|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
7.5.2009 9:35:17   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: loveforever

vprašanje- kje pa vas brcajo ta mali, tisti ki so se že obrnili in tisti ki se še nisete?

a če je otrok obrnjen z ritkop navzdol, povsod delajo navadni porod al cr?  a je odvisno od tzeže dojenčka??

Mene "buha" nekje bolj na levi strani trebuha, nekje na sredini.

Ja za način poroda v medenični vstavi - odvisno je od teže otroka in od tega kako je otrok postavljen v medenični vstavi:
http://otrocarije.blogspot.com/2009/01/doloitev-vstave-lege-ali-poloaja-otroka.html

Tukaj si poglej možne medenične vstave.

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 7.5.2009 9:36:47 >

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
7.5.2009 9:38:45   
lenika
Mala princeska ti pa kot iz rokava stresaš razne koristne informacije, linke,...user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
7.5.2009 9:45:38   
Cally
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Mala princeska ti pa kot iz rokava stresaš razne koristne informacije, linke,...user posted image

Prav res!user posted image
Se že celo dopoldne odpravljam v trgovino, pa mi ne rata, ker čisto zabluzim tle gor user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2828
7.5.2009 9:47:45   
Cally
Aja...pa še vprašala bi katera od vas je šla/bo šla na testiranje za streptokok b in koliko je plačala.

lp

(odgovor članu Cally)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
7.5.2009 9:50:13   
mojjaka
Ja, sem bila v torek(35.teden), plačala 35eur.

(odgovor članu Cally)
Neposredna povezava do sporočila: 2830
7.5.2009 9:51:43   
S@nta
Mi smo se tudi odločli, da bo Matic, če bo fantek, tak kot kaže še zaenkrat samo na enem UZ, drugač pa se ni htel pokazat.

Lenika, to je šele pohvalno, jaz lahko tu vsaj sedim, v razredu pr 32 malčkih si pa res ne predstavljam dela do konca, pa kolk poznam gredo po  navadi že prej v bolniško zaradi bolezni in stresa.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
7.5.2009 10:25:42   
malagala

Malaprinceska - Hvala za inf. o reviji MAMA. Jaz imam jutri UZ v ambulanti za rizično nosečnost in srčno upam, da je lega otročka kaj drugačna kot dva tedna nazaj, ko sem bila v 34.t. Glede na link, ki si ga poslala je naš user posted image na zadnično nožnični vstavi, ker ima nogice pokrčene proti boku in tudi brcike čutim tam spodaj...Javim, kako opravim..Resnično upam, da je zrasel in pridobil na teži, ker drugače obstaja možnost, da sprožijo porod prejuser posted image .Zunanjega obrata pri nas ne delajo.

Fino, da je s stabo vse OK...Dobro, da si šla h ginek., tako saj veš, pri čem si...

Gibi - jaz jih čutim pod popkom in še niže, precej nizko, ker tudi nosim nizko in je naš še na ritki.

CTG - Pri nas naredijo prvega v 38.t, meni ga je naredila že v 34.t.

Hvala vsem za inf. o streptokoku, bom to omenila 12.5., ko imam pregled, upam, da še ni prepozno v 37. tednu. Takrat imam tudi zadnje testiranje za tokso...

Črvičenje - ne me strašit, mene že od včeraj muči neprijeten občutek v želodcu, prebava, črvičenje, tako da sem bolj na dieti...Sem mislila, da sem kaj takega pojedla, zdaj bom pa res pozorna, kako je s tem...

Lepo bodite vseuser posted image

(odgovor članu S@nta)
Neposredna povezava do sporočila: 2832
7.5.2009 10:29:19   
bamoocham
Dan dan.

Slabo spala. Spet. Nespečnosti in dirke po trebuhu naše user posted image .

Ob pol 7 sem vstala, šla s sestro na morfologijo (je v 22 tednu) in smo ugotovili, da  pričakujejo fantkauser posted image . Pa še nečak je šel zraven in je bil ful presenečen, ko je zvedel, da bo dobil bratcauser posted image

Grem neki pojest.
Papa

(odgovor članu S@nta)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
7.5.2009 10:47:14   
malagala
Cally

Koliko pa pride AC v Baby centru? Jaz sem se pozanimala po mailu direktno pri uvozniku in so mi za najnovejši model ponudili 10% popusta - torej 144eur s poštnino. Javi, kako in kaj...Hvalauser posted image

lenika - Bačko jaz pa nikoli ne likam po kupih. Operem, posušim v sušilcu in zložim v omaro. Mož si potem srajce lika vsako jutro pred službo ali pa prejšnji večer kar sam. Sem slaba žena, a ne? Se nič ne sekiram, samo, da mi ni treba tega delat. Jaz zase si pa tudi likam po potrebi.

Očitno imava isto situacijo doma...Jaz samo zlagam, zlikam zase kar je nujno, moj dragi si srajce vsako jutro lika samuser posted image Delitev delauser posted image in hkrati čim manj kompliciranja...Edino za user posted image smo zlikali zadeve, vsaj za prvič, potem pa nadaljujemo po staremuser posted image

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
7.5.2009 10:50:56   
lino

Pozdravljene!

Mi smo pa v teku priprav za praznovanje Matičevega 3.rojstnega dne. Jutri popoldne imamo piknik za otročke: 11 otrok in 15 odraslih (njihovih staršev). Pekli bomo na žaru, imeli torto,... V soboto bomo praznovali še s starimi starši (je treba pojest ostanke user posted image ), no v nedeljo smo pa še mi vabljeni na en piknik. Upam, da ne bom šla v ponedeljek kar rodit. user posted image

Tinca84 upam, da bo z dragim vse ok.

Lino vse bo v redu. Pomiri se. To sem ti rekla zato, ker se mi resnično zdi, da malo pretiravaš s skrbmi, preiskavami, ultrazvoki. Pa rosim ne to vzet kot napad ali slabonamerno. Velikokrat smo nosečnice takšne, pa same niti ne opazimo.

Sončki čestitke za vrtec.

Bačko jaz pa nikoli ne likam po kupih. Operem, posušim v sušilcu in zložim v omaro. Mož si potem srajce lika vsako jutro pred službo ali pa prejšnji večer kar sam. Sem slaba žena, a ne? Se nič ne sekiram, samo, da mi ni treba tega delat. Jaz zase si pa tudi likam po potrebi.

[/quote

VSE NAJ NAJ MATICU!!!! Ja kar mal se pazi, nej tudi drugi kaj popedenajo, sej pravzaprav, ko imajo naši sončki rojstne dneve imamo pravzaprav me praznik, ker smo jih takrat spravile na svet, a ne???in ker smo se že takrat namatrale menim, da lahko za rojstne dneve prevzamejo glavno vlogo očetje (vsaj pri nas je tako-ati peče,...mami pa se z gosti zabava...postrežejo si pa sami-so vedno domači in sem jih to že kr naučila, če pa ne, pa naj bodo lačni.-mal kruto, sej mal že slilim ampak ne bašem jim pa krožnikov, pa pijačo dam na mizo in skrbim, da imajo polne kozarce, čez čas pa itak začnejo sami za to skrbeti-ko stečeuser posted image )

Tinca tudi jaz upam, da bo vse o.k. z dragim!!!Držim pesti.

Lenika, kaj si mi pa sploh napisala???? Mislim v zvezi s čim-se mi ne da za nazaj brat, sicer pa itak ni moglo kaj takega bit, ker drugač bi ti odgovorila...ja mal sem res panična-pa ne mal velikoooo, pri 1user posted image sploh nisem bila, se takrat ni o ničemer govorilo, pa ni bilo forumov, pa neta nismo tok uporabljali (skoraj 11 let nazaj) in bila sem stara 19 let tk, da je tudi nosečnost sama potekala čist drgač in sploh se nisem točno zavedala za kaj se gre...sedaj pa sem polna nekih informacij, pa še kr jih iščem,...pa mal sem starejša in vse to kr vpliva na strahove...aja glede UZ me je pa sam to blo strah, ker se user posted image ni hotel obrniti...ampak sedaj je že o.k.user posted image
Aja, pa s tem sistemom likanja se ti pridružujem, ker sama tudi ne likam, operem, takoj stresem in obesim obleke (manjše stvari-nogavice, brisače, spodnjice...dam v sušilec, se uničijo bakterije)...pa tudi oblek nimam takih, ki bio potrebovale likalnik-dragi si pa sam zlika kak plašč (služben) in tudi jaz si, če se kaj takega najde...sem včeraj prvič potegnila likalno desko ven in likala pleničke.

Sončki tudi jaz ti čestitam za vrtec! Sem slišala, da je tudi pri nas full polno in bom morala svojega user posted image že kar pred letošnjim septembrom vpisati (informativno), da me dajo na čakalno listo..., če pa bi želela imeti 100% prostor drugo leto, pa bi morala to leto plačevati rezervacijo prostorauser posted image No takšne so vsaj informacije nekaj mamic...sicer pa smo imeli včasih full vrtcev (4-so bili samo v SG-ju+ostali v zelo bližnji okolici) sedaj imamo pa samo 1 ali pa morda 2 vrtca v SG-ju, pa menim, da kar velikooo otrok-predvsem jasličnih...(je bila moja mami tudi včasih vzgojiteljica)

Tecka tudi moj je štromar...mam na vsakem koraku luč in do nedavnega je bilo polno kablov po stanovanju (sedaj jih je zakamufliral...) in se tudi vsega loti...so štromarji univerzalni in kr fajn dečkiuser posted image user posted image

No grem sedaj, moram po čebulo, pa se mi sploh ne da kuhat,...pa tudi lušta se mi ne kaj drugega kot pa sladoleda al pa kaj sladkega in mlečnega, pa mi niso nič € doma pustiliuser posted image bom morala na popoldan počakat...

Se tipkamo.user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2835
7.5.2009 10:59:53   
bjondi
Evo tole pa je moja žogica v 32 tednu...

user posted image

Bo pa treba začet brat forum v dveh rundah zjutraj in zvečer da nau pol tok za brat...

Vsem otročkom od naših mamic vse najboljše za upihnjene svečke...

Marči-lahko zadej nardiš poličke kot je ena že omenila ali pa kupi v bauhausu ali ikeji prozorne plastične škatle s pokrovi in jih daš eno na drugo, ki bodo take dimenzije in maš komot spravljene stvari lepo notri..sem vidla že pri marsikomu in dobro zgleda ja al pa zavesico...

StreptokokB-bom vrjetno delala test ,če se že tok o tem piše,je pa pri mojem G cena 40€...

Goldy-samo da je vse v redu...

Vse tiste ,ki pa vam trebuh otrdeva pa probite mal več počivat vsaj ob polni luni-ki bo v soboto pa kak dan po polni luni-če se mene vpraša ima kar svoj vpliv na vse skp...

(odgovor članu malagala)
Neposredna povezava do sporočila: 2836
7.5.2009 11:45:40   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Cally

Prav res!user posted image
Se že celo dopoldne odpravljam v trgovino, pa mi ne rata, ker čisto zabluzim tle gor user posted image

Heee heee, zato pa sem tukaj da kaj koristnega povem, napišem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Vsaj ena korist od mene, če že za drugo nisem user posted image user posted image user posted image . Končno opravila tedensko nalogo za študij, zdaj me pa zbrcajte da se začnem učit, čez slabih 14. dni izpit user posted image (javna uprava, bi kar gospodu Virantu rekla da naj gre pisat namesto mene user posted image user posted image user posted image ).

user posted image user posted image user posted image Hvala punce.

(odgovor članu Cally)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
7.5.2009 11:56:51   
Mala_princeska

Bamoocham super, boste imeli parček v družini user posted image .

Ditta hvala za tole user posted image user posted image user posted image , upam da bo po porodu res šlo nazaj (tudi pri tebi); ne morem pa verjet da se to lahko pri naslednjih nos. ponovi. user posted image

"verjamem, da bo pri tebi enako. jaz sem tokrat drugič noseča in spet imam enak problem, čeprav je sramna ustnica tokrat nekoliko manj natečena in skoraj nič boleča. ko sem v porodni sobi rekla, da imam po vsej verjetnosti tudi krčne žile na luliki, se je porodničarka samo nasmejala in rekla, da to ni nič in da bo izginilo takoj po porodu. zaradi teže otročička in pritiska ploda, tkivo pač tako nabrekne"

Malagala hvala za tvojo skrb.
Prav ne morem verjet, da imate ravno junijke trme na ritke obrnjene, po statistiki naj bi bilo manj teh medeničnih vstav, a kot je videti ni tako. Jaz vsem stiskam pesti že sedaj, da se najbolje izteče porod vsem vam (nam),user posted image user posted image user posted image
pa res noge skup tiščat ker bo polna luna po napovedih Bjondi - tud jaz verjamem v luno. user posted image

Zdej grem pa krompir lupit za južno, pa po solatko na vrt; da ne bo moj spet hud da nič ne naredim, sta me s tamalo zjutraj okregala, ker supergice niso bile očiščene, je mala verjeten od mojega pobrala, da se bojim pretegnit. user posted image user posted image

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
7.5.2009 12:19:48   
bačko
Lenika bom poskusila.
No zdaj sem skoraj vse že pospravila, samo še po tleh pomijem pa sem zmagala za danes.Jutri mi zopet pridejo eni na ogled stanovanja.Upam da bo tokrat več sreče.
Naša user posted image je danes notri pravi vragec.Še malo pa bo ven pokukalo, ampak skozi kožo.Včasih kar zaboli ko se tako napne.Tudi Žana je bila taka.
Mala princeska ti pa se lepo čuvaj!user posted image user posted image user posted image user posted image
Kakšen se vam zdi ta verz ?
Ku,ku! sem že tu! Komaj sem se s....g in ....cm prebila skozi ozki tunel, kjer sta me presrečna čakala mami in ati! ime mi je.... in komaj čakam, da spoznam svojega bratca, ki me je tako nežno božal, ko sem bila še v trebuščku. Se vidimo! Lahko pa namesto spoznam svojega bratca napišete spoznam svojo sestrico.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2839
7.5.2009 12:38:28   
Cally
Malagala hmmmm...zdaj si me pa dobila user posted image  se mi je zdelo, da sem nekaj pozabila vprašat user posted image ..Zdi se pa mi, da je med 160 in 180 €, nisem pa zihr...

Za streptokok me bo testirala drug teden (35t/4d) - pa je G nekaj user posted image  da sem se pozno spomnila, pa naj bi imela tudi že 1. ctg - se mi zdi, da je zadnjič tako rekla...ah, skleroza je user posted image

lp

(odgovor članu malagala)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
7.5.2009 13:08:50   
lino
Hojla.

Dobila odločbo za porodniškouser posted image user posted image user posted image

A morda katera ve, kako dolgo se potem čaka na te rezultate za streptokok B????

Hvala!

(odgovor članu Cally)
Neposredna povezava do sporočila: 2841
7.5.2009 13:16:06   
S@nta
Jaz tud dobla odločbouser posted image .
1060bruto, kolk je to neto?
Pa še nekaj, tiste, ko imate otroka v olajšavi, kaj to tukaj kaj upoštevajo, al je potem potrebno posebej dat pri davčni drugo leto al kak to gre?

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
7.5.2009 13:36:18   
biba14
Ojla souser posted image ..kako ste kaj danes?
Jaz sem imela G ( končno ) in dobila goro napotnic. Mi je tolk pretipal trebuh, da je ugotovil lego,da me vse boli..no,še vedno smo na glaviuser posted image .
Za seznam,sedaj sem na +11kg, naslednji pregled imam 22.5 CTG. Ne vem,razmišljam,da bi šla na UZ, sam ko so mi ga nazadnje delali, je bilo vse ok, tako da po drugi str.nimam nobenega pravega vzroka ( le firbca me kok je poba velik, ker simfiza-fundus mam že 39user posted image user posted image )...Pa za Toxo sem dala kri, sedaj pa grem še na sestanek za EA, da vidim, če jo bom lahko imela...

IZVIRNO SPOROČILO: S@nta

Kaj sem edina, ki bo brez previjalne?

Jaz je tudi nimam, bom kar na pisalni mizi previjala, ko je v otroški ( no bolje rečeno, je sedaj otroška v kabinetuuser posted image  )..

Lep dan

(odgovor članu S@nta)
Neposredna povezava do sporočila: 2843
7.5.2009 13:50:42   
Mala_princeska

Jaz tud dobla odločbouser posted image .
1060bruto, kolk je to neto?
Pa še nekaj, tiste, ko imate otroka v olajšavi, kaj to tukaj kaj upoštevajo, al je potem potrebno posebej dat pri davčni drugo leto al kak to gre?

Odštej cca. 30 - 40 % oz. pobrskaj nazaj na naši temi in najdeš link, kjer bruto vtipkaš in ti neto vrže:

Oziroma neto cca 730 EUR, brez vzdrževanega člana. Upam, da ni kaj comp narobe izračunal.
Jaz prve punčke nisem napisala v olajšavo, potem bova videla drugo leto komu se bolj splača.

http://www.kliksi.com/internetphp/racunovodstvo/placa/dohodnina.html

S@nta to so kar lepi Eurčki user posted image , jaz bom po mojem izračunu dobivala cca. 620 EUR porodniške, kar tudi ni slabo; sicer pa bomo vseeno morali šparat, varčevat.

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 7.5.2009 13:52:39 >

(odgovor članu S@nta)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
7.5.2009 14:01:23   
biba14
ja, za streptokoka b sem jaz G vprašala in je rekel,da naj grem delat po 37.t,da so rezultati sveži...lahko pa ti vzamejo bris tudi po rojstvu oz.pregledajo pri novorojenčku....

Neposredna povezava do sporočila: 2845
7.5.2009 14:02:13   
S@nta
Jaz sem tudi neki 730 računala in se mi tud zdi kr lepo, glede na to, da si doma!!!!!!!!
Smo dve leti jamrale, ker smo imele nizko plačo, pa full delale, tak da smo na koncu mogle protestirat, da bomo dol zaprle, če nam ne zvišajo plače in so nam pol res dali 200 bruto zraven, tak da se to zdaj full pozna, je dobra polovica obroka za kredit.

Jaz pa grem tudi danes na predavanja za EA, samo so to komaj skupinska, pol me še čaka individualni razgovor.
Upam, da mi tokrat uspe dobit Ea.

Neposredna povezava do sporočila: 2846
7.5.2009 14:04:27   
biba14

Jaz pa grem tudi danes na predavanja za EA, samo so to komaj skupinska, pol me še čaka individualni razgovor.
Upam, da mi tokrat uspe dobit Ea.

Če boš prišla rodit med 8.00-22.00 jo sigurno dobiš, drugače pa ne...sicer pa zveš danes v MŠ.

(odgovor članu S@nta)
Neposredna povezava do sporočila: 2847
7.5.2009 14:11:30   
S@nta
JOOOOOOOOoj, prvič sem rojevala podnevi, kaj bo pa zaj, pa sam bog ve.

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
7.5.2009 14:12:09   
bjondi
Mala_princeska-prvič sišim za krčne žile po spoloviluuser posted image ...kaj niso dovolj samo tiste na nogahuser posted image ...želim da čim manj bolijo in da seveda čim prej izginejo...

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 2849
7.5.2009 14:16:22   
lenika
Bjondi ti si pa res suhica. Koliko kilogramov pa imaš?

Mala princeska ti pa svojim kar povej, da nisi doma zato, da bi delala stvari namesto njih.

Sem prebrala članek o medenični vstavi in sem sedaj še bolj zmedena in zaskrbljena. Tam piše, da je medenična vstava največkrat pri prvorodnicah, nepravilnostih maternice ali kakršnihkoli kromosomskih ali drugih nepravilnostih ploda. Ma, nič več ne bom brala in se poskušala čimmanj sekirat, ker mi ne bo nič pomagalo.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?