sahary -> RE: Celjske in okoliške mamice (23.4.2009 22:10:02)
|
blue eye, tudi moja neža je imela hudo zaprtje teden po rojstvu, sem ji sladkala kamilice da so bile že skor ogabne pa mleko sem ji delala na osnovi iz kamilic, janeža(zrna) in lovorov list, no po dveh dneh sva se nekako normalizirale...je pa hudo pomaga tudi masaža trebuščka v smeri urinega kazalca in ko otroka previjaš mu telovadi z nogicami in jih večkrat pritisni skrčene ob telo, ob trebuščke, navzgor, tako se spodnji del črevesja stimulira...jaz sem sicer pomagala tudi z naoljeno palčko za ušesa-pa ne potisneš v ritko ampak kako naj povem...ob ritki nardiš mal pritiska in potem otrok začne sam tiščat-ker dlje ko ne kaka , bolj je zaprt ker resice blatu ki v črevesju stoji konstantno jemljejo vlago...in potem je še bolj trdo aja pa tole s palčko ne izvajat pregosto, ker potem lumpi mali čakajo na dražljaje od zunaj da začnejo tiščat... mene pa zanima če ma katera probleme s kupčki...nikol jih pri nobenem fantu nisem imela...z nežo pa zdaj podreva en kupček, včasih dva, včasih takoj, redko sicer, ponavadi traja do pol ure...ampak takoj ko jo položim začne stokat...in vidim da bi še mogla ,pa jo lahk držim skoz ,če je treba 2 uri, pa ne podre...če jo dam dol joka in potem ji začne gor metat, ne vem več kaj naj res, pa tako priden dojenček je, ampak tale zrak ne morma nikakor ven spravit, pa ni važno po mleku ali po čaju edino ko zaspi potem je ne muči več...mam pa kinderpet podložen tako da ji ne zateka mleko gor nočko gremo spat da ne čvekamo več da zrihtamo vreme jutr
|
|
|
|