![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 26.5.2009 17:52:49
|
|
|
|
katja_p
|
Današnje praznjenje hladilnika je prineslo zlo okusno zadevo, morte probat tale moj recept Potrebujete: ribji file - kterekol ribe, svež, če je zmznjen, ga odtališ čebula česen rdeča paprika (fajn bi blo met še rumeno, korenček in bučko) paradižnik sol poper origano provansalske začimbe peteršilj belo vino Na olju sem prepražla čebulo in česen, dodala na koščke narezano papriko. Zalila s čist mal vode in vinom (z vinom ne šparat!). Sm to mal dušila, pol pa dala zraven še paradajz in vse začimbe po okusu. Če je zmanjkalo tekočine, sem dolila vino. Pol pa to mal podušiš, do skor mehkega. Posebej sem v ponvi iz obeh strani popekla ribji file, da je dobil lepo barvico in ga pol dala za kako minutko prevret še v tisto zelenjavno omakco. Špica! Nč ni treba zraven jest ... no, js sm mela blitvo s krompirjem, ker je blo treba porabit.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 26.5.2009 20:24:36
|
|
|
|
Bethany
|
Mmm... super tale recept!! Pa tvoj dragi ceni tele tvoje gurmanske kuharske mojstrovine, haa?? Js sem pa dans kr rižoto naredila, je bilo mesa samo za vzorec, ampak boljš kot nič. Elina pa je imela za kosilo bučke s korenjem, pa se je najprej neki pačila zraven pa ni hotela sodelovat, pol sem si pa js kr rižoto vzela in zraven jedla, sem ji pa menda lušte naredila, ker potem je pa nekaj žličk lepo pojedla, ampak še vedno ne toliko kot bi js želela... Jutri pa imamo tretjo posvetovalnico in tretje cepljenje. napovedujejo ohladitve in dež, tak da bo menda mal bolj znosno zunaj. Ker danes je bilo spet too much. Edino zgodaj zjutraj je še opcija it na špancir, potem čez dan pa boljše v senčki vedrit z bazenčkom vode zram. Zdele, ko pa bi bilo fajn it mal ven, ko vročina končno malo popusti, pa jo moram dat spat... No ja, bi se pa js lahk spravila h kakem miganju, mi ne bi škodilo. Ampak se mi ne daaaa.... pa prevroče je.... Aja, še slikca z današnjega kopanja: najprej priprave: in glavno dejanje:
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 26.5.2009 21:16:45
|
|
|
|
Dali*
|
Ma kok fajn uživajo vaše babuške. Še mal pa se vam bo naš mali delal družbo, pol se boste pa afnale... Kolk pa jima naštimate temperaturo vode? Bethany dej vpraši v posvetovalnici, če se ti bo dalo,...koliko morajo biti stari otročki, da se lahkko že kopajo v morju oz. kakšna naj bo temp. vode v bazenu? ali pa če ti to veš...recimo za mojega malega, ki še ni niti 3 mesece...
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 26.5.2009 21:20:09
|
|
|
|
Bethany
|
Dali, ja, voda je kr topla, tak kot pri kopanju, okoli 36 stopinj... Bom vprašala jutri glede kopanja v morju oz. slani vodi, koliko mora bit temp. upam, da se bom spomnila.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 26.5.2009 21:38:49
|
|
|
|
pikicai
|
kak eni uživajo IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Mmm... super tale recept!! Pa tvoj dragi ceni tele tvoje gurmanske kuharske mojstrovine, haa?? Js sem pa dans kr rižoto naredila, je bilo mesa samo za vzorec, ampak boljš kot nič. Elina pa je imela za kosilo bučke s korenjem, pa se je najprej neki pačila zraven pa ni hotela sodelovat, pol sem si pa js kr rižoto vzela in zraven jedla, sem ji pa menda lušte naredila, ker potem je pa nekaj žličk lepo pojedla, ampak še vedno ne toliko kot bi js želela... Jutri pa imamo tretjo posvetovalnico in tretje cepljenje. napovedujejo ohladitve in dež, tak da bo menda mal bolj znosno zunaj. Ker danes je bilo spet too much. Edino zgodaj zjutraj je še opcija it na špancir, potem čez dan pa boljše v senčki vedrit z bazenčkom vode zram. Zdele, ko pa bi bilo fajn it mal ven, ko vročina končno malo popusti, pa jo moram dat spat... No ja, bi se pa js lahk spravila h kakem miganju, mi ne bi škodilo. Ampak se mi ne daaaa.... pa prevroče je.... Aja, še slikca z današnjega kopanja: najprej priprave: in glavno dejanje:
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 26.5.2009 22:10:11
|
|
|
|
Lolita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dali* Ma kok fajn uživajo vaše babuške. Še mal pa se vam bo naš mali delal družbo, pol se boste pa afnale... Kolk pa jima naštimate temperaturo vode? Bethany dej vpraši v posvetovalnici, če se ti bo dalo,...koliko morajo biti stari otročki, da se lahkko že kopajo v morju oz. kakšna naj bo temp. vode v bazenu? ali pa če ti to veš...recimo za mojega malega, ki še ni niti 3 mesece... Jaz sem zadnjič vprašala, pa je vsaj moja pediatrinja rekla, da morje, če je mrzlo ne, to pomeni, da še tebi ne sme bit mrzla, drugače pa lahko bi se Tjaša kar kopala, pa je mlajša od tvojega
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 26.5.2009 22:15:16
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 IZVIRNO SPOROČILO: Dali* Ma kok fajn uživajo vaše babuške. Še mal pa se vam bo naš mali delal družbo, pol se boste pa afnale... Kolk pa jima naštimate temperaturo vode? Bethany dej vpraši v posvetovalnici, če se ti bo dalo,...koliko morajo biti stari otročki, da se lahkko že kopajo v morju oz. kakšna naj bo temp. vode v bazenu? ali pa če ti to veš...recimo za mojega malega, ki še ni niti 3 mesece... Jaz sem zadnjič vprašala, pa je vsaj moja pediatrinja rekla, da morje, če je mrzlo ne, to pomeni, da še tebi ne sme bit mrzla, drugače pa lahko bi se Tjaša kar kopala, pa je mlajša od tvojega hM...TI PEDIATRI TAKO ODGOVARJAJO, DA NA KONCU SI ŠE VEDNO NA ISTEM... ojoj velike črke...pardon... Jah, meni je morje kul mogoče že pri 23 -25 stopinjah, kar pa dojenčku najbrž ni...joj...to je grozno...nimaš pojma kako in kaj razumet in koga poslušat. Najbolj fajn je, da povejo pri kateri starosti in koliko mora biti temp vode...lahko vsaj zmerimo...mah...
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 26.5.2009 22:15:57
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Današnje praznjenje hladilnika je prineslo zlo okusno zadevo, morte probat tale moj recept Potrebujete: ribji file - kterekol ribe, svež, če je zmznjen, ga odtališ čebula česen rdeča paprika (fajn bi blo met še rumeno, korenček in bučko) paradižnik sol poper origano provansalske začimbe peteršilj belo vino Na olju sem prepražla čebulo in česen, dodala na koščke narezano papriko. Zalila s čist mal vode in vinom (z vinom ne šparat!). Sm to mal dušila, pol pa dala zraven še paradajz in vse začimbe po okusu. Če je zmanjkalo tekočine, sem dolila vino. Pol pa to mal podušiš, do skor mehkega. Posebej sem v ponvi iz obeh strani popekla ribji file, da je dobil lepo barvico in ga pol dala za kako minutko prevret še v tisto zelenjavno omakco. Špica! Nč ni treba zraven jest ... no, js sm mela blitvo s krompirjem, ker je blo treba porabit. Najmsi njamsi...jst bi tud...
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 26.5.2009 22:17:07
|
|
|
|
katja_p
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Mmm... super tale recept!! Pa tvoj dragi ceni tele tvoje gurmanske kuharske mojstrovine, haa?? Tole dans glih ne, ker ne mara rib ... je šlo bolj težk dol Sm mogla pol še palačinke spečt Drgač pa ja
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 8:52:16
|
|
|
|
Bethany
|
Dobro jutro, sem se spomnila, da vm že dolgo nisem skuhala kake kavice: Mmmm, kak bi zdele tole pojedla in popila v kaki luštni kavarnici, na terasi ob jutranjem soncu, pa če bi bilo morje v ozadju, bi bilo že preveč kičasto. Elina že spi, sem ji rekla, da mora biti spočita ob 12ih, ko imava posvetovalnico. In ker kaže, da bova šle kar same, ker ima ati ful gužvo na šihtu, mora biti še posebej pridna, da se boma lahk normalno in vredu rihtale. Je pa danes potegnila celo noč. Js se zbudim ob pol štirih in čakam, če jo bom slišala, pa še ful je grmelo in bliskalo in ulivalo, pa me je skrbelo, da je ne bom slišala. Sicer pa glede na jakost njenih glasilk, me to ne bi smelo skrbeti, hehe. No, pa očitno ni bilo alarma, ker sem zaspala nazaj in jo slišala šele ob pol sedmih, ko je neki razlagala igračkam v posteljici. Je pa bila čisto "pošrek" v posteljici, tak da je z nogami brcala v ograjo postelje, tam ko ni več te penaste obloge.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 8:52:57
|
|
|
|
Bethany
|
Zdaj grem pa jest, na žalost ne kifeljčkov, bo pa bela kava.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 9:02:26
|
|
|
|
katja_p
|
Pridna Elina! Se je pa zato naša dans 3x zbudila, na 3 ure Pojma nimam, kaj jo je zbudilo. Itak ful plitko spi. Sma pa včeri pogledle Backa Jona Se nama je obema dopadlo Joj, js bi tud tale kofe pa rogljičke! Mi je kr krulit začelo po želodčku. Hmmm ... bo treba v kuhinjo zavit ... Očitno dans ne bo kaj z ojim planiranim sprehodom v mesto, slabo kaže. Jutri pa menda ne bo padavi, tk da grem ju3 prot Savinji.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 9:06:47
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p ... Očitno dans ne bo kaj z ojim planiranim sprehodom v mesto, slabo kaže. Jutri pa menda ne bo padavi, tk da grem ju3 prot Savinji. jap, slabo kaže. So padavine kr cel dan napovedane... No sej, škodl ne bo, da se mal ozračje ohladi. Je pa res v naslednjih dneh bolj hladno napovedano, tak da bo spet kak daljši sprehod možen, juhuuu!! No, okol dvanajstih naj ne dežuje, da mi ne bo treba še marele nosit, poleg Eline in torbe.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 9:55:31
|
|
|
|
Lolita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dali* IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 IZVIRNO SPOROČILO: Dali* Ma kok fajn uživajo vaše babuške. Še mal pa se vam bo naš mali delal družbo, pol se boste pa afnale... Kolk pa jima naštimate temperaturo vode? Bethany dej vpraši v posvetovalnici, če se ti bo dalo,...koliko morajo biti stari otročki, da se lahkko že kopajo v morju oz. kakšna naj bo temp. vode v bazenu? ali pa če ti to veš...recimo za mojega malega, ki še ni niti 3 mesece... Jaz sem zadnjič vprašala, pa je vsaj moja pediatrinja rekla, da morje, če je mrzlo ne, to pomeni, da še tebi ne sme bit mrzla, drugače pa lahko bi se Tjaša kar kopala, pa je mlajša od tvojega Ma moja sovraži terme in to, nora pa na idejo da se mali kopajo v slani vodi, ker je velik bolj zdrava kot termalna, tak da mi gremo 25.6 na morje za mesec dni in se bo mala kopala, če se bo meni zdela voda primerna. Boljš je da delaš po svoje... hM...TI PEDIATRI TAKO ODGOVARJAJO, DA NA KONCU SI ŠE VEDNO NA ISTEM... ojoj velike črke...pardon... Jah, meni je morje kul mogoče že pri 23 -25 stopinjah, kar pa dojenčku najbrž ni...joj...to je grozno...nimaš pojma kako in kaj razumet in koga poslušat. Najbolj fajn je, da povejo pri kateri starosti in koliko mora biti temp vode...lahko vsaj zmerimo...mah...
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 10:20:24
|
|
|
|
Bethany
|
Kopanje: js pa vse bolj študiram, da bom kak dan reskirala in se bomo šli kopat v en bližnji bazen, magari terme... sej več kot 20 min tak ne bo v vodi, pa potem tuširanje in z oljem namazat, pa ne bi smelo biti problemov. Sam da se malo načofota. Joooj, sem še vedno jezna, ko so nam tečaj ukinili. Do morja je pa še takooooo daaaaleeeč, ne bom čakala na slano vodo.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 10:20:57
|
|
|
|
katja_p
|
Tjaša je zaspala, ima prvo rundo dans. Js grem pa mal prevajat pa kavico zraven spijem. Pa žitni keksi so tud or roki, če cuker pade (kar je zlo verjetno ) Kaj boste ve dans počele? Kaj pa kuhale? Dans pa nimam ideje. BO treba pogledat v skrinjo pa hladilnik. Pa še nov hladilnik kupujem ... neki takega kot je ta zdej: Samsung hladilnik z zamrzovalnikom in ledomatom ter zunanjim barom. Ker sm ugotovila, da se mi dolgoročno splača novga kupit, kot pa da dam tega zdej popravit, ko bo itak spet crknu ... mi ni usojeno, da bi kaka stvar, ki je nisma kupla sama na novo, zdržala brez popravil Ko sma se vselila, sma tud takoj mogla nov pomivalc kupit, ker je prejšnji crknu po šestih pranjih ... Katastrofa!
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 10:22:21
|
|
|
|
katja_p
|
Tole s kopanjem v termah sploh ni slaba ideja ... moj ma še en bon za masažo v Olimii, pa boma midve šle se kopat. Elina bo pa obroč posodla
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 10:30:53
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Tole s kopanjem v termah sploh ni slaba ideja ... moj ma še en bon za masažo v Olimii, pa boma midve šle se kopat. Elina bo pa obroč posodla velja. al pa boma midve šle zram, pa se bosta izmenično kopale z obročkom.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 11:03:22
|
|
|
|
katja_p
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Tole s kopanjem v termah sploh ni slaba ideja ... moj ma še en bon za masažo v Olimii, pa boma midve šle se kopat. Elina bo pa obroč posodla velja. al pa boma midve šle zram, pa se bosta izmenično kopale z obročkom. To pa še bolš! Js sm kr za, se lahk kr zmenma. Lahk grema pa tud eno dopoldne same z otročki. Dve jajčki v avto, sej vozekov ne rabma. Js peljem!
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 11:48:38
|
|
|
|
Dali*
|
Katja...čestitke za 2000 postov in zato 5 zvezdic
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 11:53:19
|
|
|
|
katja_p
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dali* Katja...čestitke za 2000 postov in zato 5 zvezdic Wooow .. pa res! sploh nism registrirala Ja, carica js ... grem naprej v lov za tabo ah, sej 6 zvezdic pa ne obstaja ... se mi ne mudi več kam
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 12:00:13
|
|
|
|
blue eye
|
plan za danes: pucanje pucanje ....in samo pucanje. moj končuje 2. otroško in stopnišče, tk da generalko delam da ne bom tak stanovanje pstila, ker je najhujš pridet domov iz dopusta pa je vse v razsulu, pol pa počasi kupovanje in pakiranje, likanje, tehtanje prtljage..... za torkov dopust......vas bom pogrešala, pa sej majo internet se vam bom kej javla pa da vidm kako monti napreduje. kosilo: golaž , pire in solatka, da se najem močne hrane ker tam majo same ribe, meso je drago ko žafran. končn se je ohladil, mi smo mel dans rekordnih 27 stopinj v stanovanju, ko pridemo z dopusta pa na lov za klimo in žaluzijami.
21.01.2009 ob 5:57 uri naju je razveselil sinček Jernej
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 12:03:56
|
|
|
|
martka
|
bi se še mi2 šli kopat! rabmo 2 avta. gre še kdo zraven?
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 12:16:58
|
|
|
|
martka
|
hej katja, tvoja tjaša pa ful sedi!!! kako si jo to strenirala? jaz še kar mislim, da je premala za kaj takega in je nič kaj ne posedam. je res, da se mi v gugalniku ful dviguje, ampak takle je pa ne dajem... bi morala malo, a? pa v položa kravic je tud ne dajem... no, tist se sama obrne. gledam zdaj reklamo za eno napravo total vibes... sem dobila idejo, da lahko to več ljudi skup kupi in se pol izmenično tresejo... čao, gaja se je po uri in pol zbudila..
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 27.5.2009 12:48:19
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: martka bi se še mi2 šli kopat! rabmo 2 avta. gre še kdo zraven? mi2 bi šla...glih razmišljam, če še nisva premajhna...pa fredov obroč morava kupiti, da se bova lahko šla...inštrukcije boste pa ve dale, ko ste že izkušene plavalke... no po 6.6. bomo stari 3 mesece...tko da, upam, da ne bo prehitro...ali so kakšni pogoji...da drži glavico ipd....
|
|
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.