|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
12.5.2009 15:18:37   
princ_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Vidim, da se vam nekaterim kar mudi, ampak pred 15. nič! Če ne bom huda. user posted image

sporočanje - A se lahko lepooo prosim nekaj zmenimo? Ker vem da imate nekatere že koga tukaj gor na RR, ki bo sporočil veselo novico (no vsaj upam da bodo tudi nas junijke obvestili user posted image ), bi prosila tiste, ki bi me želele obvestit o srečnem dogodku, da se začne en seznamček, npr.

1. loveforever
2.

pa potem druga skopira in se dopiše pod št. 2. in tako naprej... Sem misla najprej da bi vam jaz poslala vsem ZS glede na seznamček junijk s PDP, ki ga imamo, pa ne bi želela, da se 'vsiljujem' kateri, ki tega noče. Upam da razumete. user posted image Tako da se lahko do petka (no, ali pa še kasneje) vse pofočkate, potem vam pa pošljem skupno sporočilo. No, ko boste sporočale, pa obvezno napisat katera je rodila user posted image , poleg ostalih podatkov.
Aja, jaz bom potem to objavila tukaj, če ne bo tiste, ki ureja seznamček (bamoocham in ostale), bom poskusila dodat še notr, ena druga (mislim da je nazadnje deja objavila?) pa naj objavlja na Rodile se. Da ne bo zmešnjave. user posted image

Fragola....da boš vedela zakaj ta seznam

Tukaj je, mamicina in atijeva princeska...

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3151
12.5.2009 15:21:52   
MIŠEL09
bačko, mislim da nisem te sreče, imam ful nizek prag bolečine, s tem da prvi je bil 2 tedna prehiter, sedaj pa sem fasala še neko alergijo tko da komaj diham, ponoči me pa ful duši in si ne predstavljam da v takšnem stanju pristanem v porodni sobi

(odgovor članu princ_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 3152
12.5.2009 16:10:32   
tecka
Mišel glede odstopanja meritve teže:, ko so meni naredili izmero v porodnišnici v 32t so k meritvi napisali +-10%. Če me spomin ne vara, pa Pušenjak pravi, da lahko meritev odstopa tudi več (si ne upam zapisat, ker nisem prepričana). Bi pa rekla, da odstopanja niso nič nenavadnega, sploh ko gledam mojo G (itak da ji zamerim, ker mi noče narediti izmere teže, he, he).

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 3153
12.5.2009 16:18:30   
bačko
Fragola samo da si zdaj uredu in lepo počivaj.user posted image user posted image user posted image
Mišel to pa je zoperno če imaš nizek prag bolečine.Te bom jaz v mislih spodbujala, a velja?

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 3154
12.5.2009 16:27:27   
lino
Mateja.Luka.Nik PREJMI ČESTITKE TUDI OD MENE!!!! Pa veliko sreče in veselja želim tebi, malemu Niku in seveda atiju.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mišel DOBRODOŠLA!user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3155
12.5.2009 16:55:42   
*blu*
Ajmene koliko ste napisale. Me dva dni ni potem pa eno uro samo berem.

Dohodnina, noben od naju je še ni dobil.

Malinovi listi, menda naj bi se pili posušeni. A katera iz Kranja ve, če se kje tukaj dobijo.

Otrdevanje trebuha, mene na čase kar reže, pa čisto trd je. Ampak to je menda vse normalno. Pa občasno mi tako dol pritiska da komaj hodim.

Mateja.Luka.Nik, čestitke!user posted image user posted image user posted image

Mi smo šli pa včeraj malo na izlet do morja. Jao kako je pasalo. Sicer je malo pihalo ampak tamala je pa vselo čofotala po vodi- ne v morju ampak v bazenu, kjer je bila za spoznanje toplejša. Upam, da bo vreme konec tedna sprejemljivo, da jo šibnemo na en podaljšan vikend.

< Sporočilo je popravil *blu* -- 12.5.2009 17:02:35 >

Sprememba je kot vdih kisika, ki te poživi.

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 3156
12.5.2009 16:57:23   
*blu*
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Seznam za Majano79:

1. loveforever
2. lenika
3.mojjaka
4. kalanteja
5. kaminek
6. July
7. Mala_princeska
8. bamoocham
9. Dany82
10. Sončki
11. Lino
12. Tecka
13. JanciF
14. minča
15. Snoopyka
16. tinca84
17. Bačko
18.bjondi
19. Hanuši
20. Tira
21.amaya
22.biba14
23.*blu*

Ker se večkrat zgodi, da 2 pišeta sporočilo istočasno, se zgodi, da katere ni gor. user posted image Tako da ko oddate sporočilo počakajte ene 20 sekund pa ga poglejte, in če je treba, se dopišite nazaj.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3157
12.5.2009 17:01:29   
*blu*
Jaz sem pa danes prvi dan na porodniškiuser posted image user posted image .
Pa skoraj sem vse skupaj zamudila. Sem vedno pozabila pro G reči za potrdilo, oni pa tudiuser posted image . Sem glih za glih ujela.

(odgovor članu *blu*)
Neposredna povezava do sporočila: 3158
12.5.2009 19:55:14   
lino
Blu sedaj pa le uživaj v porodniški!!!

Punce jst vam še zaželim LAHKO IN MIRNO NOČ.user posted image user posted image

(odgovor članu *blu*)
Neposredna povezava do sporočila: 3159
12.5.2009 20:26:08   
skuštrana
Punce jst vam še zaželim LAHKO IN MIRNO NOČ.user posted image user posted image

Uh, blagor tebi če lahko spišuser posted image Jaz že v nogah čutim, da bo dooolgaaa nooočuser posted image Me tako bolijo da je joj in potem jih  ne morem nikakor naštimat, pa non stop migam z njimi pa seveda ne morem zaspat..In ko KONČNO zaspim se začne Arsen jokat in jovo na novo.Grrr

Majana, ja, full so mali ti novorojenčki. Pa Arsen je bil še velikan(55cm in skoraj 4kg), moraš videt Lizo, ona je bila pa res mini( 51 cm in ob odhodu iz porodnišnice je imela 2.700) Sem bila jaz full presenečena kot prvorodka, sem si predstavljala da so taki konkretni, kot 5 mesečni otrociuser posted image

Mišel, hm, te meritve..No, naša ginekologinja je kar točna, meni je obakrat kar točno napovedala, tako da ji verjamem. Nekateri see pa full zmotijo. Je pa res, da meni moja g vedno govori, da lahko pri bolj suhih nosečnicah to izmerijo in pregledajo bolj točno, ker ni špeha čez trebuh in se lepše vidi.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 3160
12.5.2009 21:00:35   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: *blu*

Malinovi listi, menda naj bi se pili posušeni. A katera iz Kranja ve, če se kje tukaj dobijo.

Jaz sem malinov čaj kupila na zlatem polju, kjer je ena podobna trgovina, kot je Sanolabor - imajo ortopedske pripomočke in podobno. Mislim, da je zraven Kamin in blizu Trgoavto trgovina.

Fragola, me veseli, da si bolje in končno doma.

Luši, držim pesti, da se bo razpoloženje tvojega dragega izboljšalo. 

(odgovor članu *blu*)
Neposredna povezava do sporočila: 3161
12.5.2009 21:04:39   
*blu*
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Jaz sem malinov čaj kupila na zlatem polju, kjer je ena podobna trgovina, kot je Sanolabor - imajo ortopedske pripomočke in podobno. Mislim, da je zraven Kamin in blizu Trgoavto trgovina.

Hvala za inf. Grem jutri v nabavo.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3162
12.5.2009 21:08:26   
princ_princeska
mmmmmmmmm nočka vsem, je tako fino v postlci ajat in poslušat kak gre dežek...bo luštno spatuser posted image

nočka

Tukaj je, mamicina in atijeva princeska...

(odgovor članu *blu*)
Neposredna povezava do sporočila: 3163
12.5.2009 21:25:11   
10ka
mateja čestitke user posted image user posted image user posted image oglasi se kaj in povej kako je šlo! kolk fajn, da se že cartate user posted image

zatekanje nog - meni je zatekel samo en prst od 10-tihuser posted image pa ful me boli, sem ga zgleda ferderbala ko sem bla v ZOju na sprehodu. zdaj čakam da rata plav, pol ga nesem pa zdranici pokazat (valda je še vedno del noge, sam tko bolj čudno to pišem).

pregled - včeraj sem imela pregled pa še UZ, otročiček je v glavični vstavi, dobila sem retafer čeprav mi železo še ni padlo pod spodno mejo tolerance. sem imela nadomestno G, ki mi je naredila UZ in rekla, da je user posted image   kar velika za 34 tednov (pa je v bistvu 33 tednov user posted image ). jao meni, a bo spet 4 kile?? pri prvorojenki se v zadnjem mesecu nisem zredila niti za kilo, ker me je bilo tako strah roditi velikega otroka. pa ni nič pomagalo, je ona že našla skrite rezerve hrane v mojih stegnih in bokih user posted image tko da zdaj pa res EA, ker se mi ne da še enkrat tolk matrat.

majana79 - te čist štekam glede oblek. jaz se ful trudim, da bi zgledala spodobno, pol pride pa moj user posted image pa mi reče, da zgledam ko en nasedu kituser posted image . pa se res nisem tolk zredila, ok dobila sem 12 kg plusa, samo to je zdaj 64 kg na 171 cm, kar ni panike. G me sploh ni poslala na test glukoze, ker kao glede na pridobljeno težo ni nobenega rizika za sladkorno. jaz se pa kljub vsemu počutim ko en balon user posted image

fragola - sao da si boljše... a to je bila kaka viroza al kaj?

Otrdevanje trebuha, mene na čase kar reže, pa čisto trd je. Ampak to je menda vse normalno. Pa občasno mi tako dol pritiska da komaj hodim.

ej meni tudi, se že prav matram. dans je blo še posebej grozno

kateri so že recepti, ki v 9 mesecu pomagajo pri sprožitvi poroda? jaz vem, da porod sproži hoja po stopnicah, veliko mesenih užitkov v posteljiuser posted image in kakšen kozarec rdečega vina.  namakanje v topli kopeli naj bi mehčalo maternični vrat, tako kot pitje čaja iz malinovih listov. v prvi nosečnosti sem šla peš v 14 nadstropje in rodila čez dva dni. celo nosečnost sem se vsak dan kopala, rodila sicer z epizotomijo, ampak brez raztrganin porodnih poti - šivana sem bila torej samo tam, kjer so me rezali. tako da ta dva recepta sta kar preverjena... a katera od vas ve še kakšnega ?

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 3164
12.5.2009 22:16:55   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: princ_princeska

mmmmmmmmm nočka vsem, je tako fino v postlci ajat in poslušat kak gre dežek...bo luštno spatuser posted image

nočka

Dežek, kje pa? user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

Neposredna povezava do sporočila: 3165
12.5.2009 22:45:22   
bjondi
No pa sta se le javile pogrešanki fragola in luši...kje pa so še ostale???...obema en velik user posted image  za vse neprijetnosti...

Evo tudi v Lj je zdele mal popadalo,sej nebi vedla če nebi imeli strešnih oken...sem bila pa dva dni brez magnezola in ni blo fajn,
je bauhi dans kar prevečkrat otrdel...neki se matram z gledanjem evrosonga...

Kalanteja sem te tudi danes ujela..vseeno čestitke...luškana si ,najboljša pa si v izolirni sobi ,ker si vedno zamišljena user posted image ...

Neposredna povezava do sporočila: 3166
12.5.2009 23:24:14   
ditta
Dober večer junijke 2009!

Jaz počasi prihajam k sebi, saj je prvorojenka precej hudo zbolela in je kar šest dni kuhala na 41 in več... pediatri so samo ugibali kaj bi lahko bilo, na urgenci pa so nas vztrajno tolažili in nas pošiljali na infekcijsko, saj je bila že čisto dehidrirana. Tako noben od nas ni spal več kot dve uri skupaj že cel teden. Vročine danes končno več ni, so pa še vedno zelo hude bolečine pri izraščanju zobkov. Meni ni jasno kako bo potem, ko bom rodila in morala celo noč serviserati še enega.
Spanje mi je že sedaj velika muka. Enako je bilo v nosečnosti z prvorojenko. Celo noč imam krče v nogah, kljub temu, da pridno pijem magnezij. Če nimam krčev v nogah, potem imam lažne popadke. Če nimam lažnih popadkov, potem Aiken ne more spati in me boža po laseh, leži na meni, čeblja, prosi za vodo,... Če pa naša punčka pridno pančka, potem pa možek zraven mene veselo smrči ali pa se kužika odloči, da bi rada šla na sprehod kar sedi noči. Skratka, noči so že sedaj več kot samo pestre in upam, da bo sinko, ki bo kmalu z nami, veliko več spal kot naša hiperaktivka. Zoja se je dojila na dve uri, po vsakem podoju je obilno kakala v zelo tekoči obliki, kar je pomenilo, da sem jo morala vsakič tudi previti,..zelo pogosto tudi celo preoblečti, ker je šlo vse mimo. Nemalokrat je pokakala tudi svojega očita, previjalno, sobo,... Včasih se z možem kar do solz nasmejiva, ko se zaveva kaj vse nas ponovno čaka ... in to prav kmalu.
Jaz sem imela pregled in moj sinko debelinko naj bi v 33. tednu imel 2300 gramov. Maternični vrat je še vedno zaprt in se ne krajša več. Sedaj nič več pridno ne počivam, kljub temu, da me vse boli in skeli. Glavico ima čisto nizko, tam nekje, kjer se konča venerin griček. In, ko mi z rokami zamahne čez mehur, včasih kar poskočim ;)... Zoja je ob porodu imela slabih 50 cm in 3100 gramov. Porod je bil sicer precej boleč, saj je bil moj prvi, vendar nisem bila nič rezana ali raztrgana. Babica se je zares potrudila in mi varovala presredek ves čas aktivnega poroda. Vse na svetu bi dala, da bi imela tudi tokrat tako ok babico. Mene je rezanja najbolj strah in vem, da bi se mi kar zmešalo, če bi me zarezali. Tudi okrevanje po porodu je brez šivov veliko lažje,... vsaj predvidevam, da je tako,... ker sem jaz bila že isti dan kot nova, nekatere pa čisto boge še 10 dni po porodu.
Za tiste, ki ste že dvakrat rodile in dojile. Ali dojenje drugega otroka tudi boli? Jaz sem Zojo odstavila konec januarja in upam, da bodo bradavičke tudi tokrat prenesle vztrajno cucljanje malega sesalčka. Zoja je namreč vlekla kot nora in prve dni po porodu je bila stalno na zizikah. V porodnišnici me je sestra opozorila, naj jo manjkrat pristavljam, saj lahko dobim ranice na bradavičkah. Hvala bogu za lanolin in komprese! Pri navalu mleka sem jokala kot dež in upala, da se bo Zoja čim prej zbudila in pozaugala vsaj delček mleka, ki je čisto deformiral moje zizike. Ranic ni bilo in dojenje je bilo vedno obema v veliko zadovoljstvo.
Jaz sem bila zadnje dni zelo pridna in oprala večino stvari za novorojenčka. Nekaj od teh je tudi že zlikanih. Ta teden bom pripravila tudi torbo za v porodnišnco. Še prej pa si bom šla kupiti eno ali dve lepi spalni srajčki v intimmissimi ali pa kam drugam. Jaz namreč v porodnišnici ne prenašam tiste grobe, trde in veliko prevelike spalne srajce. Po porodu mi je bilo stalno zelo vroče, bradavičke so bolele kot hudič od male sesalke,... in tista spalna srajca iz porodnišnice je bila prava mora.
Tudi jaz se že počutim kot nasedli kit. Do sedaj sem pridobila že 11 kg in se z 61 kg pri 162 cm počutim kot slon. Res ne bi rada čakala vse do roka, tj. 30.06. in prav zato upam, da se bo mali sinko debelino odločil spoznati svojo mamico vsaj kakšen teden prej. Favorite za imena pa sva sedaj končno določila. Joj, komaj čakam, da ga stisnem, poljubčkam in mu povem kako zelo sem ga vesela :))))!!!! Saj res,... čestitke vsem junijkam 2009, ki so že imele čast spoznati svoje zakladke. Čuvajte in razvajajte jih ter čim več cartanja vsem skupaj!
Glede slinga: meni se zdi super in zelo praktičen. Zoja ga nikoli ni marala in je kričala kot zmešana, če sem jo hotela nositi v njem. Šele kasneje pri 6 mesecih ji je bil ok, vendar še to pogojno. Takrat sem jo v slingu lahko nosila v sedečem položaju. Sling je meni bolj primeren za hladnejše mesece, saj se mi zdi pri 30 stopinjah čisto nehumano nositi otroka v slingu ter ga tako še dodatno ogrevati. Vsak zase in za svojega otroka pa najbolje ve kaj mu paše in kaj ne. Zoja je na mojo željo obiskovala do dopolnjenega enega leta tudi fizioterapevtko in ona nam je sling čisto odsvetovala. V razvojni pa nam je sling svetovala. No, potem pa naj človek ve kaj je in kaj ni prav ;)!
Lep večer vsem nosečkam, saj se bom jaz premaknila pred tv in upala, da se Zoja še vsaj nekaj časa ne bo zbudila, glede na to, da je danes zaspala šele nekaj po 22ih.
nočko

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3167
13.5.2009 7:48:10   
bamoocham

Dobro jutro moje souser posted image .

Danes sem spet slabo spala, včeraj smo imeli tak naliv tu pri nas, da je kr groza. Bliskalo in grmelo...Da sem se že ob 10h spravila spat.
Sem mislila, da bo treba včeraj že it v bolnico. Ker včeraj mi je pa tk otrdeval trebuh, da joj. Pa se je pridružilo še šravfanje in bolečine v križu ...JS ŠE NE BI ŠLA RODIT!!!

Kavica za vse vasuser posted image , ali pa čaj..pač kar vam paše.

Kalanteja, fajne ste ble včerajuser posted image a danes ste tut?

Danes naj bi bilo nakazilo od CSDja..grem preverit in si torbo za bolnico pripravit.
Papa

(odgovor članu ditta)
Neposredna povezava do sporočila: 3168
13.5.2009 7:51:37   
Janci F
Dobro jutro,

najprej  user posted image user posted image user posted image  za lepši začetek dneva.
Danes sem pa spala kot ubita.
Včeraj sem imela naporen dan in bila noro utrujena zvečer, tako da sem šla okrog enajstih v posteljo in spala skoraj do sedmih zjutraj tako trdo, da se tudi na drug bok nisem prestavila.
Izgleda je bil tudi srečko utrujen, saj se je šele zdele zbudil.

Danes moram pa malo več počivat, da si nazaj naberem moči.
Zagotovo pa grem v knjižnico in na kavico. user posted image

Vsem želim lep dan, na žalost ne kaže da bo kaj sončka.

(odgovor članu ditta)
Neposredna povezava do sporočila: 3169
13.5.2009 8:14:05   
sončki
jutro, dans me pa vse boli user posted image noge ,trebuh ,križ
ma ne vem kaj še no user posted image Včeraj sem dobila
magnezol,buskopan,retafer pa še če voda ne
bo ok bom dobila antibiotik kr neki, že pol leta
pijem za železo sirup pa vse možen nasvete poslušam
da bo ja ok pa je sam izvid za kri slabši kr neki user posted image

Moji Sončki

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3170
13.5.2009 8:23:01   
bamoocham
Nakazilo od CSDja je bilo-269,90€user posted image user posted image

(odgovor članu sončki)
Neposredna povezava do sporočila: 3171
13.5.2009 8:31:33   
mojjaka
user posted image

Dobro jutro!
Najprej za vse en dober zajtrk , da minejo vse težave!(ko bi blo tako lahko)
No, moje težavice so se malce polegle in sem prav vesela, ker jaz bi tudi še kak teden počakala z odhodom v P. Mogoče pa tudi to vreme vpliva na nas?!

(odgovor članu sončki)
Neposredna povezava do sporočila: 3172
13.5.2009 9:09:27   
lenika
Dobro jutro.

Ditta vam se pa res dogaja. No samo, da se je pozdravila.

Moj Matic je tudi po 3 dnevnem praznovanju začel kašljat, danes zjutraj sem mu pa namerila še 37,4 vročine in se odločila, da bo do konca tedna ostal doma, da se pozdravi.

Vas pa občudujem vse tiste, ki se poleg vseh nosečniških tegob ponoči borite še s spanjem prvorojenca.

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3173
13.5.2009 9:50:05   
tinca84

Mateja iskrene čestitke!!!

user posted image

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,
zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3174
13.5.2009 9:50:16   
Ani5
IZVIRNO SPOROČILO: mojsonček

drage moje... jst sm ze v p, doma je samo naredilo pok in ze je odtekla voda... nase dete ni hotlo bit dvojcek... cakam na oddelku, malo me je strah, no, malo bolj... poskusili bomo baje po naravni poti, ce ne pa cr... se zame in naso pupo stisnite kako pestko...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Katero ime za fantka?
Sadrika

Katero ime vam je lepše?

Tilen (50%)

Aljaž (50%)

Število vseh glasov: 404

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!