Ninča77
|
Evo punce, sem se malo opogumila in odločila, da delim mojo zgodbo z vami. V soboto 24.10. mi je ob osmih zvečer začela odtekat plodovnica, ampak ful pomalem. Prvo sploh nisem vedela, ali mi mehur nagaja la kaj je to. Šla sem pod tuš in si sveže perilo in vložek naštimam, ko je spet vlilo in spet pod tuš, potem pa sem na vložku vidla da je čist prozorna tekočina, pa sma raje šla v porodnišnico ptuj. Tam so ugotovili, da je plodovnica, ampak ker pa sem bila noseča 32 5/7 je bilo prehitro za porodnišnico Ptuj.Dali so mi edino injekcijo za razvoj otrokovih pljučk. Z rešilcem so me odpeljali v porodnišnico Maribor. Naletela sem na dobro osebje in vse so bili prijazni. Ura je bila 23.30. Poštimajo me, pobrijejo in upajo, da ne bom dobila še popadkov.Ampak okrog 1h zjutraj sem začela čutit prve popadke nekej na 5 minut. Ampak babica mi ni verjela, saj ctg ni nič pokazal. Okrog treh sem imela popadke nekje na 3 minute in pol me je babica pregledala in je rekla, da sem zaprta oz. za en prst odprta. Popadke sem lepo predihavala in poslušala kako ene že rojevajo.4 so se že rodili, jaz pa nič. Ob 7h se smena menja. s tem da se je še ura prestavila, se je meni zelo vleklo.No ampak dobila sem še boljše osebje, kot je bilo ponoči. Babica Damjana vredna vse pohvale, me je lepo pozdravila vse izprašala in ko sem ji povedala kako imam popadke, me je takoj pregledala in bila sem odprta že 4 cm. Rekla je, o to bo pa hitro do 9h al pa 10 bova fertik, lahko pokličete moža.No on je itak že bil na poti.potem pa so so začele muke, do 6 cm sem se odprla, pol se je ustavilo. dodali so mi umetne popadke, ki so dosti hujši od naravnih. Tako se je vse vleklo do 17.37 ko sem rodila. Bil je velik napor zame in imela sem zelo težek porod. seveda moj sonček Matevž ni zajokal in takoj so ga odnesli, brez da bi ga videla, k pediatrom. Jaz v paniko, posteljca se noče odluščit, takoj na operacijo. Po operaciji sem prišla nazaj v porodno sobo. kej me je mož čakal. V prebujanju slišim, kako kličejo moža da more nujno na pediatrijo. sledila je operacija Malega Matevža. Bil je izredno težek in kar naprej so me spraševali, če sem imela sladkorno, saj kaj takšnega primera še niso imeli. V glavnem, imel je zelo velik trebušček in zaradi tega takoj na operacijo, saj so mislili, da so notranje krvavitve, ampak ko so ga prerezali so ugotovili, da je samo voda.Še vedno jim ni jasno od kod voda, ampak včeraj so mu odstranili drenažo, saj se voda ne nabira več. Ena ledvička je bila ok, druga še je imela odprt kanal, ampak se je skoraj že čisto poravila, Pljučka so dokaj vredu malo še, pa bojo čist ok, jetra, vranica ok. Srček malce povečan ampak baje nič kaj nevarnega. Ampak kee je bil pa porod zelo težek ima veliko podplutb, saj so se vsi dr. in sestre metali po mojem trebuhu, da smo ga spravili ven in sedaj čakajo da se ti strdki absorbirajo ima pa tudi velik hematom na glavici ampak baje ni nič nevaren, ker je v podkožju. >Slikali so glavo in je baje vse ok, možganskih krvavitev ni blio. Zenkrat še ne diha sam, ampak upajmo na čiprejšne okrevanje. Jaz sem psihično malo boljše, sem bila pa čist na podnu. No zaenkrat je to vse, ko bom imela kakšne lepe novičke, pa vam javim. Punce čuvajte se. Kaj pa je z Blondy?
|