Bethany
|
Jap, fajn si napisala, Sahary!! Pa Saša E. je tud prava carica. Men je itak bila všeč že od vsega začetka, ampak takle s petimi otroki, pa kapo dol! Js si sebe sploh ne predstavljam s petimi otroki. Če bi jih hotla imet, bi mogla prvega naročit že kakih pet let prej. Kr enega za drugim pa ne bi hotela imet. Se mi zdi, da bi preveč zamudila pri posameznem. Že tak se mi zdi, da včasih ne dohajam Elinine ekspresne rasti in razvoja. Ko gledam njene fotke par mesecev nazaj, se mi zdi, da je čisto druga in se skoraj ne spomnim, da je bila včasih, ne dolgo nazaj, res tako drobna in mala.... Kar se pa tiče obrnjenega življenja na glavo: men je tale nosečnost in rojstvo Eline prišlo ob tako pravem času, da bolj ne bi moglo biti. Plusek na testerju me sploh ni presenetil, itak sva načrtovala, ampak hočem rečit, da ko se je po nekaj mesecih poskusov pojavil, je bilo tako naravno in normalno, kot da tako pač mora bit. Isto nosečnost, potekala je tako mirno in naravno... ne znam drugače povedat. Pač ob pravem času na pravem mestu... hehe! Edino kar me je malo šokiralo, predvsem podzavestno, je bil porod s carskim rezom, to me je malo vrglo s tira, ker si nisem poroda tako prestavljala... in sem potem nekaj dni rabila, da sem sploh se dobro zavedla, da je Elina res moja... To mi manjka, tisti prvi dnevi, ko se popolnoma zavedaš, da je drobno detece res tvoje in da je to tisto bitjece, ki te je zadnje mesece brcalo v trebuhu. Drugače pa, zanimivo, kako ti postanejo stvari, ki si jih prej redno ali pogosto izvajal, stvari, ki so se ti zdele del tvojega življenja, naenkrat nepomembne, ker pač ni časa za njih ali ne pašejo več v nov način življenja. Recimo: Vedno sem imela rada lepe dolge nohte, zdaj me že par milimetrov predolgi ful motijo. Lakiranje mi je ful izguba časa, na nogah poleti še, ker dlje zdržijo, na rokah pa totalno brezveze, saj sem kar naprej v vodi in bi ga mogla popravljat vsaka dva dni. Pa depiliranje.... komi se spravim, pa še to takrat, ko je pač treba. Pa ko me že res ful moti... Pa brez skrbi, nisem kosmata. hehe Sam ful mi je škoda časa, ko moram to naredit. Ali pa čiščenje stanovanja, prej sem rada imela res čisto in ful pospravljeno, zdaj sem se naučila živet z malo več praha pa drobtinicami na tleh. Pa ful na hitro posesat in pomiti tla. Stanovanje sem prej vedno rihtala v enem kosu, ker mi je bilo fajn, da je vse naenkrat čisto in lepo. Zdaj delam po obrokih... enkrat kuhinja, drugič kopalnica, tretjič soba... seveda je vmes že kuhinja spet umazana, predno pridem do umivanja dnevne sobe... ampak, tako je sedaj. Škoda preveč časa zgubit s pucanjem. Tako, dost sem zafilozofirala... grem gledat film... papa
|