Tanja55
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj Jaz sem bila lani na enem razgovoru za službo, pogoj je bil V. stopnja in tudi povedali so mi, da je plačilo temu ustrezno, čeprav imam VII. stopnjo - OK, sem rekla ni panike, ker je bila varianta za redno zaposlitev. Potem pa so pričakovali, da obvladaš vse živo, nekako mešanica računovodje, pravnika, nemcista in deklice za vse. Ni bil problem, da bi bila plača prenizka, meni je bila OK, niti me ne bi motilo vse živo delat, v bistvu HB da maš dosti dela in se ne dolgočasiš. Samo ni mi bilo jasno, kako lahko napišejo V. stopnja, obvladal pa naj bi veliko več kot srednješolske osnove računovodstva. ZmajTolovaj, super si tole napisala, ker meni tud tele stvari niso cist jasne. In ne vem, ce mi bodo, ker kje se pa najde clovek, ki bo takoj znal bit vse: mal racunovodje,pa pravnika, nemcista in kaj jaz vem kaj se. IZVIRNO SPOROČILO: liliana Tanja55......zato, ker smo iskali približno tako osebo o kateri piše ZmajTolovaj......in predvidevamo, da profesor angleščine in nemščine oz. inženir strojništva ali diplomirani sociolog niso primerne osebe.....tuji jezik pa je nujen pogoj, ker se posluje pretežno s tujino...... Hvala liliana za odgovor. Mam pa se eno vprasanje: torej predvidevali ste, da ekonomist bo vse to zdruzeval, medtem ko en inznir strojnistva, profesor jezika ali diplomirani sociolog ne. Celo, niso primerne osebe. Torej, mene zanima, po kaksnih kriterijih se to doloca, saj na zavodu za zaposlovanje ves cas govorijo o prekvalificiranju, ampak ce ti nihce ne da priloznosti, se tezko prekvalificiras v karkoli. Kar me zanima je, da vseeno, da se hoce ena zmes nekih znanj, se vseeno gleda na osnovni papir a ne? Torej, ceprav bi nek diplomirani sociolog taksno delo tudi lahko opravljal, bi se pac moral naucit stvari, ampak ker se dela s tujino in ta sociolog tekoce govori oba jezika, mi ni jasno zakaj se mu niti priloznosti ne da, da se dokaze.
|