Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 8:52:54
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: loveforever tiste ki boste prvič mamice- naj vas ne bo strah, nemoraš verjeti kaj je to lepo, mislim. ko sem js mela ta prvo, sem jo sam gledala, ker to samo spi in je. kr nisem mogla verjet da notri v postlci aja moj otrok, in potem ko zajoka in jo stisneš k sebi in ji daš jesti..... nepozabni trenutki, in nekaj najlepšega. js sem jo dala ajat, pa sem jo gledala in po 5 minutah v roke vzela ker je nisem mogla da je nebi cartala.... skratka komaj čakam da se spet vse to ponovi, noro lepo je, sej potem ko začnejo kobacat naokoli je fajn ampak so že preveliki.... to so najlepši trenutki ne pozabit!!!!!!!!!!!!!!! če boste prave mame se sploh ne sprašujete ker je vsaka mama prava za svojega otroka, otrok ti vse pove in pokaže kaj potrebuje!!! no oprostite če sem vam že navsezgodaj malo pokvarila vid, ker toliko berete loveforever, tole je pa tko lepo napisano, da sem se čist vživela. Hvala ti .
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 8:57:21
|
|
|
|
princ_princeska
|
jutro .... joj kakšno slabo vreme, kr mal za podremat.... lep dan
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 9:02:23
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojsonček LSICA dons maš kkšno akcijo v planu, k si že navsezgodaj tko naspidirana in dobre volje Ne vem, če bo zdržala energija...sej tud zunaj se neki kisa vreme, pa name to pol ful vpliva... Drgač mam pa cel dan zase - moj lubi gre po službi direktno na fuzbal s svojimi sodelavci (skrb za rekreacijo), tko da bom že kaj pogruntala, da se bo dogajal... Včeraj sem mal okol dohtarjev hodila pa po trgovinah zapravljala, danes pa še ne vem kaj pride na vrsto. Kakšno kofetkanje ne bi blo slabo, pa v knjižnico še moram... Al bom pa doma ostala, mam še neko šivanje za dokončat, pa da ne govorim o tem koliko stvari moram še prebrat za fax. Po mojem bi blo najbolj pametno, da bi se tega lotla. Gnezdila pa danes ne bom, ni dan za to. Grem že raj sestavljanko delat, sem zadnjič spet eno v Hoferju nabavla. Kako pa kaj ve krajšate čas?
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 9:04:20
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: princ_princeska jutro .... joj kakšno slabo vreme, kr mal za podremat.... lep dan princ_princeska, tole je pravi odgovor na moje vprašanje in to ekspresno hitri - še preden sem ga vprašala
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 9:37:26
|
|
|
|
dreamhorse
|
IZVIRNO SPOROČILO: lino Dreamhouse, se torej splača v Ikeo??? Tudi jaz moram kupiti jogi, podlogo, odejico, povštrček, pa tudi podlogo in tetra plenice...posteljice ne rabim, ker jo še imam, morda še kakšno posteljnino... Kaj te lahko tk približno vprašam koliko € si zapravila za te stvari, no ne zamerit, ampak tk približno me cene zanimajo...??? Ni kaj zamerit. Ja, meni se je splačalo... posteljica 100 €, jogi 120 x 60 pa 10 cm debel 40 eur, ta podloga, ki je kr debela je bila 10 eur... 2 jogi rjuhi skupaj pakirani 5 eur in 3 tetra planice skupaj nekaj čez 3 eur... obloga za posteljo je bila nekaj čez 10 eur, pa seže okrog in okrog posteljice, ne samo na zgornji del kot pri nas... Povšterček je sicer majhen in nizek, paše v kinderpet pa je bil 2 eur in oddeja 125 x 110 če se ne motim je bila cca 10 eur... JAz sem kupila full stvari, pa me je prišlo malo manj kot 300 eur,... pri nas bi za posteljo in jogi dala samo 200 eur... Tako da, ja , se splača.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 9:43:47
|
|
|
|
kaminek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica Vidim da mate že skoraj vse porihtano in ogromno nabavljenega za vaše dojenčke..., že po tem se vidi, da smo čedalje bližje našemu pričakovanju. Jaz sem sam oblekce sprot kupovala, to mi ni blo težko, pol sva pa tud en dan šla gledat vozičke in kar vzela enega, ki je bil ugoden - tako kot ti kaminek ta vikend. Aja za katerega si se pa ti odločila? mi2 sva se odločila za mutsy slider-ja. je bil tud mojmu zlo všeč, tko da nisva več gledala naprej, čeprav sm jst že vse prej naštudirala in mu razložila.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 9:44:23
|
|
|
|
lino
|
Jutro. Eno kavico in en čajek sem vam skuhala, ker je tako vreme za . Sedaj pa grem v pisarno, da vidim kako se bodo odločili o moji usodi, da si potem nekaj nagruntam... Ko bi z zaprtjem počakali vsaj do 20 maja...takrat bi že lahko šla na porodniško. No kar bo pa bo. Sicer pa grem danes popoldan k G. Imam uro ob 17:45 in me je kar groza, ko se itak potem tam full načakaš. Moram danes dobit pikico (Rh-) in povprašat kako je s to toksoplazmo, ker sem že v 28t in sem bila samo 1x testirana. Sicer sem včeraj babico na MŠ vprašala, pa je rekla, da pač testirajo kakor se jim zlubi, ker nosečnica mora itak sama nase pazit in nosit rokavice...ampak me skrbi, ker mi imamo in valjda moram drekce za njim pobirat, sej jih zavijem v vrečko (imam sistem) ampak možnost okužbe pa vseeno obstaja. Drugače oa danes ne bo UZ (prvič), ker si ga moram plačati sama in zaradi 300€ bolniške nimam od kje za UZ vzet...sem kr fejst žalostna. Grem sedaj počasi...ve pa lepo pridno počivajte in uživajte v lenarjenju ta dan (tiste, ki si seveda lako privoščite.) Se vam zvečer oglasim.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 9:49:31
|
|
|
|
dreamhorse
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko . Tiste ki ste šle v Celovc v Ikejo a ste šle še v kakšne druge trgovine.? Otroške mislim?A so kje v bližini?Ker bi midva jutri šla v Ikejo pa me zanima katere trgovine so še v bližini. Nič lepo se imejte!In hvala že v naprej za odgovore. jaz sem bila v Grazu, pa je zraven Toys r us... ampak koliko se men zdi, dokaj dražji od Ikee.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 9:50:16
|
|
|
|
Hanuši
|
Dobro jutro, jest se čudim in jezim, ker smo mel ravno eno krajšo ploho dežja, pol pa na RR pogledam in mi je vse jasno . Madonca ste se že razpisale. Vidim, da se vas kar veliko odpravlja v Ikeo. Tut jest bi morala it. Moja princeska si je zamislila kovana posteljo, seveda z baldahinom. Ko sem videla pri nas cene teh postelj, me je dobesedno vrglo na stol. Pol sem pa po Ikeinem katralogu brskala in našla točno tako, kot si jo želi princeska, seveda je kopija kovanega železa, ampak ta mali je samo videz važen, za 100 €. Sej ne morem verjet. Pol pa sva valjda še ene lušne predalnike vidle, pa take mali kiči poličke... No tko, da se morem kar na izdatke pripravt, pa valjda bomo pol še za princa mal zapravljal. Punce držite se in male zakladke še grejte v svojih trebuščkih. To velja za vse nas.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 9:55:39
|
|
|
|
dreamhorse
|
jaz sem dobila na zadnjem pregledu, 5.3. potrdilo za CSd. Pa sem klicala zadnjič na CSD, kdaj lahko pridem in je rekla, da glede na rok,3.6. naj pridem 18.4. po aprilski plači. Je pa to manj kot 60 dni.. Upam, da ne bo prepozno. Če so tako rekli, potem že ne bi smelo biti..
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 9:55:52
|
|
|
|
kaminek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica Gnezdila pa danes ne bom, ni dan za to. Grem že raj sestavljanko delat, sem zadnjič spet eno v Hoferju nabavla. Kako pa kaj ve krajšate čas? jah, jst bom spet začela kvačkat, danes je res pravi dan za to, mam še en star greh, kar velik, ovalni prt za dokončat
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 9:57:47
|
|
|
|
Hanuši
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko Tiste ki ste šle v Celovc v Ikejo a ste šle še v kakšne druge trgovine.? Otroške mislim?A so kje v bližini?Ker bi midva jutri šla v Ikejo pa me zanima katere trgovine so še v bližini. Nič lepo se imejte!In hvala že v naprej za odgovore. Ja bačko, malo pred Ikeo imaš Toysa, pa Kiko in XXXL-Lutz-a. V Lutzu imajo tut ogromno izbiro otroških stvari. Od vozičkov, posteljiv, zibk, stolčkov, pa posteljnine, igrač... Poglej na netu, mislim, vse tri trgovine so na isti ulici, mislim, da na Volkermarkter Strasse.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 9:57:54
|
|
|
|
*blu*
|
Samo na hitro vas po doooolgem času pozdravljam. Pri nas je vse ok, pridno rastemo in brcamo. Prejšnji teden smo bili na 3d UZ in se naša ni pustila preveč motiti. Je že čisto na glavo obrnjena in spuščena precej dol, tako, da obraza nismo mogli dobro posneti. Ampak ostalo je pa vse v najlepšem redu. Naslednji pregled (za seznam): 8.4.2009 LP
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 10:01:24
|
|
|
|
bamoocham
|
Js se tut spravlam preganjat dolgčas, grem puzzle sestavljat. Me lepo čakajo tule na mizi. Nama včeraj sploh ni mogla 3D naredit, ič se ni videlo, tak da bomo ostali brez 3D slikic in posnetkov. Kak dolčas je no, to ni res.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 10:01:24
|
|
|
|
biba14
|
IZVIRNO SPOROČILO: lino . tam full in nosit rokavice...ampak me skrbi, ker mi imamo in valjda moram drekce za njim pobirat, sej jih zavijem v vrečko (imam sistem) ampak možnost okužbe pa vseeno obstaja. Meni je veterinar zagotovil, da toxe ne prenašajo...ker sem tudi neg.,psa pa sva kupila 1teden preden sem zvedela, da sem ...itak,da ga nisva dala stran...in tud jaz za njim kakece pobiram, s tem da še občasno pokaka v stanovanju ( če paje še majhen ). No, mene so pomiril...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 10:07:08
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek IZVIRNO SPOROČILO: Lsica Gnezdila pa danes ne bom, ni dan za to. Grem že raj sestavljanko delat, sem zadnjič spet eno v Hoferju nabavla. Kako pa kaj ve krajšate čas? jah, jst bom spet začela kvačkat, danes je res pravi dan za to, mam še en star greh, kar velik, ovalni prt za dokončat za to spretnost, a kakšne copatke, pa štumfke za tudi znaš nakvačkat?
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 10:22:10
|
|
|
|
M2I
|
Maycha - pol boš pa verjetn kar v petek po pregledu vse urejala (če še drži tisto, da je treba 60 dni pred rokom na CSD). Ne, jaz moram počivat. Pravzaprav bi že morala od začetka, pa nisem ubogala, dokler me ni začelo matrat.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 10:24:07
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse jaz sem dobila na zadnjem pregledu, 5.3. potrdilo za CSd. Pa sem klicala zadnjič na CSD, kdaj lahko pridem in je rekla, da glede na rok,3.6. naj pridem 18.4. po aprilski plači. Je pa to manj kot 60 dni.. Upam, da ne bo prepozno. Če so tako rekli, potem že ne bi smelo biti.. Meni je naša računovodkinja rekla naj počakam skrajni rok, to je tistih 28 oziroma 30 dni, ko moraš na porodniško, ker mi bo dala notr še regres pa vse kar pride (plačo imamo namreč zadnjega v mesecu...). 18.4. itak ne bo prepozno, 60 dni je pač najdaljši rok, 30 dni pa najkrajši. Evo, ker sem firbčna, pa če bo še katero zanimalo, to je kopirano iz. P R A V I L N I K o postopkih za uveljavljanje pravic iz zavarovanja za starševsko varstvo 1.1 Pravica do porodniškega dopusta matere 8. člen (1) Pravico do porodniškega dopusta uveljavlja mati pri centru, ki je krajevno pristojen glede na njeno stalno prebivališče, na obrazcu S-1/1 – vloga matere za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka. Pravico uveljavlja 30 dni pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta ali 60 dni pred predvidenim datumom poroda. Informacijo o predvidenem datumu poroda dobi pri osebnem ginekologu. (2) Vlagateljica mora vlogi priložiti potrdilo delodajalca na obrazcu Priloga št. S-1 – podatki o zaposlitvi in plači oziroma osnovi, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo.
< Sporočilo je popravil majana79 -- 24.3.2009 10:35:31 >
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 10:39:59
|
|
|
|
Janci F
|
Jaz sem pa sedaj pred dilemo glede hranjenja primarnih celic. Ali katera kaj dosti ve o tem? Jaz vem, da to nudi samo Neocelica? Nekaj sem pa slišala tudi o darovanju teh celic. Ali ima kakšna kaj več informacij o tem? Prijeten dan vam želim,
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 10:41:29
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham Js se tut spravlam preganjat dolgčas, grem puzzle sestavljat. Me lepo čakajo tule na mizi. Nama včeraj sploh ni mogla 3D naredit, ič se ni videlo, tak da bomo ostali brez 3D slikic in posnetkov. Kak dolčas je no, to ni res. Podobno kt pr men (sam jaz nisem mela 3d UZ), si kar mal razočaran pol ko tako dolgo pričakuješ da boš videl bebija, pa ne moreš, a ne? Nč,bova pa do naslednjič počakale, vmes pa čekirale brcanje... Tud to je neki, ko ga lahko nkrat že začutiš, je ful lažje.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 10:50:56
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F Jaz sem pa sedaj pred dilemo glede hranjenja primarnih celic. Ali katera kaj dosti ve o tem? Jaz vem, da to nudi samo Neocelica? Nekaj sem pa slišala tudi o darovanju teh celic. Ali ima kakšna kaj več informacij o tem? Janči, kaj pa javna banka (Zavod za transfuzijo...)? To pomeni darovanje - zastonj ti shranijo popkovnično kri s tem, da če jo kdorkoli potrebuje jo dobi. To pa je lahko tudi tvoj otrok (bog ne daj!!!, a ne?). Jaz se bom odločila kar za to varianto, vsaj pred 34. tednom se moraš prijavit. Če v iskalnik vpišeš "popkovnična kri " dobiš kar nekaj informacij o tem , npr. glej tole: http://med.over.net/forum5/read.php?117,5136550 Prijeten dan vam želim,
< Sporočilo je popravil Lsica -- 24.3.2009 10:51:23 >
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 10:52:48
|
|
|
|
bamoocham
|
Ja res, sem bila potem ful razočarana. Nič se ni videlo. Pa še moj je šel zraven, ker sva upala na 3D-menda transoničnost ni bila dobra-in da ni bilo vode menda dovolj okoli za lepe slikice... No drugače je pa pokazala obrazek (z navadnim UZ), pa se je videlo, kako pije plodovnico in kako odpira usta, pa jeziček daje ven. Lep prizor Zmerila je ni (tako, da sploh ne vem, koliko je težka), samo pogledala je, kako je obrnjena in srček smo poslušali. Mogoče bo pa kdaj drugič delala 3D, ko se bo boljše videlo.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 11:08:17
|
|
|
|
M2I
|
60 dni najdaljši rok, 30 dni pa najkrajši - tu je mislim da mišljeno 60 dni pred PDP ALI 30 dni pred nastopom v porodniško, tako daj je ta datum omejen med 60 in 58 (28+30) dni pred rokom poroda, da ne bi katera čakala na 30 dni pred rokom poroda.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 11:14:16
|
|
|
|
tinca84
|
Živijo! Jaz sem pa že nekaj dni na čajčeku, sem zbolela. Imam vnetje ušes, grlo in vse kosti me bolijo, tak da sam ležim . Hodim ful težko, ker me je v levem kolku zagrablo in ne spusti. Čestitke vsem za dobre nakupe in opravljene preglede
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 11:24:40
|
|
|
|
Lsica
|
Boga tinca... Ja nč, tablet ne smeš razen kakšenga lekadolčka, tko da se je treba zanest na tradicionalno medicino - čajček pa počivanje v postelji, mogoče še kakšna masaža za dušo in telo... Čimhitrejše boljše počutje ti želim...pa zdravja zdravja .
|
|
|
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?