terida
|
Dobro jutro, punce! Vidim, da je forum oživel. Par dni vas nisem brala, pa se je nabralo kar 5 strani! S komentiranjem sem malo zadaj, pa bom zdaj nadoknadila Vsem hvala za tolažbo glede kg. Saj sama številka (9 kg) verjetno ni tako zelo huda, bolj me skrbi, ker se zadnje čase redim prehitro - 1 kg na teden (zdaj sem že na 10 kg)! No, saj bo... Madeži... Jaz od vedno uporabljam Omino Bianco in se mi zdi dosti boljši od Vanisha (sem ga kupila zadnjič, ker niso imeli Omina Bianca in mi je še zdaj žal, da sem ga sploh vzela - slabši je in še dražji). Če so madeži zelo trdovratni, še najbolje pomaga namakanje. Bolniška... Sama s tem nimam izkušenj, baje pa je tako, da zdravnik nosečnicam navadno predpiše bolniško, kjer naj bi se tudi gibale (sprehodi dovoljeni). Ko pa enkrat pride do komisije, le-ta izdaja odločbo po kateri ne smeš od doma razen na zdravniške preglede. Predstavljam si, da je razlog za takšno odločbo (ki je v resnici v nasprotju z zdravnikovim mnenjem) to, da se bolniška na splošno preveč izkorišča... Koliko je to človeško je seveda drugo vprašanje. Bojim se, da v primeru kontrole razni izgovori ne zdržijo... Mislim, da vsaka zase točno ve zakaj je dobila bolniško in tudi ali se "obnaša" v skladu z zahtevami odločbe. Tudi posledice bo vsaka nosila, tako da se je dobro zavedati kaj pravijo pravila, da ni kakšnih neželenih presenečenj... Potrebščine za novorojenčka...Po mojem mnenju je kar nekaj stvari takih, brez katerih se da čisto ok preživet oz. jih vsaj ni smiselno kupovat dokler jih ne rabiš. Npr. parni sterilizator, grelec stekleničk, več kot ena steklenička (če boste dojile, še tiste ne boste rabile), posode za mleko (jaz sem uporabljala vrečke), prsna črpalka (je draga in dokler je ne rabiš, je nima smisla kupovat), aspirator za nos (na začetku ga še ne smeš rabit, potem pa ga kupiš ko/če je treba)... Ne pozabit, da bodo trgovine odprte tudi po porodu in če bo treba, se da it kaj kupit tudi potem. Angelcare je po moje spet ena tistih stvari, ki jih verjetno ne rabiš. Mi ga imamo, ker smo ga dobili v dar in se potem nisem upala bit brez. Nam je parkrat zapiskal, a še vedno ne vem če res po potrebi ali pa je ta mala samo tako plitvo dihala... V glavnem, ker ga imamo doma, ga bom rabila tudi v drugo, če bi ga morala kupit, pa ne vem kaj bi naredila... Oblačila... Vem, da ti naši hitro rastejo, a meni se vseeno zdi, da je fajn kakšno cotko imet tudi v št. 56. Predvsem bodije. Žabic sploh nisem rabila (ali pa se vsaj ne spomnim, da bi jih) Tudi posebne pižame mislim, da nisem imela - itak je prve mesece nosila tiste pajacke, ki so v bistvu kot ene pižamice. Če se prav spomnim, nisem imela veliko dvodelnih oblek na začetku... Joj, sem slišat kot bi v prvo rodila pred 18 leti, pa sem pred 18 meseci! Vijolca, zdaj me je pa šok, ko sem prebrala, da so vam v MŠ rekli, da moraš otroka preoblačit pri vsakem previjanju Od kdaj pa to velja in ZAKAJ? Saj novorojenčki nič ne počnejo, da bi se sploh umazali ali spotili... Da ne govorimo o tem kako radi imajo preoblačenje. Saj se jim zmeša, da jih non-stop preoblačiš... Zdaj sem prišla še do odgovora od tintare. Ja, seveda, če se dojenček pokaka mimo plenice, ga moraš tudi preoblečt. Samo to se pa tudi ne dogaja tako pogosto - ali pač? Joj, ne morem verjet kak slab spomin imam! Kot ne bi nikoli imela dojenčka doma... Spanje v isti postelji... Erika je imela svojo posteljico, a sem jo na začetku, ko se je še pogosto dojila čez noč, velikokrat pustila pri sebi. Pa ne zaradi kakšnih posebnih razlogov - enostavno sem bila lena in se mi je ni dalo nosit nazaj. Itak sem med dojenjem takoj zaspala, tako da sva potem ostali kar skupaj. IZVIRNO SPOROČILO: taraji o terida, danes pa res ni tvoj dan. Verjamem, da človeka takšne stvari močno razjezijo. No, ampak verjemi da se bo vse uredilo. Verjetno si mislila tintara Saj te razumem, toliko nas je na tem forumu, da je težko ločevat. Jaz sem ful hvaležna tistim, ki imate avatarje, ker si tako vsaj malo pomagam pri prepoznavanju Ljubosumje... kurjenje vozičkov, nasveti o kajenju in uživanju alkohola... Joj, punce, ko to berem si mislim samo, ČIM DLJE PROČ OD TAKIH LJUDI! To niso prijatelji, madona, še kolegi ne, če se tako obnašajo. Žlahta je pa itak strgana plahta IZVIRNO SPOROČILO: Anuš Zadnji mesec sem naredila vse! Sobo sestavljala, cunje prala, pomivala šipe, tla... Še s popadki sem šla "na hitrco" posesat in psu za jest dat za vsak slučaj, da ne bo lačen, če mojga dolg ne bi blo nazaj . Jaz sem pa malo pred porodom hladilnik čistila in pečico. Samo se bojim, da tokrat ne bom tako mobilna - že zdaj se komaj prekladam s tem trebuhom. Sčasoma bo samo še težje... Joj, še to vam moram povedat - kaj se mi je včeraj zgodilo. Sem se slekla pred kopanjem in so se mi zdele joške majhne oz. manjše kot prej. Pa gledam od kod zdaj to. In potem mi kapne, da niso joške nič manjše, samo trebuh je toliko večji, da zbledijo v primerjavi z njim! Nič, zdaj pa dovolj čveka in grem spet malo delat. Tudi jaz se zadnje čase v službi ne pretegnem preveč (z izjemo zadnjih par dni). Še dobro, ker res težko sedim.
|