Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 13:02:54
|
|
|
|
nova10ka
|
da še jaz malo pokomentiram. kile - sem v 28 tednu dobila 9+. zdaj me je začela ful prebava matrat, tako da moram res pazit kaj jem. mislim, da kile niso problematične, dokler ješ v glavnem zdravo in raznoliko hrano, nimaš sladkorne in visokega pritiska. če se pa ljudem da komentirat kile pri nosečncah, naj pa oni najprej opišejo svojo zdravo prehrano. ponavadi so najbolj pametni tisti, ki so ravnokar v želodec spravili svinjsko pečenko in poln krožnik pomfrija, na koncu pa vse skupaj poplaknili s kavo in cigaretom. porod - se strinjam, da se je v naprej brezveze sekirat, samo moraš pa tudi biti tak karakter. jaz kar zaupam osebju v porodnišnici in verjamem (si želim, upam...), da bodo naredili vse kar je njihovi moči, da bova na koncu jaz in novorojenček OK. si bom pa vseeno poskušala to pot privoščiti luksuz - EA boleča sramna kost - ja mene je to tudi ful bolelo prvi nosečnosti. ampak takrat sem bla res aktivna in sem vsak dan hodila na sprehode, 2x na teden pa še na telovadbo. je pomagalo, če sem počivala (se vsedla ali ležala). zdaj, ko cel dan preležim, s tem nimam problemov. hmm, pol so me pa v 8 meecu še rebla začela boleti, da je blo za znoret... mala_princesa - sem jaz tudi to darilo dobila mary - me veseli, da si še v 1 kosu. še kake dva mesna počakaj, pol pa akcija lenika - jaz mam take probleme s hrano, da nič ni jasno. zgaga, kislina v želodcu, črvičenje... sem preklopila na balastne izdelke in je bolje. šment, še sladoled sem mogla črtat, pa je tak bogat vir kalcija
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 13:05:49
|
|
|
|
mojsonček
|
O, pupe... evo mene s potepa... sej, če bi bla pa še dons doma in se smilila sama sebi kolk sm boga... pol se mi sam še zmeša... sicer nisem šla na sprehod ampak v šoping... no, tut to je nekaj... iiiiiiii, kakšne lepe cotke sm kupla za našo pupiko pa nekaj kar planiram imet kot cotke za odhod iz bolnice, fuuuuul luštno... a ve ste to že spedenale al kako... men se kr obrne, k povsod vidim sam roza cunjice No, zdej sem pa spet lačna tolk je blo govora o hrani in kilah...
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 13:07:48
|
|
|
|
bačko
|
Mala princeska se pridružujem tvoji izjavi.Tudi jaz sem dobila za plačati.Saj pri nas vedno plačamo.Kaj hočemo tako je!
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 13:11:29
|
|
|
|
bjondi
|
Lenika-probaj z mandlji,sem imela ornk težave z želodcem že pred nosečnostjo,tako da so mandlji-mercatorjevi so mi najboljši moj redni spremljevalec. Zdej v je nimam niti toliko,odvisno kaj jem,čim je sladko jo čutim.Tako da sem včeraj pred spanjem spet pest mandljev pojedla in je super.To je edini moj taprav blažilec kisline. Biba14,lenika- - za kile Lenika-meni pa noben ni povedal kako je to ko dobiš malo neubogljeno štručko v naročje .Po trgovinah pa sem skoz gledala kake dve ali triletnike,ki znajo že govort,pa hodt,pa sami jest.Pa sem si mislila uau kaj so luškani.Jao in pol dam pridem iz porodnišnice in kup enih zadev k nisem vedla kaj pa kako.No sem bla kar na vezi s patronažnimi v ZD in so mi vse tako lepo razložile vedno,če mi kaj ni bilo jasno. Najboljši mi je bil pa komentar od ene bejbe ,ki še zdej nima otrok pa je ona men razlagala kako je njena kolegica na suho rodila ,ker ji je voda odtekla ...No tukaj lahko sama potrdim,da ne rodiš na suh,če ti voda odteče,ker men se je ravno to zgodil,da mi je voda odtekla
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 13:18:13
|
|
|
|
lino
|
Pozdravljene. Najprej za vse, ki imate težave z zdravljem (ušeska, bolečine,...). Glede kg pa bi rekla tako. Menim, da sem se do 29t zredila za cca. 12kg in se bom verjetno do konca še za kake 4kg...malo pazim kaj jem in pa več zelenjeve bo na tržišču (al pa vsaj po bolj ugodni ceni), pa tudi apetita nimam takega. Največ sem se zredila v prvih treh mesecih-kar za 5kg ampak kaj bi sedaj stokala...je kar je, jih bom že potem dol spravila, sej sem bila vedno presuha in nikoli nisem dosegla niti povprečne teže-še na krvodajalsko akcijo me niso hoteli vzeti zaradi kg. No seveda me pa moti celulit, ki ga tudi nikoli v življenju nisem imela, sedaj pa se lepi name in sem kot pomaranča. Upam, da tudi ta malo zgine in je le posledica vode v telesu...sem optimistična a ne? No kakorkoli že, bo kakor pač bo...samo da so naši zdravi. Deja čestitke in drži se... Tako se bom sedaj poslovila, ker mi okna menjajo, jez pa tukaj "kucam" na računalnik. Lep dan se naprej in se kasneje tipkamo.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 13:18:33
|
|
|
|
jabolka
|
Pozdravljene so Za seznam : - P.04.05. - kg : +8 Jaz se tudi ne sekiram za kg , sam da je z vse vredu . Upam da bom pridobila vsaj še kaj kg , tako da pridobi in da bo vse ok. TINCA84 - imaš prau glede celulita heheeeh se pa nabira in nabira .. Pa bomo že po porodu poskrbele ... MALA_PRINCESKA : si pa lepo napisala glede poroda . Jaz o tem nič ne sprašujem okoli in ne rada poslušam kaj pravijo tiste ki so že rodile (kolegice), ker ena pravi malo boli in v 1-3h vesga konec, ene ooo 12h in več, komplikacije . Tako , da sem se odločla nič spraševat , kar bo pa bo ... enkrat sem tuRR prebrala , ki je ena napisala .. "TAKO ALI TAKO VEN MORA PRIT" in provam o tem ne razmišljat . Samo lahko pove da komaj čakam videto svojo pupiko - to pa ne morem dočakat in da bo vse vredu ... Lep viken vam želim ! Pa vsem so veliko sreče - glede vsega
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 13:37:20
|
|
|
|
mery15031981
|
bamoocham-upam da res zdržim čim dlje .Kar se pa kilogramov tiče pa pojma nimam,res je da imam že od prej preveč kilogramov in sem po eni strani kar vesela da se še nisem toliko zredila.Je pa ful zanimivo prej karkoli sem pojedla vse se je poznalo,sedaj ko mam pa res ful apetit in res ful jem pa ne gre,no ja sej časa je še dovolj tako da lahko še vse nadoknadim,ampak upam da ne preveč. Sicer se pa najmanj v nosečnosti obremenjujem s kilogrami,ko pa je že tako ali tako dovolj skrbi. Hanuši,bjondi-hvala,tud jst sem res ful vesela da je vse dobro. mojjaka-hvala za sliko od torbe-luštna je bom šla jo verjetno tud jst kupit Lsica-hvala,ja tud jst sem bla ful presenečena kar se tiče MV mojsonček-ja sej se ful pazim in se resnično putim razvajat,ja res je do junija je še kar dolgo
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 13:50:46
|
|
|
|
Janci F
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska Današnje darilo - doplačilo dohodnine . (Bom zvečer preverila - če so vsi podatki pravi) Šibam....se beremo kaj zvečer. Meni je včeraj direktor rekel, da bom dobila sedaj 2 meseca manj plače, ker ni take zagnanosti od mene, kot je bila prej. Baje, da on to razume, ampak vseeno mi bo vzel del plače. Škoda izgubljati besed. Ko pa sem prišla domov pa sem dobila še za doplačilo dohodnine in to € 150,00 in edini prihodek, ki ga imam je plača, kar pomeni da so oni premalo odvajali. Sem tolk jezna na vse.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 14:03:29
|
|
|
|
lino
|
[/quote] Meni je včeraj direktor rekel, da bom dobila sedaj 2 meseca manj plače, ker ni take zagnanosti od mene, kot je bila prej. Baje, da on to razume, ampak vseeno mi bo vzel del plače. [/quote] Mislim, kaj pa mu je???????????
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 14:06:24
|
|
|
|
Janci F
|
IZVIRNO SPOROČILO: lino Meni je včeraj direktor rekel, da bom dobila sedaj 2 meseca manj plače, ker ni take zagnanosti od mene, kot je bila prej. Baje, da on to razume, ampak vseeno mi bo vzel del plače. Mislim, kaj pa mu je??????????? Ne vem, samo tako pač je. Jaz sem mu samo rekla, da se ne mislim kregat, ker se mi zdi nesmiselno. In glede na to, da sem že kar nekaj časa na 4 urni bolniški in imam zaradi tega že fuuuul manjšo plačo, bom sedaj pač imela denarja še manj zaradi njegove odločitve. Škoda besed. Še 5x grem v službo, potem sem pa doma. Komaj čakam, sedaj je potrebno pozitivno razmišljat.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 14:15:42
|
|
|
|
lenika
|
IZVIRNO SPOROČILO: lino Meni je včeraj direktor rekel, da bom dobila sedaj 2 meseca manj plače, ker ni take zagnanosti od mene, kot je bila prej. Baje, da on to razume, ampak vseeno mi bo vzel del plače. Mislim, kaj pa mu je??????????? Kaj takšnega pa lahko samo moški izjavi.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 14:21:50
|
|
|
|
tinca84
|
Mala_princeska kr preveri, jaz sem lani dobila 400€ za plačat, sem se cel dan jokala , potem sem šla pa na davčno in so mi rekli "ojej, tule smo se pa zmotli". Oni se lahko zmotijo ja.... Navsezadnje sem pa ven dobla 40€.
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 15:12:17
|
|
|
|
mojjaka
|
Moj je tut dobil za plačat 240 eur in je besen,jaz pa danes še nč nimam v nabiralniku, upam da ne bo kako negativno presenečenje. No, glede poroda se je res nesmiselno obremenjevat, dejstvo je, da nas čaka... Jaz imam ful lepo izkušnjo-sem bila s sestro, ko je šla 1.rodit pred 4leti in pol, tako da imam v glavi, da bom tut jaz rodila tako, pa tudi če ne bom...samo da se bo dobro izteklo!
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 15:21:52
|
|
|
|
tadejluka
|
Ne nič ni še omenjal kako in kdaj naj bi naredil CR, samo da do naslednjega pregleda 30.04.09 počakamo če se obrne, pol bomo pa vidli....jest bi že zdej šla rodit, če bi blo po moje....
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 15:37:10
|
|
|
|
lino
|
Pozdravljene. Tadejluka, mal pa še le počakajmo. Jaz se poroda niti ne bojim, sploh po ogledu porodne sobe, sicer pa itak bo ven prišel in sedaj tudi menda niso več tako ozkosrčni, da bi pustili rojevati po 12 ur... Moram pa rečt, da veliko razmišljam o porodu in se nanj psihično pripravljam tako, da zvečer preden zaspim mislim na to, kako fajn bo in sem si tudi v glavi naredila podroben načrt. Zjutraj dobim popadke (okoli 6 ure), ki se nato stopnjujejo. Do 10 ure se umijem, pospravim, operem glavo in preverim torbo...pa je ura cca 10:30, ko se počasi odpravim na pot. Potem nekje do 11:30 postopam pred bolnišnico po parku in nato imam popadke na cca. 5-3 minute in se odpravim do porodne sobe in nato v roku 2 ur rodim. hahaha, pa bomo videli kako bo v resnici, ampak pravijo, da psiha učinkuje in morda res pomaga. No me je pa nenehno strah, da ne bi bilo z kaj narobe... Sedaj imamo nova okna in smo se menda odločili, da bomo tudi belili. Ma ja, boljš zdaj kot pa čez kak mesec, pa čeprav se mi ne da. Gream sedaj še malo pomagat pospravljat.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 15:47:19
|
|
|
|
mojjaka
|
Lino, ful dober načrt
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 15:51:58
|
|
|
|
bamoocham
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinca84 Mala_princeska kr preveri, jaz sem lani dobila 400€ za plačat, sem se cel dan jokala , potem sem šla pa na davčno in so mi rekli "ojej, tule smo se pa zmotli". Oni se lahko zmotijo ja.... Navsezadnje sem pa ven dobla 40€. Ja itak, oni se lahk zmotijo, če se pa mi, nas udari po žepih. Sestrih partner bi moral lani plačati 400 €- se je pritožil, da to pa nekaj ne štima (uveljavljal je hčerko, in so oni na to očitno pozabili). No po pritožbi je pa dobil nekaj čez 500 € nazaj. Če bi bil tiho, bi bil on na slabšem, davčna bi pa mstno zaslužila.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 15:52:48
|
|
|
|
bačko
|
Janci to lahko samo moški izjavi!Mislim groza! Jaz sem si dalal prej izračunati in smo čisto točno izračunali.Tako da moram plačati 95 evrov.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 21:12:17
|
|
|
|
bamoocham
|
Dober večer. Kako kaj? Midva sva prišla domov, sva bila pri njegovi mami malo na čveku. Drugače bom pa cel vikend spet "sama". Moj je jutri deljeno (se vozi v MB na šiht), v nedeljo je pa popoldan. In kaj ste lepega počele? Ravno sem brala, da bo nedelja lepa in topla in bi spet kak piknik pasal Lep večer vam želim in se beremo jutri. Nočko
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 21:19:22
|
|
|
|
loveforever
|
dober večerč. no moj dan je bil danes kar precej delaven. sem si avto spucala, pospravljala, skratka vse kar se je v tem lepem vremenu dalo... jutri pa v avstrijo!! glede dohodnine pa mislim da je sedaj vse ki jo dobite plačate, ker prvi interval teh dohodnin je za plačat ostale pa so menda pol tiste kateri kaj nazaj dobijo, no vsaj laani je bilo pretežno tako, tako da nič ne odpirajte nabiralnikov tja do junija . upam da jutri najdem kaj lepega v toysu da se nem zastonj furala, no sj moj bi mende znorel da ne bi nič kupila pa tk daleč.. no imejte se se slišmo jutri ko prihodim iz AU
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 21:27:37
|
|
|
|
tinca84
|
Jaz pa kruh pečem, že diši... Danes sem tudi jaz pospravljala, kuhinja je generalno fasala , imava z mojim tihi dan.
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 21:35:50
|
|
|
|
Mala_princeska
|
Žal so pri dohodnini vse prav izračunali, jah nič bo treba plačat kaj hočem. Izpit za mano, bomo videli kaj bo, mufinčki pečeni,.....
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 22:46:01
|
|
|
|
kalanteja
|
Izpit za mano, bomo videli kaj bo, mufinčki pečeni,..... Tud za mano- a teb ni nikol nič slabo k greš na izpit? Men je danes spet tk fest slabo bilo- zgleda, da me živčki matrajo, sem nehala pisat po 15 min, sej so me full čudn gledali, pa k nas vedn dve gledata in pazita je ena za mano vn prišla in me je vprašala če sn ok, pa me je videla, da sem bila cela bleda, pa sem se dol usedla in je z mano počakala 10 min, da sem dobila malo barve. Full je bila prijazna grem sedaj počivat lahko noč
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?