marusi
|
ojla, dobro jutro punce! meni je moja G v petek čisto nepričakovano naredila MF in je vse ok, in potrjeno, da imamo FANTKA!!!! tako, da tisti paket pri meni lahko zamenjate za :), poslala me je tudi na klasini hemogram, na testa za tokso in na obremenitveni test na glukozo. je imela full problemov, ker mali nikakor ni hotel biti pri miru... je ugotovila, da je zelo živahen.... brca pa res, kot zmešan. in nekje sme prebrala, da lahko že sedaj ugotoviš otrokov ritem - če je tako, naš sploh ne spi :(... pipika13: jaz sem imela obupne težave z zaprtostjo v prvem trimesečju (zaprta sem bila po 14 dni) in še sedaj se mi prebava ni uredila. in vsi so bili full pametni, kaj naj delam. no, saj so mi hoteli samo dobro... poizkusila sem pa vse: topel donat, vroč donat, v nenormalnih količinah, laneno seme, magnezijeve tablete, hruške, slive, kivije, češnje z vodo, grozdje s pečkami, jogurte, kefirje, kislo mleko, nehala sem jesti kruh in vse, kar je iz bele moke, svečke... ne vem še kaj... potem mi je pa moja G predpisala nekaj podobnega prprektalu, in tudi to ni pomagalo.... potem sem pa ugotovila sistem. je nagravžen in morala sem ostati doma zaradi zvijanja in napenjanaja: 1 dcl prorektala na tešče, pa čez hitro ene 3 dcl vode ali pa grenke kavve (ker po tem sirupu sem jaz full bruhala)... zdaj pa moram pirznati, da je full bolje in da se že kar nekaj časa nisem mučila s tem gravžem od sladkega sirupa... sicer je pa baje varen sirup, ga lahko šiješ med vso nosečnostjo in dojenjem... ker samo volumen blata poveča. zdaj je kar ok, samo se res trudim, da ne jem bele moke, kruha nasplošno tudi čim manj, pa raznih njokov, pašte in podobnega... čez teden kuham v glavnem zelenjavne juhice s krompirjem (ohrovt, brokoli, zelje, cvetača, korenje, koleraba) ali pa kako špinačo, pa full nezrelih hrušk pojem... se mi zdi, da pomagajo..., pa vsak dan eno magnezijevo (ne šumečo) tableto. sicer sem se pa sprijaznila, da bom namesto 2 x dnevno hodila na potrebo do nadaljnega enkrat na 3-5 dni:(... moja G je pa rekla, da ona na mojem mestu ne bi jedla toliko zelenjave, ampak bi raje nekaj hudo mastnega pojedla... pri meni ni delovalo, mogoče bo pri tebi!ja, pa full tekočine je treba spiti... ampak to so po moje tako ali tako taki nasveti, ki ti jih vsi dajejo... a, ja... pa vsak dan hodim vsaj eno do dve uri... če se le da pa več. če je slabo vreme delam doma vaje, čez vikende pa plavam... pa se mi zdi, da to tudi pomaga. pa še hrbet in sklepi me full manj bolijo. če se pa še česa spomnem, ti pa javim. ja, ko sva bila z mojim v italiji sva šla na sladoled... in zgleda, da je bil sumljiv.... ampak je pomagal!!!! samo je moj ugotovil, da je malo predaleč, da bi to redno prakticirala....
|