|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
3.12.2009 15:22:48   
*Mojca*
terida se popolnoma strinjam s tabo. Meni se zdi pa čudno da nekateri G ne gledajo spodaj kaj se dogaja. Primer: moja kolegica je v 24tednu "izsilila" pregled spodaj, ker je bil njen G mnenja, da je to nepotrebno. No, rezultat je bil da je bila 3cm odprta in morala do konca ležat v P. Če takrat tega ne bi rekla bi zihr rodila v par dneh, o posledicah raje ne bi. Ni se nič slabo počutila, nič. Samo na forumu je prebrala da nekateri gledajo spodaj...

Ne vem, jaz sem mnenja, da vsi G delajo po svoji najboljši vesti in kar mislijo da je za nosečnice najboljše.

Jaz sem imela tokrat 6 pregledov, od tega 3x UZ, me je pa vedno spodaj pogledala in vedno poslušala utrip user posted image in se mi to zdi ok. No, je pa res da se zdaj kontroliram v P, tako da bi bilo vse skupaj ene 8 pregledov. Čeprav tudi v P se grem pokazat šele čez 3 tedne, ko bom v 39.tednu.

Pa sem se razpričala user posted image

bejbibu srečnooooouser posted image user posted image user posted image user posted image

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4501
3.12.2009 15:26:21   
lana24
HEJ!Vas komaj dohajam z branjem...Jaz vam svetujem da vzamete sabo v porodnišnico tudi dudo in nastavek za prsa.Našmu je dudi ful pasala v porodnišnici, zdaj doma je pa ne mara,tko da ni panike.Je pa fajn ker je bil v porodnišnici ful priden z dudo,sploh ponoči.Za nastavek je pa tako da ti ga sicer posodijo ampak najraje imajo da ga imas s sabo.Aja pa modrc za dojenje in blazince.Nič upam da vam ne težim preveč ampak jaz sem vse to pozabla...
Drugače pa kaj čakate začnite že rojevat nosečke :-)

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4502
3.12.2009 16:12:19   
*nivea
araz mene ravno ne kličejo, sprašujejo pa mojo mamo, brata pa user posted image . da ne govorim o tem, da je ena včeraj iz bolnice kolegici poslala sms, da sem jaz rodila. pol me pa sosed kliče, če sem res pa jaz čudno, ha?pa sem se mu pokazala na oknu, pa je samo pravo, eh ta narod.. že bi nam prišli torit.. norci...
tak da tolko o tem....

sem pa na faceboku napisala, da san še doma, pa da nisem še rodila in naj ne gnjavijo.. upam da zaležeuser posted image

(odgovor članu lana24)
Neposredna povezava do sporočila: 4503
3.12.2009 16:26:46   
ShopGirl
Obeta se še en sladek dojenček!!! KOK LEPOOOOO... go Bejbibu, gooo! Naj bo konec v treh popadkih!user posted image

Jst mam tut kombinezon št. 62, 56 itak takoj prerastejo. Bo pač sam bučka ven iz njega gledala na začetku user posted image

ojej, povijanje v navadne plenice? Hm, v Lj so rekli kar "pamperske"... jst se ne bom ubadala s pralnimi user posted image  za dudo mi je pa vseen če jo ma tistih par dni v porodnišnici, bomo mi doma že po svoje delal...
hahaha kleopatra, a si predstavljaš da bi ji postavla igralni center sredi sobe v porodnišnici? user posted image  

joj terida... spet čez rok, to pa ni fajn. Ampak probi gledat na to tko, da se pač tvoja bebica full dobro počuti pri tebi user posted image
Se strinjam da št. UZ-jev ni merilo za kakovost ginekologa. Sam men je boljši filing da je večkrat kot premalkrat. Mi je pa G zadnjič rekla, da je mela primer ko je na UZ-ju vidla da je napakica na srčku in ni vedla ali naj pove mamici in tvega da se bo ta vso nosečnost sekirala, al naj bo raje tiho in bo mamica mirna. Ker včasih se napakice same od sebe popravijo in mogoče bi blo ob rojstvu pol vse OK, mami bi se pa sam sekirala po nepotrebnem.

Gledanje spodaj: če nimajo vzroka, se temu baje zelo izogibajo...sploh pred porodnim terminom. V LJ PO v dežurni so mi to rekli...pa tut porodničarji ne marajo da nas G pregledujejo spodaj. Lahko pride do krvavitve in pol ne vejo kaj se dogaja in te morjo spet pregledat - pri prijatlci je bla cela panika zarad tega in so urgentno klical 3 dežurne zdravnike v porodno sobo, ker jim ni blo jasno zakaj tok krvavi. In so bli full jezni na njeno G, ker jo je dan prej pregledovala spodaj. Pa je bla v porodnem terminu in v bistvu že 2 dni čez rok... Skratka dons ma prelepega fantka in je vse OK user posted image

Mene vsi sprašujejo kdaj bo, če sm še doma, če mam že kej novga za povedat... aaaaaaa... prou tečni so. Mislm, sej jih štekamuser posted image  Sam so vseen nadležni. Ma pol si pa rečem, se vsaj spomnejo name, kaj če se noben ne biuser posted image

hahaha nivea, jst bom tut to mogla kmal napisat user posted image  dobr si se spomnla...

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4504
3.12.2009 16:40:13   
METULJ1
Hoj,

da se mal javim. Danes imela 1. CTG. Dojenček bolj len, amapk zadovoljivo. Seveda ko sem šla iz pregleda, je bla pa akcija na polno. G me je tud pregledala. Je rekla, da bebica še ni spuščena, tko da zaenkrat še nič ne kaže, da bi se kej predčasno dogajal. Je rekla, da če bo šlo tko naprej, bomo res lahko stopil že v 2010. Ja ni kej, bomo vidl.

Naslednji pregled, 10.12..

Vsem, ki ste že na poti v porodnišnico veliko sreče in čim lažji porod.

Pozdravčki

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4505
3.12.2009 16:46:45   
Tincy90
Pozdravček še od mene dans.user posted image

Js sm se šla pa dans z mojim cepit proti svinjski gripi, kar mi je priporočala tud osebna zdravnica in pol sm še klicala svojo G kako je to glede nosečnic in je rekla, da se lahko cepim, da sicer sem pa že skor na koncu nosečnosti in da plodu naj ne bi moglo škodit. In potem tudi, če misli kdo na obisk pridt bo mogu bit cepljen, ker lahko bebica takoj zboli. Mi je moj povedov, da mu je zdravnica povedala, da je zdj en mičken dojenček zbolu za gripo in se borijo zanjga.user posted image u glavnem js upam d sm dobr nardila d sm se šla cepit, čeprov nisem velik zuni in se ne izpostavljam preveč. No tok o tem.
Drgač pa kar se tiče za stvari za bebico za v P mam kar podobno kot ve vse že prštimano, s tem d mam js tud pamperske in ne une pralne plenice. Dude pa ne bom sabo jemala, če bo pa kritično bodo pa v P dali.user posted image
Veselim se tu že jutrinšnjega dne, pa ne tolk zard RD-ja, ampak kr bom šla mal v mesto s prijateljicama, mal na pijačko in mal poferbcat kaj bi kupila mojmu za Miklavža. Joooj, js da bi mela keša k dreka bi sam nakupvala pa nakupvala, sploh zdj decembra.user posted image user posted image upam d mi bo dan lepo minil, da ne kakih popadkov sredi trgovine.user posted image če pa že pa nč hudga, itak bom že za en let starejša.user posted image
Waauu bejbibu good luck pa čim prejšnji in lažji porod ti želim!user posted image user posted image user posted image user posted image k bi nas vsaj zdj eno za drugo pognalo k smo že vse tko nestrpne.user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4506
3.12.2009 17:26:03   
Zibka
Pozdravljene!
Pri nas še tudi nič... Bejbibu, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ! Me kar malo stisne, ker imava na isti dan rok. Na trenutke si želim, da bi že šla, na trenutke pa imam tako tremo, da pa še ne bi user posted image
Za v P imama pripravljeno enako kot opisujete ve, tudi dudico in nastavke za vsak primer. Kaj pa vložke? Verjetno za domov jih rabiš, ali?

Ste pa tako pridne s pisanjemuser posted image user posted image user posted image . In kar naprej berem in hlastam za novicami o novih decembrčkih user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 4507
3.12.2009 17:33:39   
araz
Shopgirl ti si bila v Postojni na predavanju o EA. Mi lahko prosim poveš kolk časa traja to predavanje.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 4508
3.12.2009 17:53:20   
taipai
IZVIRNO SPOROČILO: araz

Se mi je pa včeri zvečer zgodil, da me je tako bolelo v spodnjem delu trbuha tko ene parkrat, da sem se kar ustrašila, da se je že kaj začel. Zgledal je kot bi bili kakšni krči. Pa zjutri mi je tko čist mal slabo že kar nekaj dni. Čudno, ker mi v celi nosečnosti ni bilo niti enkrat.

araz, men se je isto dogajal :( pol sm se pa zbudila okol 3h, pa šla pojest 2 piškota pa mg tableto spila in sm po "mučni" uri nazaj zaspala :S sem bla pa tut ze prestrašena, da se ni kaj začelo! ampak ni blo v intervalih, tko da skor dvomim na popadke  user posted image se pa očitno pripravlja aneuser posted image
jutri imam pa pregled!
hmm..men je pa moj G reku, da me jutri vaginalno pregleda user posted image user posted image user posted image bomo vidli kaj bo iz tega?

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4509
3.12.2009 18:07:28   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: Tincy90

Pozdravček še od mene dans.user posted image

Js sm se šla pa dans z mojim cepit proti svinjski gripi, kar mi je priporočala tud osebna zdravnica in pol sm še klicala svojo G kako je to glede nosečnic in je rekla, da se lahko cepim, da sicer sem pa že skor na koncu nosečnosti in da plodu naj ne bi moglo škodit. In potem tudi, če misli kdo na obisk pridt bo mogu bit cepljen, ker lahko bebica takoj zboli. Mi je moj povedov, da mu je zdravnica povedala, da je zdj en mičken dojenček zbolu za gripo in se borijo zanjga.user posted image u glavnem js upam d sm dobr nardila d sm se šla cepit, čeprov nisem velik zuni in se ne izpostavljam preveč. No tok o tem.

meni je zadnjič P rekla, da se govori tud o tem, da če se nosečnica cepi (kot če bi se jaz), da naj bi potem otroček tudi bil zaščiten za prvih 6 mesecev ... ampak ne vem kok to drži....

Jaz sem govorila s sestrično ki dela v farmaciji in ona je rekla da absolutno naj se cepijo tisti, ki imajo kakšne kronične težave (npr. moja mami), da zame rajši ne priporoča (tudi ker sem že tako na koncu), sploh pa ne za malo, predvsem iz razloga, da cepivo res ni bilo dovolj testirano za otroke.... tako da pri nas se je cepil oče, pa mami bi se tudi pa se trenutno ne sme user posted image , ker ima kronični bronhitis... mi se pa zaenkrat ne bomo.... pa upamo na najboljše......

kar pa se obiskov tiče bo pa še pestro ja....

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 4510
3.12.2009 18:09:38   
maya2
Še nekaj sem želela vas vprašat ---- predvsem tiste, ki ste že doma user posted image
danes mi je ena rekla da pri nas v porodnišnici mamicam ne dajejo več vložkov in naj jih imam s sabo, prejšnjič sem vse dobila tam, zdaj menda šparajo.... kako je pa to pri vas?

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 4511
3.12.2009 18:15:10   
blondy_81
maya2 jst sem rodila v Lj in sem takoj prvi dan dobila 2 kompleta vir vložkov...se pravi 20 vložkov. Hlačke pa vsak dan dobiš, če jih rabiš. Jaz sem bla 1 teden notr zato sem potem še svoje vložke imela. Ampak ja...takoj ko prideš v sobo, dobiš 2 paketa vložkov.

cepljenje proti gripi:jaz se proti gripi ne bom šla cepit, ker se ne upam jt. Jst upam, da ničesar ne fašemo.  Moj oče se je sicer šel danes, ker ima sladkorno bolezen in ga štejejo med kronične bolnike. Mu je včeri to zdravnik svetoval. Ampak mu je rekel na tak grd način: je reku če bi rad umrl potem se ne cepit, če pa hočte še živet pol se pa pejte. Kr neki no.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 4512
3.12.2009 18:52:38   
metkara
Da se vsaj pri enih kaj dogaja - bejbibuuser posted image

Sm mela dans ctg, pa pregled...in isto kot zadnjič - se še nič ne dogaja. Še vedno zaprta. In baje ne kaže kaj na to, da bi bilo v roku enega tedna kajuser posted image Js pa skoz filing, da bom pred rokom rodila, zdj pa takouser posted image No seveda, da mi lahko voda odteče, pa bom mogla šibat, ampak da sm še čist zaprtauser posted image Mam spet v soboto ctg. In glih to mi ne leži, ko je treba zdj tak pogosto not hodit, med vse te bacileuser posted image Jh, kaj češ, bebiki je še fajn not in ji mamica še ni premajhnauser posted image

Ja, to klicanje gre meni tut na živceuser posted image Ko te sprašujejo, a še ni, pa kdaj tej bouser posted image
Jah, če bi si lahko sama izbrala, bi zdj že rodilauser posted image Kot da ne bojo izvedeli, ko bo! Tudi glede tega je fajn pred rokom rodit. Od mojega starša me pa tak vsak dan kličeta, kak sem, pa če se je že začelo...Že komaj čakata na prvega vnuka oz. vnukinjouser posted image

Tut moj je tak posrečen...Če ga kličem, takoj vpraša, če se je začelouser posted image Pa ko ponoči vstanem za wc, je takoj v pripravljenostiuser posted image Pa tisti dan, ko mam pregled, on kr spat ne more...Ja, so srčkani naši moški.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 4513
3.12.2009 19:10:46   
orhideja75
sam tolk, da vam javim, da nas je 27.11. presenetil naš Tomaž (3480 g, 53 cm). od ponedeljka sva že doma in se lepo crkljamo

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4514
3.12.2009 19:16:45   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75

sam tolk, da vam javim, da nas je 27.11. presenetil naš Tomaž (3480 g, 53 cm). od ponedeljka sva že doma in se lepo crkljamo

čestitkeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 4515
3.12.2009 19:17:59   
blondy_81
čestitke orhideja user posted image user posted image user posted image user posted image čestitke Tomaž user posted image user posted image user posted image user posted image Madona sami fantki se rojevajo user posted image user posted image user posted image

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 4516
3.12.2009 19:18:55   
Tincy90
Iskrene čestitke orhideja!user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image za sinčka!

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 4517
3.12.2009 19:20:30   
*Mojca*
Čestitke orhideja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ampak res, fantje vodijo, dejmo punce user posted image user posted image user posted image user posted image

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 4518
3.12.2009 19:23:40   
araz
Orhideja75 čestitke za sinka user posted image . Tomaž dobrodošel user posted image .
Pa lepo se crkljajte.

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 4519
3.12.2009 19:29:26   
tulpika

woooowwww...čestitke Orhideji user posted image in Tomažu user posted image -

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4520
3.12.2009 19:46:05   
ShopGirl
araz: eno urco traja. Za podpisat dobiš dva formularja ki ju maš nato s sabo ko pridš rodit, podpišeš se tudi v evidenco da si bila na predavanju.

maya, nam so tut rekli da dobiš vse v porodnišnici in da ni nobene krize s pripomočki. Je pa res, da dobiš najprej dva paketka pol pa če bi rabila še, poveš sestri. To so uvedli zato, ker so opazli da jim "zginjajo" stvari - mamice dobesedno kradejo bodije, spalne srajce, halje ipd. Delajo zalogo vložkov, da jih majo pol še za doma. Ma jst nism mogla vrjet da ene res to delajouser posted image

Mojega full skrbi zaradi gripe. Razmišlja o cepljenju. Vsak dan me vpraša če naj se gre cepit... Jst pa ne vemuser posted image  Tok sm proti, sj sm že povedala zakaj, ampak ko pa slišim da je umrl 31. letnik, ki predhodno ni bil nič bolan, me pa zvije. Težko sm še naprej pametnauser posted image  Tast je bil tut full proti - zdej se je šel pa cepit proti sezonski in proti novi gripi. No jst se ne bom šla, s pikico bova pretežno itak doma...k nama bodo hodili pa samo zdravi obiski (upamuser posted image ).

men pa CTG delajo v porodnišnici, kje pa vam? v bistvu sm hotla dodat sam to, da mi je fino, ker tam ni bolanih ljudi...sam nosečke smo v čakalnici.

ORHIDEJA!!! Sej sm vedla da si šla rodit, ker te ni blo nič na forumu user posted image
Čestitke tebi in Tomažu, uživajta v spoznavanju drug drugega. Iiiiii user posted image

OK zdej pa dost fantov... Vse ki nosimo punčke mormo resno stopit v akcijo, ker nas šibajo sto na uro. V glavnem, prosim da naslednja ki rodi, rodi punčko - pa resno mislimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4521
3.12.2009 19:47:34   
ShopGirl
Orhideja...če boš mela kaj časa in volje bom pa zelo vesela če nam mal napišeš kako je potekal porod user posted image  priznam da sem firbec, ampak men je tok lepo brat porodne zgodbe...

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4522
3.12.2009 19:59:52   
Zibka
Čestitke, Orhideja in srečno Tomaž!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4523
3.12.2009 20:03:09   
araz
Shopgirl hvala ti za informacije.
A potem v Postojni res dobiš vse user posted image . No, jest bom za vsak slučaj vseeno vzela kakšen paket vložkov.

Da, pa ene to iskoriščajo in si nabirajo zalogo še za domov ... ma nimam komentarja. Nič čudnega, da so potem to uvedli.

Pri nas so se pa vsi cepili proti novi gripi. Edino brat nekaj štrajka, pa itak je skoz neki bolan. Čez celo leto kašlja pa smrka, pa še bronhitis ima. Najbolj me on skrbi ,da ne bi kaj domov prinesel. Poleg tega pa imamo še skupno kopalnico ,ker ima sobo v najinem stanovnju (štuku). 

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4524
3.12.2009 20:04:27   
Ninča77
Čestitke Orhideja in welcome Tomažuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

sindarin

Preferirate lesene igrače( brez ozira na ceno)?

da (46%)

ne (54%)

Število vseh glasov: 175

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!