|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
19.5.2009 18:28:51   
minča
hej souser posted image !

Jst ne vem za druge, ampak mene tale vročina ful zdeluje... čist sem brez energije, nič se mi ne da... katastrofa... uboge tiste, ki bodo rodile avgusta ali septembra in bodo zadnje mesece nosečnosti imele poletno vročino... uživejte!

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3676
19.5.2009 18:32:27   
lino
Mojjaka...sam da bo vse o.k., pa še datum imaš določen.user posted image

Tudi jaz sem bila danes na pregledu in mi je sestra, ko sem pri njej čakala in je videla kako mi trebuh otrdeva....rekla, da jst bom pa sigurno prej...in potem mi je tudi G. rekel, da je glede na stanje plodovnice al postlceuser posted image našuser posted image pripravljen na svet in naj me ne preseneti, pa napotnico mi je dal in mi rekel, da me do petka pokliče za izvid streptokoka (če me prej kaj ne preseneti)... No user posted image ima od 2400-2700g (ni mogel točno določit)... Naslednji pregled imam pa 2.7 in pridelala sem že +15kg (sam za vašo vednost)

Mojjaka si ti dobila tudi napotnico za rešilca, ker te pa jaz nisem dobilauser posted image

Naja kk luškanega sineka imateuser posted image user posted image

Sedaj se poslavljam, ker dobim obiske...grem limonado pripravit in se morda še kasneje oglasim.user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3677
19.5.2009 18:35:06   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka

Jaz sem tudi s pregleda....
našuser posted image je še vedno na ritki, čeprav sem še imela upanje, da se bo prav naštimal in punce drage, 1.6.GREM ROOOODIT!!! Tako sva se po posvetu z mojim G odločla, no me je sicer najprej šokiral ,da bi kar drug teden, potem pa sva se zmenila, da grem v ponedeljek 25. na pregled k njemu v porodnišnico in na CTG, mogoče me že takrat zadrži, če ne pa 31.5. na sprejem in v ponedeljek 1.6. CARSKI REZ. No, poleg lege na ritki imam manj plodovnice, kot bi je mogla met(na sp.meji) pa zatekanje in pritisk sem mela danes 130/90.
Fuuul sem šokirana, nisem pričakovala kaj takega, so se mi kr solze vlile, ko sem prišla v avto.... ma, pa že mora bit tako...samo da bo z našimuser posted image vse vredu.
Aja imel naj bi danes 3200g, CTG je bil OK.

mojjaka, a takole so ti prestavili PDP? user posted image
Hecam se, nič se ne boj, rešena boš porodnih bolečin (carsko, ne?), čeprav po posegu pa se res moraš malo dalj časa pazit, dokler se ti rana ne zaceli. Bomo držale pesti, da bo vse v reduuser posted image .

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3678
19.5.2009 19:42:32   
Janci F
[/quote]

Janci kakšno dieto pa ti je priporočila G?

[/quote]

Če vam povem po pravici skoraj ne morem verjeti, da bi bila noseča z dvema, res je da imam velik trebuh samo ne dovolj za dvojčke. In tudi prepričana sem, da bi vsaj na enem UZ opazili, da je več kot en user posted image , saj so večkrat merili otročka in bi zagotovo opazili, če bi bile 3 ali 4 roke ali nogice.user posted image

Res pa je, da me je izjava G močno presenetila, predvsem pa tudi njena reakcija, saj se mi ni zdela najbolj odločna.
Sedaj se z mojim user posted image  hecava, da imam v trebuhu Jankota in Metko.
Spomnim se prijateljice, ki je imela dvojčka in ona je imela že po 6 mesecih skoraj tak trebuh, kot ga imam jaz sedaj.

Kar se pa diete tiče,  mi je pa samo rekla, da mi jo predlaga tako, kot če bi imela sladkorno, kljub temu  da so me testirali in takrat je bilo vse ok. Res pa je, da jo ima moja mami in sestra je imela nosečniško.
Vkolikor sem jaz razumela mojo G naj se izogibam sladki, ocvrti, mastni hrani.

< Sporočilo je popravil Janci F -- 19.5.2009 19:56:37 >

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 3679
19.5.2009 19:52:49   
fragola
ojla souser posted image , na pregledu je blo vse ok, mam že malo zmehčan materični vrat in je rekel, da je nizko in da je malo čutil glavico, tako, da je rekel da zdaj moram 14dni kar lepo počivat in da se vidimo 03.06 in takrat bomo vidli pri čem smo, zredila sem se do zdaj za 10kg, ma kaj ko jih imam od prej dosti prevečuser posted image

No ko me je pogledal vaginalno sem bla potem prav končana in še zdaj me malo boli in toplooooo jeuser posted image
Ma saj bo a ne, še malo in bomo kmalu vse cartaleuser posted image user posted image user posted image
Moj bo tudi prisoten pri porodu.

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3680
19.5.2009 19:55:37   
fragola
Mojjaka samo da bo z otročkom vse ok, je pa kar velik že!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3681
19.5.2009 19:57:18   
Hanuši
mojjaka, sam, da bo zate in za tamaučkanga najboljš. Verjamem, da te pa kar mal stisne, ko ti rečejo no 1.6. pridete rodit.
Tko je bilo pri meni v prvo. Sem bila na pregledu in mi G reče ja vi ste pa že 5 cm odprti, če ponoči ne bo popadkov greste pa jutri zjutraj kar v P in rodit. Jest pa ja a kar?? Sam jest pa še ne bi šla.

Se ti pa ne bo treba ukvarjat z mislijo katera pa mene zdele vsak dan bolj bega in sicer kaj pa če me ponoči preseneti?????? Se mi zdi, da bom manj panična podnevi kot pa ponoči. Ne vem pa ne

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3682
19.5.2009 20:02:05   
bamoocham
Hanuši, js sem prepričana zdj že nekaj časa, da mi bo ponoči voda odtekla. Tak scenarij sem si naredla, ko bo pa tk daleč, bomo pa videliuser posted image

Pr nas pa dežujeuser posted image , pa bliska. Bo vsaj fajn spat, ko dež pada.

Nč, lepo se mejte, grem prsed tv, gledat CSI.

Aja, pa čestitke vsem za uspešno opravljene preglede. Js ga imam šele v ponedeljek, komaj čakam, da vidim spet našo user posted image . Jo pa kr naprej kolca. Boga revica, še ponoči čutim, kk jo premetava.

Nočkouser posted image

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 3683
19.5.2009 20:30:51   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: lino

Mojjaka...sam da bo vse o.k., pa še datum imaš določen.user posted image

Tudi jaz sem bila danes na pregledu in mi je sestra, ko sem pri njej čakala in je videla kako mi trebuh otrdeva....rekla, da jst bom pa sigurno prej...in potem mi je tudi G. rekel, da je glede na stanje plodovnice al postlceuser posted image našuser posted image pripravljen na svet in naj me ne preseneti, pa napotnico mi je dal in mi rekel, da me do petka pokliče za izvid streptokoka (če me prej kaj ne preseneti)... No user posted image ima od 2400-2700g (ni mogel točno določit)... Naslednji pregled imam pa 2.7 in pridelala sem že +15kg (sam za vašo vednost)

Mojjaka si ti dobila tudi napotnico za rešilca, ker te pa jaz nisem dobilauser posted image  

jaz sem tudi dobila samo napotnico za v porodnišnico, lino ti si verjetno mislila da maš pregled 02.06user posted image

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 3684
19.5.2009 21:01:01   
Mala_princeska
Mojjaka in vse, ki imate napovedan CR nič bat. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vse!

Fragola ti pa kar lepo počivaj! Naj user posted image res še 14 dni počaka. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

So majčice pred nami user posted image user posted image user posted image .

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3685
19.5.2009 21:03:29   
Naja*
IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham
Naja, kak lep sinčekuser posted image ...mmm lušte si naredla s tortico, veš.

Bamoocham, Bačko, July08, Janci, Lino hvala user posted image   Sm kr zrastla ene par cm user posted image  Janci itak... lep pa pametn po mamici, navihan pa po atiju user posted image  - sej to je povsod tko user posted image

Nataša 31 torto smo naročili v Randez Vous v Kranju. Pa še zelo dobra in poceni je bla user posted image

Janci da nauta res 2 user posted image  . Mene bi pomoje kap če bi mi G to rekla user posted image  Če si 2x na dan  zuni pa na kšno kavo do mene prid... maš celih 100m do mene

Kar se kil tiče pa jst od porodnišnice  pa do naslednje zanositve nism zgubla niti ene user posted image  Tko da tokrat ne računam da bojo kr letele stran od mene user posted image

Mojjaka ne sekiraj se - vse bo OK! Je pa sigurno drugač če veš točno kdaj in kako bo. Je že bolš tako zate in za user posted image  . Jst kr upam da ne dobim datuma tko kot ti, ampak da me bo  presenetlo. Pomoje bom čist panična če bom dobla datum user posted image

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 3686
19.5.2009 21:09:41   
amaya
ahhhhhhhhhh, samo vzdihujem še in komaj čakam, da pride dan poroda. Sploh pa bi rada, da vsi tisti, ki so res fanj bolni okoli mene doživijo ta trenutek...in da jim predstavim to lepo bitjece ki prihaja user posted image user posted image user posted image

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Naja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3687
19.5.2009 21:20:07   
lino

IZVIRNO SPOROČILO: fragola

jaz sem tudi dobila samo napotnico za v porodnišnico, lino ti si verjetno mislila da maš pregled 02.06user posted image

hehehe, ja no ja, sej vešuser posted image user posted image ...sem že čist adijo s temi datumi...danes sem pa mislila, da smo 5.5.2009user posted image , sej bo bolš...

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3688
19.5.2009 21:40:40   
mojjaka

Ne tudi meni ni dal napotnice za rešilca, sam je itak ne rabimuser posted image

Hvala vsem za vzpodbudouser posted image Saj vem da je taka odločitav najboljša za naju z user posted image , samo te pa preseneti in malo da mislit.... Saj bo, danes to prespim...pa itak nimam druge kot da se psihično pripravim na ta CR in na 1.6.

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 3689
19.5.2009 21:46:46   
majana79
mojjaka, vse bo ok, to je pač najboljše za vaju. user posted image A veš kako ti bomo vse fovš, ko bomo v nevednosti čakale, da se bodo naši user posted image odločili pridet k nam? user posted image Sploh tiste, ki bom(d)o čez rok in podobno. Vse bomo pa v mislih z vama in komaj čakale, da se nam javiš. user posted image

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3690
19.5.2009 22:53:15   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka

1.6.GREM ROOOODIT!!!

Mojjaka noro!! Kar kurja polt mi gre. Zdaj pa odštevanje.... Je pa dober datum.

Minča tud mene ubija ta vročina, prav res!

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3691
20.5.2009 6:21:55   
fragola
Dobro jutro jaz enostavno ne morem spat!!!!
Tako, da sem že začela delat moje konfetke!!!user posted image

Tukaj je pa zajtrk za vse

user posted image

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 3692
20.5.2009 6:36:01   
Naty*Taja
Hojla babike, sam tolk, da si začrtam, do kam sem prišla...user posted image
Še danes v službo, potem pa uživancija! Potem vas bom pa ja folgala...da mal vidim, ktera pride v Celje rodit. Skuštrana, a bova skup?

Evo zdej pa grem....user posted image

MONTIGNAC

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3693
20.5.2009 6:37:32   
tecka
No, pa začnimo še en dan user posted image

KG: Po porodu bi se tudi jaz morala včlanit v klub hujšajočih junijk, ker sem nosečnost začela s prekomerno težo. Izgovorov za to imam en mali miljon. Trenutno sem na 90 kg. Toliko v tolažbo tistim, ki ste se zredile veliko, pa ste še vseeno daaaaaleč za mano. Sicer pa sem si ob začetku nosečnosti zaželela, da se ne zredim na več kot 90 kg in upam, da mi bo to uspelo. Tudi meni se je apetit zmanjšal, ene dve uri na dan (ob različnih urah) mi je hudičevo slabo - kot na začetku nosečnosti. In spet se mi je uprla kava.

Dojenje: A že kaj mislite, kako bo steklo dojenje? Jaz sem si rekla, da bom na porodniški vsak dan posvetila kakšno uro branja temi dojenje na med.over.net. In po tednu že obupujem. Gre približno takole: mamica opiše svoj način dojenja in težavo. Za prebrat je ene pol ekrana. Potem ji dekle iz lige za dojenje odgovori na enih 3 ekranih tekstam,  doda še par linkov na starejše teme in zastavi par vprašanj. Razpiše se tudi mlada mamica in svoje težave dodatno pojasni na enih 2 ekranih teksta...
Kaj naj rečem? Postalo me je bolj strah kot pred branjem, tako da bom verjetno s to prakso prekinila. Oz. informacije iskala, ko bom jaz imela težave.

Vreme: komaj čakam na dež, pri nas ga včeraj spet ni bilo skoraj nič. Še kakšen teden, pa bo pošla tudi deževnica za zalivanje rož in vrta. Kljub vsemu pa je soparno, v hiši imamo že 65% vlažnost, ki je tudi s prepihom ne morem zbiti.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3694
20.5.2009 6:40:56   
tecka
Za seznam: Rodila naj bi v P LJ. Sem pa zadnjič na prebrala en Pušenjakov odgovor, da te rešilec pripelje do najbližje P, ki pa je zame teoretično Postojna. Bomo videli, kako se bomo zmenili. Jaz sem napotnico za rešilca dobila in jo bom morala mogoče tudi izkoristiti, konec maja in junija se možu (vsako leto) obeta več nočnih dežurstev - čez dan ga pa itak ni doma.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3695
20.5.2009 7:40:17   
Lsica
Dobro jutro vsem,

zunaj se je naredil prav lep dan, ki kar kliče po tem da gremo ven. Moram na servis šivalnih strojev - se mi je zadnjič pokvaril. Pa kakšne sandalce bi si rada kupila. No, če ne prej pa ob 2h, ko imam pregled. Danes bo trajal malo dalj zaradi CTG-ja. 

Po drugi strani me pa čaka doma še kup dela, od pospravljanja, pranja, likanja...ne vem kdaj bo konec tega. Ker zmorem pa čedalje manj. Da ne govorim o učenju, se sploh stvari še nisem pritaknila, izpit pa v začetku junijauser posted image . Po mojem sploh ne bom šla.

KG - tečka, tudi jaz sem na enaki  teži (90, 5 kg). Zaenkrat me veseli to, da ne grejo kile več tako rapidno gor kot v prvih dveh tromesečjih. Sicer pa kolikor jih bo jih bo...se bom potem s tem ukvarjala...

Slabosti...in tudi meni je skoraj vsak dan slabo, ponavadi takoj po zajtrku. Se moram uležt in čakat da mine. Pa ponavadi ni vezano ne na to kaj, koliko, kdaj,...jem. Bog ne daj, da mam zjutraj kake opravke...sem čist user posted image .

Majana, pa ti, je kaj bolje?

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3696
20.5.2009 7:55:41   
Hanuši
fragola hvala za zajtrk,

Pri nas je tudi včeraj zvečer prav hudo deževalo. Bliskalo se je tako, da sploh luči nismo rabili. Ampak spalo se je pa enkratno, je blo tko friško.

tecka nikar si že zdaj ne razbijaj glave z dojenjem. Vse te svetovalne službe so tko al tko katastrofa. No skoraj vse. Ker za njih obstaja samo dojenje in popolnoma nič drugega.
Meni je pri prvi v 2. mesecu začelo zmanjkovati mleka, pa sem ubogala njihove nasvete, dojit pa dojit pa dojit, ker s  sesanjem se ti dela mleko. Posledica: otrok priklopljen name 24 ur, začela je zgubljati na teži, moje bradavice take, da jih pogledat nisem smela, kaj šele se jih dotaknit-boleče in krvaveče, jaz totalno neprespana s takimi podočnjaki, da se me je patronažna ustrašila. In potem je ona (tudi totalna zagovornica dojenja) temu naredila konec. Mojega je poslala v lekarno po Milumil, otrok mi je po 4 dneh končno zaspal za 5 ur, sej nisem mogla dojet. No in od takrat smo kombinirali.

Tko, da, če mleko je, potem je , če ga pa ni pa tut ni konec sveta, greš pač na adaptiranega. Moja princesa je stara 9 let, za svojo starost to al tko prevelika, v šoli ful pridna, do sedaj še nobenega testa ni pisala niti z eno napako, vedno 100%, hodi na vsa tekmovanja. Tko, da mislim, da se ji nič ne pozna da smo od 2. meseca dodajali od 3,5 pa 100% prešaltali na adaptirano mleko.

Če se boš pa že zdele sekirala, pa pazi, da ti psiha kakšne blokade ne naredi. Bodi sproščena pa boš videla. Tudi jaz si želim, da bi lahko dojila, samo, če bom pa na istem pa pač bom, zdaj saj vem kaj narest, da ne bom spet trpela, ko žival.

Upam, da me ne boš vzela prekritično, sam res mi grejo ti svetovalci za dojenje zelooooooooooooooo na k......user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3697
20.5.2009 8:06:01   
lenika
Dobro jutro!

Jaz sem se danes zbudila že ob 6.00, ker mi je bilo slabo in me je nekaj šraufalo. user posted image  Sem že mislila, da se je začelo kaj dogajat, potem pa se je umirilo. Sedaj se bom šla pa stuširat in ob 9.00 na CTG.

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 3698
20.5.2009 8:17:52   
sončki
jutro , jaz tud komaj čakam petek in pregled
lepo opravite preglede in poročajte kaj je novega
no jaz sem malo manj otečena sem pa res doma
in nikamor ne grem user posted image   no bov soboto nadoknadla
ko gremo na rd jee pol pa tud če gremo v porodnišnico
user posted image user posted image
dojenje- ne obremenjuj se že zdaj boš vidla ko bo
štručka prijokala kako bo jaz sem vse 3 dojila pa vsakič
me je bolelo za znoret tako da sem uporabljala nastavke
i zdaj jih bom tud nastavki morajo bit prave velikosti
ker če so premajhni je dojenje zudi boleče položaj dojenja
je pa najbolje da si ga sama najdeš ker recimo v ležečem
tko k ti svetujejo v porodnišnici je meni osebno čisto
mim ker se ne morem sprostit pač se sama naštimaš kako
ti paše pa magar prosiš za blazino dodatno ene kljub
močni volji in želji ne morejo dojit žal somo si različni
hvala bogu da obstaja  adaptirano mleko in je dostopno vsem
č

Moji Sončki

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3699
20.5.2009 8:18:03   
bačko
Jutro!
Jaz imam pa danes namesto pri svoji G pregled pri Dr.Pušenjaku.Bomo končno videla kakšen je ta človek.Jaz imam pregled ob 13 uri ampak grem prej ker moram še v laboratorij in na ctg.In to v Leonišču včasih kar traja in traja.user posted image
Meni pa je slabo preden začnem jesti ker sem tako lačna.Včasih pa tudi po kosilo začutim slabost.
Glede dojenja.Jaz Žane nisem dojila pa sem tudi probavala in so mi vsi govorili koliko mleka imam.Moj otrok pa je jokal in jokal in potem je dobila visoko vročino in smo jo odpeljali k pediatrinji potem pa naravnost v Pediatrični.In kja so ugotovili.Da je dehidrirala.Jaz enostavno nisem imela mleka pa čeprav mi je še patronažna rekla da ga imam veliko.Tako da zdaj sem pripravljena z dodatkom in bom zdaj takoj lahko reagirala ko bom ugotovila da ni mleka.Naj zagovarjajo dojenje in verjamem da je dobro da dojiš, samo otrok ne more biti lačen ker so zraven vsi tako pametni glede tega dojenja.Žana je od takrta naprej bila samo Novalac in nima nobenih alergij in je zdrava in vesela punca.
Si pa želim da bi lahko tokrat tudi jaz dojila ampak če ne bo šlo pa nič.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Koliko dalec bi odsli do zobozdravstvenih storitev ?
gagaga

Koliko dalec bi odsli do zobozdravstvenih storitev?

10 km (34%)

20 km (10%)

30 km (27%)

50 km (8%)

80 km (21%)

Število vseh glasov: 62

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!