Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 9:03:14
|
|
|
|
sončki
|
lenika nič se ne hvali z kg moji kg so tud kar ogromni sem pa skoraj v 31 t in imam naslednji pregled 17.4 ker je moj ginekolog na dopustu danes se pa zbudila z bolečim ušesom tako da bom mogla it kr po kapljice ker me boli k , drugače pa najmlajša trenutno še spi je pridna ve da mora mami mal počivat naš pa veselo brca že od ranega jutra je pravi mali dirkač jaz se tudi veselim petka pa nisem v službi sam, da bom lahko malo poležavala ker predno jih zjutri vse poštimam se mi ne ljubi it nazaj spat
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 9:04:57
|
|
|
|
mojjaka
|
Dobro jutro! Danes sem se pa naspala....nč ni križ bolel mojsonček, mi je znana ta bolečina. jaz sem že mojemu gin.na prejšnjem pregledu opisovala to, da me boli, kot da bi dva dni skup kolesarla na enem hudi trdem sedežu je pa kak dan boljše, potem pa spet...tako da sem se že navadla. Sem zjutraj že klepetala po telefonu s kolegico s faxa, ki je snoči rodila-srečnica je bila rešena v 15 minutah, sploh ne morem verjet, še ona sama ne...sem ji kr favš....ja še malo pa bomo mi na vrsti!!! No, lep dan vsem,pa kljub kislemu vremenu...saj bo boljše!
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 9:10:57
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka Sem zjutraj že klepetala po telefonu s kolegico s faxa, ki je snoči rodila-srečnica je bila rešena v 15 minutah, sploh ne morem verjet, še ona sama ne...sem ji kr favš....ja še malo pa bomo mi na vrsti!!! Mojjaka, dej jo vprašej za recept, me bi tudi tako hitro končale. lenika, če jih maš ti +15 naj me vrag pocitra. Sploh se ti ne vidi! deja, lepo da si se spet oglasila in da je vse ok. sončki, upam da bodo kapljice pomagale in da kmalu preneha bolet. Bolečine v ušesih so meni nekaj najbolj zoprnega, ni čudno da otroke tudi tako boli, če že nas... Punce, meni je pa jermen dol padel in bi kar nekaj bluzila...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 9:20:52
|
|
|
|
mojjaka
|
rok je imela že v soboto 28.3., snoči pa se je kr zgodlo...prej cel dan nič...mal čez 19.pa jo je zasekal ful hud popadek, pa kr voda odtekla, v porodno, čez 15 min punčka zunaj... A si lahk želiš še kaj boljšega????????
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 9:25:38
|
|
|
|
majana79
|
O, to je pa res idealni porod. Madonca, če bi vse tako rojevale, ne bi imeli problemov z nataliteto.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 9:26:36
|
|
|
|
bjondi
|
Lenika -tale tvoj bauhi in pridelane kilce ne grejo skp ...prav luškan je... Mah bi se dal marsikaj napisat na temo kile...vsaka zase najbolj ve koliko so kile njena šibka točka.Pač ene majo metabolizem tak ,da hrano pogledajo in vzhajajo ,smo pa ene take ,ki pojemo vse pa se nam nič ne pozna.No jaz sem prav ponosna na svojih +8 kil do 28t.Bom vsaj še enkrat debelinko v lajfu.Se pa itak vsak vame spotakne ,če kej jem pa da sem ful suha -taki komentarji so mi za bruhat.Se pa kot ponavadi name spravijo tiste ,ki imajo krepko krepko čez svojo idealno težo al pa tiste ,ki so pridelale 30kil v nosečnosti. Jaz pravim nikoli ni prav in hvala bogu ,da smo si različni... Nč grem jest... MŠ v LJ-06.04.09-a gre kera na ta trermin?Pa ob kateri uri?
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 9:49:08
|
|
|
|
kaminek
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojsonček a kkšna fura safr z bolečo sramno kostjo mene od včeraj tko boli, da hodim k raca... niti ven ne upam, ker ne vem kako bi se privlekla po stopnicah do stanovanja... moram kaj pogruntat kako omilit težave jst sm zadnji teden med temi, k jih ful boli sramna kost. sej prej me je tud občasno, zdej pa kr vsak dan in to hudoooooo, tko da daljših sprehodov si sploh več ne predstavljam. sem pa na pregledu pri G vprašala, kako si pomagat, pa je rekla, da z masažo z led.kockam (da se prehladim tam spodaj, ker sm že tako občutljiva????) oz. se kupi tak pas, k ti kolke bolj skup drži (a ni namen, da se razširiš čim bolj, da gre potem lažje pri porodu???). tako nas je mati narava naredila in to mormo sprejet. sej pol se kr navadiš, da te boli, že če se obrneš na postelji, da o hoji oz. racanju ne govorim
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 9:53:11
|
|
|
|
bačko
|
Jutro! Alina daj pri meni samo moja leta popravi.Jih imam že 30. Kilogramčkom pa dosedaj 4+.Tuda jaz sem se pri Žani na koncu začela veselo rediti. Mojsonček tudi meni boli.Predvsem ko ležim.Ko hodim in sedim ni take panike.Meni je G rekla da me boli zato ker so mišice malo bolj šibke kot v prvi nosečnosti in če me bo še bolelo da naj povem.Tako da mislim da to ni nič narobe.Mene v prvi nosečnosti niti malo ni bolelo. Lenika lep trebušček in mali je že pravi poba. Tudi jaz bi tako rodila v drugo.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 9:56:15
|
|
|
|
kaminek
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka rok je imela že v soboto 28.3., snoči pa se je kr zgodlo...prej cel dan nič...mal čez 19.pa jo je zasekal ful hud popadek, pa kr voda odtekla, v porodno, čez 15 min punčka zunaj... A si lahk želiš še kaj boljšega???????? jst bi tud tko mela ! jah, to je pa bolj izjema blo pri njej, žal. ker pr men se bo zihr vleklo in vleklo.....
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 10:04:11
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka rok je imela že v soboto 28.3., snoči pa se je kr zgodlo...prej cel dan nič...mal čez 19.pa jo je zasekal ful hud popadek, pa kr voda odtekla, v porodno, čez 15 min punčka zunaj... A si lahk želiš še kaj boljšega???????? jst bi tud tko mela ! jah, to je pa bolj izjema blo pri njej, žal. ker pr men se bo zihr vleklo in vleklo..... Babnice (ljubkovalno seveda ) če boste mislile na zapletene in dolge porode, pa če se boste full bale, pa mislile na bolečino - potem bo zares hudo. Jaz menim, da je psihična priprava in spodbujanje in opogumljanje sebe pot k lažjemu porodu. S strahom psihično same zaustavljamo popadke. Meni je pri prvem porodu babica v porodni opogumila in rekla da bo šlo hitro in res je šlo. Rodila sem en dva tri. Brez večjih bolečin. Pomembno je pozitivno razmišljanje, res opogumljanje samega sebe, če te pa še partner spodbuja - pa še toliko bolje. Vse bomo zmogle - boste videle. Jaz v prvo nisem dobila ne umetnih popadkov, ne epiduralne, ne ultive, pa sem preživela (samo dve tableti vaginalno za odpiranje), pa še partner je zamudil. In res se nisem obremenjevala z zapleti, lahko rečem da pri pol stvareh nisem vedela zakaj se je šlo...... Je pa res odvisno od praga bolečine - moj prag je tud dokaj nizek, pa sem se presenetljivo dobro držala takrat. V drugo priznam, da bom tud jaz mogoče bolj en strahopetni zajc, ampak upam da bo v drugo vsaj pol tako kot v prvo.
< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 3.4.2009 10:06:23 >
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 10:34:07
|
|
|
|
princ_princeska
|
Jutro... Ja ti kilogramči...sama pravim, kakor se počutimo...samo da je z našimi vse ok, kilce so tazadnja skrb in tudi, bodo že šle dol, ko bo vse za nami...če pa ne čist vse, patud nč hudga, bo pa malo rezerve ostalo No pa grem malo papat
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 10:34:46
|
|
|
|
biba14
|
IZVIRNO SPOROČILO: *alina* Kako pa je s pridobivanjem teže v zadnjih dveh mesecih? Tiste, ki imate izkušnje....Zadnjič mi je namreč ena punca, ki je mamica dveh otrok rekla, da se je ona vedno zredila šele na koncu in se ji je zdelo blazno veliko da sem sama v sedmih mesecih pridelala 9 kg. Se mi pa zdi da je tud ona mal obsedena s kg, ker me vsakič ko me vidi vpraša samo koliko sem se zredila. Kot da je to najbolj pomembno Jutrček Ma ene so res čist obsedene s kilami ( jaz sem zase mislila, da sem,ampak ko poslušam orog sebe...joj joj ,vidim, da sm še najmanjši komplikator ) Eh, to je baje čist odvisno od posameznice: vsaj meni so tako druge rekle, ki so že rodile. Ene se najbolj zredijo od 4-6, druge 5-7 meseca, zadnji mesec dobiš ful gor samo zaradi zastajanja vode : če nam bo zastajala, potem lahko damo gor tud 5 kg v 1 mesecu,ampak to je voda,ki gre teden-2 po porodu ven, tako da nič skrbet .
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 10:41:20
|
|
|
|
lenika
|
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi Se pa itak vsak vame spotakne ,če kej jem pa da sem ful suha -taki komentarji so mi za bruhat. Se podpišem.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 10:51:38
|
|
|
|
loveforever
|
dobro jutro, no pri nas danres malo dežuje pa dobro, sej bo... imamtoliko dela da na vreme sploh nimam časa študirat . tadejluka a so ti kaj omenili v katerem tednu pride do CR v primeru da se otrok ne obrne, a čakajo na rok poroda?? kile v 27t sem jih pridelala +9 zdaj sem v 29 t, tako da v 31 vam spet povem. ponavad se na vsak pregled zredim do 3kg in moja g pravi da sem čistoo vredu. v prvi sem jih vse skupaj predelala 18. tako sedaj pa avto spucat, grem jutri v salnsberg v avstrijo in pa v graz v toysa,.... tako da me čaka lepa sobota se tipkamo kaj kasneje aja , nekaj mi povejte a čutite svoje otroke prav kopt brcike ali bolj kot kobacanje sem in tja. ker mene moj ne brca ravno ampak sam čutim ko mi neke dele telesa ven potisne al pa se obrača in plazi po mojem trebuhu kako pa je pri vas??
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 10:53:02
|
|
|
|
bačko
|
Mala princeska lepo si napisala. Moj prag bolečine pa je velik.Imam drugače zeloo boleče menstroacije in ko mi je moja mama približno opisala porod se niti malo nisem bala.In tudi zdaj se ne bojim.Jaz sem edino imela po porodu težave ker pojsteljica ni hotela ven pa še moja pupika me je zelo raztrgala.Ne bom opisovala težav da ne bom katero prestrašila.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 11:04:49
|
|
|
|
lenika
|
Bačko pri meni je bil največji problem ta, da mi nihče ni povedal po pravici glede porodnih bolečin in so vsi govorili, da to ni nič hudega in potem sem jaz mislila, da umiram. No, sedaj vsaj vem, kaj me čaka.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 11:15:58
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: loveforever aja , nekaj mi povejte a čutite svoje otroke prav kopt brcike ali bolj kot kobacanje sem in tja. ker mene moj ne brca ravno ampak sam čutim ko mi neke dele telesa ven potisne al pa se obrača in plazi po mojem trebuhu kako pa je pri vas?? Jaz našega čutim različno. Enkrat kot da se kotali notr, drugič kot da se upre v trebuh, tretjič kot da res brca, četrtič pa kot da kolca. Važno je, da jih čutimo in da se nekaj dogaja.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 11:30:44
|
|
|
|
biba14
|
IZVIRNO SPOROČILO: loveforever aja , nekaj mi povejte a čutite svoje otroke prav kopt brcike ali bolj kot kobacanje sem in tja. ker mene moj ne brca ravno ampak sam čutim ko mi neke dele telesa ven potisne al pa se obrača in plazi po mojem trebuhu kako pa je pri vas?? Včasih je brcika, včasih me malce frcne, ponavadi pa se le zaziba sm in tja . Mene sramna kost ne boli, imam pa že 2 dni ful močne krče v predelu maternice...potem popustijo, pa spet pridejo. Glede na to, da sem bila prejšnji teden pri G in je bilo vse ok, nevem, če bi komplicirala..morda se le razteza vse skupaj
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 11:35:58
|
|
|
|
tinca84
|
Pozdravljene lepe ! Jaz sem se že skoraj pocajtala, samo smrkam še malo. Vsem ki vas bolijo sramne kosti, ušesa.... želim čimprejšnje okrevanje , poznam to in je minilo po dveh tednih. Sem tudi jaz hodla kot raca. Vas moram pohvalit glede kg, se niste nič kaj velik zredile. Druge komentarje pa preslište, ker največ imajo za povedat tiste, ki še niso bile noseče. Ne mislim Vas ampak ljudi okoli nas. Jaz sem jih že kar nekaj pridelala pa se čist nič ne sekiram, edino celulit po riti in bedrah mi je mal težko gledat za seznam: +13kg
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 11:36:13
|
|
|
|
biba14
|
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi Se pa itak vsak vame spotakne ,če kej jem pa da sem ful suha -taki komentarji so mi za bruhat. Enim ni nikoli prav...mene so najprej vsi zafrkavali, da sm debela, pol sem shujšala, sem bila po njihovih pojmih anoreksična, pol sm nekaj kilc dobila gor...pa sm spet kao zgubljala kontrolo nad sabo....ljudje,ki imajo toliko komentarjev o drugih so še najbolj bogi-ker imajo velik problem sami s sabo- "rastejo" le, če druge " v drek tišijo". Zato se že nekaj časa ne oziram nanje...glavno da se človek dobro počuti v svoji koži..kajti živimo zase in za svoje dobro...ne za druge
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 11:39:24
|
|
|
|
sončki
|
biba14 jaz mam iste težave te krči me kar precej motijo zato tudi zadnje čase bolj počivam res pa da je to moj 4 otroček in glede na to da zelo rada prej rodim ( tamalo sem kar 5t prej) kr počivam upam da bomo še kr nekaj časa zdržali drugače pa drugih težav res nimam
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 11:57:58
|
|
|
|
lenika
|
Jaz imam pa največje težave trenutno z želodcem. Peče me zgaga, tišči me v želodcu in velikokrat čutim občutek slabine. To se mi sedaj že nekaj dni dogaja. Saj tako je bilo tudi v prvi nosečnosti proti koncu. Ma, bomo že preživele tudi to.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 12:34:10
|
|
|
|
Mala_princeska
|
Današnje darilo - doplačilo dohodnine . (Bom zvečer preverila - če so vsi podatki pravi) Šibam....se beremo kaj zvečer.
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 3.4.2009 12:56:16
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska Današnje darilo - doplačilo dohodnine . (Bom zvečer preverila - če so vsi podatki pravi) A si nisi zračunala kok nej bi dobila oz.plačala?HM...za plačat pa res ni gud...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?