Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 13:50:41
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka malaga- mislim da je boljše kar bolnišnično spalno srajco imet, svojih bi mogla več met zraven če sam pomisliš, kako bo vroče junija-se potiš, pa še kakšna kri lahko pride skozi vložek...ne vem no, jaz svoje ne bom nosila zraven Saj so bolnišnične spalne srajce čist udobne, res ne rabimo svoje s seboj vlečt.... Mojjaka mene pa čaka cela žehta in prav ne vem če bom lahko stala 2-3 ure pri likalniku, ampak bolje da se pomatram, kot pa da me moj nadere, da ni nič narejeno , potem grem pa ven na luft.....I need air. Prej sem šla samo ven po solatko na vrt in že težko počepnem, ponoči smo se prestavljali iz ene sobe v drugo....
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 14:04:42
|
|
|
|
*alina*
|
Torbo imam napravljeno na pol, ugotovila sem, da mi manjkajo copati in spalna srajca. A jo rabimo ali jo dobimo v porodnišnici?? Vsaj za LJ porodnišnico ti lahko povem, da jo dobiš. Sicer so bolj , sam je za preživet. Moti me edino to, da včasih dobim kakšno XXL in jo že komaj obdržim na sebi, ker je občutno prevelika. Zdaj vsakič ko jih menjajo (vsak dan, po potrebi dobiš tudi več) prosim, da mi dajo kakšno manjšo številko.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 14:08:58
|
|
|
|
*alina*
|
Aja, pa da ne pozabim, dobila sem odločbo za denar od paketka...nisem pa še dobila odločbe za porodniško-ste ve to skupaj dobile??? Jaz sem ravno danes dobila vse skupaj po pošti. Jutri skočim na CSD samo še podpisat izjavo o očetovstvu, da lahko oddam podatke za rojstni list kar v porodnišnici. So mi dovolili izhod iz porodnišnice . Sestra na oddelku nekaj namiguje, da grem mogoče že v četrtek domov, čeprav se mi zdi to malo verjetno. Mi je pravzaprav vseeno če ostanem še čez praznike, da bom 100% da je res vse tako kot mora biti.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 14:13:20
|
|
|
|
Hanuši
|
alina vidve kar lepo počivajta. Bolje, da greš malo kasneje domov in, da je vse O.K., kot pa prej in ti rečejo, da še malo doma opazuj, ker pol vse najslabš vidiš. Tko al tko pa ta mičkena taka korenjakinja zgleda. odločba CSD - jaz sem najprej dobila odločbo za denar-paket, čez dva dni pa še odločbo o porodniški
< Sporočilo je popravil Hanuši -- 28.4.2009 14:14:22 >
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 14:14:54
|
|
|
|
lenika
|
Pozdravljene! Danes se oglašam nekoliko pozneje, ker sva z Maticem sama doma in dopoldne nisem imela časa za RR. Sedaj pa spi in imam malo časa za počitke in branje. Zopet ste toliko napisale, da sem sedaj najprej pol ure brala. Spolni odnosi pri nas še so, a se mi zdi, da vedno bolj poredko, ker me stalno nekaj nekje špika. Sedenje na ritki: Vidim, da nas je še kar nekaj, ki se nam še niso obrnili. Pri nas v Novem mestu ne delajo zunanjega obrata. Drugače pa pri prvorodkah naredijo carski rez, pri drugorodkah pa, če otrok ni preveč težak, poskušajo s porodom z riko naprej. Jaz še vedno upam, da se obrne, čeprav vem, da je možnosti vse manj. Spalne srajce sem jaz imela kar bolnišnične, ker pogosto menjaš in toliko svojih ne moreš vzeti s seboj. Snoopyka, Blu me veseli, da sta doma in še vedno v enem kosu. Streptokok, kako se pa okužiš? Mateja.Luka.Nik dobrodošla nazaj.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 14:25:58
|
|
|
|
lino
|
Blu tudi ti lepo počivati...imamo menda dogovor, da pred 15.5. ne sem več kaj ven iz naših bušijev...prav??? PAZI NASE IN NA . Hvala za odgovor za CSD... Mojjaka, a nimava midve istega G, če se še prav spomnim??? Sej nisem čist 100% prepričana v ceno za preiskavo tega streptokoka, ampak mislm, da mi je tako rekel, ko sem spraševala...dej, če boš ti prej hodila vprašaj prosim, drugače pa bom jaz vprašala... Grem sedaj kuhat...kuham svinjske zrezke z rožmarinom za moja dva moška + pečene bučke s sirom + pečen krompir (domač pomfri)+paradižnikovo solato...jaz potem ne jem mesa, ker mi svinjina ne paše in mi kar noge zatečejo... No se potem še kaj oglasim.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 15:06:02
|
|
|
|
jabolka
|
Lep pozdrav vsem po dolgem času , ste pa res pridne glede pisanja . ALINA87 ISKRENE ČESTITKE , vse naj NAJ tebi in tvoji LARI SNOOPYKA in BLU - počivajta..
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 15:27:53
|
|
|
|
Ninta
|
Zdravo punce, oglašam se po dooolgem času. Zanima me , če imate že vse vozičke. Jaz ga grem namreč nabavit šele naslednji teden (trenutno sem v 33.tednu; upam da me ne bo prehitelo ) Kaj pravite na model Peg Perego plico on track 3 v 1 - to je moja izbira? ima katera isti voziček in njeno mnenje. lep deževen dan vsem
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 15:42:36
|
|
|
|
loveforever
|
snoopyka me veseli da si še 2 v 1 in prav tako za vse ostale ki ste že vonjale porodnišnico!!! spalne srajce v porodnišnici- v celju sem si zjutraj k pridejo postelje preoblečit vzela ponavadi kake dve, pa še kasneje sem rekla setsri da mi je kakšno prinesla, pa tudi n hodnikih so bile, tak da s tem ni bilo problema. sem si jo pa včasih 4x na dan menjala ker sem imela res ogromen naval mleka in je vse skozi tiste vložke preteklo in sem mela včasih celo srajco čez cel trebuh mokro, in ko se začne sušiti potem se začne lepiti bvse na kožo in nimaš kaj drugega kot pod tuš in svežo srajco. tak da tokrat vzamem veliko več teh vložkov s sabo za prsi-blazinic. malinov čaj kdaj ga boste začele pit-tiste ki ga nameravate?? čaj za dojenje- si ga je katera kupila?? jaz sem si ga danes kr instant čaj za dojenje, piše da je zelo priporočljiv da imaš močnejše mleko in tudi pomaga pri proizvodu, ztako da ga bom imela za preventivo doma, če mi slučajno zmanjka no grem pogledat če mi je že za kruh kipnalo,... aja v desnem delu trebuha me fzul peče, ima katera izkušnje s tem??
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 15:55:16
|
|
|
|
bačko
|
Blu čuvaj se! Zgleda je mlaj vplival na naše cukerčke. Alina res je včasih bolj kakšen dan dlje ostati in da je z vama vse uredu.Kako pa Lara? Jaz bom malinov čaj začela piti nekje v 36 ali 37 tednu.Mi ga bo možek kupil na tržnici pri zeliščarki. Punce prosim vas čuvajte se!
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 16:18:01
|
|
|
|
mojjaka
|
aja v desnem delu trebuha me fzul peče, ima katera izkušnje s tem??user posted image Ja, loveforever, tudi mene večkrat peče, vendar mene na levi strani, zgoraj pod levo ziziko...včasih pa v tem predelu čutim mravljince pa se mi ne sanja zaradi česa!? Lino, mislim da sva obe pri dr.Lužniku.Meni bo drug teden vzel bris, pa mislim da je cena 25eur, nisem pa prepričana.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 16:23:15
|
|
|
|
Tira
|
Malinov čaj ? Dajte kaj več povedat od tega? Kaj povzroči? A to lahko tud navadnega kupiš v trgovini ali je kakšen poseben? Ninta glede vozka - odvisno kje si doma, če si iz mesta bo vredu, drugače ima pa zelo majhna kolesa za kakšen drug teren. Vsaj tko so meni rekli v vsaki trgovnini. Jz sem pa danes skuhala kr njoke in zelenjavno omako, zraven sem pa še solato z mocarelo. Njami. Kr ne morem se spravt likat Še zmeri pa me tkooo roke bolijo, da tud komi kej naradim . Glede obrata vem da ga v Kranju delajo in to kr uspešno. HB je moja že kar nekaj tednov prov obrnjena. Ne morem falit brc v rebra .
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 16:25:30
|
|
|
|
sončki
|
oj jaz bom sabo vzela kar lepo celo škatlico prsnih blazinic pa 4 modrce obvezno iz prejšnjih izkušenj pa razmišljam še blazino za dojenje ker na zadnje so mi jo posodili pa so kr še ostale hotela in jo nisem več nazaj vzela ker mi je blo nekak tokrat bom pa svojo mela ker naj lažje dojim če imam blazino in sem v polsedečem oz.sedečem položaju, pekoče bolečine mam pa tudi jaz pa ne vem kaj naj bi blo to
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 16:36:42
|
|
|
|
Ninta
|
kar se vozička (Plico 3 on track) tiče sem ga sprobala pri kolegici - po makadamu- pa je kar letel. ga je že katera dejansko uporabljala? Aja , pa še eno morda malce hecno vprašanje imam- namreč, na srečo živim v 2 nadstropni hiši in nimam prostorske stiske, vendar ne vem, kje naj "parkiran" previjalno mizico in večino potrebščin - zaenkrat jo imam v spalnici (zg,nadstropje), kjer je tudi "osrednja" posteljica, v pritličju , kjer so dnevni prostori, pa imam prenosno posteljico in malo omaro za oblekice (predalnik) , poleg tega pa še prenosno previjalno poglogo, ki jo mislim čez dan kar namestiti na mizo v jedeilnici. Z možem sedaj itak ves čas jeva na kuhinskem otočku v kuhinji. Se vam zdi taka razporeditev smiselna ali menite, da je bolje, da previjalno kar premestim v dnevne prostore, v spalnici pa mojega srčka (pričakujem , 1.otrok, ime:Tibor) previjam kar na najini zakonski postelji. Kaj menite???
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 17:07:44
|
|
|
|
manna
|
Oh šment tako sem se razpisala potem mi pa napiše error! Lino; za streptokok B me je testirala moja gin., in sicer prvič v 9. tednu, drugič pa prejšnji teden. Menda se ta test tako ponovi na koncu. Prvič pa nevem koliko sem plačala ker mi je zraven naredila še test za klamidijo, pa še nevemkaj drugega. Na prvem pregledu me je vprašala če mi naredi samo tiste teste ki jih krije zzzs, ali tudi tiste ki so samoplačniški in jaz sem odgovorila, naj mi naredi vse kar misli da je potrebno. Ninta; Jaz imam isti problem glede tega kam naj dam previjalno in zaenkrat sem se odločla da bo spodaj. Če bom pa zgoraj v spalnici previjala, bom pa kar na zakonski postelji. Alina; si ti že dobila mutsy-ja? Jaz sem ga naročila mislim da 14 dni za tabo, pa ni še prišel.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 17:10:46
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ninta Kaj pravite na model Peg Perego plico on track 3 v 1 - to je moja izbira? ima katera isti voziček in njeno mnenje. lep deževen dan vsem Ninta s tem vozičkom po moje nimaš nič zgrešiti, sama imam sicer Peg Perego Clasico en starejši model, pa vseeno zakon! Predno dokončno kupiš, poglej še ostale Plikote. Pa fajn nabavi!
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 17:12:25
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko Jaz bom malinov čaj začela piti nekje v 36 ali 37 tednu.Mi ga bo možek kupil na tržnici pri zeliščarki. Punce prosim vas čuvajte se! A se ta čaj dobi tudi v trgovini z zdravstvenimi pripomočki in v lekarni?
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 17:16:07
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tira Jz sem pa danes skuhala kr njoke in zelenjavno omako, zraven sem pa še solato z mocarelo. Njami. Kr ne morem se spravt likat Še zmeri pa me tkooo roke bolijo, da tud komi kej naradim . Moje kosilo - rižota (mi je celo uspela) in solatka z domačega vrta s koruzo in fižolčkom, je še polhn piskr rižote, mojega še ni iz službe. Likat pa tud jaz danes ne morem, nekako kar ne morem na nogah stat , sem utrujena - verjetno vreme krivo , grem samo malo ven in se komaj majem. Pa tamali sem danes popustljiva, ji dovolim kar malo preveč risanke gledat....
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 17:20:48
|
|
|
|
manna
|
Malinov čaj se menda dobi tudi v trgovinah sanolabor, pa menda tudi v zeliščni lekarni Basilica v city parku. Nikar ga pa ne pijte pred 36.,37. tednom ker odpira porodne poti.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 17:21:47
|
|
|
|
manna
|
Aja, mimogrede, gre za čaj iz malinovih listov. Da ne bo kjera kupila navaden malinov čaj ker ni isto.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 17:35:11
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna Aja, mimogrede, gre za čaj iz malinovih listov. Da ne bo kjera kupila navaden malinov čaj ker ni isto. Ja, sem brala da ni isto, pa hvala za opozorilo... Ja, jaz ga še ne smem piti - sem včeraj stopila v 33. teden.
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 17:35:44
|
|
|
|
sončki
|
jaz sem pila malinov čaj pa pr men ni delovalo mogoče bo pa zdej bom pa tudi probal čez kaka 2 tedna kupila sem ga v city parku v zeliščni trgovini zdraven trgovine ki prodajajo metersko blago misklim da je bil 2.90€ P.S upanm da bo tokrat delovalo :)
< Sporočilo je popravil sončki -- 28.4.2009 17:37:07 >
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 17:54:29
|
|
|
|
bjondi
|
Pa mi je le uspelo vse prebrat,sem se ene štirikrat spravljala brat... Alina- najprej tebi iskrene čestitke za tvojo pikico ... Sem se malo zamislila,ker nimam totalno nič še pripravljeno za našega pikota,razen trojnih štumfkov ,ki sem jih dobila za novo leto od kolegice,to pa je tudi vse...pa srčno upam,da me ne preseneti... Vsem en ,tistim ,ki ste bile v porodnišnici zaradi raznih nevšečnosti. No pri nas spolnih odnosov nimamo odkar smo vidl plusek zaradi počitka in izcedkov,mi pa že pošteno manjkajo in si kar domišljam kako bi blo fajn mal poslončkat...tko da sem vam kar malo fouš tiste ,ki redno uživate ob njih ...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 18:13:58
|
|
|
|
*alina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko Alina res je včasih bolj kakšen dan dlje ostati in da je z vama vse uredu.Kako pa Lara? Lara je super, vsi so kar malo presenečeni kako dobro ji gre že od vsega začetka. Poje vedno več, preselili so jo iz ogrevane postelje v navadno, tako da res ni posebnega razloga da bi naju zadrževali tukaj. Računam pa da bom tukaj do konca tedna, ker ko so prazniki tukaj ni nobenega zdravnika. No ampak kot rečeno, mi ni problem ostati še kak dan več.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 28.4.2009 18:14:54
|
|
|
|
*alina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna Alina; si ti že dobila mutsy-ja? Jaz sem ga naročila mislim da 14 dni za tabo, pa ni še prišel. Ja, moj voziček je prišel en dan predno sem rodila , torej 15.4. Se pravi da bo tudi tvoj vsak čas tu.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?