|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
31.10.2009 10:37:14   
Momtobe
malo sem preveč živčna, da bi šla nazaj poste brat ... katera je že rekla, da je malo krvavela?

včeraj zvečer sem tudi sama imela na wc papirju nekaj krvi (sveže), pa sem se ustrašila :( ... takoj naslednjič ko sem šla lulat je ni bilo več in tudi sedaj je ni. noseča sem pa 31/32 tednov (po ultrazvoku/ po PDZM).

sem rekla, da se bom šla pokazat, če bi zjutraj slučajno še kaj bilo ... pa je mir. kako se je rešilo pri vas? ne vem zakaj se mi zdi, da je blondy imela nekaj podobnega?

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 3251
31.10.2009 12:36:12   
pipika 13
Pozdravljene user posted image v teh prazničnih dneh

Včeraj sva šla po naš naročen GT3 in lupinico v oranžni barvi. So nas presenetili, je prišlo v naš BC v 3. dneh, pa so rekli, da bo trajalo najmanj en teden. Tako sem vesela user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zaradi tega, da se je še moj dragi navzel tega veselja user posted image user posted image user posted image in otroškosti. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Nisva ga še razpakirala, čakam, da pride z nujnega nepričakovanega dela.

Ninča - prepbrala tvojo zgodbo in sočustvujem s tabo. user posted image Sem jo tudi povedala mojemu dragemu in se je kar zamislil. Želim, da je s tvojim Matevžem vse ok. Ti si pa zelo velika borka in verjemi tak bo tudi tvoj otročiček. Veliko user posted image za srečo in pozitivne misli v glavo.

Zdaj pa vprašanja:

- tiste, ki ste že v 34 tednu, si kaj mažete, masirate presredek
- delate keglove vaje
- si masirate in pripravljate dojke, bradavice za dojenje
- hodi katera od vas na nosečniško telovadbo

Tako, britofe smo obdelali za danes, mama kuha, moj je v službi, jaz pa za cel dan pred comp in sestavljat stvari - teste za šolo.
Samo še en teden sem v službi (v tem času moram uvest novo učiteljico, ki bo ves čas prisotna pri vseh urah in ocenit učence, potem imam mirno vest in lahko grem na bolniško, pred nastopom porodniške - se še čisto v redu počutim, lahko bi delala do konca, vendar me moja G sili v bolniško, zaradi moje starosti in ker sem prvorodka, pa naj ji bo - bomo pa gnezdili in se debelili)

Lep vikend in spomin na preminule vam želim, predvsem, da je miren, spokojen in v krogu družine.

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 3252
31.10.2009 13:02:44   
mala bejba
Hej user posted image .

Jst sm tud slabo ponoč spala,kr obračala sm se pa skoz mi neki ni blo prav. Midva sva tud včer zrihtala vse papirje pa očetovstvo podpisla,tko da mamo zdj vse urejeno. Kokr bere vas je bla že večina v materinski šoli,pr nas pa ne duha ne sluha,upam da naum zamudila.Bi rada šla glede na to da bo to prvi dojenček,mogoč kej pametnega zvem. Buče za noč čarovnic smo že zrezali,tko da čakamo da bo tema da damo svečke notriuser posted image .
Lepo se imejte.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 3253
31.10.2009 14:01:53   
taipai
hej
vidim, da smo bile vse nekaj "boge" kar se tiče spanja in noči user posted image bo jutri boljše :)
mi smo ravno  po kosilu, danes sva moj + delavec sami, sem naredila musako im smo zmazali cel pladen  kot za šalo, tako da se prav dobro počutim user posted image user posted image
zdej bo treba pa mal čistilne akcije po hiši narest, potem pa ven, dokler je še tko lepo, kot jeuser posted image mali moj pa pančka; seveda, ponoč je imel svoj žur user posted image

Momtobe: jaz bi se na tvojem mestu šla kar pokazat!! ne bi čakala, da bi bil spet kak izcedek..saj veš, bolje preventiva kot kurativa

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 3254
31.10.2009 14:41:53   
Anuš
Oh, sem začela z zadnjo stranjo, ker imam ene 15 strani za prebrat... Jst sem cel teden spala katastrofalno - do ene 2, mogoče 3. Me je vse bolelo na levi strani in sploh nisem našla pravega položaja. Danes pa od 22-7.00. Super sem! Mogoče je pomagala posteljna user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 3255
31.10.2009 16:04:24   
Anuš
O joj, sej to ni res! Še dva dojenčka?!? Bravo Ninča in tintarauser posted image

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 3256
31.10.2009 17:10:24   
araz
Punce za tiste, ki vas zanima kako je z zneski za porodniški dopust in zneski za nego in varstvo. Ravnokar sem se spravila, da malo preberem kakšno knjigo, revijo in sem najprej v roke vzela Baby Book. Notri lepo piše, da je osnova za izračun v obeh primerih ista (stran 59). IN sicer citiram: Osnova za izračun je je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12 mesecih pred vložitvijo prve vloge za starševski dopust.
Drugače pa sem jest dobila odločbo po treh dneh ob oddaje vloge.

Toliko za enkrat. Če še kaj pametnega preberem pa vas obvestim user posted image

Anuš bravo za dober spanec. Očitno na tvoj spanec polna luna kar dobro vpliva. Škoda ker je to samo enkrat na mesec, a neuser posted image .

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 3257
31.10.2009 18:43:53   
Emili1
Pozdravljene punce,

se vam po dolgem času javim.. Drug teden začnem z dopustom in bo več časa za RR, tako da bomo lahko skupaj finiširale in se vzpodbujale na ciljni črti. Tudi mene je pretresla zgodba z BeeBee in njeno deklico. Želim ji veliko moči. Prav tako Ninči77 in Tintari želim, da bi se vse lepo izteklo.

Midva sva v polnih pripravah na prihod bebike, ampak je veliko še za postoriti in nabaviti, tako da tudi jaz upam, da lepo počaka noter do PDP.

Imejte se lepo, pa uživajte v noči čarovnicuser posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 3258
31.10.2009 19:02:45   
ammam
Moji so šli sedaj na sprehod do pokopališča. In ker je doma popoln mir, razmišljam, da bi začela s prvo vajo sproščanja po dr. Pajntarju.
Aja, pozabila napisat...kot kaže, se je naše dete obrnilo na glavo, zdaj sem pomirjena in upam, da bo tako tudi ostalo.
Ponoči me bolita kolk in prepona kot user posted image , tako, da slabo spim, včasih celo po več ur ponoči bedim, vmes hodim na WC in poskušam najti najbolj udoben položaj za spanje in nazadnje zaspim v nekem polsedečem položaju. Je pa res, da, če čez dan malce več počivam,  se stanje izboljša in ponoči nimam težav. Ampak ne bi se rada čisto zaležala.
Želim vam mirne praznike.

(odgovor članu Emili1)
Neposredna povezava do sporočila: 3259
31.10.2009 20:29:07   
Afrodita1
ej user posted image ,

pipika 13: presredek smo masirali pri 1user posted image , samo en šiv; bova masirala tudi pri 2user posted image , sem v 33 tednu.
keglove vaje delam že od začetka nosečnosti, pomaga.
dojk si nisem pripravljala niti pri prvem otroku (sem slišala da naj ne bi bilo priporočljivo), si jih ne bom niti pri drugem otroku. bomo ukrepali po porodu, če bo kaj narobe.
na telovadbo ne hodim. hodim pa en krat na teden plavat, pa ostale aktivnosti, hoja, kolesarjenje,...
ti kar uživaj na bolniški se boš navadila user posted image uživaj.

(odgovor članu ammam)
Neposredna povezava do sporočila: 3260
31.10.2009 20:44:35   
ShopGirl
Drage nosečke,

Blondy je v porodnišnici, ker ji odteka voda. Žal me cel dan ni bilo doma in sem sporočilo videla šele sedaj - dobila sem ga okoli 13h. Se pravi - lahko da je celo že rodila user posted image  Takoj ko kaj izvem vas obvestim.

Mi je pa danes sms poslala tintara; odhaja domov iz porodnišnice, zaenkrat žal brez Vana. Pogreša svoja otročka in ne zdrži več brez njiju... Ko bo kaj novega, me obvesti.

(odgovor članu Afrodita1)
Neposredna povezava do sporočila: 3261
31.10.2009 20:48:20   
ShopGirl
Momtobe, kolikor vem Blondy ni krvavela. Pri njej se je šlo za odtekanje plodovnice in zatekanje, povišan pritisk.
Možno da gre pri tebi za MV in da je malo zakrvavel, ker pač dozorevauser posted image  Kamorkoli pogledam pa piše da če pride do krvavitve v nosečnosti takoj v porodnišnico ali h G.

Veliko sreče!

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3262
31.10.2009 21:19:43   
araz
Shopgirl hvala ti, ker tako pridno obveščaš o naših decembrkah.

Blondy srečno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Tintara tebi pa tudi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , da bo tvoj sinko čimprej lahko šel iz porodnišnice v toplo domače zavetje.

Sploh ne morem verjet, da so že štiri decemberke rodile.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3263
31.10.2009 21:22:35   
ShopGirl
Blondy je še vedno 2 v 1 user posted image

Držimo pesti da tako ostane do decembra!

araz - ne morm reč da vas ravno z veseljem obveščam, bi vaš rajši čez kakšen mesec user posted image

Nočko nosečke, lepo pančkajte!

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 3264
31.10.2009 22:09:45   
Afrodita1
Hvala Shopgirl za info.
Blondy in Tintara vama pauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,.....

nočko

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3265
1.11.2009 2:35:28   
tulpika

blondy in tintara....1000 user posted image za vaju in vajine user posted image . Držim pesti, da se vse dobro izteče.

tale polna luna je pa tud mene zdelala. Sem pokonci že od 1 ure zjutraj pa nič kaj ne kažem znakov zaspanosti, da bi šla nazaj spat user posted image .

(odgovor članu Afrodita1)
Neposredna povezava do sporočila: 3266
1.11.2009 7:00:08   
anaj22
dobro jutro

blondy user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Matevž in Vane user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ninča in tintara user posted image user posted image user posted image  bodita močni
BeeBee user posted image user posted image user posted image

sem vse prebrala pa enostavno nevem kaj sem hotal komentirat, me glava noče ubogat. Ja pa tale lunca kr premočna, smo meli pri nas včeri tud paniko. Je bla bebica že v petek zlo mirna včeri pop pa začnem tuhtat da spolh še nisem čutla brc, sva z možem probala vse povrt in nakonc je uspelo z čokolado. Je naša bebica pokazala en orenk obrat ki se ga je dobro videlo in čutilo, tko da smo bli mal pomirjeni.

nastavki za dojenje - jaz sem jih nesla že v P sabo, sem imela celo nosečnost probleme z bradavicami skoz sem mela vnete. Sem pa najprej probala dojit brez nastavkov pa sem mislila da mi gre čist dobr, čeprov je bolelo. Potem je pa sestra ki je kontrolirala kako nam gre dojenje rekla da naj mi nastavke prinesejo, ker mali nemore dobro zagrabiti ker imam prevč vdrte bradavice. Tko da jaz sem skoz dojila z dastavki, sem še parkrt probala brez pa ni šlo. Bomo videli kako bo sedaj, jih bo pa imela sabo.

denar ki da dobite od csd je vseh 12 mes. enak

lepo nedeljo

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 3267
1.11.2009 8:22:59   
natasa28
Momtombe, jaz sem zakrvavela v 31 t , cca 14 dni nazaj, pa sem se šla v P pokazat pa so me pomirili, vse je bilo še ok, zaprto, tako kot mora bit, zakrvavela pa naj bi rahlo iz zunanjega dela MV, kar je v zadnjem delu nosečnosti baje pogosto, sem pa dobila predpisano 14 dni bolniške strogo mirovanje, z čimveč nogami v zrak, brezuser posted image .... Zdaj imam pregled v četrtek pri moji gin. samo mislim da glede na to da mi pritisk skoz po malem nagaja skače od 135/85 do 150/95 in noge mi tudi lepo zatekajo, da bom kar do pričetka porodniške v bolniški.

Spanje ponoči pa je res prava loterija, vsaki dve uri obisk wc-eja, pol gledanje na uro in vmes malo spanja, toliko o tem da naj bi se bodoče mamice pred prihodom dojenčka konkretno naspale user posted image .

Upam da je blondy še res 2v1 in da tako še ostane nekaj časa. Držim pesti za nas vse  da nam to uspe čimdlje.

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 3268
1.11.2009 10:22:22   
METULJ1
Da se še jz mal javim. Z mojim sva prejšnji teden kupila previjalno komodo. Jeeeeeeeuser posted image . In sem končno lahko uredila stvari. Mam več ali manj že vse pripravljeno. Zdej čakamo še voziček, pa zibko in posteljico, ki jo bova mela od mojega dragega. Drug teden grem še na CSD in to je to.
Kar se tiče priprave presredka za porod še nisem začel imam pa željo, da bom (sem v 32. tednu).
Spanje zaenkrat še v mejah normale. Če bo tako do konca, bo čist ok.

Skratka, naša mala bubica še vedno pridno brca in vsi komaj čakamo naslednji pregled 12.11..

Pozdravčki vsem in pridno božajte svoje bauhije.

Vsem pošiljam pa tudi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za srečo do konca nosečnosti.

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 3269
1.11.2009 11:01:22   
tintara
Punce, pozdravljene! Se na hitro malo oglasim in povem, kar pač vem.
Najprej, Ninča, držim pesti tudi za vašega Matevža. Zakaj se mi zdi, da se je najprej govorilo o Matiji? v glavnem, kolikor vidim, (tvojo zgodbo sem šla prebrat) je bolje in svet izgleda že lepši, kajne.
Aja, namen ti imam poslat potem ZS s številko, da bova lahko kontaktirali (po želji seveda), a lahkod abom že pozabila.

OK, hvala za čestitke (to sem tudi malo pokukala, priznam), ostalega pa nisem brala.

Torej, v ponedeljek sem imela pregled pri internistki in zaradi povišanega pritiska me je poslala na pregled oz sprejem v porodnišnico, predvsem da bi preverili pretoke do otroka. Tam totalna gužva, sem čakala na CTG ene 6 ur, vmes pa sem si privoščila en muffin. Napaka.
Pritisk je bil tam precej boljši in so me samo preventivno še poslali na UZ, kjer pa se je pokazalo, da enih pretokov do otroka sploh ni več, ter da je plodovnice zelo malo. Sledi sprejem in obvestilo, da bomo morda naslednji dan rodili. Aja, ocena teže iz UZ je 1500g, in zahiran otrok. Kriza, mene je pobiralo.
Ko pride n aobisk mož (zadnje pol ure obiskov) sva šla sedet pred dvigalo in medtem so me panično iskali da je treba že kar rodit. No, prav zelo se niso potrudili, ker jim niti do dvigal ni uspelo pridet. Me je pa sestra potem nazjala, kam da sem šla. In sploh sva se dobro zsatopili, ker sta mi dve dajali dvojna navodila in sem upoštevala navodila prijaznejše. Pa to ej druga zgodba.

Ok, zakaj ste pili? Zdaj bo treba čakat na operacijo, zakaj ste jedli (en bogi muffin čez cel dan). Ajde, sledi britje in čakanje da mineta dve uri od pitja. Pa potem še ena ura in pol do smene. Ajde, so bili vsaj spočiti. Meni so sam švigale misli, ocena teže je kamot napačna, samo v katero smer??? Kaj če ima komaj kilo??? Kaj bo z njim???

Ko se zbudim, pa same lepe novice. Otrok ima 2000 gramov, mož mi ga pokaže na sliki (kolikor sem videla), diha sam, ... Vse ok, skratka. Odlično, a prelepo, da bi bilo res. Aja, pozabili so mi povedati, da je fant. Tako da nisem vedela, kaj imamo, samo težo sem vedela.
Naslednji dan vse še lepše, mi ga prinesejo malo pokazat v intenzivno, ga pestujem in veleumno izjavim: kako je majhen in kosmat. Pa seveda, kako se pa to sploh prime, tako majhno štručko? Sestra pravi, da bo še kak dan na opazovanju, nato gre k meni. Odlično.

Potem pa se je začela zgodba z našim sladkorjem. Nekako se ga ne da uredit (ponavadi gre za probelm dneva ali dveh, pri nas se vleče). In ugotovitev. Očitno gre za neko dedno zadevo (Gašper je imel namreč čisto enak potek zgodbe, čeprav je bil donošen), ki morda napade le fantke (nadja problemov ni imela). Zelo verjetno gre za enkratno zadevo ob rojstvu, samo traja, da se uredi, nato je pa vse življenje ok. No, vedno obstaja kak dvom, a ga zdravnica zavrača in pravi: če je bilo prvič tako, bo tudi tokrat tako, edino zaradi nedonošenosti se lahko nekaj dalj vleče (pri gašperu se je prbl en teden). In sklep: tudi če bi bil donošen, bi se zgodilo enako. Izloča preveč inzulina, torej gre za antisladkorno.

Torej, trenutno je še na glukozi (preecj), so pa včeraj se uredili vrednosti in so mi odvzeli en dodatek za v mleko. Danes je sladkor še vedno OK, kako bo, bomo videli. Prepričana sem, da bo sladkor še padel, a tudi, da se bo vse uredilo.

Ja, domov sem šla, ker pogrešam otroka. Bili smo ciganska družina na 4 koncih, zdaj smo samo še na dveh. Upam, da se čez kak teden pridružim Vanetu nazaj in nato greva skupaj domov.

Meni presotaja črpanje mleka in počivanje ter obsikovanje, ter ..... dela 100x več kot v službi, zato se ne bom veliko oglašala. Bolj prek SMS in Shopgirl. Hvala za vez, Shopgirl.

Takole, malo več za prebrat, morda vas zanima, morda ne.  Se slišimo. Ostale držite se in brez presenčenj naprej, prav!!!

Blondy, drži se!!!!

LP, T

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 3270
1.11.2009 11:10:58   
tintara
Aja, sem vidla da ste spraševala, če sta se trofnila z RDji. Ne, Vane je 26, Gašper pa 28. Sam je Gašper total navdušen, ker je dobil bratca za darilo on in ne Nadja, kot je bilo planirano (konec novembra).

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 3271
1.11.2009 14:35:24   
Nončika
decemberke, kam hitite? sicer pa, čestitke ob rojstvu vaših malčkov.

nivea, tiste sexi hlačke dobiš v P. mrežaste hlačke mislim. jaz sem jih pred tednom dni dobila. user posted image user posted image user posted image

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 3272
1.11.2009 16:22:53   
ShopGirl
Nosečkice, prinašam novice od naše Blondy.

Diagnosticirali so ji preeklampsijo.
Njena punčka se sicer super počuti v trebuščku, izvidi CTG so dobri. Je pa vedno manj plodovnice, počasi ji odteka, zato ji bodo jutri sprožili porod, da ne bi prišlo do vdora bakterij v posteljico.

Tako da DECEMBERKE jutri držimo pesti za našo Blondy, da bi imela zares ekspresen porod in da povije lepo in zdravo punčko - ane? user posted image

Pa bomo mele še enega dojenčka user posted image  Malo prehitro, ampak nam bojo pa Ninča, Tintara in Blondy vsaj dale kakšen pameten nasvet, ker bojo do decembra že čist izkušene mamice...

Tintara - objem zate...naj pride Vane kmalu domov.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 3273
1.11.2009 18:23:46   
araz
Blondy srečno in naj bo porod čim hitrejši in čim manj boleč. Za tvojo punčko in seveda tudi zate  pa en koš user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Bom držala pesti, da bo vse uredu.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3274
1.11.2009 18:25:02   
ShopGirl
No, da še jaz malo pokomentiram vaše poste...

araz, full ti hvala za info glede porodniške. Sama sm mal googlala pa brala v Baby Booku in sm prišla do enakih podatkov - da je višina porodniške enaka vso obdobje. No, upam da je res tako. Sicer pa greva ta teden urejat očetovstvo in bom še to vprašala.

Slabo spite? Revčke... Jst še kar OK, ampak ko se zbudim za na WC ob ene pol šestih vsako jutro, težko nazaj zaspim. Potem sem pa še žejna in ne upam pit ker pol vem kaj sledi čez pol ureuser posted image

Sicer se pa jst dobro počutim, punčka je tut živahna - dons se mi je konkretno bočil buši ob njenih premikih. Danes sva full izkoristila dan, sva šla že dopoldne ven iz Lj, na hribček in se sprehajat bolj po ravnini - je bil tak krasen sonček in je blo vse še lepše, sej veste jesen in drevesa v rumeno rjavih odtenkih...pravljica user posted image  Na srečo nama ni bilo treba kuhat kosila, sva mela namen it ven jest, pa naju je taščica povabila na kosilo - njami. Tako da je bla prav lepa nedelja.
Včeraj sva bla pa na morju, pri mojih starih starših in so naju tut malo pocrkljali z dobrim kosilom, pa še toplo je blo in smo bli lahko zunaj. Sem jih hotla videt še zadnjič, preden rodim, pa da me vidjo z bušijem... Pol se itak ne bomo vidli skoraj do novega leta.

Skratka, user posted image  - fajn bodite in upam da se počutite dobro!

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.