Kerensa*
|
No, še ena, kar se moje službe tiče (čeprav prvotno vprašanje s tem ni imelo nobene zveze)... Ja, moja služba je po eni strani extremno dolgočasna. Med tednom sem tam dejansko samo na dežurstvu, ne na konkretnem delu. Efektivno delam cca. eno uro, vse ostalo se moram znajti, kaj bom počela, da ne zaspim. Sama sem, zato nimam s kom osebno čvekati, nimam s kom iti na čik pauzo in za povrh še ne smem zapustiti delovnega mesta za dalj kakor nekaj minut (npr. WC). KTV nimam, tako, da TV lahko gledam do cca. enih, potem pa ga lahko ugasnem. Pospravljati ni česa, ker je pospravljeno, Internet ti slej ko prej do*izdi (buljenje v ekran po 8 ur ni več moja domena) in ob branju knjige mi glava pade nanjo čisto mimogrede. Možnosti napredovanja sploh ni, ker je edino delovno mesto nad mano delovno mesto šefa. Pa še plača se viša po šefovi dobri volji. In težavne stranke so pika na i. Extremno dolgčas, res je. Po drugi strani pa - službeno delam cca. eno uro, preostalih 7 ur počnem, kar želim. Plačana sem celih 8 ur - tudi takrat, ko serjem po RR. Glede na to, da nimam skoraj nobene odgovrnosti in glede na to, da nimam nobene izobrazbe, sem plačana še zelo dobro. Plače so točne in redne. Služba je stalna - nihče me ne meče na cesto. Sem pod streho in na udobnem stolu - poleti na hladnem pod klimo, pozimi ob centralnem ogrevanju. Ko in če mi zmanjka denarja, dobim akontacijo. Prosta sem točno takrat, ko želim biti. Z bolniškimi ni nobenih problemov. Za dopust ne potrebujem šefove odobritve - samo uskladim urnik z ostalimi, ne glede na mesec v letu. Kjerkoli v EU se znajdem s pokvarjenim avtom na cesti, mi ni potrebno klicati (in plačevati!) avtovleke. Stranke so z vseh vetrov, kar pomeni zveze na vseh koncih. In dela nikoli ne nosim domov. TAKIH služb pa, v končni fazi, spet ni veliko, sploh ne za človeka "moje sorte". Ja, marsikomu bi bilo pri nas dolgčas. Vendar jaz akcijo poiščem na drugih področjih svojega življenja. V službo hodim (razen ob petkih in sobotah) prej počivat, kot delat. Izziv? Ne vem sicer, kakšnega si mislila, ampak v tem trenutku ga jaz na tem področju niti malo ne potrebujem.
|