Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 23.3.2009 18:39:31
|
|
|
|
M2I
|
maycha - še nekaj: si že dobila potrdilo o PDP za CSD (če to še seveda obstaja, ker sem slišala, da v nekaterih krajih po SLO tega več ni in to urejajo kar na podlagi materinske k.)?
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 23.3.2009 18:41:40
|
|
|
|
Anonimen
|
anej ni nič boljši upam, samo, da res ne bo treba v bolnico. no jaz imam preglede tudi vedno na 4t razen prejšnjič je bilo 5t ker je imela G dopust. sedaj pa bomo videli kako bo mislim da še bo naslednji pregled čez 4t potem pa na dva- če se prav spomnim od prvič. nič grem se spet trudit da kaj pojemo
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 23.3.2009 18:44:30
|
|
|
|
donna22
|
Jaz imam tudi na 4 tedne preglede, sedaj ga imam nekaj dni prej, potem pa bomo vidli, kako bo dalje ...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 23.3.2009 18:58:52
|
|
|
|
bačko
|
Deja vem da ti je hudo.Kaj pa če bi ga vseeno peljala na urgenco, da bodo videli kaj je z njim?A k splošnemu zdravniku si šla?Samo pazi da ne bo dehidriru.Držim pesti da bo vse uredu in pošiljam , zate pa
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 23.3.2009 19:33:57
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko Deja vem da ti je hudo.Kaj pa če bi ga vseeno peljala na urgenco, da bodo videli kaj je z njim?A k splošnemu zdravniku si šla?Samo pazi da ne bo dehidriru.Držim pesti da bo vse uredu in pošiljam , zate pa ja sma bila pri zdravniku. saj je dobre volje dokler nima vročine. mu pa dajem za piti vsake tooliko, da vsaj kak požirek naredi. ju3 pa moram poklicat pediatra da mu povem kako je stanje in bomo videli za naprej. sem pa res strašno utrujena od vsega in komaj čakam da grema spat. pa hvala za !
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 23.3.2009 21:05:16
|
|
|
|
loveforever
|
deja777 upam da bo kmalu vsega konec, to je nekaj najhujšega da ti otrok trpi,... no js pa sem danes imela dan za pospravljanje predalov. sem imela take da sploh nisem vedla kaj vse imam,..... no zdj pa mi malo trebušček otrdeva tako da grem ajat pa ta mala mora it z mano, drugače imam zjutraj probleme za vstat. lep večer, pa se slišimo jutri
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 23.3.2009 21:19:16
|
|
|
|
Mala_princeska
|
Kaminek pri tebi je pa kar pestro, pridna . Loveforever glede tednov sva nekako na istem, samo jaz moram do 15.4. oddat vlogo na CSD. Bačko hvala za nasvete glede magnezija. Deja777 . Lino ni prav fajn slišat, da ti firmo zapirajo in to ravno sedaj . Drži se! Saj zgleda da smo vse šele čez 4 tedne naročene, okoli 33 tedna . Naslednji pregled 21. 4. za seznamček. Jaz sem imela danes pregled in kilce so šle celo dol - je rekla sestra, da možno da sem zadnjič imela težja oblačilca in obutev. Srček bije ok, oz. pospešeno. Sem pa slabokrvna, utrujena, križ me že daje. Ja potrdilo o predvidenem datumu poroda sem dobila za papirologijo, jutri pa začnem urejat, pa še malo zdržim, pol pa bolniška, dopust in porodniška in bebica .
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 23.3.2009 21:20:48
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko Danes sem šla na glukozni test in sem imal malo povišan sladkor tako da moram v četrtek še enkrat.Upam da bo v četrtek vse uredu.Meja je 7,4 jaz pa sem imela 7,9. Bačko, kaj nis prej povedala, bi se medve lahko zmenile. Jaz sem bla tud danes tam, okoli 8. -9. ure. Sedela sem čist na koncu čakalnice, no ne ves čas, ker mi je blo mal slabo, nisem ravno navajena na tak zajtrk. Pa ti? A je možno, da ste prišli skupaj s tvojim in z vajino malo navihanko? Če je temu tako, sva se najbrž ravno zgrešili, ker sem jaz ravno takrat odhajala... No kakorkoli že, upam da boš mela v četrtek boljše rezultate, pa da ti hitro mine...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 23.3.2009 21:24:59
|
|
|
|
majana79
|
Joj punce, mene je pa ravno zadelo, da še malo pa bomo držale naše štručke v naročju. Kot da me je v sekundi postalo strah. Boljše da ne razmišljam o tem, ker bom samo ugotovila da sem čudna.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 23.3.2009 21:43:36
|
|
|
|
Lsica
|
A ne majana, kljub temu, da si to najbolj želiš, je včasih že sama predstava tako oddaljena od trenutne realnosti, da si sploh ne znamo predstavljat kako bo to vse skupaj zgledalo. Jaz sem se zdaj nekako navadila na misel, da bom postala mami, ampak kako bo to zgledalo si pa ne predstavljam... Pa saj mislim da ne smemo toliko prehitevat, vse ob svojem času, če ne se prehitro pokaže strah pred neznanim...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 23.3.2009 21:45:10
|
|
|
|
donna22
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 Joj punce, mene je pa ravno zadelo, da še malo pa bomo držale naše štručke v naročju. Kot da me je v sekundi postalo strah. Boljše da ne razmišljam o tem, ker bom samo ugotovila da sem čudna. Tudi mene včasih obide misel, da še malo, pa bom mamica ... Se tudi kar ustrašim, ampak mislim da to ni nič takega, sploh ker bom prvič mama. Sicer pa ob tem začutim tudi dosti dosti veselja
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 23.3.2009 21:47:50
|
|
|
|
nova10ka
|
majana - sej bo kmalu, samo da le ne bo prekmalu... punce, držite pesti. jaz sem nedeljo preživela v porodnišnii, ki ni ravno kraj za nosečke v 26 tednu. v nedeljo zjutraj sem začutila močne krče v trebuhu - enake kot sem jih imela decembra, ko sem v prvem tromesečju krvavela in enake, kot sem jim imela v 2007, ko sem rodila (začetni popadki). sem šla porodničnico, CTG na smrečo ni kazal popadkov ampak le nemirno maternio, zaprta vendar ful nizko nosim. so me obdržali do danes na opazovanju. zdaj sem pa na bolniški... no, samo da sem v enem kosu prišla domov. zdravnica mi je rekla, da moram do 34 tedna zdržat, ker pol pa res ni več nobenega problema. torej še 8 tednov, da si bom lahko oddahnila. tale nosečnost je en prav hud stred. naprej krvavitve cel december, potem kratem MV, zdaj pa še tole. držite pesti...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 23.3.2009 22:08:27
|
|
|
|
Lsica
|
Držimo pesti, da bi vsem ratalo tako kot je treba, ob pravem času, na pravem mestu in čim hitreje s čim manj bolečin... Da bi bli dojenčki zdravi, mamice pa tudi. Je pa res, kar spomnite se punce, da je zdaj drugačen občutek kot pa v prvem tromesečju. Zdaj, ko smo že vvse vsaj v 26. tednu (nekatere pa še več) se mi pa zdi, da se je vseeno tehtnica že nagnila življenju v prid . Jaz si sploh ne pustim zbijat morale, nekako ves čas vem, da če smo preživeli prve tri mesece, bomo pa tudi zadnje tri tako, da bo vse OK, a ne?
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 23.3.2009 22:09:18
|
|
|
|
majana79
|
nova10ka, držimo pesti Pa še enega za srečo! Nekaj podobnega se je zgodilo prejšnji torek naši ljubljančici, samo da so njej rekli še nekaj hujšega, ampak hvala bogu da oba zdrava. Kot da je bilo kaj v zraku... Saj imaš prav, samo da ne bo prekmalu. Mi je pa res vse tako surrealistično, tako kot je Lsica napisala, po eni strani komaj čakam in si predstavljam kako bo lepo, po drugi strani pa je to nekaj popolnoma neznanega. Ma res ne smemo prehitevat, ampak 'reševat' stvari v trenutku ko se zgodijo. Zdaj vas pa zapuščam, že komaj gledam. Lahko noč vsem pa se beremo spet jutri.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 23.3.2009 22:47:16
|
|
|
|
donna22
|
Sem rekla, da slikic od 3D ne bom kaj dosti kazala okrog, pa se sploh ne držim tega Pokažem jih vsem, ki me obiščejo, pa tudi tu na RR sem jih gor dala Sem tak ponosna na najino lepotičko
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 6:15:29
|
|
|
|
Lsica
|
Dobro jutro drage nosečke... Jaz sem se že zbudila polna energije, sploh ne rabim kave za zagon . Ker vem da je še prezgodaj za klepetanje vas pridem pogledat malce kasneje, če se bo katera kaj javila. Zdaj pa vam zaspankam pošiljam še malo ptičje muzike, pri nas tako lepo žgolijo tile pomladni ptički... vem da danes bo srečen dan, to sem začutil že zjutraj... " Pa - pa, se slišimo kasneje...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 7:47:51
|
|
|
|
bačko
|
Jutro! Lsica ja jaz sem bila tista!Z možem in našo navihanko.A si imela 50 mg ali 100 mg?Jaz grem v četrtek še enkrat ob 7.15. Nova10ka držim pesti da bo vse uredu! No midva pa zdajle peljeva Žano k babici potem pa greva v Ikejo.Moj je nekaj tečem ker bo baje sneg padu in teži zakaj morava ravno danes iti.Ta teden ima dopust in je treba izkoristiti njegov čas.No lepo se imejte!
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 7:53:41
|
|
|
|
biba14
|
Jutrček .. Nova10ka ... Mene tudi malce skrbi,kako bo šlo z dojenčkom...Ko je sestrična pred nekaj meseci rodila, malčice niti držat nisem upala tja do njenega 3meseca..taka mala in nebogljena je bila...mala luštkana žabica . ,ki ste že mamice-katera knjiga o dojenčkih je res dobra..ko na tržišču jih je kar nekaj,pa ne vem,katero naj kupim ...da se vsaj malo vnaprej pripravim. Krči mene zadnje dni ful dajejo, kar naprej mi trebug otrdeva...in je že malce neprijetno...tudi v podplatih me včasih krčzagrabi...bom morala očitno še več Mg spit ( sam ga že zdaj kar dosti ). Lepo se imejte
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 7:58:54
|
|
|
|
Lsica
|
Kakšno naključje...Bačko, najbolj sem gledala tvojo pupo, res je faca. Prav razmišljala sem, kakšno vzgojo moraš met, če hočeš da je otrok takole dobrovoljen in spontan. Pa še ime sta ji pravo zbrala, Žana ji prav paše. Jaz sem mela ta mali - screening test, hvala bogu vse OK, tako da mi ni treba tega počet še enkrat. Saj bo pr teb tud vse OK, boš vidla. Ja, moža pa kar izkoristi, dokler je doma. Pa fajn in ugoden šoping vama želim. Pa javi se ko prideš nazaj, da nam, ki moramo na to priliko še malo počakati, poročaš o svoji nabavki.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 8:01:18
|
|
|
|
maycha
|
goldy - zadnji pregled sem imela prejšnji teden v četrtek, tako da naslednji je čez 5 tednov....sve po propisima:) jaz še delam, se super počutim in nimam res čisto nobenih težav....če bo šlo tako naprej, bom sigurno še do konca aprila delala....
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 8:07:51
|
|
|
|
maycha
|
M2I - meni je rekla, da dobim na naslednjem pregledu vso potrebno dokumentacijo za urejanje vsega naprej....ti še delaš?
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 8:08:34
|
|
|
|
majana79
|
Jutro punce! Ste se pa že ornk razklepetale, ste dež klicale, a a? Jaz sem komaj dobro prišla v službo, pa je sodelavka že kar začela z brainstormingom, meni se pa še tako spi. Bi rabila malo energije, ampak očitno vse pobere, ker zadnje dni hodi spat kasneje kot jaz, pa zjutraj ko se zbudim že brca. Upam da bo potem bolj spal.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 8:20:12
|
|
|
|
loveforever
|
biba14 kakšno knjigo o dojenčku misliš? a da boš notri zapisovala dogodke?? meni osebno je bila najboljša moj otrok ood linde steward, ampak je žal trenutno nikjer ni več mogoče kupiti, js sem sicer dobila še eno za našega še nerojenega od ene preko neta.... tiste ki boste prvič mamice- naj vas ne bo strah, nemoraš verjeti kaj je to lepo, mislim. ko sem js mela ta prvo, sem jo sam gledala, ker to samo spi in je. kr nisem mogla verjet da notri v postlci aja moj otrok, in potem ko zajoka in jo stisneš k sebi in ji daš jesti..... nepozabni trenutki, in nekaj najlepšega. js sem jo dala ajat, pa sem jo gledala in po 5 minutah v roke vzela ker je nisem mogla da je nebi cartala.... skratka komaj čakam da se spet vse to ponovi, noro lepo je, sej potem ko začnejo kobacat naokoli je fajn ampak so že preveliki.... to so najlepši trenutki ne pozabit!!!!!!!!!!!!!!! če boste prave mame se sploh ne sprašujete ker je vsaka mama prava za svojega otroka, otrok ti vse pove in pokaže kaj potrebuje!!! no oprostite če sem vam že navsezgodaj malo pokvarila vid, ker toliko berete
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 8:22:26
|
|
|
|
bamoocham
|
Jutro. Hvala za kavo, js bom pa raje čaj-da ne bo srček prehitro bil. Me še kr skrbi zaradi povečanega utripa naše deklice. Sem iskala na netu, pa nič ne najdem. Tako, da pijem trenutno sadni čaj. Sem dala kri že danes na vsezgodaj (rabijo sveži izvid, ker sem rh- in dobim v ponedeljek pikico v rit ). Taka gužva, da glava peče. Sem čakala 1 uro, da sem na vrsto prišla.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 24.3.2009 8:33:17
|
|
|
|
mojsonček
|
Jutrčka junijke! Sem vas brala ampak nč pisala... sem imela res grozen vikend, ker sem morala in v soboto in v nedeljo na operacijo hemoroidov, težka preizkušnja praga bolečine... zdej se cajtam doma... nisem še čist super ampak veliko bolje kot je blo... DEJA upam, da se pocajtate doma in ne bo treba v bolnico DONNA luštna pupika, kaj je ne bi kazala , še malo potrpiš in jo boste lahko cartal v živo... se mi zdi, da zdaj, ko je lepše vreme dnevi hitreje minevajo... jst sem od začetka marca doma pa vseeno pride kkšn dan, ko zmanjka časa za vse kar sem si zamislila... pa gnezdit bo treba začet (al pa dokončat) in kr naenkrat bo junij NOVA 10KA upam, da zdržiš VSAJ do 34 tedna... počivaj, druge ni... mene je včasih fuuuul strah, da bom predčasno rodila ampak se skušam prepričat, da je naši pupi čist luštn v mojmu bušiju in bo lepo počakala do junija... zdej tut počivam več odkar sem doma in imam veliko manj krčev pa tut (trkam in trkam, da se ne zarečem) rjavega izcedka ni več, sem vesela vsakega tedna, ki je za nami... LSICA dons maš kkšno akcijo v planu, k si že navsezgodaj tko naspidirana in dobre volje BAČKO verjetno šibata v Celovec? Javi, če se je izlet izplačal... BIBIKA k boš mela svojga jenčija v rokah sem skoraj sigurna, da ne boš čutila nobenega strahu kako ga prijeti... mati narava je že poskrbela za to glede krčev pa... jst vzamem 3x na dan po 200 mg magnezija, za skrajno silo imam doma tut spasmex.... tut meni buši večkrat na dan mal otrdi, sploh ko kaj delam ampak je treba vzet v zakup, da je to v paketu z nosečnostjo, če ni bolečin je vse OK... če si doma takrat mal na levi bok, da popusti maternični krč, ker pride do tega kadar mal zataji prekrvavitev maternice... vsaj tko je men G razložila in jst ji verjamem... zdej pa šibam mal pofruštkat pa pod tuš, mam tako frizuro k bi mi en petardo v glavo vrgu
< Sporočilo je popravil mojsonček -- 24.3.2009 8:36:12 >
|
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?