz še vedno mislim da se malo pretirava z vsem. Kar se tiče stare gripe pa se bom cepila, predvsem zato, da domov kakega sranja ne privlečem s sabo. Je pa cepivo za staro gripo mrtvo cepivo, kar pomeni da je varno. Cepivo za novo gripo pa je živ virus oz.oslabljen, zato je to za nosečke prepovedano. Pa glede na to, da je relativno novo jaz ne mislim riskirat.

Blondy_81: kr ignoriraj tak folk. Ženska je res hudo navezana na voziček če ga raje zakuri kot gleda drugega otroka not. Iz izkušenj pa ti povem, da tud ne vem kolk bi si lahko pomagala s 14let starim vozičkom user posted image Meni so ponujali 12 let starega in me posebej opozorili da se ne za zložit za v avto, da o kaki lupinici in košari gor ne govorimo. Predvsem se ne obremenjuj s takim bednim folkom in uživaj v nosečnosti user posted image

Anuš svaka čast za vse podvige pred porodom user posted image user posted image

Bejbe a se je katera prijavla na miss buši? Hude nagrade imajo, jaz pa nimam jajc za se prijavit user posted image user posted image

Oblačila za novorojenčke: meni se cifra ene 10 bodijev zdi tud čisto dovolj. Itak se tolk teh tetra plenic umaže, da je treba na 2 al 3 dni prat, dojenček pa ne porabi glih 3 bodije na dan. No, če poliva ja, drugač pa ne. Doma pa bomo imeli oblečen bodi na preklop, žabice, navrh trenerkico pa kake štumfke.

Spanje v vzglavnikom: naš Luka še pri 14m spi brez. Rata kar histeričen če mu hočem kak poušter pod glavo porinit. Mislim pa da naj bi spali na ravnem vsaj ene 4 mesece.

Ninča: jaz ti predlagam, da si doma ene 2x dnevno meriš tlak in zapisuješ vrednosti. Pol pa to nesi s sabo na pregled in pokaži. pa bodo videli da se samo bele halje bojiš.

Shopgirl user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za izpit. Sej bo, piflarka user posted image user posted image

Zdaj pa še eno vprašanje oz.vaše mnenje. Mene zadnje čase fejst jezi tašča, no lahko tud hormoni user posted image Moti me to, da mora vsak dan svojega sinčka vsaj 1x poklicat. Pa tudi če nima nič za povedat al vprašat. V praksi to pomeni da kliče in vpraša kako je vreme in če je vse ok. In to vsak dan. Vsaj enkrat. Naj povem, da je drugače super ženska, ful nama pomaga in vse. Ampak tole pa že presega meje dobrega okusa. Ne vem no. Ko se ji iz morja nismo 3 dni javili je že naredila histerijo doma in klicala mojo mami če je kaj narobe user posted image user posted image Je tudi res da je moj edinček in težko pričakovan otrok po ne vem kakih komplikacijah, ampak vseeno...so to hormoni ali sem upravičeno besna?

No toliko za enkrat. zdaj pa peljemo Lukca k urologu, ker se mu en jajček ni spustu in mogoče bo treba operirat user posted image user posted image

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
    Sara, 26.12.2009

(odgovor članu *nivea)
    Neposredna povezava do sporočila: 2124
    16.9.2009 15:49:57   
    *nivea
    *mojca* user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Lukeca

shopgirl tebi pa user posted image user posted image user posted image za izpit. in,kako je šlo?

uživajte

(odgovor članu *Mojca*)
    Neposredna povezava do sporočila: 2125
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
    Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
    Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
    Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
    пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.